alza.sk | alza.cz | nespokojnosť | ignorácia klientov

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Dildogripak
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: alza.sk | alza.cz | nespokojnosť | ignorácia klientov

Príspevok od používateľa Dildogripak »

objednávka nejde ku mne domov, ale na pobočku alzy, ty holub... :psssst:

...čiže alza s tým stále môže manipulovať (ale nechce)
bohužiaľ asi je to na nich moc zložité doposlať na pobočku iný tovar a ten nechcený si vyžiadať späť...
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Je radosť mať zákazníkov s dildom na hlave :)
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Ja to vidim asi takto:

- prva odpoved z alzy mala byt, ze tovar je uz v procese kde sa neda obmienat, nie vyjadrenie snahy ze balicek dodaju asap

- to z informacie, ze je tovar pripraveny na expediciu zdaleka neznamena, ze nie je mozne robit uz zameny, to, ze je tak nastaveny workflow v alze to proste neznamena, logicky, kym je tovar fyzicky stale v sklade hoci zabaleny, stale ho moze niekto rozbalit a urobit zamenu, backoffice vykonat patricne ukony (storno objednavky a fa, return na sklad, znovu vytvorenie objednavky so zmenenym tovarom, balenie, expedicia)

- odporucanie vykonat zamenu dodatocne na pobocke resp. vratit nechceny tovar, obdrzat dobropis a vytvorit si novu objednavku s chcenym tovarom malo prist okamzite, nie po paceni

Problem je ze v alze ludia odpovedaju ako malomocny, a to ani zdaleka nie len entry level podpora ale aj key accounti resp. VIP team leadri ci co to tam maju...
kzS^
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kzS^ »

tiez som mal taky problem tak som volal do alzy a tam mi povedali ze zmenit to uz nejde ale kludne mam spravit dalsiu objednavku a veci s prvej ktore nechcem jednoducho vystronujem na pobocke...
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

Mimochodom co sa objednavok tyka tak mozem povedat, ze som este nemal problem s tym aby mi objednavka nedosla na dalsi den pripadne na den kedy mi to mali poslat..
Len v Stvrtok som spravil dalsiu objednavku a dosla v Piatok, dnes som znova odoslal objednavku a zajtra ma byt uz na pobocke.. za mna osobne ziaden problem..
To pisem pretoze vela ludi sa stazuje no nikto nenapise, ze ma aj dobre skusenosti a chyba tu tento kontrast
kzS^
Medium Professional
Medium Professional

ano pokial objednas tusim do 16:00 na druhy den to mas na pobocke rano o 9tej max 3tej poobede ked to maju na sklade...
ale stalo sa mi 2x ze som objednal veci s dopravou kde pisalo ze na druhy den to budem mat pritom na druhy den to odoslali len kurierovy a ten mi to doniesol o 2dni
a ked som to napisal pri hodnoteni tak sa mi alza ospravedlnila a poslala spet peniaze za postovne :)
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

Ja som objednaval v Stredu asi o 21.00, bolo tam napisane, ze to pride az v piatok rano, ale doslo to vo Stvrtok okolo 18.00 :) (BA-Centrala)
Daniel9911
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

Ja objednal dnes tiež z alzy tak som zvedaví či bude doručený balík na adresu zajtra keď už majú reklamu na doručovanie aj cez víkend.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Ja som objednal dnes a o hodinu som si to vyzdvihol :)
Daniel9911
Professional
Professional

mne to má doviesť asi nová kurierska spoločnosť zavolaj si kuriera kedže od alzy bývam 200 km tak som zvedaví či to príde v nedelu alebo až v pondelok ale v podstate je to jedno lebo balík nepotrebujem súrne.

Takže dnes mi o 14:30 priniesli balík z alzy čo som si objednal.
aleex
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa aleex »

