Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Romovia na Slovensku

Príspevok od používateľa Hegy »

...že tuto na hojku ľudia píšu čosi o cigánoch v BA, a ešte aj tu ich vykreslia pomaly ako problém č. 1 v BA
toto tvrdenie je nonsense, robis nejake zvlastne dedukcie

...taký light rasizmus - ok, som progresívny a nemám problém so slušnými, ale samozrejme, treba zamiesť so všetkými asociálmi a parazitmi a pod.
tento light rasizmus, ktory nema s rasou nic spolocne, kedze "konecne" (ako vzdy) sa osoba posudzuje podla svojho sposobu zivota (skutkov) a nie rasy, ty to nazves rasizmom.
...tak vnútri to v rámci možností vyzerá často úplne civilizovane a v pohode.
z coho vymeriavas ich "moznosti", kto nic nerobi nic nema cize ich moznosti su ziadne, uplietli z hovna bic, chvalihodne.

Keď žiješ na sociálnom dne, riešiš iné veci ako odpadky.
A vice versa. Zahadzes sa odpadkami = socialne dno. Ten status - socialne dno je zasluha za svoje skutky mimo vynimiek ktore si zasluzia pomoc.
Moj kamarat z detstva, (rasu zamerne nespomeniem) vyrastali sme spolu, mal tazky zivot. Jeho stryko bol psychopat, vozil ho ako maleho za hranice a predaval ho tam uchylakom. Mlatil ho, jeho mamu, okradol ich o byt. Prisiel o vsetko je sice teraz asocial, odkazany na pomoc ostatnych ale nekradne, nie je agresivny, vyhladava pomoc a aktivne bojuje aby sa z tych sraciek nejak dostal hoci je bezdomovec bez vzdelania a fetak. Ludia tu v okoli ho vsak poznaju, rozne rodiny sa mu snazia vypomoct ci uz financne alebo ako sa podari.
Toto je socialne dno do ktoreho sa clovek dostane nie svojim zavinenim a jeho postoj k veci nie je tiez zrovna hrdinsky a idealny ako z filmu ale svojim chovanim nikomu neublizuje, nenici a nespini svoje okolie a to je clovek ktory si zasluzi tu socialnu pomoc, presiel si peklom.

V poslednej dobe mam pocit ze ty tu umelo vytvaras neexistujucu nenavist voci ciganskej rase.
Ked citam prispevky diskutujucich az na trolla je mi nad slnko jasne ze su to vsetci ludia, ktori su rasisti asi ako ja spevak :-D
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

hughito napísal:Ale ty chceš o niečom baviť, tak si nevystačíš s "ja poznám." To je úplne irelevantné. Treba sa baviť vo veľkých meradlách, mať štatistiky a dáta, ktoré potvrdzujú isté fenomény. Tieto záležitosti skúma napr. sociológia či demografia. Nie je žiadne tajomstvo, že je to tak, ako píšem. Má to aj viaceré racionálne opodstatnenia, hoci sa na prvý pohľad môže zdať, že je to nelogické počínanie.

Tieto slabé sociálne vrstvy sledujú veľa deťmi napr. to, že deti aj pracujú, pomáhajú. Z istého hľadiska ide aj o istú zábezpeku do budúcna pre rodičov (deti sa o nás postarajú). Potom tu máme aj možné finančné faktory (do istého počtu detí - 4 - sa hodnotí výška mesačného prídavku a pod.). Ďalej tu fungujú aj ďalšie faktory - nízke vzdelanie, osveta (antikoncepcia), syndróm "nie je čo robiť, tak sa súloží" a pod.

Tým chcem len naznačiť, že tak ako všetko, aj táto problematika je zložitá a vôbec nie je jednostranná. A tým, že bežného príslušníka bielej majoritnej spoločnosti, ktorý patrí do strednej triedy, napadne spásonosné riešenie "šak nech majú menej detí," sa nič nevyrieši, lebo je to úplne kĺzanie sa po povrchu.
Ano, podstate som to napisal v prvej vete.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

beardie no neviem, či je to také jednoduché. Ono to treba brať aj tak, ako som písal - tá osada nie je homogénna. Určite sú tam ľudia, ktorí by aj platili, ale tak keď tam nechodia ani tí smetiari, tak je to potom celkom problém.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

"Do boja proti cigánskej kriminalite v košickej časti Luníka VIII sa zapojili aj hliadky ĽS Naše Slovensko"

http://www.naseslovensko.net/nasa-praca ... slovensko/
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

dnes som bol na troch cintorinoch kde sa vsetcia vedeli spravat slusne a s patricnou uctu voci danemu miestu len par kakaovnikov robilo bezdovodne bordel,agresivita, vulgarne nadavky. 99percent navstevnikov slusnych len tych par "ostatnych " akoby prave z planety opic zosadili.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Tieto scenare preziva kazdy okrem hughita asi.
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

Hovorí, že jeho názory majú vplyv na celú generáciu. Aj preto sa teraz rozhodol nakrútiť sériu videí, aby nabúral niektoré stereotypy. Prvá nahrávka vznikla v rómskej osade pri Moldave nad Bodvou, ktorá sa stala známou aj pre kontroverzný zásah policajtov z júna 2013.
https://dennikn.sk/593040/youtuber-sela ... /?ref=mwat
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

rádoby dojemný zvratok financovaný nadáciou otvorenej spoločnosti, čo sa toho videa týka. Má to znaky propagandy. :minus: :minus: :minus:
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

