Battlefield 1
-
Solo_Kamen
King
Re: Battlefield 1
Kolízne obálky na Fao Fortress mi dnes dokonale skazili zážitok.... protilietadlový kanón, 6 ludí ako na dlani a nič z toho 
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Dnes sa mi stalo nieco podobne co aj v bete. Vcera som hral BF, normalne, vsetko OK, nic som nenastavoval od toho ako som si kupil hru. Dnes zapnem a velmi zla grafika, cele to bolo zubkovane, proste ako keby to nebolo v nativnom rozliseni displeja, resp. bola divna frekvencia monitora nastavena. Ani neviem ako to opisat. To sa mi stalo aj v bete, ked som znizoval detaily, ze to vyzeralo este horsie. Ked som dal resetnut video nastavenia, tak uplne v pohode.
Dnes zapnem hru a uz v menu vidim, ze je to cele skarede, zubate. Zapnem hru a to iste. Skusal som aj v hre menit nastavenie grafiky, aj reset, ale nepomaha. Hram to na FullHD rozliseni, ultra detaily (automaticky mi to tak nastavilo), pc mam Xeon 1231v3, 16GB RAM a GTX 1060 6GB. Vsimol som si, ze mam nastavenu obnovovaciu frekvenciu displeja na 59,94 Hz, takze rozmyslam, ze ci problem nebude tam, ale v hre sa neda dat 60 Hz, no teoreticky je to spravne, zrejme 60 Hz je len zaokruhlena hodnota.
Nestretol sa niekto s tymto problemom alebo nevie ako to vyriesit??? Aboslutne nic som nerobil, neprebehol Windows Update, ziadna instalacia nicoho, ziadne nastavovanie v BF. Vcera som ho vypol, dnes zapol a to je vsetko.
Dnes zapnem hru a uz v menu vidim, ze je to cele skarede, zubate. Zapnem hru a to iste. Skusal som aj v hre menit nastavenie grafiky, aj reset, ale nepomaha. Hram to na FullHD rozliseni, ultra detaily (automaticky mi to tak nastavilo), pc mam Xeon 1231v3, 16GB RAM a GTX 1060 6GB. Vsimol som si, ze mam nastavenu obnovovaciu frekvenciu displeja na 59,94 Hz, takze rozmyslam, ze ci problem nebude tam, ale v hre sa neda dat 60 Hz, no teoreticky je to spravne, zrejme 60 Hz je len zaokruhlena hodnota.
Nestretol sa niekto s tymto problemom alebo nevie ako to vyriesit??? Aboslutne nic som nerobil, neprebehol Windows Update, ziadna instalacia nicoho, ziadne nastavovanie v BF. Vcera som ho vypol, dnes zapol a to je vsetko.
-
webmasterr
Medium Professional
Ano aj mne to robi, v podstate odzaciatku. (hrajem, resp skusam BF1 vramci Origin Access) Tiez mi to ukazuje 59.94Hz, a cela grafika je taka rozmazana. Mne niekedy staci ked vyjdem do Windowsu a vratim sa s5, a ked nie tak si to zmenim na 50Hz a vtedy je to ok. Netusim cim to je skusal som sa hrat aj s ovladacmi, aj s nastavenim....nepomohlo. Inak mam MSI GTX 1060tku a najnovsie drivery, ale robilo mi to aj so starsimi. (v driveroch mam normalne nastavene 60Hz)
Trochu som aj googlil a nasiel som viacero diskusii na tuto temu, takze tento problem ma viacero ludi, ale po rieseni som az tak nepatral kedze mi ochvilu konci trial a zatial hru neplanujem kupovat.
Trochu som aj googlil a nasiel som viacero diskusii na tuto temu, takze tento problem ma viacero ludi, ale po rieseni som az tak nepatral kedze mi ochvilu konci trial a zatial hru neplanujem kupovat.
-
hojko
Site Admin
Diky za info, nie som teda sam. Este som nehladla na BF support fore, takze neviem, ale uz teda ani nemusim hladat. Ovladace mam posledne, tj. 375.70 z 28. oktobra. Skusim prepnut do Win. Zmena na 50 Hz a potom spat na 60 Hz mi nepomohla.
