Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
kzS^
Medium Professional
Medium Professional

Re: Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning

Príspevok od používateľa kzS^ »

ja cakam uz 2 tyzden na tu gtx 1060 kedy padne cena no zatial stale len stupa :D
Dildogripak
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Dildogripak »

Hádžem sem nejaké staršie údaje z augusta 2016 (pre zaujímavosť)
CPU
6100 123€ (aktuálne 125€)
6500 217€ (aktuálne 220€)
6600K 257€ (aktuálne 272 €)
6700K 370€ (aktuálne 389€)

SSD
750 EVO 120GB 48€
750 EVO 250GB 73€
750 EVO 500GB 133€ (aktuálne 157€)
850 EVO 250GB 88€ (aktuálne 103€ v akcii :lol: )
850 EVO 500GB 154€ (aktuálne 165€ v akcii :lol: )
Som strašne zvedavý čo spravia ceny v prvom kv.2017.
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

DropDead napísal:Ešte pred dvoma-troma dňami...ach, taká bola fantastická cena. :/
takze mam byt rad, ze som stihol rozbaleny kus so zlavovym kodom dokopy za 316 eur :D
Daniel9911
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

Ja som kupoval pred dvoma rokmi i5 4690K za 240 euro a teraz 271 euro je to normálne ? Teraz sa zostavu ani neoplati skladať ako pozerám tie ceny.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

antics
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa antics »

kedy myslíte že bude najlepšie kúpiť komponenty alebo nový herný PC na alza.sk ? pred vianocami alebo po vianociach či prípadne až v roku 2017 ?
akú zostavu by ste mi odporučili mala by tam byť asi GTX 1070 - 1080 , I7 , RAM 8Gb 2x , cena by mala byť v porovnaní cena a výkon proste chcem aby mi na tom PC išli najnovšie hry na plne detaily aj za 2 roky .... cena by mala byt kolem 1000 - 2000 Eur
zatial uvažujem nad tymito komponentami :
CPU : https://www.alza.sk/intel-core-i7-6700k ... d=18843284
GPU https://www.alza.sk/gigabyte-geforce-gt ... d=18859656 alebo https://www.alza.sk/gigabyte-geforce-gt ... d=18859656
SSD: https://www.alza.sk/samsung-850-evo?dq= ... d=18845887
RAM: Kingston Fury 8Gb 2x....

//autoeditácia príspevku (14 Dec 2016, 23:23)
co poviete na tuto zostavu //del
+ SSD
+ GPU https://www.alza.sk/gigabyte-geforce-gt ... 56#recenze
antics napísal:....
Prílohy
pc zostava.png
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

antics: Ceny sa menia, isli teraz hore. Co bude po Vianociach alebo niekedy v januari ci februari, tak to ti nikto nepovie presne. Staci kupit GTX 1070, budes mat pokoj, ak si vystacis s hranim na FullHD, pripadne 1440p. Zostavu co si sem dal na obrazku, tak teoreticky fajn, chladic ti postaci SilentiumPC Fera 3 HE1224 za 26 eur, zdroj by som volil uz vykonnejsi ako 550W, konkretne by som priplatil za EVGA SuperNOVA 750 G2 a samozrejme SSD disk, ktory na tom obrazku nie je. SSD mas ale teda v linku, cize ok.

Este upozornenie, ze obrazky patria do prilohy, takze tvoj obrazok som zmazal a mozes ho vlozit do prilohy, vid. pravidla fora.
Dildogripak
Medium Professional
Medium Professional

ceny sú dlhodobo najnižšie po ukončení 1.kvartálu, čiže koncom marca, v apríli, prípadne do leta.
Nieje to však pravidlo. Ale poväčšine je to tak...
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

