Re: Facebook
Facebook zaviedol tie obrazky v Messengeri na sposob Instagramu. Ked tam niekto prida fotku, tak Messenger ukazuje ako keby som mal jednu novu spravu. Az ked fotku pozriem, az potom zmizne notifikacia. Da sa toho zbavit, aby to neupozornovalo na tuto volovinu?
Tak mne ten messenger zacina liezt fakt uz na nervy. Za prve mi nehorazne laguje. Ci pisem, posielam nieco, nikdy nejde krasne hladko. Stale je tam nejaky lag. A nie, nie je to klavesnicou, ani zariadenim. Nic ine mi nelaguje, iba messenger. Vycistenie cache nepomaha a pytal som sa kamosa ktory ma OP3 a jemu robi to iste. Nehovorim ze stale a neznesitelne, ale laguje a je to citit.
A dalsia vec ktora ma zaskocila. Dnes som posielal kamosovi cez messenger asi 4 (cca 2 minutove) videa a nejake fotky ktore som mal uz predtym ulozene v mobile. A potom pozeram a upozornenie o zaplneni ulozneho priestoru na 95%. Vsimol som si to az o nejaky cas lebo medzitym som robil X dalsich veci. Nakoniec som zistil ze messenger mi vsetky tie videa a fotky duplikovane ulozil do priecinku "com.facebook.orca" v internom uloznom priestore, ktoreho velkost bola krasnych 2,8Gb. Ano mam v messengeri nastavene automaticke ukladanie medii pri ich zhotoveni, lenze v tomto pripade som posielal uz ulozene veci. A dalsia vec je, ze tie fotky zhotovene priamo z messengera sa ukladaju do ineho priecinku.
Preto radim vsetkym aby si dany priecinok skontrolovali, lebo mozno aj vam zabera zbytocne miesto v pamati. Da sa s tym nieco robit?
A dalsia vec ktora ma zaskocila. Dnes som posielal kamosovi cez messenger asi 4 (cca 2 minutove) videa a nejake fotky ktore som mal uz predtym ulozene v mobile. A potom pozeram a upozornenie o zaplneni ulozneho priestoru na 95%. Vsimol som si to az o nejaky cas lebo medzitym som robil X dalsich veci. Nakoniec som zistil ze messenger mi vsetky tie videa a fotky duplikovane ulozil do priecinku "com.facebook.orca" v internom uloznom priestore, ktoreho velkost bola krasnych 2,8Gb. Ano mam v messengeri nastavene automaticke ukladanie medii pri ich zhotoveni, lenze v tomto pripade som posielal uz ulozene veci. A dalsia vec je, ze tie fotky zhotovene priamo z messengera sa ukladaju do ineho priecinku.
Preto radim vsetkym aby si dany priecinok skontrolovali, lebo mozno aj vam zabera zbytocne miesto v pamati. Da sa s tym nieco robit?
Poslal som niekomu, kto neni v mojich priateľoch správu, zatiaľ tam ale už dva dni svieti iba vyplnený modrý krúžok (doručené), a správa nebola prečítaná. Daná osoba na FB aktívna medzitým už bola, lebo na nástenku pridala nejaké statusy. Viem, že FB po novom posiela aj upozornenia, keď človeku príde správa od cudzieho, ale myslím, že tento človek mi neodpísal, lebo si to z nejakého dôvodu nevšimol - nie je to taká správa, aby mal dôvod neodpísať.
Ako sa uistím, že si to ten človek nájde? Nemôžem si ho pridať do priateľov, lebo sa jedná o vianočný darček, a ak by som si toho človeka pridal, tak by to osobe, ktorej je darček určený došlo a nebolo by to prekvapenie. Takže ma aj dosť tlačí čas, ostáva mi už iba týždeň.
Ako sa uistím, že si to ten človek nájde? Nemôžem si ho pridať do priateľov, lebo sa jedná o vianočný darček, a ak by som si toho človeka pridal, tak by to osobe, ktorej je darček určený došlo a nebolo by to prekvapenie. Takže ma aj dosť tlačí čas, ostáva mi už iba týždeň.
"Poke" funguje aj na ludi co nemas medzi priatelmi a malo by to dotycnemu zobrazit aj upozornenie. Otazne je, ci ho napadne ta kontaktovat, no aspon na seba upozornis a spravu si mozno precita 
@uNfEiL mám rovnaký problém na 1+1 a aj kamoš na Z1. Messenger ma odkedy pridali tie stories nehorázne štve svojho času to šlo dobre ale prišiel zas nejaký update a zas rovnako.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Hensym: Tu spravu od teba mu signalizuje. A ma tam dve moznosti - prijat spravu a tym padom ti odosle status, ze je precitana. Alebo klikne spravu neprijat, text spravy sa sice zobrazi, ale tebe uz neukaze, ze si ju precital.
