Nazor na situaciu, navrhy riesenia - parkovanie
Re: Nazor na situaciu, navrhy riesenia - parkovanie
To odovodnenie mozu natiahnut a odpovedat ti o mesiac. Skus im dat este raz tu ziadost, mozno ju posli aj postou. Ked ti to odovodnenie nebudu chciet napisat, tak ti ho aj tak nenapisu.
Ja by som v tejto situácii už na nič nečakal a šiel za právnikom...skrat si nám stále nedal vedieť, prečo si nedal normálnu žiadosť, ale žiadaš o výnimku...to je trošku rozdiel by som povedal
Ja som dal NORMALNU ziadost, ta bola zamietnuta z dvôvodu ze nemam trvaly pobyt na konkretnej ulici, kde aktualne zaviedli rezidentne parkovanie ale mam trv. pobyt "iba" v Karlovej Vsi.
Na zaklade toho a mojho nesuhlasu s tymto odvôvodnenim odvolavajuc sa na ich pisomnosti, vyjadrenia ze rezident Karlovej Vsi je KAZDY obcan ktory ma trvaly pobyt v Karlovej Vsi som bol odporuceny "vyssie" na osobitne posudenie, tak som kontaktoval tuto pani veducu s podrobnym popisom mojej situacie a vyjadrenie je na predoslej strane v emaile. Dnes rano som jej teda este odpisal ze ziadam co najkonkretnejsie odvôvodnenie zamietnutia mojej ziadosti a cakam na odpoved ktora zrejme pride opät o mesiac.
Este by som mal jednu otazku ktora je vhodnejsia do auto-moto sekcie ale kedze uz sme to tu rozbabrali tak sa opytam - na zaciatok ulice umiestnili tabulu "P reserve" s dodatkovou tabulou (zhruba): "V case od 18:00 - 08:00 pre drzitelov rez. park. karty" a za touto tabulou je XYZ vymalovanych boxov s "X"(krizikom). Chcel som docasne, kym toto nevyriesim parkovat sice v ramci "zony" ale nie na vyhradenych parkovacich boxoch (par prikladov v prilohach). Aj na nevyznacenom mieste som obdrzal upozornenie od MP... Opravnene?
+doplnam par medializovanych lží napr. aj priamo starostkou.
Ked som o tom zacal viac "googlit" nadobudol som pocit ze zavadzaju obcanov. VŠADE tvrdia, VŠADE ci uz na strankach, v publikaciach/rozhovoroch, na vlastnych tlacovinach jeden vyklad (imho ten spravny) avsak v praxi su nastaveni na uplne ine pravidla. Toto je v poriadku? Nie je to napadnutelne??
Na zaklade toho a mojho nesuhlasu s tymto odvôvodnenim odvolavajuc sa na ich pisomnosti, vyjadrenia ze rezident Karlovej Vsi je KAZDY obcan ktory ma trvaly pobyt v Karlovej Vsi som bol odporuceny "vyssie" na osobitne posudenie, tak som kontaktoval tuto pani veducu s podrobnym popisom mojej situacie a vyjadrenie je na predoslej strane v emaile. Dnes rano som jej teda este odpisal ze ziadam co najkonkretnejsie odvôvodnenie zamietnutia mojej ziadosti a cakam na odpoved ktora zrejme pride opät o mesiac.
Este by som mal jednu otazku ktora je vhodnejsia do auto-moto sekcie ale kedze uz sme to tu rozbabrali tak sa opytam - na zaciatok ulice umiestnili tabulu "P reserve" s dodatkovou tabulou (zhruba): "V case od 18:00 - 08:00 pre drzitelov rez. park. karty" a za touto tabulou je XYZ vymalovanych boxov s "X"(krizikom). Chcel som docasne, kym toto nevyriesim parkovat sice v ramci "zony" ale nie na vyhradenych parkovacich boxoch (par prikladov v prilohach). Aj na nevyznacenom mieste som obdrzal upozornenie od MP... Opravnene?
+doplnam par medializovanych lží napr. aj priamo starostkou.
Ked som o tom zacal viac "googlit" nadobudol som pocit ze zavadzaju obcanov. VŠADE tvrdia, VŠADE ci uz na strankach, v publikaciach/rozhovoroch, na vlastnych tlacovinach jeden vyklad (imho ten spravny) avsak v praxi su nastaveni na uplne ine pravidla. Toto je v poriadku? Nie je to napadnutelne??
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Napis, ze ziadas vysvetlenie na zaklade akeho paragrafu a ktoreho zakona ti to zamietli, resp. na zaklade akeho bodu a ktoreho VZN. Potom by som podal odvolanie a poziadal este raz s tym, ze to nema oporu v zakone/VZN.
