SSD 120GB SATA

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
test
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: SSD 120GB SATA

Príspevok od používateľa test »

Ryan Giggs napísal:Mas rok, dva, tri Goodram, ze vies co s nim bude?
Nie, nemam, pretoze by som si tuto vari polsku znacku smejdov nekupil. Uz v minulosti sa preslavili ramkami, o com to bude pri SSD tazko predpovedat, aj ked pouzili radic Phison S10, ale aj tak. Ty by si si tiez nekupil televizor Sencor alebo mozno ani Oravu. Apropo ked radis pri televizoroch, tak ich mas vsetky rok alebo dva doma, aby si vedel zhodnotit z dlhodobeho hladiska alebo mas za sebou len dake skolenia a vidis ich v predajni vystavene? No tak vidis, ani ja nemam Goodram a je dovod preco by som si ho nekupil, rovnako ako by som si nekupil auto od Dacie, ale ked chces, tak si to kup. Data treba mat v bezpeci a zapnut pocitac s pocitom, ze ti odisiel disk, tak to nie je nic prijemne a uz som zazil tento pocit. Preto kvoli 10 eur nebudem sanovat na tak dolezitej veci a nebudem nikomu radit pre mna odpad, akym je Goodram.

Pokial by si potreboval argumenty, aby so akceptoval moj nazor, tak si mozem dat tu namahu a najst ti clanky a skusenosti ku Goodramu ako takemu. Preslo mi par ramiek rukami, ale v zasade po zlych skusenostiach som sa im vyhybal, preferoval som Kingston, Corsair, Adata alebo aj Geil. Vzhladom na klesajuce ceny, kvalitu a zaruku to potom vyhraval Kingston.

Aj ked konkretne tento Goodram vysie vdaka cene v testoch ako dobra volba z hladiska vykon-cena, kompenzovala to najma ta cena. Pri dnesnej ponuke SSD diskov a nizkych cenach vsak nevidim absolutne ziadny dovod kupovat Goodram.
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa 4040 »

GOODRAM CX200 120GB som kúpil ,samozrejme kvôli dobrej cene.Teraz ho nemám v PC ,slúži na niečo iné. Je pravda , že som mal doplatiť a zobrať za 56€ 240GB verziu.Ináč teraz bežím na GOODRAM Iridium Pro 240GB , predtým Samsung 850Pro 256GB.
http://www.goodram.com/product/ssd/good ... ium-pro-2/
Samozrejme je to GOODRAM ,ale určite lepší ,ako spomínané EVO a Kingston.
Ak chceš lacný SSD disk , tak samozrejme ADATA XPG SX930 s 5 ročnou zárukou.
Ale ináč je to, ako obyčajne spotrebný material a predbiehate sa tu,ktorý šmejd je lepší.
A čo bude s tým Goodram o rok, dva , tri neriešim.Má 3.ročnú záruku, určitý počet zápisov, možno viacej ,ako Kingston UV400 , ktorý má pri 120GB verzií iba 50TB a tento limit možno padne skôr ,ako 3 ročná záruka.
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

4040 napísal:GOODRAM CX200 120 som kúpil samozrejme kvôli dobrej cene.Teraz ho nemám v PC ,slúži na niečo iné. Je pravda , že som mal doplatiť a zobrať za 56€ 240GB verziu.Ináč teraz bežím na GOODRAM Iridium Pro 240GB , predtým Samsung 850Pro 256GB.
http://www.goodram.com/product/ssd/good ... ium-pro-2/
Ale ináč je to, ako obyčajne spotrebný material a predbiehate sa tu,ktorý šmejd je lepší.
A čo bude s tým Goodram o rok, dva , tri neriešim.Má 3.ročnú záruku, určitý počet zápisov, možno viacej ,ako Kingston UV400 , ktorý má pri 120GB verzií iba 50TB a tento limit možno padne skôr ,ako 3.ročná záruka.
Dal si parádny návod ako dať v jednom príspevku 3x trash výrok:
treš č.1 - pritom, aké je EVO šialené by Goodram na dosiahnutie takej laťky potreboval ešte milénium (alebo dve)
treš č.2 - http://www.anandtech.com/show/9433/adat ... sd-review/
treš č.3 - keďže sa tu spomenulo 750 EVO, tak sa tu nehovorí len o šmejdoch (šmejdy sú len tie poľaky a nezaujímavé Adaty)

CG, mate.
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Keď si dáš do PC SSD disk bez toho , že nebudeš vedieť jeho značku, tak pri tých lacných SSD ,nič nezbadáš.
DropDead
Addict
Addict

Tak to je argument jak sviňa.
Môžeš identifikovať hneď niekoľkými spôsobmi charakteristiku takého SSD cez testy (sekvenčné, náhodné výsledky, mixáž, prístupové doby,...), cez to, ako dlho trvajú napríklad inštalácie až po také veci ako consistency testy.
Povieš teraz, že ak by si nevidel čísla, tak ani nevieš, že o niečo prichádzaš? Presne o to ide, že nemusíš si ani uvedomiť, o čo kvôli šetreniu 10€ prídeš.
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Takže nič iné nerobíš ,iba sedíš a testuješ ? Zapneš inštaláciu ,stlačíš stopky pri jednotlivých SSD diskoch a ukladáš si výsledky ?
Ja nepotrebujem čísla ale mám pár svojích testov ,pri rôznych diskoch.
Boccaccio
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Boccaccio »

Dobre chalani, sebe kupim 750 evo.

