toto tvrdenie je nonsense, robis nejake zvlastne dedukcie...že tuto na hojku ľudia píšu čosi o cigánoch v BA, a ešte aj tu ich vykreslia pomaly ako problém č. 1 v BA
tento light rasizmus, ktory nema s rasou nic spolocne, kedze "konecne" (ako vzdy) sa osoba posudzuje podla svojho sposobu zivota (skutkov) a nie rasy, ty to nazves rasizmom....taký light rasizmus - ok, som progresívny a nemám problém so slušnými, ale samozrejme, treba zamiesť so všetkými asociálmi a parazitmi a pod.
z coho vymeriavas ich "moznosti", kto nic nerobi nic nema cize ich moznosti su ziadne, uplietli z hovna bic, chvalihodne....tak vnútri to v rámci možností vyzerá často úplne civilizovane a v pohode.
A vice versa. Zahadzes sa odpadkami = socialne dno. Ten status - socialne dno je zasluha za svoje skutky mimo vynimiek ktore si zasluzia pomoc.Keď žiješ na sociálnom dne, riešiš iné veci ako odpadky.
Moj kamarat z detstva, (rasu zamerne nespomeniem) vyrastali sme spolu, mal tazky zivot. Jeho stryko bol psychopat, vozil ho ako maleho za hranice a predaval ho tam uchylakom. Mlatil ho, jeho mamu, okradol ich o byt. Prisiel o vsetko je sice teraz asocial, odkazany na pomoc ostatnych ale nekradne, nie je agresivny, vyhladava pomoc a aktivne bojuje aby sa z tych sraciek nejak dostal hoci je bezdomovec bez vzdelania a fetak. Ludia tu v okoli ho vsak poznaju, rozne rodiny sa mu snazia vypomoct ci uz financne alebo ako sa podari.
Toto je socialne dno do ktoreho sa clovek dostane nie svojim zavinenim a jeho postoj k veci nie je tiez zrovna hrdinsky a idealny ako z filmu ale svojim chovanim nikomu neublizuje, nenici a nespini svoje okolie a to je clovek ktory si zasluzi tu socialnu pomoc, presiel si peklom.
V poslednej dobe mam pocit ze ty tu umelo vytvaras neexistujucu nenavist voci ciganskej rase.
Ked citam prispevky diskutujucich az na trolla je mi nad slnko jasne ze su to vsetci ludia, ktori su rasisti asi ako ja spevak