Budem sa opakovať, ak chceš čakať na godota, tak pokračuj a čakaj na odpovede v zákonnej lehote.
Ak to chceš riešiť, už si mal byť v právnej kancelárii a napadnúť zamietnutie žiadosti + sťažnosť nadriadenému orgánu na postup mimo zákona.
Zákon je na tvojej strane. Zbytočne prichádzaš o čas.
Ak to chceš riešiť, už si mal byť v právnej kancelárii a napadnúť zamietnutie žiadosti + sťažnosť nadriadenému orgánu na postup mimo zákona.
Zákon je na tvojej strane. Zbytočne prichádzaš o čas.
S pravnikom mam stretnutie az buduci tyzden dovtedy sa snazim urobit co je mozne v mojej rezii.
Mozno co teraz poviem bude nonsense ale rad by som to nafukol najviac, ako sa len da aby sa tam ta banda konecne trosku zapotila, nie je moja situacia akasi DISKRIMINACIA? Kedze inemu obcanovi na zaklade rovnakych kriterii kartu vydaju a mne nie?
//autoeditácia príspevku (21 Okt 2016, 13:02)
Mozno co teraz poviem bude nonsense ale rad by som to nafukol najviac, ako sa len da aby sa tam ta banda konecne trosku zapotila, nie je moja situacia akasi DISKRIMINACIA? Kedze inemu obcanovi na zaklade rovnakych kriterii kartu vydaju a mne nie?
//autoeditácia príspevku (21 Okt 2016, 13:02)
ach jaj dalsie nove pojmyDobrý deň p. H
dopĺňam odpoveď na vašu žiadosť - rezidentom v pilotnej Zóne na Silvánska je občan, ktorý má trvalý pobyt v zóne. Ulica Jána Stanislava sa v zóne nenachádza.
Už ti oznámili, na základe akého VZN alebo čoho vlastne sa spravil ten pilotný projekt a celé parkovanie v Karlovej Vsi? Nejaký konkrétny dokument schválený starostom mestskej časti alebo samotným primátorom mesta, ktorý si vieš sám prečítať?
O VZN mam iba informaciu, ze nie je schvalene, preto nie je zverejnene.
Ostatne informacie nemam. Pockam si na pravnika, nech sa nepytam v 10 korespondenciach jednotlive otazky, on uz bude vediet presne na co sa dotazovat.
Inak tie odpovede, na pani Magistru ktora figuruje vo vyssej politike hroza, ci uz stylisticky, gramaticky alebo obsahovo. Grc.
//autoeditácia príspevku (07 Dec 2016, 11:44)
Zase to tu trosku ozivim. Situacia sa vyvija dost biedne. Postoj mestskej casti je ignorantsky, teraz uz za tym vidim zaujem 3rd party, lebo KV robi vsetko pre to aby cez mrtvoly tento paskvyl presadila vsade. Chcem sa ale opytat, je v poriadku ze urad vytlaci do novin klamstva (ktore vyplyvaju zo samotneho textu, kedze su tam nepravdive informacie vzajomne do seba klamstva nezapadaju) za ucelom vytvorenia iluzie o niecom, co nefunguje, na zaklade coho zverbuju priazen inych obyvatelov? Smie sa v novinach takto hrubo zavadzat? Smie mestska cast tvrdo odignorovat fakty a realitu, selektivne si spravit s par kozmetickymi upravami nejake vyhodnotenia ktore skoro vobec nesuvisia s realnym stavom a pripisat to zasluham nefunkcneho systemu? Ako proti tomu bojovat? Povedomie ludi je, sledoval som diskusie na tuto temu, obyvatelia su zhrozeni, mestska cast to vsak ignoruje, zavadza a manipuluje za ucelom ziskania priazne a rozsirenia systemu. Na aky nezavisly institut sa obratit? Existuje nejaky kontrolny organ? Obavam sa, ze v tomto je zase 100 zo 100 ludi "fixed" takze by to musel byt naozaj velmi nezavisly, objektivny institut.
Help
Do prilohy hodim moju dedukciu zo zverejneneho clanku v novinach. Na uvod uplne staci par elementarnych prepoctov a kazdemu musi byt jasne, ze z 395 odpovedi ich nemohli dostat 410. Ostatne uz su take moje omacky a pohlad na vec.
Su tieto skutocnosti dost na to, aby sa s tym niekdo zapodieval?
Ostatne informacie nemam. Pockam si na pravnika, nech sa nepytam v 10 korespondenciach jednotlive otazky, on uz bude vediet presne na co sa dotazovat.
