OnePlus One

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
DropDead
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: OnePlus One

Príspevok od používateľa DropDead »

Týmto štýlom budeš čakať donekonečna, každý rok sa niečo o nejaký kus posunie. Definuj si, čo chceš od telefónu, ak to tvoj aktuálny spĺňa, tak si ho nechaj, ak nie, tak si kúp nový, ktorý ti najviac vyhovuje (podľa toho, čo hľadáš).

Jednoduché, vybavené, finito, konec, tečka...
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

jj, takto by sa dalo každý rok čakať stále na niečo nové alebo kupovať niečo nové. Tieto veci treba kupovať vtedy, keď máš peniaze alebo ak to potrebuješ.

Z môjho pohľadu je 1+1 stále super mobil, pre mňa má 1+1 iba jednu slabinu a tou je chýbajúce LTE 800MHz, ktoré mne by veľmi chýbalo. Ak to tebe nechýba, nevidím žiadny extra dôvod meniť, veď 1+1 má aj na dnešnú dobu špičkové parametre a systém je tiež stále pravidelne aktualizovaný z oficiálnych zdrojov.

Ja som mal tiež dilemu so svojou staručkou G2.. mobil mi parametrovo plne postačuje, nemám potrebu meniť, akurát sa pýta nejaká zmena. Navyše, podpora zo strany nadšencov, ktorí pripravovali stále aktuálne romky pre tento mobil, je každým mesiacom menšia, nové chyby odstraňujú stále pomalšie. Ešte v lete boli aktualizácie každý deň, dnes je to ledva 3x do týždňa. Preto som sa rozhodol si spraviť predčasné vianoce a rýchlo kúpiť "lacný" 1+3... za 1+3T som nebol ochotný zaplatiť +80€ a bojím sa, že po jeho uvedení pôjde klasické lacné 1+3 rýchlo do zabudnutia.

Inak, minulú stredu som objednával, v pondelok mi ho vyexpedovali z Poznane, dva dni behal po Poľsku, až včera večer skončil v Linzi, dnes ráno už bol v Bratislave, tak snáď v piatok už bude u mňa doma.. porazilo by ten štátny sviatok! :D
dasti555
Professional
Professional

Príspevok od používateľa dasti555 »

Rozmýšľam že 1+1 dám niekde na net .. a ak do 28 by ho nikto nekúpil tak s ním zostanem ak by som sa ho zbavil tak kúpim 3T.
Ak nie tak zostal by som s ním do 1+4 prípadne niečoho čo by v tom čase bolo k dispozícii alebo do Androidu 8 ak už nebude možnosť nejak ho tam dostať ak teda google prejde uplne na ten Vulcan.
DropDead
Addict
Addict

Prejsť na Vulkan. :D To je tak irelevantné, že mi je z toho smiešno. Je jedno, či sa niečo také stane, ide o to, aby developery prešli na nové API...
dasti555
Professional
Professional

No hej lenže pokiaľ nie je podporovaný chip v 1+1 tak asi ťažko prejdu na to API keď nebudú mať ako aspoň tak som to teda pochopil :D
DropDead
Addict
Addict

Ale ako hovorím, nie je zmysel si teraz zakladať upgrade na podpore Vulkanu.
brm
Darca
Darca

Ako v súčasnosti obmedzuje užívanie mobilu absencia vulkánu?
dasti555
Professional
Professional

Aktuálne nijak. Veď to bolo myslené do budúcnosti. Že ak bude už bude to API tak až v tedy budem plánovať prechod a zatiaľ zostanem s 1.
brm
Darca
Darca

Takže ako som písal, 1+3 definitívne skončilo, už bude iba 1+3T
http://www.androidauthority.com/oneplus ... pe-729580/
DropDead
Addict
Addict

439€ je pekná sumička.
brm
Darca
Darca

A 1+3 je doma! :D

:aasmile3:
dasti555
Professional
Professional

Ako sa ti pozdáva? :D
brm
Darca
Darca

Celkom dobre.. stále som si myslel, že starý mobil je svižný, ale toto je ultra svižné. Odtlačok prstov reaguje ultra rýchlo, akurát si musím zvyknúť na bočné tlačidlá. A chýba mi root, musím všetko nastavovať ručne.. ale prvé týždne nechcem rootovať, ak by sa mala prejaviť nejaká technická chyba, snáď to zvládnem.

