Nazor na situaciu, navrhy riesenia - parkovanie

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Nazor na situaciu, navrhy riesenia - parkovanie

Príspevok od používateľa Hegy »

Caute,

pocas parlamentnych volieb 2016 sa volilo v ramci mestskej casti BA Karlova Ves aj za referendum - 1.Súhlasíte so zavedením rezidenčného parkovania, pri ktorom dôjde k výraznému zníženiu počtu vyhradených parkovacích miest na území mestskej časti Bratislava-Karlova Ves? a bolo schválené.

Následne začali s prácami (malovanie, osadenie tabul, vydavanie rez. parkovacich kariet atp...) zacali s mojou ulicou.

ALE! Aj ked mam trvaly pobyt v Karlovej Vsi, som majitelom vozidla a vlastnim vodicsky preukaz (podmienky, vid priloha, faq na stranke karlovaves.sk etc...) odmietli mi vydať túto kartu. Háčik je v tom - že trvalý pobyt nemám hlásený PRIAMO na tej ulici ale na "rodnej" ulici par blokov ďalej. Tu, kde nám vymaľovali rez. park. miesta som iba dočasne v podnájme. Podľa magistrátu teda nemám nárok na rez.park.kartu.

Odo dňa zavedenia tohoto systému dostávam upozornenia za stierač od magistrátu a "vyhrážky" od mestskej policie.

Ako by ste postupovali? Trv. pobyt prehlasovať nechcem, v blízkej dobe budem kupovať byt tiež v Karlovej Vsi no autom chodim denne do prace atd a teraz naozaj nemam kde zaparkovat.

Prikladam papier, s ktorym mi atakuju auto + nejake profi censored doklady + nákres ulice s trv. pobytom a akt. zdrziavanim sa.
Prílohy
poziadavky1.PNG
doklady1.PNG
ulice.PNG
brm
Darca
Darca

Re: Nazor na situaciu, navrhy riesenia

Príspevok od používateľa brm »

U nás v KE teraz v lete zaviedli rezidentské zóny, v rámci ktorej môžeš hocikde parkovať. Nemáš tiež niečo podobné? Nie sú obe ulice v jednej zóne? Či tie rezidentské karty vydávajú priamo na ulicu? Vieš si vybaviť rezidentskú kartu na parkovanie na ulici s trvalým pobytom a parkovať s ňou na svojej ulici, kde si v podnájme?

Inak, to obmedzenie na trvalý pobyt aj mňa naserkalo, som kvôli tomu tiež po roku opäť menil trvalý pobyt nazad k rodičom, aby som mohol u nich zaparkovať, keď ich idem po práci pozrieť, pretože bez rezidentskej karty by som mohol parkovať jedine na druhom konci sídliska.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

No ja tu mam trvaly pobyt.
Obe ulice ("rodna" a "najomna") su v strede karlovej vsi a ja mam trvaly pobyt v karlovej vsi, vsade uvadzaju ze podmienka na ziskanie rez.par.karty (vid napr. priloha) su trvaly pobyt v KV + vodicak + vztah k autu (co splnam) napriek tomu mi odmietli kartu vydat, lebo "ich interne predpisy to neumoznuju" z dovodu, ze moj trvaly pobyt nie je konkretne na mieste, kde su vymalovane rezidentne parkovacie miesta.

Este sa opytam - viaze nieco zamestnanca na urade reagovat na podnety?
Raz mi odpisali, ze moju situaciu prehodnotia a do zajtra mi daju odpoved (6.10.) odvtedy ubehlo 12 dni, ja som sa 2x slusne pripomenul no nic, ignoracia... Smie sa to vobec?!
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ak bude lehota odpovede na podnet, tak urcite 30 dni, tak ako je to pri inych veciach.

Videl som v spravach to auto EEI v Kosiciach, ktore sa premavalo po sidliskach a system v aute vyhladavat vozidla, ktore nemaju vstup do rezidentnej zony, davali im upozornenie, neskor maju davat papuce. Co ale v pripade, ze mam sluzobne auto??? Idem domov na obed, pridem na sluzobnom aute, naobedujem sa, vyjdem von a zrazu papuca alebo odtiahnute auto??? Ved to je uplne kravina.
brm
Darca
Darca

Čiže nevieš požiadať o vydanie rezidentskej karty na svoju "rodnú" ulicu, kým na tvojej "rodnej" ulici tiež nebudú vymaľované miesta? Si zisti, kedy sa to chystá...

Tie ich interné predpisy, skús sa dopátrať k nejakým všeobecným podmienkam, k nejakému nariadeniu alebo niečo podobné.. tam určite bude, že vydanie rezidentskej karty je viazané len na trvalý pobyt - dal si do prílohy v podstate iba výcuc z toho.

