Dealextreme, Aliexpress, iOffer a ine cinske obchody

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
CheZteR
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Dealextreme, Aliexpress, iOffer a ine cinske obchody

Príspevok od používateľa CheZteR »

cislo do dhl express infolinka je 18 811 ak by niekto v buducnosti potreboval,
volal som tam a slecna povedala ze vsetky podklady k precleniu som naozaj dodal 14.9. a teraz sa caka uz iba na preclenie a zasielka mi bude dodana kurierom, colne poplatky budem hradit priamo kurierovi.

takze cakam dalej...

//autoeditácia príspevku (27 Sep 2016, 18:23)
neuveritelne ale dockal som sa, dnes to prislo, zbehol som dole ku kurierovi, ten mi povedal ze poplatok za colne konanie je 43,92 :D
tak že zaplatim kartou a on že terminal tu nema :D horkoťažko som naškrabal 43€ a 92 centov mi odpustil, takže balik mam doma, colne konanie ma stalo tretinu z hodnoty balicku...
Sarger
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sarger »

Mal si v tom zarátaný aj pobyt balíku na sklade v DHL?
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

ano
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Nieco o preclievani z Ciny, odporucam precitat si - https://dennikn.sk/blog/nocna-mora-pri- ... nu-z-ciny/
virus64
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa virus64 »

.....Ak toto má byť motivujúce, aby som zaplatil daň a clo, tak si to možno nabudúce rozmyslím a priplatím si za ten „ofajč“ a nebudem platiť nič a hlavne ušetrím čas a nervy. GOOD IDEA, SLOVAKIA!....
Podobný ofajč som skúšal, balík došiel zo švédska. Odchytili ho na colnici, vyrúbili daň a poplatok za colný servis či čo. Na moje odvolanie odpísali že, zásielka obsahuje tovar z tretej krajiny ktorý nebol colne prejednaný pri vstupe do EU, preto je takáto zásielka zadržaná na colné konanie.
:smt033
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

To ze dojde zo Svedska este nic neznamena, pokial bol v povodnom obale s povodnou fakturou (odosielatel z Ciny). Jedina moznost je balik na uzemi EU prebrat a poslat ho dalej (ako to robi napr. Top One)
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Presne tak. Aj mne sa to stalo. Švédska pošta a aj tak som bol na colnici. Sranda je, že keď som odlepil papier tej švédskej pošty, boli pod tým údaje čínskeho odosielateľa :). Toto už colníci poznajú.

Tí čo v tom vedia chodiť, sa snažia dodávku aj reálne prebaliť, to už cez colnicu prejde a reálne sa to tvári ako zásielka poslaná z eu.
baldorex
Addict
Addict

heker napísal:Nieco o preclievani z Ciny, odporucam precitat si - https://dennikn.sk/blog/nocna-mora-pri- ... nu-z-ciny/
Celkom funny story :). A to ešte môže byť rád, že to boli iba mobily a nie tovar, ku ktorému sa musia vyjadriť iné štátne orgány... Napríklad veterinárna správa...

Som tam často, viem o ktorom pánovi vedúcom je reč. Typický štátny úradník, ja som pán, ty si môj sluha...

Celý problém je v tom, že nejaká múdra hlava navrhla, že všetky zásielky nad 150€ sa budú považovať za obchodné a z toho plynú iné povinnosti ako pri bežnom nákupe fyzickej osoby...

Na druhej strane, takto má aj bežný človek možnosť nahliadnuť na každodenný chlebík bežného podnikateľa čo niečo dováža. Zamestnať colného deklaranta je samozrejmosť... Tie ceny v obchodoch už potom nevypadajú ako čistá ryža.... Toto všetko sú náklady, navyše reklamácie od zákazníkov sú problém, keďže číňan ti na našu zákonnú lehotu kašle, takže opravu riešiš novým mobilom, ktorý by si normálne predal...