:)
sharky-no
King
King

Príspevok od používateľa sharky-no »

brm, mozes prosim napisat, ze kvoli comu konkretne potrebujes root? ake dvierka ti to otvori?
brm
Darca
Darca

sharky-no.. no napr., kebyže mám teraz root na novom mobile, môžem všetky dáta a nastavenia takmer všetkých aplikácií zo starého mobilu mať do jednej hodiny obnovené v novom mobile. Bez rootu s ručnými nastavovačkami zabijem asi celý víkend.. ;)

Ďalej to je odstraňovanie reklám a samozrejme sa chystám aj skúšať alternatívne romky... veď už je aj oficiálna CM14.1 pre 1+3..
dasti555
Professional
Professional

Som takmer úplne rozhodnutý kúpiť 3T ešte 10 dni uvidíme čo sa stane po 22 snáď aj dáka recenzia bude

Sent from OnePlus One
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

DropDead
Addict
Addict

Paráda - za 480€ úplný steal - 128GB UFS 2.0 (vyššie rýchlosti/bandwidth) storidžu...aj celkovo EIS 2.0 je pecka, vidno, že sa 1+ učí od Googlu, paráda.
dasti555
Professional
Professional

A mne bohužiaľ zostáva 1+1.. Som sa rozhodol pre vodičak :D

Sent from OnePlus One
brm
Darca
Darca

Aspoň raz si sa rozhodol múdro.. ;)

//autoeditácia príspevku (25 Nov 2016, 8:50)
Po týždni používania 1+3 taká minirecenzia... skôr porovnávačka so starou G2 s CM13.

1+3 je od G2 väčší o 0,3", ale na ten rozdiel som si veľmi rýchlo zvykol, vôbec mi neprekáža, rámčeky má podobne úzke ako G2. Mobil so 6" by však už moja malá ruka nezvládla.

AMOLED sa mi veľmi páči aj keď je do modra, cez deň to mozog nevníma, ale ak si v noci rozsvietim displej, modrá farba takmer vyrazí oči. V tejto situácii dobre padne nočný režim, avšak po jeho vypnutí mi stále začne štrajkovať automatický jas. Pravdepodobne len nejaký bug, ktorý sa snáď v nejakej aktualizácii odstráni. Taktiež som ešte nenašiel možnosť automatického zapínania/vypínania nočného režimu. Na starom mobile to bolo defaultne v CM13 a fungovalo bezchybne. Skúsim pohľadať na to appku alebo vymyslieť nejakú fintu do Taskeru.

Systém je stále svižný aj keď som do neho natlačil už všetky aplikácie, aktualizácie aplikácií cez google play prebiehajú doslova v okamihoch a nie v sekundách ako na starom mobile. To isté platí o prepínaní aplikácií. Veľká ramka dokáže udržať aplikácie aktívne, čo však nie vždy je vítané. V aute počúvam hudbu cez Spotify a keď vyjdem z auta, v notifikáciách mi stále svieti ikona Spotify. Na G2 mi zvyčajne do polhodiny zmizla, aplikácia sa na pozadí ukončila, avšak na tomto mobile mi dokáže svietiť aj pol dňa..

Baterka sa naozaj rýchlo nabíja, z cca 15% na 100% sa dokáže nabiť asi za hodinu, výdrž v porovnaní s G2 s rovnako veľkou baterkou je subjektívne lepšia.

Odtlačok prsta je v pohode, avšak zamrzí, že sa dá pridať iba 5 odtlačkov. Stále som si myslel, že na odomykanie mobilu mi bude stačiť ukazovák a palec na oboch rukách, ale až v priebehu tohto týždňa som si uvedomil, že sú situácie, kedy používam aj iné prsty.

Hw tlačidlá sú na môj vkus trochu príliš citlivé, neraz chytím mobil do ruky a nechtiac mačkám hw tlačidlá. Je to dosť nepríjemné, keď mobil nie je uzamknutý. Aj som rozmýšľal, že prepnem na sw tlačidlá, ktoré som používal na starom mobile, ale potom mi nefunguje uspanie mobilu dvojitým poklepaním po senzore dotyku, ten vtedy funguje naozaj iba ako odtlačok prsta, žiadna iná funkcia. Ale je to asi vec zvyku.

Ešte stále mám problém ovládať mobil bočnými tlačidlami, tie prekážajú hlavne v držiaku v aute. Zadné tlačidlá na G2 mi pripadali praktickejšie, Ale opäť je to asi skôr zvyk.

Foto oproti G2 neskutočné.. hlavne v znížených svetelných podmienkach.

Nejaký bug so SIM2. Mám v mobile aj druhú simku, ktorá je však v nastaveniach deaktivovaná. Aj napriek tomu mi asi raz denne vybehne hláška s nejakou chybou SIM2 4ka, že musím reštartovať mobil. Je jedno, či mobil reštartujem alebo nie, aj tak sa na druhý deň hláška opäť objaví.

Čítačka NFC je akási slabá. Ak som správne pochopil, nachádza sa presne v strede optiky foťáku, avšak musím mobil presne nasmerovať na NFC štítok, aby sa správne načítal. Na G2 som priložil mobil približne na stred a hneď mi to chytilo. S 1+3 behám po NFC štítku a nechce chytiť niekedy ani na 10ty pokus. Skúsim si v aute prelepiť NFC na iné dostupnejšie miesto, prípadne sa úplne vzdám NFC a zriešim automatiku cez Tasker a Bluetooth.

Možno minirecenzia pôsobí negatívne, ale je to skôr o iných zvykoch používania. Myslím si, že časom sa dokážem mobilu lepšie prispôsobiť a nájsť si nové a lepšie finty. S mobilom som určite spokojný a kúpu v žiadnom prípade neľutujem!

:)
Napísať odpoveď