zapisovanie dat na SSD

Informácie o software, ankety...
covax
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

zapisovanie dat na SSD

Príspevok od používateľa covax »

Ahojte, nedavno som narazil na clanok o tom ze Spotify neustale prepisuje jeden subor a tym zbytocne zapisuje vela dat na disk, co je neziaduce hlavne pri SSD kedze sa im takto skracuje zivotnost.
Kedze mam OS na SSD okamzite som si otvoril Samsung Magican a pozrel kolko dat sa nan za dobu jeho pouzivania zapisalo. Hodnota sa mi zdala vysoka a tak som si stiahol Process Explorer a nechal ho par hodin spusteny.
Za cca 2 hodny Spotify zapisalo cca 100MB zatial co system zapisal 3GB a to som ziadne data nepresuval. Bol pusteny Google Chrome a spominany Spotify.
Takze teraz neviem ci je normalne ze OS zapisuje taketo mnozstva dat alebo bude niekde problem, vedel by niekto poradit? Dakujem
Prílohy
cca 20 min po spusteni pc
cca 20 min po spusteni pc
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: zapisovanie dat na SSD

Príspevok od používateľa hojko »

Nevidim na tom nic zvlastne, ze system zapisuje, kedze tam mohlo pod tym bezat vsetlico - indexovanie suborov, Windows Update, bod obnovenia systemu, strankovaci subor pagefile.sys, hybernizacia, cache/temp...
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: zapisovanie dat na SSD

Príspevok od používateľa hrban »

ssd disky majú životnosť okolo 10 rokov, ja mám jeden už 5 a žiadne problémy a ak aj vydrží 10 tak dovtedy budem mať iný.
Nerieš, tie disky majú nejakú výdrž, kotúčové mením čo 3-4 roky, čiže vydria aj tak viac ako normálne HDD
Napísať odpoveď