Práveže ja to hovorím z pohľadu chalana, ktorý skúsil jedno aj druhé a ako hovorím, radšej byť sám, ako byť silou-mocou zadaný. Treba sa naučiť aj to, vedieť byť sám. Vedieť sa naučiť podporiť samého seba, podržať samého seba, byť sám sebe oporou v živote...
Som zadaný, to je pravda, ale to nič nemení na tom, čo píšem. Presne to isté by som napísal, aj keby som sám. Ja som totižto pochopil, že kunda ťa v živote nespasí a keď chceš dávať lásku (ozajstnú lásku), tak v prvom rade sa musíš naučiť mať rád sám seba - a to aj so svojimi chybami. A práve v tom je čaro období, keď frajerku nemáš. Naučíš sa mať rád samého seba. Ohromne ťa to v živote posúva, teda neviem ako vás, ale mňa to vždy veľmi zocelilo, uvedomil som si, čo som robil zle, uvedomil som si, kde mám medzery, čo by šlo urobiť inak, čo chcem a naopak, čo nechcem.
Problém je, že vo svete je rozšírený názor: Si sám, nemáš priateľku, takže si vadný. Z každej strany človek cíti tlak, hentí sa pretŕčajú spolu, tamtí... všetci sú tak zaláskovaní a šťastní. Ale hovorím vám, nie je to tak

. Zdanie klame... Veľa párov nie je šťastných spolu, absolutne sa k sebe nehodia, nemajú nič spoločné, len sú spolu a to je celé, aby mali s kým byť. No ak je toto výhra, tak to ďakujem pekne, to si budem naozaj radšej honiť... Viem to, lebo aj ja som býval taký, chodil som s babami len aby nejaká bola, hlavne, že dobre vyzerá, šak čo, že sme totálne nekompatibilní...
Chalani, veď si uvedomme, nájsť tú svoju vysnívanú, to trvá. Tie rozprávkové kktiny ako princ prejde pol sveta, zdolá hory, nástrahy a nakoniec, po tom všetkom, ťa ešte čaká zabiť hladného draka (pravdepodobne metaforické vyjadrenie svokrovcov

), to vlastne ani tak nie sú kktiny, len životný príbeh mnohých chlapov zabalený do nejakého príbehu, kde musí hrdý princ čeliť nástrahám života a mýtyckým príšerám, ktoré predstavujú opäť nejakých životných súperov.
V takýchto situáciách - keď chlap nevie kudy kam, práve v takýchto situáciách je potrebné viac než inokedy byť oporou sám sebe a nezložiť sa. Naozaj nie je dôvod zložiť sa... Prečo, lebo si momentálne sám? No a čo, tak som sám. Lebo život stratil s odchodom frajerky zmysel? No tak to by si sa mal zamyslieť nad svojimi prioritami a nájsť si aj iné životné ciele, než len mať rodinu. Rodina, láska, milujúca priateľka či manželka sú nepochybne krásne veci, ktoré môže chlap v živote vybudovať a práve preto by som nerezignoval a ani si moc nelámal hlavu tým, čo bude. Voľačo už bude... Treba sa zahojiť, treba sa poučiť, treba odpustiť - ako sebe, tak aj exfrajerke, nech už bola akákoľvek a potom sa treba pohnúť vpred a naďalej veriť v to, že raz to klapne. A aj keby jedného dňa budeš skapínať voľakde sám, tak aspoň s pocitom, že som pre to, aby som dosiahol to, čo som vždy chcel urobil všetko, čo bolo v mojich silách. A to si myslím, že stále stojí za to...