alza dost zlepsila svoje sluzby za posledne obdobie, ma to prepracovanejsie, a teraz sa zameriava na zahranicny trh- hlavne Madarsko,GB a GER. Co sa tyka dorucovania- zalezi od toho, kam to chces dorucit, alebo si len nechat na osobny odber-na pobocke, alebo centrale. Na pobocke to mas bud ten isty den-ked to maju na sklade, alebo do druheho dna. Nikdy som s tym nemal problem. Kurier- to iste, vzdy zavola rano, ze ci budem v dany cas na adrese dorucenia. Ani s reklamaciou som nikdy nemal problem, vsetko rychlo, bez problemov- ale asi to bude tym, ze ked sa nejaky problem vyskytol, tak som to riesil cez znamych, ktori su v alze na poziciach, co dokazu tieto veci ovplyvnit :D Ale co hovorili, tak tieto procesy sa u nich zlepsili, ale to mas tak, ze 1000 ludi-1000 nazorov, vzdy sa niekto bude stazovat, bude nespokojny atd...aj ked mas dobre sluzby, dobry tovar, dobre ceny- vzdy si niekto nieco najde- ci uz od pocitu, ze dlho cakal na vydaj, alebo v rade na kavu.. Len pred jednym by som vyvaroval a to mam priamo od nich, kaslat na rozne pripoistenia- neni to tak ruzove, len chudaci zamestnanci to musia ponukat ku kazdej objednavke- aj ked za tu mizernu "proviziu" co za to dostanu im to nestoji ,tak musia- kontrola z hora, inak pruser...Ale ako hovorim, alza sa dost zlepsila v sluzach a oproti konkurencii je to vysoky standard
Daniel9911
Professional
Professional

okrem ich iritujúceho martana mi alza vôbec nevadí a objednávam tam bežne aj vtedy ak je to o dosť drahšie hlavne kvôli rýchlemu doručeniu objednám dnes a ak to majú skladom tak to mam nasledovný pracovný deň doma. A tiež ma milo prekvapili ešte pred 5 rokmi reklamácia HDD menili to kus za kus takže som tom mal vyriešené za tri dni aj s dopravou.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

No ten ich negativny marketing uskriekaneho dementa je tiez na prasky :D
Alza veru bola fajn, ved som tam nakupoval vyse 10 rokov, stovky objednavok, obrat verim ze cez 100 000€ no a vsetko v poriadku co sa tyka alzy ako takej, ich eshopu, sortimentu, dopravy - po tomto smere naozaj nie je co vytykat no ale ked si z teba zacnu robit poslicka a dementa uz tam clovek nema 10x chut nakupovat... A tak som aj spravil, firemne nakupy uz cez Alzu nesmu no a vianocne darceky, hrr sa na martana :D
kzS^
Medium Professional
Medium Professional

mna dostalo jak minuly rok hovorili ze objednavky vybavia do vianoc...
objednaval som 21.12 a 23.12. mi dosla sms az o 19:30 ze objednavka je na prevadzke v KE (co len cesta mi trva 20-30min) a kedze zatvarali o 20:00 objednavku som si nestihol vybrat takze darceky som daval az 27. decembra :)
cize urcite objednavajte pred 20tym inak sa vam moze stat to iste a tovar bol skladom...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

kzS^: Ale to je uz chyba ludi, ze si myslia, ze 21.12. objednaju tovar a cakaju, ze vsetko bude skladom, ihned expedovane a kurierska spolocnost to stihne dorucit. Logickejsie mi pride, ze to objednam o par dni skor a mam este moznost, ze ak by mi o dva dni prisiel mail, ze to nestihaju, tak to mozem skusit objednat inde. Chapem len ludi co nemaju tolko penazi na ucte a vyplatu dostanu 20. decembra. Inak nevidim dovod preco cakat na poslednu chvilu, navyse je jedno, ze ci sa jedna o Alzu, Mall, Hej ci ine obchody, pred Vianocami je chaos vsade.
kzS^
Medium Professional
Medium Professional

prave ze to bolo skladom akurat az v Prahe takze nedoslo na druhy den ale napisali ze az 23.12
a nehovorim ze to nieje aj moja chyba ale naco reklamuju 22-23.12 ze ked objednate dnes do vianoc to mate doma pritom 23.12 som bol na pobocke o 15:00 ci to nahodou tam este nieje a nebolo az vecer jak som pisal a 24.12 uz mali zavrete...
ale aspon uz teraz viem... ale mam s nimi uz len dobru skusenost
Daniel9911
Professional
Professional

čo sa týka vianočných darčekov nenechávam si to na poslednú chvílu niekedy aj mesiac či dva dopredu zvyknem kupovať síce tým si možno krátim záruku.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

To moje stastie :D
Toto mi vsak vadi najmenej/vobec.
Prílohy
IMG_1793.PNG
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

Tak som sa informoval, ze preco maju niektori pouzivatelia nastavene zlavy na uctoch tak vraj to je nejaky B2B program urceny pre ludi ktory maju vysoky obrat za kratke obdobie (nad 5555eur bez DPH za 365 dni).
A plati to udajne len 3 mesiace, a predlzuje sa vzdy po dalsom nakupe nad tu sumu
Tak neviem... :D
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Ano tak to bolo vysvetlene aj mne.
Ak je to B2B zrejme to plati iba na firemne ucty = vyplnene ICO, skus zistit :)
Napísať odpoveď