emigracia,imigracia

Diskusie na politické témy...
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: emigracia,imigracia

Príspevok od používateľa hughito »

rebuss napísal:Robenie rozbrojí, pálenie pneumatík, ničenie všetkého naokolo už také prirodzené nie je. No, možno tak vo zvieracej ríši.
Od počítača a z tepla domova sa veľmi ľahko moralizuje. Čo tak trocha empatie, resp. snahy o pochopenie? Zúfalí ľudia konajú aj tak, ako by možno sami nikdy nepredpokladali.
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa beardie »

empatia s ludmi porusujucimi zakon?
hughito
Redeemer
Redeemer

Áno, samozrejme. To nie je samoúčelné "porušovanie zákona." Takáto interpretácia a z nej vychádzajúce moralizovanie je zavádzajúce. Vidím tu podobnosť napr. s rôznymi "riotmi," ktoré sa konali alebo konajú v rôznych kútoch sveta a majú isté príčiny, kontext, na ktorý treba prihliadať, lebo toto nie sú prípady, kedy istá skupina ľudí vyjde len tak do ulíc a z dlhej chvíle začnú "robiť bordel."
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

V sobotu som bol vo Viedni, kde práve prebiehal antirasistický a promigračný pochod. Normálne by som proti takémuto pochodu nič nemal, ale keď som si bližšie prezrel účastníkov, tak to boli z veľkej časti Arabi, ktorí chodili s vlajkami svojich štátov a pokrikovali nejaké arabské pesničky/modlitby/kliatby? Nevšimol som si žiadne nepokoje, ale sprevádzalo ich veľmi veľa policajtov.

Mám silnú pochybnosť o tom, že ak by sa toto rozhodli spraviť Európania v nejakom arabskom štáte, kde by velebili kresťanstvo, asi by dobre neskončili.

Ak by som bol na ich mieste, snažil by som sa čo najpokojnejšie pochodovať a nie na seba ešte pútať pozornosť masovým krikom po arabsky :roll:
hughito
Redeemer
Redeemer

Mám silnú pochybnosť o tom, že ak by sa toto rozhodli spraviť Európania v nejakom arabskom štáte, kde by velebili kresťanstvo, asi by dobre neskončili.
Čiže, bolo by lepšie, keby bola TU taká situácia, ako v tých krajinách, o ktorých píšeš a implicitne ich kritizuješ? Nikdy som nechápal tomuto typu argumentu.

Veď aký má zmysel preberať zaostalé hodnoty a praktiky z daných krajín? My by sme mali byť v pohode s tým, že u nás takú možnosť majú - samozrejme, isté limity by to mať malo, aby neboli napr. porušované naše hodnoty a práva.
beardie
Redeemer
Redeemer

hughito napísal:Veď aký má zmysel preberať zaostalé hodnoty a praktiky z daných krajín?
dost schizofrenicka veta od teba
totiz, podporovanim imigracie sa neprekvapivo taketo praktiky dostavaju do Europy...
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

hughito napísal:Čiže, bolo by lepšie, keby bola TU taká situácia, ako v tých krajinách, o ktorých píšeš a implicitne ich kritizuješ? Nikdy som nechápal tomuto typu argumentu.
Nie, samozrejme, že by som nebol radšej, ak by tu bola taká situácia ako v tých arabských krajinách. Sám poznám pár Arabov, ktorí študujú alebo pracujú v Brne, a sú to normálni slušní a inteligentní ľudia, proti ktorým samozrejme nič nemám.

Avšak myslím si, že by sa absolútne nemali tolerovať pokusy o presadenie nejakých arabských zvyklostí v zákonoch a vyhláškach európskych krajín. Mali by tu tolerovať platné zákony a malo by sa tvrdo zakročiť proti vytváraniu NO-GO zón, v ktorých to prakticky funguje tak, ako popisuješ ty, hughito...
hughito
Redeemer
Redeemer

beardie napísal:dost schizofrenicka veta od teba
totiz, podporovanim imigracie sa neprekvapivo taketo praktiky dostavaju do Europy...
To je len tvoja účelová interpretácia, nie objektívna realita. Takisto "podporovanie imigrácie" a pomoc ľuďom v núdzi, sú dve rozdielne veci.

