Zdravim, mam internet od Antiku a pouzivam router Asus RT N12. Router mam v rezime "Wireless router mode". Chcel by som si rozbehat VPNko kvoli NASu. Pri vybere VPN z menu v nastaveniach mi vypise toto:
The wireless router currently uses a private WAN IP address (192.168.x.x, 10.x.x.x, or 172.16.x.x). Please configure DDNS service before starting the VPN server.
Idem do nastaveni DDNS, no tam mi zas vypisuje toto, a neviem ako to vyriesit a nastavit:
The wireless router currently uses a private WAN IP address.
This router may be in the multiple-NAT environment and DDNS service cannot work in this environment.
Ak si tam zvolim nejake hostaname a dam apply, tak mi to stale vypisuje invalid IP address. Viete mi niekto poradit ako to skonfigurovat? Dakujem.
VPN Asus RT N12
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: VPN Asus RT N12
máš verejnú IP ?
plus nemáš od antiku náhodou dve krabičky, nejaký konventor a k tomu ten asus router za tým ?
plus nemáš od antiku náhodou dve krabičky, nejaký konventor a k tomu ten asus router za tým ?
-
cheeseburger
Light Star
Mam konvertor z optiky na ethernet, odtial to ide do set top boxu, a z boxu mi to ide do asusu. Co sa tyka verejnej IP, priznam sa ze ani neviem. Mal som doteraz DSLko a tam som mal staticku verejnu, tu ma to ani nenapadlo skontrolovat.
-
mirak2
Hardcore addict
Antik by default nedava verejnu ipcku, ale mozes o nu poziadat, nic to nestoji
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
ten konvertor bude treba nejako prepnúť do bridge módu a antik požiadať o verejnú IP. Neviem čo to je za konvertor ale ak routuje jednu IP na inú podsieť tak tiež nerozbeháš DDNS a VPN, takže ak sa dá, tak nastaviť ten konvertor.
-
cheeseburger
Light Star
Ten konvertor pochybujem ze pojde nejak nastavit, je to len taka mala krabicka, ide do neho opticky kabel a z druhej strany ethernet. Silne pochybujem o tom, ze by to malo nejake rozhranie. Skusim teda poziadat o tu verejnu IP.