V zmysle nejakého zákona o informáciách majú na odpoveď 30 dní? Ale neviem, aké sú tam presne podmienky... a či sa to týka aj tohto. A silno pochybujem, že ti dajú výnimku bez nejakej známosti. Kto u vás rieši toto parkovanie, samotná mestská časť alebo si na to najali nejakú firmu?

Inak, mňa trochu šokuje požiadavka na vodičský preukaz, veď môžem vlastniť auto a parkovať ho v mieste svojho trvalého bydliska aj keď nemám vodičák! Na vodičáku dokonca ani nie je uvedené bydlisko, tak prečo taká nezmyselnosť?

//autoeditácia príspevku (18 Okt 2016, 10:39)
hojko.. v prípade služobného vozidla musíš mať na vydanie rezidentskej karty papier od firmy, že vozidlo môžeš používať na súkromné účely. Kolegyňa to riešila v našej firme, ale nechceli jej ho dať, pretože by s tým súviselo x ďalších papierovačiek vo firme aj pre kolegyňu. Pokiaľ nedostaneš rezidentskú kartu, môžeš parkovať IBA NA NÁVŠTEVNÍCKYCH MIESTACH! A ako som písal, v mojom prípade sú na druhom konci sídliska.

Áno, od októbra už v KE pokutujú (systém zaviedli od júla), ale pri tom množstve neplatičov eMPíci jednoducho nestíhajú. Pred bytovkou mojich rodičov ešte ani raz neboli, aj keď mama mi hlásila, že tam tú dodávku už videla.. napr. už niekoľko rokov tam stojí auto zo zahraničnou značkou a stále nič, žiadny papierik na skle ani žiadna papuča, schválne to sledujem.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Ja som si u kartu prisiel poziadat, pan na pracovisku mi oznamil ze nemoze. Vysvetlil som mu, ze vsade, ci uz v navrhu ktory sa schvaloval a odhlasoval tak aj na FAQ stranky mestskej casti JASNE stoji ze rezidentom je KAŽDÝ občan s trv. pobytom v mestskej časti - Karlova Ves, na to ma však odbil s tym, ze mi nemoze kartu vystavit lebo nemam trv. pobyt na konkretnej ulici (tato informacia sa nikde nesklonovala). Odporucil ma vsak na "vyssie miesta", kde na moju ziadnost dosla nasledovna odpoved so samolehotou stanoviska do dalsieho dna:
YYY dňa 6.10.2016 napísal:Dobrý deň p. HXXXXXX

definícia rezidenta je v pilotnom projekte nastavená rovnako, ako v návrhu celomestského VZN o parkovacej politike (na ktorého schválenie netrpezlivo čakáme). Ak bude toto VZN schválené, v rámci VZN mestskej časti Bratislava - Karlova Ves bude celá mestská časť, jedna zóna, takže vaša situácia už nebude problém. Zónu Silvánska realizujeme na základe schváleného projektu organizácie dopravy. Vašu žiadosť prekonzultujeme a zajtra Vám pošleme odpoveď.
Od tohoto mailu som nedostal ziadnu odpoved. Nezdvihaju telefony. Osobne sa dostanem opat len k pracovnikovi, ktory predpokladam stanovisko len tak nezmeni (cize nie/kontaktujte sefku, sefka ignoruje). Slusne som sa pripomenul dalsi tyzden a opat som sa slusne pripomenul tento tyzden no bez reakcie.

VZN nie je zverejnene nikde - hladal som.
brm
Darca
Darca

Je niečo pokutovateľné pokiaľ je to len v pilotnom projekte a VZN ešte nie je schválené? Či tú tvoju ulicu riešia na základe iného VZN?
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Zónu Silvánska realizujeme na základe schváleného projektu organizácie dopravy
Toto je vysvetlenie preco nie je VZN. Bohuzial, nie som dostatocne pravne vzdelany na to aby som vedel posudit, co moze a nemoze magsitrat mestskej casti urobit "po svojej osi" ako napr odrezat ludi od parkovania a tak :)

Ohladom pokutovania som volal na MP lebo su osadene spravne znacenia vsetko ako ma byt, ako by som si v podstate predstavoval (aky paradox, ze cloveka co zije cely zivot v karlovej vsi, jeho rodicia, jeho babka, dedko, teta, stryko a RIP prababka, ktora tu snad "postavila" prve kmene tejto mestskej casti takto vysachuje nieco co som si sam odhlasoval :D) lebo tieto opatrenia boli dobre mierene proti snad 30% autam ktore sa aj mesiac nepohli, niektore zjavne vraky, odpadnute vyfuky, vyfucane gumy s cim sa samozrejme z mojho hladiska neda nic ine len suhlasit. No a operator MP no konecna... Nacviceny text ktory tocil dokolecka "V pripade ze parkujete v rez.park.zone bez rez.park. karty budete pokutovany v zmysle..." a dokolecka.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Úradník koná nad rámec zákona. Podal by som písomné odvolanie s odvolaním sa na zákon, ktorého podmienky si splnil. Ak sa na to necítiš, navštív právnu kanceláriu, nech ti taký list napíšu. Nebude to síce zadarmo, ale bude to správne...úradníci sú nemôžu ohýbať zákon ako sa im hodí.