Inak co sa tyka SilentiumPC Fera 3 HE1224 tak v pohode uchladi aj 6700k bez OC na 4GHz, ja mam pocas hrania pri 60% fan speed teploty do ~65 stupnov, idle 25-27
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Dildogripak: Ani moc nie. Tento rok boli ceny najnizsie pocas leta, zacinalo to niekedy v juni, koncilo teraz na jesen pocas oktobra/novembra. Ale boli tam rozne skoky, napriklad disky vari od augusta rastli. Pamate zase boli najlacnejsie ako pises, teda pocas mesiacov april, maj a jun, potom dlhodobo stupali a stupaju stale. U grafik bola situacia ina, tam isli ceny hore, dole, hore dole, ale to je tak dlhe roky a zalezi to zrejme od prichodu novych grafik, roznych vypredajov... Neda sa preto s urcitostou povedat, ze kedy budu najnizsie ceny. Tento rok to bolo teda az v lete. Tie zmeny cien by mohol mat na svedomi napriklad aj vyvoj kurzu voci dolaru, v lete bolo euro najsilnejsie, teraz to klesa a to by mohol byt dovod zvysovania cien, navyse mnohe obchody tazia aj z toho, ze idu Vianoce: http://kurz-euro.zones.sk/kurzy/USD-dol ... -americke/ Nie som ekonom, ale nie som si isty, ze ci tie ceny budu na jar klesat, pretoze kto vie ako sa bude pohybovat kurz dolara voci euru, navyse teraz pred par dnami sa OPEC dohodol na znizeni tazby ropy a to bude znamenat vyssie ceny - stupne cena nafty, tym padom stupne cena dopravy..., aj to sa urcite premietne do cien. Je dost mozne, ze tie ceny naopak budu stupat a mozu stupat kludne aj rok.
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

antics napísal:kedy myslíte že bude najlepšie kúpiť komponenty alebo nový herný PC na alza.sk ? pred vianocami alebo po vianociach či prípadne až v roku 2017 ?
akú zostavu by ste mi odporučili mala by tam byť asi GTX 1070 - 1080 , I7 , RAM 8Gb 2x , cena by mala byť v porovnaní cena a výkon proste chcem aby mi na tom PC išli najnovšie hry na plne detaily aj za 2 roky .... cena by mala byt kolem 1000 - 2000 Eur
zatial uvažujem nad tymito komponentami :
CPU : https://www.alza.sk/intel-core-i7-6700k ... d=18843284
GPU https://www.alza.sk/gigabyte-geforce-gt ... d=18859656 alebo https://www.alza.sk/gigabyte-geforce-gt ... d=18859656
SSD: https://www.alza.sk/samsung-850-evo?dq= ... d=18845887
RAM: Kingston Fury 8Gb 2x....

//autoeditácia príspevku (14 Dec 2016, 23:23)
co poviete na tuto zostavu //del
+ SSD
+ GPU https://www.alza.sk/gigabyte-geforce-gt ... 56#recenze
Presne pre toto som napísal tento sloh
post2251926.html#p2251926 .

xH4wK napísal:Inak co sa tyka SilentiumPC Fera 3 HE1224 tak v pohode uchladi aj 6700k bez OC na 4GHz, ja mam pocas hrania pri 60% fan speed teploty do ~65 stupnov, idle 25-27
V defaulte áno, no stačí mierne OC na 4,4GHz-4,5GHz (kedy si už bude pridávať napätie) a rovnaké teploty bude robiť s 80% otáčkami.
antics
Medium Expert
Medium Expert

hojko napísal:antics: Ceny sa menia, isli teraz hore. Co bude po Vianociach alebo niekedy v januari ci februari, tak to ti nikto nepovie presne. Staci kupit GTX 1070, budes mat pokoj, ak si vystacis s hranim na FullHD, pripadne 1440p. Zostavu co si sem dal na obrazku, tak teoreticky fajn, chladic ti postaci SilentiumPC Fera 3 HE1224 za 26 eur, zdroj by som volil uz vykonnejsi ako 550W, konkretne by som priplatil za EVGA SuperNOVA 750 G2 a samozrejme SSD disk, ktory na tom obrazku nie je. SSD mas ale teda v linku, cize ok.