Ešte sa vrátim k tomu pánovi vedúcemu. Celkom funny situácia bola, keď mi číňan poslal celkom drahú vzorku tovaru, na ktorú odo mňa žiadal recenziu. Čiže mi to došlo bez platenia, objednávky atď... Pán nevedel čo robiť, tak ma rýchlo posunul colnej úradníčke, ktorej keď povedal o čo ide, tak sa zhrozila, normálne smrť v očiach, že to ešte nerobila a nevie čo s tým. Našťastie som doniesol vytlačené maily a písal som čestné prehlásenie, že som to nekupoval a preto nemám doklad o platbe ani objednávku. V zásielke bol priložený dokument s uvedenou hodnotou, samozrejme fiktívnou, z toho som musel platiť DPH. Nevadí že to nebol nákup, ani to nebolo na ďalší predaj.... Radosť to bola :).
dasti555
Professional
Professional

Príspevok od používateľa dasti555 »

Zdravím viete mi povedať čo znamená taký žltý štítok nalepený na balíčku že

Goods not fuifilling the conditions laid down in Aricles 28 and 29 of the Treaty on the functioning of the European Union

Vďaka.
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

dasti555 napísal:Zdravím viete mi povedať čo znamená taký žltý štítok nalepený na balíčku že

Goods not fuifilling the conditions laid down in Aricles 28 and 29 of the Treaty on the functioning of the European Union

Vďaka.
niektore europske postovne spolocnosti (napr holandania) prijmaju zasielky priamo v cine, takze na slovensko ti to prichadza ako EU zasielka, tato nalepka prave ma upozornit nasich colnikov ze ano, sice to je zasielka EU posty, ale neprichadza z EU ale z mimo EU, takze nemala by byt automaticky prepustena
dasti555
Professional
Professional

Príspevok od používateľa dasti555 »

chlapec10 napísal: niektore europske postovne spolocnosti (napr holandania) prijmaju zasielky priamo v cine, takze na slovensko ti to prichadza ako EU zasielka, tato nalepka prave ma upozornit nasich colnikov ze ano, sice to je zasielka EU posty, ale neprichadza z EU ale z mimo EU, takze nemala by byt automaticky prepustena

Trafil si to celkom presne aj som vybral Holandský shipping. Tak dobre vedieť. Už som myslel že nejaký problém s tým bol. ˇVdaka.
Walky
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Walky »

Od pondelka mi stoji zasielka na colnici ale este mi neprisiel list z colnice. Mozem si pre zasielku na colnicu prist aj bez toho listu?
melonSVK
King
King

Zasielka stale moze cakat na ukoncenie colneho riadenia. Bud ju pustia alebo zadrzia a informuju ta. Osobne by som pockal.
baldorex
Addict
Addict

Idú vianoce, objem zásielok sa značne zväčšil a nestíhajú, ale aspoň je väčšia šanca, že balík prejde bez povšimnutia :)
LukasqoO
King
King

Príspevok od používateľa LukasqoO »

ahojte. poznate nejake overene cinske obchody so skladmi v europe okrem gearbestu, dx, eglobalcentral? :)
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Co ides kupovat, rybarske veci, elektroniku, oblecenie, doplnky k bicyklom?
LukasqoO
King
King

Príspevok od používateľa LukasqoO »

elektroniku
melonSVK
King
King

ibuygou
Walky
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Walky »

Presnejsie v trackingu pise "Zásielka bola zadržaná za účelom colného konania - adresát bude informovaný" tak preto som sa pytal. Teraz v pondelok to bude uz tyzden a colne konanie sa musi dokoncit do 2 tyzdnov inak si colnici nechaju telefon.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Pozor, DX nema sklady v EU. Ta ich "EU direct" ponuka je tak trochu zavadzajuca, a oni to aj pisu vo FAQ (ktore malokto cita), ze to neznamena, ze sklady su v EU. Aj ked nakupite na "EU direct", tovar ide z Ciny, ale znacne rychlejsie. Teda eventualne dane a clo bude treba platit aj tak (pokial neprejde balicek bez povsimnutia). Inac je este moznost zasrktnut pri objednavke "Tax insurance" (alebo tak nejak sa to vola), stoji to par supov a v tom pripade ak budete platit clo a dane, treba ich zaplatit, naskenovat doklady a poslat do DX, odkial vam zaplatene poplatky vratia. Niekomu vratili aj poplatok poste za vybavenie colneho konania.
Aspon toto som sa docital, co som ohladom toho googlil. Spravil som objednavku za 40 eur, ten insurance som si zaplatil, tak som zvedavy, co z toho bude.
Napísať odpoveď