A v neposlednom rade oslov médiá, toto je občianska téma, navyše veľmi aktuálna keďže podobné parkovanie chcú riešiť asi všetky mestá....domáci redaktor bude vďačný za takúto tému.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Nazor na situaciu, navrhy riesenia - parkovanie

Ano medializacia je fallback plan, presne toto mi hori na ume ze tema z vychodu je este furt velmi cerstva, taketo nieco musi byt ceresnicka na striebornom podnose pre media, o to viac nerozumiem obstrukciam zo strany magistratu.
Dnes som volal kompetentnej pani znova - nedviha, zavolam jej poobede ak nedvihne, pôjdem este tam a napokon asi skoncim u pravnika. Snazim sa najst najrychlejsiu a najschodnejsiu cestu preto sa snazim to nejak rozumne vykomunikovat ale narazil som na uplnu stenu...
baldorex
Addict
Addict

To nie je miestny úrad, ale magistrát? Tak to je ešte horšie čo sa týka komunikácie s plebsom. Tam sám neurobíš nič.

Potreboval som niečo pre firmu, osobne sa so mnou nebol ochotný nik baviť, do telefónu nie, iba arogantný tón.

Preto ti odporúčam radu čo mám od právnika. S úradmi komunikuj výhradne písomne. To čo ti povie úradník osobne, či telefonicky môže zajtra zaprieť. Keď to budeš mať na papieri, už to nezmení...

A jedna drobnosť. Veci vie zázračne posunúť list, ktorý napíše právnik v tvojom zastúpení.

Tu už úradník vidí, že toto nie je šašo čo ho odbijem, tento dá do toho toľko energie že to rieši s právnikom a pôde pravdepodobne ďalej...tak si nebudem pridávať roboty a dám si pozor aby bolo všetko ok...
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Je to miestny urad, sorry, mam v tom gulas.
Ano, tuto radu som dostal viac krat, ak nepochodim dnes telefonicky, zajtra osobne kontaktujem pravnika a poziadam ho nech to napise... co uz ine mi ostava.

//autoeditácia príspevku (18 Okt 2016, 13:55)
Takze "veducko" sa rozhodol...
Prílohy
dikimoccc.PNG
dikimoccc.PNG (5.73 KiB) 1254 zobrazení
baldorex
Addict
Addict

Ak je tá formulka v zákone, tak je pravda na jeho strane, ak nie je, či nie je, je to konanie nad rámec zákona, presne toto vyjadrenie potrebuješ v písomnej odpovedi, prečo ti odmietli žiadosť a máš eso v rukáve.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Ano dovolal som sa aj pani najvyssej, ta mi ustne povedala ze "rozhodli sme sa ze nie" tak som ju poziadal nech mi stanovisko odpise na mail a dalej co uz no... Trosku to skusime nafuknut nech sa na tom vyjasia ajtak tam za pol roka uz nebudem nech si to pani zodpoveda teda... snad.

//autoeditácia príspevku (18 Okt 2016, 14:26)
Tak stanovisko by sme mali.
Prílohy
stanovisko – kópia.PNG
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

To neni stanovisko podla mna, pretoze tam nenapisali ziadny dovod. Napisali len to, ze ti kartu nemozu vydat. Ja by som od nich ziadal vyjadrenie, ze na zaklade coho ti ju nemozu vydat - ci je to na zaklade VZN, na zaklade zakona alebo na zaklade coho. Tu je vidiet to co si pisal vyssie, ze nemaju oporu v zakone, ani vo VZN, len sa rozhodli to nevydat a zrejme cakaju na schvalenie VZN a dalsich hluposti.
baldorex
Addict
Addict

Určite choď za právnikom.

Vo vyjadrení musí byť odôvodnenie prečo ti bola žiadosť odmietnuá.

Ja by som odpísal, že nakoľko jej vyjadrenie neobsahuje dôvod zamietnutia, máš podozrenie na prekročenie jej kompetencií a ideš podať podnet na prešetrenie situácie nadriadenému orgánu.

Resp. by som už len z princípu za tým právnikom šiel....

BTW prečo žiadaš výnimku keď zákonné podmienky spĺňaš?
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Pekne si so sebou nechal zamiesť.
S úradníkom sa nebavíme. Nikdy.

S úradníkom len a výhradne písomne. Doporučene.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Oni vedia, ze idu mimo zakona, preto je to len takyto drist bez konkratneho zakona/VZN na zaklade ktoreho to zamietli.
brm
Darca
Darca

jj, vyžiadaj si písomné odôvodnenie toho zamietavého stanoviska. ;)
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Okej vyziadam to odvovodnenie.
Napísať odpoveď