-
webmasterr
Medium Professional
Vyskusal som aj tieto drivery ale nepomohlo to. Mne vacsinou pomoze 2-3x skocit do Win a s5. Na jednom fore som nasiel, ze problem moze byt spojeny s HDMI. Ja mam tiez monitor pripojeny cez hdmi lebo nanom iny konektor ani nemam, a niekomu vraj pomohlo ked presiel z HDMI-> DVI.
https://www.reddit.com/r/Battlefield/co ... h_rate_to/ - podla tohto som skusil upravit aj PROFSAVE_profile, ale polozku GstRender.FullscreenRefreshRate, kde som mal 59.939999 , zmenil som ju na 60.000000 ale nepomohlo to lebo hra si to znova zmenila. Ked prepnem hru do rezimu Borderless je to ok, cize vyzera to ze problem je s fullscreenom a mozno HDMI(nvidia drivers detekuju moj monitor ako HDTV a nie ako monitor).
https://www.reddit.com/r/Battlefield/co ... h_rate_to/ - podla tohto som skusil upravit aj PROFSAVE_profile, ale polozku GstRender.FullscreenRefreshRate, kde som mal 59.939999 , zmenil som ju na 60.000000 ale nepomohlo to lebo hra si to znova zmenila. Ked prepnem hru do rezimu Borderless je to ok, cize vyzera to ze problem je s fullscreenom a mozno HDMI(nvidia drivers detekuju moj monitor ako HDTV a nie ako monitor).
-
hojko
Site Admin
Mne to tiez pride ako problem HDMI alebo frekvencie, lebo ten obraz mi pride tako ako keby som to prepojil starym analogovym CRT kablom.
Ja mam monitor napojeny cez displayport a tiez mi na fhd ponuka frekvenciu len 59,94Hz na 2k to ale ide 60Hz tak som to nechal takto, nastastie mi to gtx 960ka nejako zvlada aj pri tomto rozlíšeni na ultra, inak som si pocas hrania nevsimol ziadne problémy
urobil som upgraderinos, konecne to ide dobre 
i5 [email protected] GHz, 16 gb ddr4, 1060 gtx 6 gb taha ~ 100 fps na high/ultra na 1080p
i5 [email protected] GHz, 16 gb ddr4, 1060 gtx 6 gb taha ~ 100 fps na high/ultra na 1080p
Mám 16 gb ram a či mám low alebo ultra grafiku nikdy nezoberie viac ako 3.55Gb z ramky, neviete kde môže byť chyba?
-
hojko
Site Admin
Mas 64-bit Windows???
-
lukostrel77
Star
Hojko
Na 32bit windowse by to ani nespustil....
Na 32bit windowse by to ani nespustil....
64 bit win 8, môže to byť v tom, že sú len 1 333Mhz asi blbosť...
a nie je to VRAM?
Nie je to VRAM, vám koľko žerie bf 1 z ramky?
-
hojko
Site Admin
Jaj tak, to som nevedel. Ale pozeram teraz, ze fakt treba 64bit Windows.
Inak k mojmu problemu s grafikou, tak pri 60Hz frekvencii mi to preblikava a robi divnu grafiku, cele je to rozmazane. Ked to dam na 50Hz, tak to vyzera krasne. Nepomohli ani beta ovladace nVidia, ktore tu niekto spominal a su oznacene ako hotfix.
Inak k mojmu problemu s grafikou, tak pri 60Hz frekvencii mi to preblikava a robi divnu grafiku, cele je to rozmazane. Ked to dam na 50Hz, tak to vyzera krasne. Nepomohli ani beta ovladace nVidia, ktore tu niekto spominal a su oznacene ako hotfix.
Hojko skús si kúpiť tienený hdmi kábel. Ja mám taktiež 59.+- a nemám problem až na jednej mape niekedy vidím ostré žlté svetlo 
-
hojko
Site Admin
To nebude kablom, pri BF3 problem nebol. Toto robi len pri BF1, aj so starou, aj s novou grafikou, aj v beta verzii aj plnej verzii sa to prejavuje. Kabel mam tieneny, pozlateny, HDMI 1.4: https://www.alza.sk/hama-hdmi-high-spee ... id=1885209
keď som skúšal trial cez Origin Access, a chcem si hru kúpiť, s tým, aby bol zachovaný môj postup v hre, tak stačí, keď ju kúpim cez xgames, alebo treba priamo z Originu?
-
hojko
Site Admin
Mozes cez Xgames.sk a potom si spustis Origin aplikaciu a zadas tam seriove cislo hry, tym hru aktivujes, stiahnu sa potrebne veci...