Este upozornenie, ze obrazky patria do prilohy, takze tvoj obrazok som zmazal a mozes ho vlozit do prilohy, vid. pravidla fora.

dobra... o koľko Eur je to približne viac ? ak to je iba nejakých 50 E tak to je asi blbosť čakať lebo zase bude niečo nove a to nove bude vždy drahe ,,,

//autoeditácia príspevku (15 Dec 2016, 16:42)
DropDead napísal:

co hovoríš na tuto zostavu ?
+ GPU : GTX 1070 gaming 1
+ SSD

//autoeditácia príspevku (15 Dec 2016, 16:43)
co hovoríš na tuto zostavu ???
GPU: GTX 1070 gaming1
SSD
v prilohe obrazek

DropDead napísal: Presne pre toto som napísal tento sloh
post2251926.html#p2251926 .

V defaulte áno, no stačí mierne OC na 4,4GHz-4,5GHz (kedy si už bude pridávať napätie) a rovnaké teploty bude robiť s 80% otáčkami.
Prílohy
pc zostava.png
pc zostava.png
DropDead
Addict
Addict

Tvl, ja som v živote takúto štruktúru príspevku nevidel...poriadne sa nadýchni...

Btw, z toho, čo vidím - RAM nie, MB kľudne Tomahawk (5€ menej), Diščok radšej Barracudu (o 4€ lacnejšia), ten zdroj URČITE NIE, Skrinku URČITE NIE a ten chladič URČITE NIE

A znovu, tam máš buď google drive alebo word verziu - máš tam komplet zostavy. :)
Pozri si 1440€ zostavu - je tam poriadna skrinka, poriadny zdroj (doprava zdarma, 5 rokov záruky), 6700k, poriadny chladič, GTX 1070 (resp. verzie, ktoré sa oplatia), 16GB RAM (tri kliky v biose a pretaktuješ v BIOSe na 2800MHz), nakoniec SSD už rieš ako len chceš - ak máš až taký rozpočet, tak sa pozri po Samsung 960 Pro a EVO.

Samozrejme nezabudni k tomu aj 1440p monitor, inak je to zbytočný overkill a stačí ti aj 1060 6GB verzia (pre 1080p). :roll:
antics
Medium Expert
Medium Expert

DropDead napísal:Tvl, ja som v živote takúto štruktúru príspevku nevidel...poriadne sa nadýchni...

Btw, z toho, čo vidím - RAM nie, MB kľudne Tomahawk (5€ menej), Diščok radšej Barracudu (o 4€ lacnejšia), ten zdroj URČITE NIE, Skrinku URČITE NIE a ten chladič URČITE NIE

A znovu, tam máš buď google drive alebo word verziu - máš tam komplet zostavy. :)
Pozri si 1440€ zostavu - je tam poriadna skrinka, poriadny zdroj (doprava zdarma, 5 rokov záruky), 6700k, poriadny chladič, GTX 1070 (resp. verzie, ktoré sa oplatia), 16GB RAM (tri kliky v biose a pretaktuješ v BIOSe na 2800MHz), nakoniec SSD už rieš ako len chceš - ak máš až taký rozpočet, tak sa pozri po Samsung 960 Pro a EVO.

Samozrejme nezabudni k tomu aj 1440p monitor, inak je to zbytočný overkill a stačí ti aj 1060 6GB verzia (pre 1080p). :roll:

prečo nie ? odôvodnenie ? zdroj dam pravdaže 750 W...
Tiež nechapem jedno ... na ramky si písal že " NIE " pritom tvoje ramky ktore máš písane v zostave su pomalšie.... tak :?
http://www.alza.sk/url/jybfYbpwck
DropDead
Addict
Addict

Dobre, tak ešte raz...

RAM. Nie je zmysel v kupovaní pamätí s vyššou frekvenciou - nie len kvôli tomu, že sú ešte drahšie ako už aj tak strašne drahé pamäte (ceny stúpajú), no frekvenciu troma klikmi (vlastne dvoma > frekvencia a DRAM Voltage) vyženieš z 2400MHz na 2800MHz (pravdepodobne aj 3000MHz) ako lusk - takže nie, nemá zmysel doplácať ďalších 20€ za predpretaktované pamäte.

