VPN Asus RT N12

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
cheeseburger
Light Star
Light Star

VPN Asus RT N12

Príspevok od používateľa cheeseburger »

Zdravim, mam internet od Antiku a pouzivam router Asus RT N12. Router mam v rezime "Wireless router mode". Chcel by som si rozbehat VPNko kvoli NASu. Pri vybere VPN z menu v nastaveniach mi vypise toto:
The wireless router currently uses a private WAN IP address (192.168.x.x, 10.x.x.x, or 172.16.x.x). Please configure DDNS service before starting the VPN server.

Idem do nastaveni DDNS, no tam mi zas vypisuje toto, a neviem ako to vyriesit a nastavit:
The wireless router currently uses a private WAN IP address.
This router may be in the multiple-NAT environment and DDNS service cannot work in this environment.

Ak si tam zvolim nejake hostaname a dam apply, tak mi to stale vypisuje invalid IP address. Viete mi niekto poradit ako to skonfigurovat? Dakujem.
hrban
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: VPN Asus RT N12

Príspevok od používateľa hrban »

máš verejnú IP ?
plus nemáš od antiku náhodou dve krabičky, nejaký konventor a k tomu ten asus router za tým ?
cheeseburger
Light Star
Light Star

Mam konvertor z optiky na ethernet, odtial to ide do set top boxu, a z boxu mi to ide do asusu. Co sa tyka verejnej IP, priznam sa ze ani neviem. Mal som doteraz DSLko a tam som mal staticku verejnu, tu ma to ani nenapadlo skontrolovat.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

Antik by default nedava verejnu ipcku, ale mozes o nu poziadat, nic to nestoji
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

ten konvertor bude treba nejako prepnúť do bridge módu a antik požiadať o verejnú IP. Neviem čo to je za konvertor ale ak routuje jednu IP na inú podsieť tak tiež nerozbeháš DDNS a VPN, takže ak sa dá, tak nastaviť ten konvertor.
cheeseburger
Light Star
Light Star

Ten konvertor pochybujem ze pojde nejak nastavit, je to len taka mala krabicka, ide do neho opticky kabel a z druhej strany ethernet. Silne pochybujem o tom, ze by to malo nejake rozhranie. Skusim teda poziadat o tu verejnu IP.
Napísať odpoveď