XBOX ONE S - vyuzitie

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Boccaccio
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

XBOX ONE S - vyuzitie

Príspevok od používateľa Boccaccio »

Ahojte, doteraz som nemal ziadny xbox, takze moje otazky sa budu zdat niekemu smiesne, za co sa vopred ospravedlnujem...
Rad by som si zadovazil na vianoce novy xbox one s. Chcem sa opytat, ako sa da vyuzit, resp. na co vsetko sa da vyuzit:
  • hranie - existuju hry, ktore sa daju stiahnut zadarmo (nie dema alebo dake trapne jednoduche)? poprosim rovno tipy.
  • bluray - je to plnohodnotny prehravac? vsetko sa ovlada cez xbox ovladac?
  • youbube / videa - daju sa prehravat moje videa z NASka / USB kluca?
  • aplikacie - existuju aj dake kvalitne live-apps, ktore sa mi zidu? napr. HboGO / netflix? na akej platforme su tieto appky?
  • prepojenie s WIN10 - co tym ziskam?
  • ovladanie - dokazem ho ovladat aj napr. cez mobil? napr. bluray prehravac
  • modifikacie - dokazem hrat hry zo "zaloznych kopii", prip. dokazem nieco odomknut, aby som z xboxu dostal maximum?
  • multiplayer - v baleni je defaultne iba 1 ovladac? ak teda si chcem s niekym zahrat (nie online), dokupit dalsi a hotovo?
Dakujem :oops:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: XBOX ONE S - vyuzitie

Príspevok od používateľa hojko »

Zadarmo? To si hraj Angry Birds na telefone alebo Solitaire na PC. Bluray to normalne prehra, teda da sa oznacit ako plnohodnotny prehravac. YouTube by nemal byt problem, podporu FTP, Samba, DLNA alebo nieco ine musis pohladat v specifikacii k Xboxu alebo dakej recenzii. Stiahnute hry treba pozriet, na verziu One bol flash a dalo sa to spravit, ale zrejme klasicky potom nesli hrat multiplayerove hry po nete, aspon sa to neodporucalo. Ci sa da flashnut (cracknut) verzia One S, to neviem. Ovladac kupis a prisposobis, trva to asi 5 sekund a hotovo, mozes ho potom pouzivat. Na prehravac a YouTube je ovladac zvlast, ale treba ho dokupit za asi 20 eur.

Mam skor pocit, ze ty by si chcel dake multimedialne centrum, cize v tomto pripade skor nieco ako SmartTV, pripadne rovno multimedialne centrum cez ktore budes mat kniznicu filmov v XBMC (dnes uz pod nazvom Kodi). Vzhladom na cenu hier je otazne, ze kolko hier si kupis.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Tjn, alebo skor nejake HTPC ktore splni vsetko co chces... Samozrejme bolo by to o nieco malo drahsie, ale bez problemu by si sa vmestil do cca 700€ s BluRay i Xbone ovladacom a nainstalovanym EMBY...
Samozrejme je to o dost viac ako xBone, no netreba zabudat na omnoho lacnejsie hry a to ze nemusis platit za multiplayer. Vzdy co som ot tak pocital, tak gaming PC vyjde lacnejsie ako konzola uz po kupe par hier aj ked kupis PC o dost drahsi.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Čo sa týka hier, tak existujú tzv. Free to Play, viem určite, že na Xboxe je veľká komunita World of Tanks.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Bluray prehravac je k comu? Dnes sa daju stiahnut filmy v 4K a pustit cez prehravac alebo pc.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Zalezi na tom, ci si to chce kupovat original, alebo nie :P Ak ano, je celkom problem najst 4K okrem Bluray a streaming stoji za H. 4K Netflix je kvalitou na tom rovnako ako FullHD Bluray...
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

heker napísal:Bluray prehravac je k comu? Dnes sa daju stiahnut filmy v 4K a pustit cez prehravac alebo pc.
Aha, a kde sa daju stiahnut 4k filmy? Este nikto neprelomil ochranu UHD BD, takze asi tazko najdes nejake ripy.
A ak aj uz budu, uz vidim ako ludia masovo stahuju ripy s kapacitou 100 ci viac GB.
rufus59
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rufus59 »