Nepoznam ho, podla zoznamu videi vyzera byt popularny medzi gamermi. Takze neviem ci bolo stastne rozhodnutie s tym OSF. Tie komentare v tom videu hovoria za vsetko.
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

:roll: najvplyvnejsi? mozno tak medzi detmi na prvom stupni :roll:
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

http://kosice.korzar.sme.sk/c/20394193/ ... ml?ref=trz

To, že ide o cigánov, som vedel ešte pred prečítaním samotného článku - zakázaná diskusia na SME, jasné ako facka. Ale nie to som chcel. Skôr toto:

"Ona fetuje, moja dcéra nikdy nefetovala a nikde nechodila" - som zvedavý, či tam po tomto vyhlásení nabehne sociálka alebo nejaká smiešna mimovládka, veď predsa priznal, že si nedával pozor na decko a okrem toho potvrdil, že sa tam fetuje.

A ako perlička: "Ja viem, že je to nebezpečné, ja nechodím tade, ale ja neviem, čo už mám teraz riešiť, keď ju zabili" - prejav otcovskej lásky. A pokiaľ som správne pochopil celej situácii, tak sa zabila prakticky sama, nie "ju zabili".

Ešte včera tam bol článok o tom, ako isté decká hádžu kamene do áut - to sa teda po tých rokoch diania konečne dostalo do médií, na východe (napríklad u nás v Bystranoch alebo v Dobrej Vôli/Žehre) sa to stáva úplne pravidelne a nikto s tým nikdy nič nespravil, pretože sú chráneným druhom a im sa predsa zakazovať či niečo obmedzovať nesmie.
hughito
Redeemer
Redeemer

Prečo tu nie je aj táto správa? Útočníkom odvolací súd na krajskej úrovni ešte sprísnil tresty. Títo už nepatria medzi "chránený druh"? Na nich už pod. nezmysly neplatia? Alebo "chráneným druhom" je len nejaká časť cigánov? Ako to je?

http://www.tvnoviny.sk/domace/1849674_k ... ale-nepaci
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

confirmation bias
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

hughito napísal:Prečo tu nie je aj táto správa? Útočníkom odvolací súd na krajskej úrovni ešte sprísnil tresty. Títo už nepatria medzi "chránený druh"? Na nich už pod. nezmysly neplatia? Alebo "chráneným druhom" je len nejaká časť cigánov? Ako to je?

http://www.tvnoviny.sk/domace/1849674_k ... ale-nepaci
Keď nadávaš sudcovi v súdnej sieni, tak nemôžeš čakať, že ta oslobodia :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Čiže - keby mu nenadával/i, tak sú oslobodení, lebo "chránený druh"? Alebo čo si chcel svojim príspevkom povedať?
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Bratislava, 21.12.2016, Eurovea, Reserved: Skupinka ciganiek vykrikovala vulgarne na cely obchod, na predavacky, kupujucich. Moja 18 rocna dcera ich upozornila, aby sa spravali slusne, nech sa ukludnia, naco sa dockala vyhrazok ze si ju pockaju. Aj pockali, opluli ju a strelili facku. Nikto nic. Ako zbabela a ustrachana matka som povedala, ze nech sa nestara do takych veci, naco ma zabila argumentom, ze preco nie. Preco sa mame bat romov, preco si oni mozu dovolovat, preco nikto nezakroci??? Lebo sme hned xenofobi a rasisti, co mimochodom dotycna vykrikovala. Preco oni bojuju za svoje a my sme ticho? Ma dcera pravdu, kazdy by sa mal ozvat hlavne nebyt ticho... Medzivladky nech si svoje kecy a dristy o integracii a selektivnom pristupe niekam strcia

Zuzana Pavlovičová Betáková
hughito
Redeemer
Redeemer

Prečo by sme sa mali báť? Ak robí cigán problém, tak sa treba ozvať - a keby skúšal hentaké rečičky, tak ich treba vysmiať. A nechápem čo to má spoločné s "mimovládkami." To je tuším teraz v móde, kopať do mimovládok.
rebuss
Star
Star

Príspevok od používateľa rebuss »

Vysmiať ich môžeš ak máš okolo seba partiu nebojácnych ľudí, o ktorích vieš, že nezutekajú pri prvom probléme, alebo konexie na PZ v okrese, v ktorom pôsobíš. Inak je realita asi taká, aká je v citácií. No v niektorých prípadoch za omnoho horších dôsledkov.

A ľudia sa už boja. Niekde to je riešené hliadkami (nehovorím o ĽS-NS). Skús sa popýtať ľudí napr. na Luníku VIII, a ďalších problémových oblastiach.
hughito
Redeemer
Redeemer

Tak Luník IX. je iný prípad, samozrejme, ale tuto sa to dialo v Eurovei, čo mi príde až absurdné. Myslím si, že niektorí ľudia isté veci moc prežívajú. V každom prípade, ak niekto robí problém, tak ja osobne absolútne neriešim, či sa jedná o bieleho Slováka alebo Slováka cigána.
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

čo sú to "medzivládky"? o___O
Napísať odpoveď