kur*a, však nejakú diskrétnosť to chce pre toho zákazníka. Niektorí teda fakt neovládajú základné pravidlá slušnosti a empatie.
Nemusí hneď každý v lekárni vedieť, že kupuješ frajerke tabletku po...
1. Testovat svoj HIV status darovanim krvi je strasne nezodpovedne. Este viac je to nezodpovednejsie, ak mas vzacnejsi typ krvi alebo si isiel darovat krv na vyzvu, ze jej nemaju dostatok a akutne ju potrebuju a teda ju aj hned pouzili. Viem, ze to takto robi vela mladych teraz, mozno je to dosledok toho, ze u nas sa vytratili akekolvek preventivne programy ohladom HIV / AIDS a vacsinova spolocnost pod tlakom propagandy z viacerych stran, stale vnima HIV len ako problem gejov.Pilifo napísal:S priateľkou sme spolu asi 3 mesiace, vzťah je zatiaľ bezproblémový, vyhovujeme si vo všetkých smeroch. No to, z čoho mám mierny strach, je to, že sexujeme bez ochrany, keďže priateľka užíva antikoncepciu. Netrápi ma to ani tak z pohľadu možnosti otehotnenia (to si snáď ustrážim s pomocou jej tabletiek), ale skôr z pohľadu možného prenosu pohlavných chorôb, keďže nemám žiadne záruky, že je úplne zdravá. Ja som bol pred cca. 3 mesiacmi v nemocnici darovať krv a zatiaľ mi nevolali, že pri testoch zistili, že mám AIDS alebo ešte niečo horšie, takže by som mal byť v cajku
Chodí pravidelne ku gynekológovi, ale predpokladám, že tam neabsolvuje žiadne testy na pohlavné choroby na nejakej pravidelnej báze (alebo sa mýlim?). Navyše som čítal, že aj napr. pri pravidelnom sexe s osobou nakazenou HIV počas 2 rokov je šanca na prenos pre chlapa len okolo 1,5%, takže sa to môže stať až po dlhšom čase spolu. BTW, zatiaľ som nemal žiadne problémy tohto charakteru, takže som si na 99% istý, že je tiež zdravá, ale predsa
![]()
Zamýšľali ste sa už nad podobným problémom alebo nie?
Tak pi len 80% absinthqwerty-xyz napísal:bindo tak zltacka a spol, ne ? ved to vsetko ide aj cez sliny, ci ?
Doposiaľ sa predpokladalo, že hepatitída C sa prenáša krvou, s ktorou sa môžeme stretnúť napríklad pri poranení druhej osoby, pri sexuálnom styku alebo ak si obstaráme suvenír vo forme tetovania či piercingu v salóne, kde sa nedodržujú hygienické normy. Nové výskumy však naznačujú, že sa potenciálne smrtiaca choroba môže prenášať aj slinami. Nakaziť by sme sa tak mohli aj zubnou kefkou alebo bozkávaním s infikovanou osobou.
tudiz ked mi odpije s piva a nieco takeho ma tak som v prdeli ...