Teraz som skúsil si z novo-vytvoreného účtu poslať správu, a žiadne upozornenie mi neprišlo. Iba keď rozkliknem správy, je tam "Žiadosti o kontakt (1)", ale to si všimnúť nemusí. Šťuchnutie ma napadlo, len nemám istotu, že si to tá osoba vysvetlí tak, nech si pozrie správu. Ak si totiž rozklikne môj profil, nájde tam iba 1 spoločného priateľa - osobu, ktorej je určený darček, a ak jej napíše, že prečo ho šťuchám, tak je celé prekvapenie v péčku. 
-
hojko
Site Admin
V mobile ti to ukaze ako notifikaciu, hned vidis, ze ta tam caka neschvalena sprava. A na pocitaci ked si na FB, tak to tiez ukazuje ako ziadnost, tusim pride aj upozornenie ako ked ti niekto komentuje status. Tiez mozes skusit to, ze si vyberies tej osoby daku fotku a pozries kto mu ju lajkoval, potom skusis napisat niekomu z tych ludi, ze ci nenapisu tej osobe, aby si precital/a spravu. Je to krkolomne riesenie, ale mozno si niekto hned vsimne tu spravu od teba, precita a napise tej osobe.
-
DanielDevil
Addict
Ak si dobre pamätám, niekedy príde žiadosť o prijatie správy v notifikácií (keď máte napr. niekoľko spoločných priateľov) a niekedy vôbec nič, uvidí to, iba ak si klikne na správy a tam si preklikne tie žiadosti. Poznám veľa ľudí čo si tam takto našli správy po xy rokoch, takže je veľmi malá pravdepodobnosť, že si to všimne. To skôr ak poznáš spoločného priateľa, aby ju nenápadne nahovoril, nech si pozrie tie žiadosti, že on tam napr. našiel veľa správ o ktorých nevedel, nech skúsi aj ona. Ešte nie až tak dávno, sa pri odosielaní správ dala zvoliť možnosť, že zaplatíš určitú sumu a osobe daná správa príde aj s notifikáciou. Väčšinou to bolo pár centov/eur, ak nešlo o niekoho známeho. Myslím však, že už to zrušili.
pred niekolkymi tyzdnami urobil FB update, okrem ineho aj so strankami. teraz sa defaultne zobrazuju obrazky a pre zobrazenie postov je potrebne kliknut na ne v menu. to je ale pri kazdej stranke rozhadzane inak. je niekde moznost nastavit, ze chcem defaultne vidiet posty?
-
DanielDevil
Addict
jackb prehoď si poradie "tabov" aby bol prvý "posts". Cez "settings" - "edit page" a scrooluj dole a je tam poradie. Systém "drag and drop" a prehoď si to ako som písal.
no tak na na stranke, kde som editor na to asi nemam prava. a na tych, kde chodim len ako navstevnik to neurobim... mozno to pride v novej FB Purity.
-
DanielDevil
Addict
tak sme sa trošku nepochopili
neviem o tom, že by si to mohol nastaviť ako užívateľ, jedine ako píšeš, počkať či nato zareaguje FB Purity.
Nepoznáte nejaké spoľahlivé náhrady za facebook a messenger appky na andorid? Už ma to štve..
Používam Chrome
.
Má to 2 veľké výhody.
Nemám v mobile dve zbytočné aplikácie, kde je jedna z nich je neskutočne veľká. Komunikácia na FB je pre mňa najmenej dôležitá, nepotrebujem aby mi každú minútu pípala notifikácia od ľudí čo sa aktuálne nudia v práci za pc. Info o správe dostanem na mail... Takže si ju viem prečítať tam, bez rizika že si ma na FB nudiaci sa človek odchytí
Má to 2 veľké výhody.
Nemám v mobile dve zbytočné aplikácie, kde je jedna z nich je neskutočne veľká. Komunikácia na FB je pre mňa najmenej dôležitá, nepotrebujem aby mi každú minútu pípala notifikácia od ľudí čo sa aktuálne nudia v práci za pc. Info o správe dostanem na mail... Takže si ju viem prečítať tam, bez rizika že si ma na FB nudiaci sa človek odchytí
To mi práve nevyhovuje ako pubertiak som práve aj ja ten "aktuálne nudiaci sa človek"
Len jak to je zálagované a aktuálne mi to aj žerie najviac baterky tak chcem nejakú zmenu minimálne pre ten chat
Len jak to je zálagované a aktuálne mi to aj žerie najviac baterky tak chcem nejakú zmenu minimálne pre ten chat
a to sa ti dari ako? ja ked si chcem pozriet v chrome spravy, tak ma rovno vyhodi do playstore s odkazom na messenger.
Som na m.facebook.com a v nastavení stránky mám zaškrtnuté "verzia webu pre pc". Vtedy mi správy idú aj v prehliadači
. Inak to hádže do Google play ako hovoríš.
super, diky za tip. ja som si spustal desktopovu verziu, ale z nej sa zle odpisovalo. takto sa zachova mobilny vzhlad a idu spustit spravy, presne toto som potreboval
Presne, navyše takto mi to vyhovuje. Mobilný vzhľad stránky je v pohode, všetko je funkčné, správy idú. A zbavil som sa dvoch aplikácií, ktoré zbytočne zaberajú veľa miesta...