4K ULTRA HD Bluray uz su prelomene kedze sa vyskytuju na TL-ku. Velkost okolo 40-50Gb
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ultra su na Torrentleechu, veru tak. Maju od 30 do 80GB.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Boccaccio napísal:Ahojte, doteraz som nemal ziadny xbox, takze moje otazky sa budu zdat niekemu smiesne, za co sa vopred ospravedlnujem...
Rad by som si zadovazil na vianoce novy xbox one s. Chcem sa opytat, ako sa da vyuzit, resp. na co vsetko sa da vyuzit:
  • hranie - existuju hry, ktore sa daju stiahnut zadarmo (nie dema alebo dake trapne jednoduche)? poprosim rovno tipy.
  • bluray - je to plnohodnotny prehravac? vsetko sa ovlada cez xbox ovladac?
  • youbube / videa - daju sa prehravat moje videa z NASka / USB kluca?
  • aplikacie - existuju aj dake kvalitne live-apps, ktore sa mi zidu? napr. HboGO / netflix? na akej platforme su tieto appky?
  • prepojenie s WIN10 - co tym ziskam?
  • ovladanie - dokazem ho ovladat aj napr. cez mobil? napr. bluray prehravac
  • modifikacie - dokazem hrat hry zo "zaloznych kopii", prip. dokazem nieco odomknut, aby som z xboxu dostal maximum?
  • multiplayer - v baleni je defaultne iba 1 ovladac? ak teda si chcem s niekym zahrat (nie online), dokupit dalsi a hotovo?
Dakujem :oops:
ak je to ešte aktuálne, tak:
1) áno aj nie. Podľa toho čo ty chápeš tým "trápne jednoduche". Ja osobne som si tam vybrať nevedel, ale na taký ten štart kým si nejakú hru kúpiš je to fajn pre zabitie nudy.
2) áno, je to plnohodnotný prehrávač. Všetko sa ovláda cez ovládač, ale môžeš si dokúpiť špeciálne ovládač na media: http://www.xbox.com/en-US/xbox-one/acce ... dia-remote
3) youtube je tam free, stačí nainštalovať. Videa z usb aj s nas dokážeš prehrať: https://www.qnap.com/en-uk/tutorial/con ... ne&cid=193
4) netflix tam je v obchode tuším free, hbogo neviem.. appky na xboxe moc nepoužívam
5) kopec vecí. Napríklad vieš streamovať video na pc (zvuk si dáš slúchadla do ovládača) a vieš sa tak hrať na xboxe bez toho, aby si zaberal televízor a niekoho rušil. Streamovať sa dá všetko - filmy, appky, hry.. A funguje to aj opačne - cez komp môžeš písať na xbox aby si nemusel vyťukávať klávesnicu cez ovládač
6) hej, sú na to appky. Neskúšal som ich ešte, ale kolega to skúšal a vraj je to v pohode
7) do hier máš kopec DLC packov, ale ty si asi skôr myslel nejaké chipovanie konzoly? O tom som nepočul. Neviem čo viac by si z nej chcel ešte vyžmýkať. Za 3 stovky nekúpiš počítač čo by ti utiahol také hry, ani žiaden BD 4k prehrávač.
8) záleží od bundle aký si kúpiš. Sú aj balenia s ovládačom navyše ale bez hry. Väčšinou ale býva jeden ovládač a hra. A áno, stačí kúpiť ovládač a funguješ. Spárovanie trvá možno 5 sekúnd
Human.
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Human. »

rufus59 napísal:4K ULTRA HD Bluray uz su prelomene kedze sa vyskytuju na TL-ku. Velkost okolo 40-50Gb
heker napísal:Ultra su na Torrentleechu, veru tak. Maju od 30 do 80GB.
Ochrana AACS 2.0 na 4K UHD Blu-ray diskoch este nebola prelomena. Sucasne 4K ripy nie su "prave" Blu-ray ripy, lebo su robene napr. zaznamom z HDMI vystupu. Ale to sme uz OT.
Napísať odpoveď