Inak tie odpovede, na pani Magistru ktora figuruje vo vyssej politike hroza, ci uz stylisticky, gramaticky alebo obsahovo. Grc.
//autoeditácia príspevku (07 Dec 2016, 11:44)
Zase to tu trosku ozivim. Situacia sa vyvija dost biedne. Postoj mestskej casti je ignorantsky, teraz uz za tym vidim zaujem 3rd party, lebo KV robi vsetko pre to aby cez mrtvoly tento paskvyl presadila vsade. Chcem sa ale opytat, je v poriadku ze urad vytlaci do novin klamstva (ktore vyplyvaju zo samotneho textu, kedze su tam nepravdive informacie vzajomne do seba klamstva nezapadaju) za ucelom vytvorenia iluzie o niecom, co nefunguje, na zaklade coho zverbuju priazen inych obyvatelov? Smie sa v novinach takto hrubo zavadzat? Smie mestska cast tvrdo odignorovat fakty a realitu, selektivne si spravit s par kozmetickymi upravami nejake vyhodnotenia ktore skoro vobec nesuvisia s realnym stavom a pripisat to zasluham nefunkcneho systemu? Ako proti tomu bojovat? Povedomie ludi je, sledoval som diskusie na tuto temu, obyvatelia su zhrozeni, mestska cast to vsak ignoruje, zavadza a manipuluje za ucelom ziskania priazne a rozsirenia systemu. Na aky nezavisly institut sa obratit? Existuje nejaky kontrolny organ? Obavam sa, ze v tomto je zase 100 zo 100 ludi "fixed" takze by to musel byt naozaj velmi nezavisly, objektivny institut.
Help
Do prilohy hodim moju dedukciu zo zverejneneho clanku v novinach. Na uvod uplne staci par elementarnych prepoctov a kazdemu musi byt jasne, ze z 395 odpovedi ich nemohli dostat 410. Ostatne uz su take moje omacky a pohlad na vec.
Su tieto skutocnosti dost na to, aby sa s tym niekdo zapodieval?
Kdesi som sa docital, ze to bolo realizovane na zaklade projektu dopravy, nie podla VZN. VZN nebolo zverejnene, pretoze nebolo schvalene miestnymi poslancami - aspon taka je posledna info, ktoru som mal.
Takze stav je taky, ze rozsirovat to mozu opat len na zaklade projektu dopravy, dokial nebude VZN schvalene a zverejnene. Uz si pripravuju podu oproti na Solosnickej, kedze tam chcu povyznacovat boxy, museli zo zjednosmernit, obyvatelia penia, lebo aby sa dostali domov musia ist cez pol Karlovky. A samozrejme, ako tomu bolo aj v zone Silvanska, parkovacich miest aj tam ubudne. Lebo cely vesmir uz davno pochopil, okrem samozvanej dopravnej inzinierky, ze do vyznacenych parkovacich boxov sa zmesti menej vozidiel ako keby za sebou volne stali.
Ja sa spolieham uz len nato, ze ked s tymto pridu na Dlhace, tak zacnu lietat dlazobne kocky a Kratochvilka sa bude pakovat tak, ako sa po par mesiacoch pakovala z dopravneho odboru magistratu.
Takze stav je taky, ze rozsirovat to mozu opat len na zaklade projektu dopravy, dokial nebude VZN schvalene a zverejnene. Uz si pripravuju podu oproti na Solosnickej, kedze tam chcu povyznacovat boxy, museli zo zjednosmernit, obyvatelia penia, lebo aby sa dostali domov musia ist cez pol Karlovky. A samozrejme, ako tomu bolo aj v zone Silvanska, parkovacich miest aj tam ubudne. Lebo cely vesmir uz davno pochopil, okrem samozvanej dopravnej inzinierky, ze do vyznacenych parkovacich boxov sa zmesti menej vozidiel ako keby za sebou volne stali.
Ja sa spolieham uz len nato, ze ked s tymto pridu na Dlhace, tak zacnu lietat dlazobne kocky a Kratochvilka sa bude pakovat tak, ako sa po par mesiacoch pakovala z dopravneho odboru magistratu.
Nuz vyviera to do zaujimavych kontur.
MiU klame obcanov cez tlač.
MsP kona nie v zmysle zakona ale v zmysle nariadeni MiU a niekoho zaujmov.
MiU klame obcanov cez tlač.
MsP kona nie v zmysle zakona ale v zmysle nariadeni MiU a niekoho zaujmov.
Skusal si poslat mail mediam, ze co sa niekto nechyti a nemal by zaujem o informacie alebo stretnutie?
