Boccaccio napísal:Ahojte, doteraz som nemal ziadny xbox, takze
moje otazky sa budu zdat niekemu smiesne, za co sa vopred ospravedlnujem...
Rad by som si zadovazil na vianoce novy xbox one s. Chcem sa opytat, ako sa da vyuzit, resp. na co vsetko sa da vyuzit:
- hranie - existuju hry, ktore sa daju stiahnut zadarmo (nie dema alebo dake trapne jednoduche)? poprosim rovno tipy.
- bluray - je to plnohodnotny prehravac? vsetko sa ovlada cez xbox ovladac?
- youbube / videa - daju sa prehravat moje videa z NASka / USB kluca?
- aplikacie - existuju aj dake kvalitne live-apps, ktore sa mi zidu? napr. HboGO / netflix? na akej platforme su tieto appky?
- prepojenie s WIN10 - co tym ziskam?
- ovladanie - dokazem ho ovladat aj napr. cez mobil? napr. bluray prehravac
- modifikacie - dokazem hrat hry zo "zaloznych kopii", prip. dokazem nieco odomknut, aby som z xboxu dostal maximum?
- multiplayer - v baleni je defaultne iba 1 ovladac? ak teda si chcem s niekym zahrat (nie online), dokupit dalsi a hotovo?
Dakujem :oops:
ak je to ešte aktuálne, tak:
1) áno aj nie. Podľa toho čo ty chápeš tým "trápne jednoduche". Ja osobne som si tam vybrať nevedel, ale na taký ten štart kým si nejakú hru kúpiš je to fajn pre zabitie nudy.
2) áno, je to plnohodnotný prehrávač. Všetko sa ovláda cez ovládač, ale môžeš si dokúpiť špeciálne ovládač na media:
http://www.xbox.com/en-US/xbox-one/acce ... dia-remote
3) youtube je tam free, stačí nainštalovať. Videa z usb aj s nas dokážeš prehrať:
https://www.qnap.com/en-uk/tutorial/con ... ne&cid=193
4) netflix tam je v obchode tuším free, hbogo neviem.. appky na xboxe moc nepoužívam
5) kopec vecí. Napríklad vieš streamovať video na pc (zvuk si dáš slúchadla do ovládača) a vieš sa tak hrať na xboxe bez toho, aby si zaberal televízor a niekoho rušil. Streamovať sa dá všetko - filmy, appky, hry.. A funguje to aj opačne - cez komp môžeš písať na xbox aby si nemusel vyťukávať klávesnicu cez ovládač
6) hej, sú na to appky. Neskúšal som ich ešte, ale kolega to skúšal a vraj je to v pohode
7) do hier máš kopec DLC packov, ale ty si asi skôr myslel nejaké chipovanie konzoly? O tom som nepočul. Neviem čo viac by si z nej chcel ešte vyžmýkať. Za 3 stovky nekúpiš počítač čo by ti utiahol také hry, ani žiaden BD 4k prehrávač.
8) záleží od bundle aký si kúpiš. Sú aj balenia s ovládačom navyše ale bez hry. Väčšinou ale býva jeden ovládač a hra. A áno, stačí kúpiť ovládač a funguješ. Spárovanie trvá možno 5 sekúnd