Do toho druheho notebooku, kde predtym bol HDD, ktory sa pokazil - mozem dat kludne UV400?
Ako som spominal, kupovat klasicky HDD nechcem a SSD tam nemusi byt nix extra, jedna sa totiz o starsi stroj s AMD Turion X2 a 2GB ram.
Este raz vdaka za rady.
lukostrel77
Star
Star

Príspevok od používateľa lukostrel77 »

áno,daj kludne uv400.
DropDead
Addict
Addict

4040 napísal:Takže nič iné nerobíš ,iba sedíš a testuješ ? Zapneš inštaláciu ,stlačíš stopky pri jednotlivých SSD diskoch a ukladáš si výsledky ?
Ja nepotrebujem čísla ale mám pár svojích testov ,pri rôznych diskoch.
Bez čísel ti aj HDD príde v pohode pri mnohých použitiach ale ide práve o tie ušetrené minúty a sekundy, ktoré našimi nedokonalými mozgami si neuvedomujeme, no k tomu "treš" príspevku som sa už vyjadril a viac sa na túto tému baviť nebudem, lebo to je hnoj, čo som v tom tvojom príspevku prečítal. Sorry.
Boccaccio napísal:Dobre chalani, sebe kupim 750 evo.
Do toho druheho notebooku, kde predtym bol HDD, ktory sa pokazil - mozem dat kludne UV400?
Ako som spominal, kupovat klasicky HDD nechcem a SSD tam nemusi byt nix extra, jedna sa totiz o starsi stroj s AMD Turion X2 a 2GB ram.
Este raz vdaka za rady.
Aj z hľadiska životnosti by som ruku do ohňa dal oveľa radšej za Ťamťung..nehovoriac o tom, že ak sa raz prejde na lepší NB, tak to SSD môže putovať s ním. Áno, výkonovo to bude teraz rovnaké - tam aj tak viac ako SATA2 pripojenie nebude.
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Mne je jedno ,kto si aký kúpi disk.Sú to jeho peniaze.Používam rôzne SSD disky.Kde potrebujem lepší disk , tak mám Samsung 850Pro, na ktorý teraz ináč vyšiel nový firmware XXX03B6Q, niekde iba obyčajné EVO850...Teraz sa tu prejednáva , ktorý disk , Samsung 750EVO alebo Kingston UV400.
Do jedného Samsung a do druhého UV400.Cenový rozdiel 5€.Tak to je dobrá úspora a ťažký výber.Ešte menej ,ako tých mojích , tu spomínaných 10€.
Teraz som si kúpil iba do ext.boxu Crucial MX300 525GB.Možno som mal tiež doplatiť a kúpiť EVO850 ...
DropDead
Addict
Addict

MX300 ? Vidím, že kupovanie šrotu je teraz v móde. :lol: Tak to si mal...pokiaľ nejde človek na minimálnu investíciu (kde kráľuje 750 EVO), tak 850 EVO je jediné "téelcéčko", ktoré by som bral.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

teraz som si objednal UV400 480GB za 115€. podla reakcii tu to bola teda dobra kupa? (este som ho nezaplatil a neprebral)
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ano, vzhladom na kapacitu to bola dobra kupa.
DropDead
Addict
Addict

guess.whoo napísal:teraz som si objednal UV400 480GB za 115€. podla reakcii tu to bola teda dobra kupa? (este som ho nezaplatil a neprebral)
Ak ideš na budget a na riešenia s "ALE", tak si kúpil dobre. :) Ovšem dúfam, že z obchodu, kde máš aj plnú záruku, aby sa to oplatilo za tú cenu.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

no vyrobca udava 3 roky a alza klasika 2 roky. davam ho do lenova y500 ako prvu a poslednu investiciu do upgradu z 5400 otackoveho disku. takze aj ked vydrzi len tie dva roky tak mi to bude stacit
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Warranty/support4 limited 3-year warranty with free
technical support
> Total Bytes Written (TBW)
120GB: 50TB
240GB: 100TB
480GB: 200TB
960GB: 400TB
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

nemam sajnu za aky cas preklopim cez to SSD 200TB
heker
Redeemer
Redeemer

V CrystalMark alebo HDtune ukazuje kolko dat sa prenieslo.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

vsak to si viem pozriet, ale teraz mam 1TB disk v NTB a tam capem co ma napadne bez toho aby som rozmyslal nad trafficom. ked ho vymenim za SSD tak filmy, fotky a serialy budem drzat na externom hdd

anyway diky za nazory :) hadam vydrzi
heker
Redeemer
Redeemer

Ten prenos dat pri beznom pouzivani neprekrocis.
Napísať odpoveď