Koketujem s tym uz dlhsiu dobu, priebezne zbieram kopu materialov, nastastie situacia je taka ze clovek nemusi byt nejaky investigator aby dosiel na to, ze vsetko je na ....., staci sa prejst medzi ulice v akomkolvek case a ma kazdy jasny obraz. Stale som veril v to, ze ked ludia skutocne zistia co sa im s parkovanim stalo ze ich spolarizujem no neda sa im to dat "pocitit" lebo MiU si to takto sikovne kryje. Ak teda neprinutim policiu konat (zvlastne ze je to zo zakona ich povinnost ale ani to nestaci) tak jedine media. Dam tomu tyzden, dneska zrejme idem s jednym poslancom na prechadzku vecer mozno to nieco zmeni aj ked pochybujem.
-
Soviet
Darca
Nieco zmeni? Aj keby ti to zazracne skvalili, tak by som nato nekaslal a pokracoval
Takto ja uz nechcem tu kartu. Nechcem byt sucastou niecoho, co znacne ubere zivotnemu komfortu desiatkam az stovkam domacnosti. Nepovazujem parkovanie za privilegium ale ak je situacia s parkovanim zla, uplne znemoznenie nie je krok vpred. Teda momentalne som sa otocil zo stavu chcem parkovaciu kartu na chcem zrusit tuto nefunkcnu politiku. Ludia su nespokojni, je nespokojna aj min. polovica ludi, kt. kartu maju. System nic nevyriesil a predsa sa vyhodnocuje pozitivne. Na strankach mestskej casti ludia busia, dozaduju sa napravy a mestska cast tvrdo oponuje bez argumentacie, to uz nie je oponovanie to uz su utocne odpovede bez rieseni. Uz sa mi podarilo nakontaktovat jedneho novinara, pytal sa ma ci nemam problem ist pred kameru tak dufam, ze sa to podari spravne nailustrovat a ukazat realny stav. Najvacsi problem je ze mestska cast sa rozhodla ze projekt je uspesny a treba ho aplikovat celoplosne na celu mestsku cast a v tom bode to uz bude katastrofa.
Jako ono to neni zly napad. Ak sa to riadne premylsi a dobre nastavi, tak to bude velky prinos.
Moj problem je ze tu si to rozbehla particka amaterov a robia tu peklo z niecoho, co mala byt spasa kazdeho motoristu.
Moj problem je ze tu si to rozbehla particka amaterov a robia tu peklo z niecoho, co mala byt spasa kazdeho motoristu.
Už by bolo načase zrušiť spotrebnú daň z pohonných hmôt. Tvorí polovicu ceny.
Tieto financie mali pôvodne ísť na infraštruktúru, cesty a parkoviská. A bolo to ok. Kto má auto a jazdí, platí to v cene phm. Kto jazdí viac, aj viac platí do systému.
V súčasnosti je to celé postavené na hlavu. Máš spotrebnú daň a ešte aj poplatky za použitie diaľnic, teraz navyše aj za parkovanie na verejnom priestranstve. Bravó.
Tieto financie mali pôvodne ísť na infraštruktúru, cesty a parkoviská. A bolo to ok. Kto má auto a jazdí, platí to v cene phm. Kto jazdí viac, aj viac platí do systému.
V súčasnosti je to celé postavené na hlavu. Máš spotrebnú daň a ešte aj poplatky za použitie diaľnic, teraz navyše aj za parkovanie na verejnom priestranstve. Bravó.
-
Soviet
Darca
To nieje len na slovensku baldorex
A ked sa nepaci, mas moznost presedlat na verejnu dopravu. Ja by som to zdanil este viac, lebo ocividne maju ludia aj tak vela penazi. V rodine pomaly 2-3 auta normalka.
Samozrejme, v ideálnom svete. Ale u nás za zdanenie, nemáš ani dobré cesty, ani diaľnice, ani parkovanie a prakticky nefungujúcu hromadnú dopravu.
Napríklad v usa spotrebnú daň za phm nemáš.Soviet napísal:To nieje len na slovensku baldorexA ked sa nepaci, mas moznost presedlat na verejnu dopravu. Ja by som to zdanil este viac, lebo ocividne maju ludia aj tak vela penazi. V rodine pomaly 2-3 auta normalka.
U nás ju zaviedli a mali sa z toho financovať veci čo píšem hore. No postupne zaviedli ďalšie veci a poplatky, vlastne sa platí za všetko 2-3x. Pritom kvalita služby je úbohá, až nebezpečná (cesta z ba do trnavy).
Ty si zakomplexovaný komunista?
Mhd je u nás veľmi drahá, nespolahlivá, nepohodlná a teraz v zime liaheň chorôb. Ďakujem neprosím si. BTW aj tak na ňu prispievam zo svojich daní....