MB a HDD - 10€ ušetrených za to isté a v prípade HDD za novší disk

Zdroj - hovorím o tom Seasonicu - proste nie, je to už starina a neskutočne predražené, kde už nemôže konkurovať ostatným, ak nechceš investovať (nie je to nutnosť), tak Corsair V650M (ako linkujem v zostavách - primitívne jednoduchá kúpa a "steal!"), ak viac, tak môj postoj je v tom príspevku (časť so zdrojmi nie je veľmi dlhá - idem tam ešte doplniť dôležitú vec pre záruku u EVGY, keďže to je trošku komplikovanejšie). Ak ťa vôbec netrápi dať 150€ za 750W zdroj (to kvitujem a som rád, že si ochotný investovať), tak sa pozeraj po Corsair RMi rade (z obchodov, kde ti poskytnú plné pokrytie záruky - Mironet (po novom roku im napíšem zase mail, nech aktualizujú tie dĺžky aj u EVGA zdrojov - neviem, čo majú za systém ale vidno, že automaticky im to nemení), TichéPC,...).

Skrinka je lacný šunt ala Papier od Zalmanu - Nope.
Chladič je presne, čo píšem v tom príspevku, že existujú tri skupiny ľudí - tí, ktorí Noctuu nepoznajú; tí, ktorí ju poznajú a vedia čo, kedy a ako; a tí, ktorí ju poznajú a myslia si, že ktorýkoľvek chladič v cene, ktorú chcú investovať je najlepší na svete. Tí poslední sa šeredne mýlia - toť je prípad vyššie linkovanej NH-U9S. :) To sú chladiče do malých skriniek, kde sa bežné nezmestia.
Na káčkový Intel je u mňa milníkom Scythe Ninja 4 a Mugen 5 (novinka), pretože sa to viaže s väčšou chladiacou kapacitou pri taktovaní a celkovo menej hlučnej prevádzke vďaka tomu, že uchladí viac a lepšie.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

sharky-no napísal:tak som sa pokusil s kolegom daco vystavat, co na to poviete?

https://www.alza.sk/nakupni-seznamy.htm ... 06E6866793
tak nevieme na co sa bude pc pouzivat, i7 na hry zbytocna za tu cenu, mne tam osobne chyba este klasicke hdd na data a hlavne graficka karta, evo 850 512gb mam z alzy v notebooku a slape bez problemov, az na to ze v lete som ho kupoval za 153€ vidim ze ceny stupaju kedze su vianoce :D
Dildogripak
Medium Professional
Medium Professional

ja som drbo, sorry, zzmazať :D
antics
Medium Expert
Medium Expert

DropDead napísal:Dobre, tak ešte raz...

RAM. Nie je zmysel v kupovaní pamätí s vyššou frekvenciou - nie len kvôli tomu, že sú ešte drahšie ako už aj tak strašne drahé pamäte (ceny stúpajú), no frekvenciu troma klikmi (vlastne dvoma > frekvencia a DRAM Voltage) vyženieš z 2400MHz na 2800MHz (pravdepodobne aj 3000MHz) ako lusk - takže nie, nemá zmysel doplácať ďalších 20€ za predpretaktované pamäte.

MB a HDD - 10€ ušetrených za to isté a v prípade HDD za novší disk

Zdroj - hovorím o tom Seasonicu - proste nie, je to už starina a neskutočne predražené, kde už nemôže konkurovať ostatným, ak nechceš investovať (nie je to nutnosť), tak Corsair V650M (ako linkujem v zostavách - primitívne jednoduchá kúpa a "steal!"), ak viac, tak môj postoj je v tom príspevku (časť so zdrojmi nie je veľmi dlhá - idem tam ešte doplniť dôležitú vec pre záruku u EVGY, keďže to je trošku komplikovanejšie). Ak ťa vôbec netrápi dať 150€ za 750W zdroj (to kvitujem a som rád, že si ochotný investovať), tak sa pozeraj po Corsair RMi rade (z obchodov, kde ti poskytnú plné pokrytie záruky - Mironet (po novom roku im napíšem zase mail, nech aktualizujú tie dĺžky aj u EVGA zdrojov - neviem, čo majú za systém ale vidno, že automaticky im to nemení), TichéPC,...).

