Ahojte, nedavno som narazil na clanok o tom ze Spotify neustale prepisuje jeden subor a tym zbytocne zapisuje vela dat na disk, co je neziaduce hlavne pri SSD kedze sa im takto skracuje zivotnost.
Kedze mam OS na SSD okamzite som si otvoril Samsung Magican a pozrel kolko dat sa nan za dobu jeho pouzivania zapisalo. Hodnota sa mi zdala vysoka a tak som si stiahol Process Explorer a nechal ho par hodin spusteny.
Za cca 2 hodny Spotify zapisalo cca 100MB zatial co system zapisal 3GB a to som ziadne data nepresuval. Bol pusteny Google Chrome a spominany Spotify.
Takze teraz neviem ci je normalne ze OS zapisuje taketo mnozstva dat alebo bude niekde problem, vedel by niekto poradit? Dakujem
zapisovanie dat na SSD
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: zapisovanie dat na SSD
Nevidim na tom nic zvlastne, ze system zapisuje, kedze tam mohlo pod tym bezat vsetlico - indexovanie suborov, Windows Update, bod obnovenia systemu, strankovaci subor pagefile.sys, hybernizacia, cache/temp...
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: zapisovanie dat na SSD
ssd disky majú životnosť okolo 10 rokov, ja mám jeden už 5 a žiadne problémy a ak aj vydrží 10 tak dovtedy budem mať iný.
Nerieš, tie disky majú nejakú výdrž, kotúčové mením čo 3-4 roky, čiže vydria aj tak viac ako normálne HDD
Nerieš, tie disky majú nejakú výdrž, kotúčové mením čo 3-4 roky, čiže vydria aj tak viac ako normálne HDD