Pilifo: Nepoznám človeka alebo nejakú skupinu ľudí, ktorí by mali záujem a presadzovali to, aby sa rôzne spiatočnícke praktiky presadzovali aj tu v Európe. "No-go" zóna je samostatná problematika, hlavne tam vidím problém v sociálnej sfére, čiže nejde ani tak o nejakú kultúru/náboženstva, ale sociálnu situáciu. A z toho potom môže vyplývať aj to, že sociálne vylúčený človek bez perspektívy, môže skôr podľahnúť náboženskému fanatizmu a nájsť tak životný zmysel.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Keby Kotlebovi a jeho stúpencom hrozila násilná perzekúcia a mučenie tu na SK a utiekli by niekam na západ, tiež by si ich chránil ako utečencov ?
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

Všetkých neeurópskymi imigrantmi zavraždených ľudí a znásilnené ženy a deti majú na svedomí (a zodpovednosti) hughitovia sveta.

Len aby bolo o tejto zásadnej skutočnosti jasno.

Všetko to utrpenie len aby si mohli pohladiť ego "pomocou ľudom v núdzi".
hughito
Redeemer
Redeemer

Andi_Cibula napísal:Keby Kotlebovi a jeho stúpencom hrozila násilná perzekúcia a mučenie tu na SK a utiekli by niekam na západ, tiež by si ich chránil ako utečencov ?
Určite nie, neonacisti ma netrápia.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

inac taketo rioty v taboroch nie su vysadou arabov. podobne problemy boli za socializmu aj s ludmi z vychodnej europy. bitky, demolovanie, zabarikadovanie, hladovky.. taketo veci neboli az takou raritou, dokonca som cital o pripade kedy zapalili ubikaciu. cim to nechcem ospravedlnovat, len chcem upozornit na to, ze ked raz ludi takto drzia, tak su taketo prejavy bezne bez ohladu na rasu a nabozenstvo.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

hughito napísal:Určite nie, neonacisti ma netrápia.
Neonacisti sú tiež ľudia. Majú svoje práva.
hughito
Redeemer
Redeemer

M142 napísal:inac taketo rioty v taboroch nie su vysadou arabov. podobne problemy boli za socializmu aj s ludmi z vychodnej europy. bitky, demolovanie, zabarikadovanie, hladovky.. taketo veci neboli az takou raritou, dokonca som cital o pripade kedy zapalili ubikaciu. cim to nechcem ospravedlnovat, len chcem upozornit na to, ze ked raz ludi takto drzia, tak su taketo prejavy bezne bez ohladu na rasu a nabozenstvo.
Presne o tom píšem. Konečne sa ozval aj niekto iný. Ide o to, že veľa ľudí si myslí, že takto sa správajú "len arabskí a africkí migranti."

Andi_Cibula: Vnímam to z historického hľadiska. Ani naši predkovia to neriešili, nacistov bolo treba poraziť silou, fyzicky. Ak raz začnú získavať zástupcovia ĽSNS reálny podiel na moci, udeje sa to isté.
beardie
Redeemer
Redeemer

Zase dvojitý meter, jedna totalitna ideológia ti vadí, ale druhu nepriamo podporujes
hughito
Redeemer
Redeemer

Akú podporujem?
beardie
Redeemer
Redeemer

Islam
hughito
Redeemer
Redeemer

Ako čakal som, že napíšeš socializmus/komunizmus, ale s týmto si ma dorazil už úplne. :D

Len na okraj, islam nie je ideológia ale náboženstvo, takisto prívlastok "totalitná" je v tomto kontexte dosť mimo.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

beardie, o ktorych odnoziach a sektach v ramci islamu to pises?
beardie
Redeemer
Redeemer

o tych, ktore:
- pretlacaju sariu ako hlavny pravny system
- obmedzuju prava zien a mensin
- diskriminuju podla nabozenstva
- dovoluju (pripadne prikazuju) svojim privrzencom zabijat v mene viery
- presadzuju svoje videnie sveta ako jedine

v com je rozdiel medzi nacizmom a fanatickym islamom?

hughito tu na jednej strane odsudzuje nabozenstva, hovori, ze v tomto storoci pre ne nie je miesto a na druhej strane podporuje rozsirovanie islamu aj so vsetkymi svojimi negativami, napriek tomu, ze su jasne zdokumentovane, iba preto, ze ho vyznavaju importovani migranti
tomu hovorim dvojity meter

uz pochop konecne, ze rovnost pred zakonom musi byt absolutna, vsetky tvoje vynimky len diskriminuju iste skupiny a potom sa divis, ze rastie podpora extremizmu
Napísať odpoveď