Skrinka je lacný šunt ala Papier od Zalmanu - Nope.
Chladič je presne, čo píšem v tom príspevku, že existujú tri skupiny ľudí - tí, ktorí Noctuu nepoznajú; tí, ktorí ju poznajú a vedia čo, kedy a ako; a tí, ktorí ju poznajú a myslia si, že ktorýkoľvek chladič v cene, ktorú chcú investovať je najlepší na svete. Tí poslední sa šeredne mýlia - toť je prípad vyššie linkovanej NH-U9S. :) To sú chladiče do malých skriniek, kde sa bežné nezmestia.
Na káčkový Intel je u mňa milníkom Scythe Ninja 4 a Mugen 5 (novinka), pretože sa to viaže s väčšou chladiacou kapacitou pri taktovaní a celkovo menej hlučnej prevádzke vďaka tomu, že uchladí viac a lepšie.

tato zostava môže byť, alebo ešte je niečo zle ? 20 Eur za tie ramky ma už nezabiju hlavne at to porádne jede :D
https://www.alza.sk/nakupni-seznamy.htm ... 96E6B687F1
nath4n
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa nath4n »

Chcem sa spýtať z akého eshopu sa teraz oplatí objednávať? Kukal som ALZU ale len tak pre istotu :) .
DropDead
Addict
Addict

antics napísal:

tato zostava môže byť, alebo ešte je niečo zle ? 20 Eur za tie ramky ma už nezabiju hlavne at to porádne jede :D
https://www.alza.sk/nakupni-seznamy.htm ... 96E6B687F1
Ideš to kupovať bez DPH? Inak platiť za pár vecí toľko nemá zmysel, inde dostaneš kvalitnejší deal za svoje peniaze...

GPU - to GB je humus, najhoršie nereferenčné prevedenie (fuj), tu máš asi aktuálne najlepší cenový deal (ale že boha najlepší)
http://www.tekra.sk/komponenty/zotac-ge ... 0700f-10p/
RAM - ber ich, tvl, oni zdraželi tie klasické crucialy na 100€, takže to už je len 10€...je mi z toho už fakt smutno
SSD - 750 EVO nie - je to dobré SSD ale je pod 850 EVO (ktoré je oveľa lepšie) a treba stále sledovať ceny, lebo hlavne na alze je niekedy veľmi prapodivné
https://www.alza.sk/search.htm?exps=850%20evo%20500gb
Skrinka - Nope, to je priveľa za P400S (cena má byť 80€), no keďže mironet s nimi akosi skončil, tak z Alzy (zase..píšem o tom v záložke skrinky, kde sú aj alternatívy), takže
https://www.alza.sk/fractal-design-defi ... 536231.htm

Inak úplne v pohode, len ma tak strašne mrzia tie ceny a že si to nevyberal o týždeň skôr...6700k doslova stúplo o 50€.
nath4n napísal:Chcem sa spýtať z akého eshopu sa teraz oplatí objednávať? Kukal som ALZU ale len tak pre istotu :) .
Vieš čo, ono je to selekcia - záleží od ponuky ale čo sa týka priamo obchodov - TichéPC, Mironet, Compy.sk, TNTrade, Atinet, mf-elektro (myslím ale nie som si istý), Tekra.sk, Alza, Henry (itsk). Toť, kam by som sa pozeral - hlavne odolaj, prosím, tým ultra-lacným hovädám...viem, že to láka (nebudem klamať - aj mňa to samozrejme láka), no nejde len o to, že ak sa stane, tak nevieš, či tam ten obchod ešte bude, či to budeš môcť reklamovať po dvoch rokoch, či dostaneš servis alebo otrtkávanie s reklamáciami a podobne...aj keby nebol žiaden problém s produktom, tak vlievať peniaze do vreciek týchto šmejdov neodporúčam.

PRE OSTATNÝCH (alternatívne skrinky sú v záložke Skrinky na začiatku príspevku):
PHANTEKS ASI NA MIRONETE SKONČIL - papa skvelým (a rozumným) cenám za fantastické skrinky :smt017 Kto nestihol, má smolu.
Napísať odpoveď