Strana ĽSNS

Diskusie na politické témy...
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Strana ĽSNS

Príspevok od používateľa Hegy »

Čo je ťažké na definícii slova fašizmus?
Na definicii samotnej nic. Tych definicii je vsak viac a udajne sa nezhodlo na tej spravnej, teda berieme na zretel bud vsetky alebo ziadnu. V tomto pripade je tu fasistov naozaj daleko viac ako len LSNS, naviac posudzujuc podla cinov (LSNS sa dokopy este cinit nestihla, cas ukaze) tu mame uz dlho existujuci a daleko vacsi fasisticky problem len ako LSNS.
Historians, political scientists, and other scholars have long debated the exact nature of fascism. Each interpretation of fascism is distinct, leaving many definitions too wide or narrow.
vyznacena cast je to, o com hovorim, fasista podla mna nie je to iste ako fasista podla teba, a zase iny je fasista podla Jozka, lebo kazdy si fasizmus predstavuje inac, tak ako historici a politicki vedci.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Tu sa o čom bavíme? Keď si prebehneš akúkoľvek definíciu fašizmu, tak ťažko nájdeš takú, do ktorej nenapasuješ ĽSNS.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

K tejto téme by som odporučil nasledovný text.

https://www.academia.edu/9690110/K_prob ... t_studies_

Cieľom by malo byť práve zúženie definície, aby sa s ňou dalo reálne pracovať. Postoj, že pod fašizmus vlastne zahrnieme všetko je nesprávny a nepraktický, z pojmu sa potom stáva akurát akási nadávka, termín s pejoratívnym nádychom použiteľný na čokoľvek. A to je zlé, lebo ozajstným (neo)fašistom to vyhovuje (ĽSNS). Čiže podľa mňa, hoci má Sulík isté názory a postoje, s ktorými nesúhlasím, určite nejde o fašistu. Aspoň v tomto štádiu. :) (viď iná téma)
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

To je tak - ja si mozem mysliet, ze momentalne zijeme vo fasistickom rezime, ked zbytocne zomrie rocne tisice ludi v roznej forme - zdravotnictvo, ked uz taka katastrofalna nemocnica aka je nitrianska sa stane nemocnicou roka, alebo ludia v dlhoch pre uzernicke exekutorske urady si siahnu na zivot, alebo prostrednictvom noveho stylu zivota sa rodi menej deti majoritneho obyvatelstva a pod.

Ale hej, treba neustale prskat na kotlebu, lebo on za to vsetko moze a on je ten pravy fasista.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

begbeee napísal:Tu sa o čom bavíme? Keď si prebehneš akúkoľvek definíciu fašizmu, tak ťažko nájdeš takú, do ktorej nenapasuješ ĽSNS.
Ano zla tema tak to tak asi vyznelo.
Takze este raz a hadam naposledy, nepopieram ze definicie fasizmu nesedia na LSNS, pisem ze niektore definicie sa aktualne "hodia" celkom na roznych inych, uz kovanych politikov na nasej scene a tym sa bud rovnakymi fasistami ako LSNS stava dalsich X politikov alebo nim nie je nikto.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

butthead napísal:To je tak - ja si mozem mysliet, ze momentalne zijeme vo fasistickom rezime, ked zbytocne zomrie rocne tisice ludi v roznej forme - zdravotnictvo, ked uz taka katastrofalna nemocnica aka je nitrianska sa stane nemocnicou roka, alebo ludia v dlhoch pre uzernicke exekutorske urady si siahnu na zivot, alebo prostrednictvom noveho stylu zivota sa rodi menej deti majoritneho obyvatelstva a pod.

Ale hej, treba neustale prskat na kotlebu, lebo on za to vsetko moze a on je ten pravy fasista.
Myslieť si môžem aj ja, dôležité sú fakty. Vo fašizme určite nežijeme, chvalabohu ešte stále je to istá forma demokracie i keď posledný rok nás dostáva na kraj šikmej plochy, ak už na nej teda nie sme. Ale to si myslím ja, faktom ostáva, že stále žijeme v demokracii.

Hegy napísal: Ano zla tema tak to tak asi vyznelo.
Takze este raz a hadam naposledy, nepopieram ze definicie fasizmu nesedia na LSNS, pisem ze niektore definicie sa aktualne "hodia" celkom na roznych inych, uz kovanych politikov na nasej scene a tym sa bud rovnakymi fasistami ako LSNS stava dalsich X politikov alebo nim nie je nikto.
Tak okey a teraz dám ja :)
1. de iure fašistom nie je nikto, nedá sa ale poprieť, že prokuratúra stále nevyniesla ortieľ naď LSNS a teda kľudne sa môžeme zajtra zobudiť a LSNS bude prehlásaná za fašistickú aj de iure
2. ak ideme k osobe Kotlebu, tak dotyčný pán bol už súčasťou organizácie, ktorá bola rozpustená de iure a mala v programe dekonštrukciu demokratického zriadenia a jeho premenu na stavovské zriadenie
3. pokiaľ viem de iure, žiadny iný politik a strana s týmto problém nemá
4. de facto Kotleba je fašista

Aby sme sa posunuli v debate vyzývam ťa aby si teda uviedol tie 3 definície, ktoré spomínaš a poprosím teda tých dlhoročných politikov na ktorých to sedí. Ďakujem.
hughito
Redeemer
Redeemer

Presne tak, nie je to o "myslení si." To, čo opisuje butthead nemá nič spoločné s "fašizmom."

Hegy: Ktoré tie "niektoré" sa hodia na "kovaných" politikov? Skús špecifikovať.
AllGoneDead
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa AllGoneDead »

Hegy napísal:V tomto pripade je tu fasistov naozaj daleko viac ako len LSNS, naviac posudzujuc podla cinov (LSNS sa dokopy este cinit nestihla, cas ukaze)
Ze LSNS sa nestihla cinit? Tak sa pozri na jej clenov a potom povedz, ze sa nestihli cinit.
butthead napísal:To je tak - ja si mozem mysliet, ze momentalne zijeme vo fasistickom rezime, ked zbytocne zomrie rocne tisice ludi v roznej forme - zdravotnictvo, ked uz taka katastrofalna nemocnica aka je nitrianska sa stane nemocnicou roka, alebo ludia v dlhoch pre uzernicke exekutorske urady si siahnu na zivot, alebo prostrednictvom noveho stylu zivota sa rodi menej deti majoritneho obyvatelstva a pod.
Nikto ti nebude tvrdit, ze tu vsetko funguje tak ako ma, ani ze to fundguje dobre a vsetci sa z toho tesime, ale zeby to bol fasizmu?
Na druhej strane, vidiet kotlebu ako spasitela slovenskej politiky a ekonomiky? Ich volebny program sa vosiel na 4 strany, pricom tam vymenovali nefungujuce stranky statu, medzi ktore zakomponovali aj xenofobne postoje. Nenavrhli ziadne riesenia, nic. Teda okrem ekonomicky velmi "vyhodnych" navrhov, ako je zrusenie eura a znovu-zavedenie koruny..
butthead napísal:Ale hej, treba neustale prskat na kotlebu, lebo on za to vsetko moze a on je ten pravy fasista.
Mozno stoji za pripomenutie, ze kotleba uz stranu mal. A ta sa otvorene hlasila k fasizmu, ale to s kotlebom nema nic spolocne, vsak?
butthead
Darca
Darca

Kotleba a jeho strana je len dietatom toho co tu vladlo od 89. Asi tak by som to z mojej uzavrel. To ci je dobry alebo zly, uz necham na kazdeho z vas.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Sorry toto sú totálne prázdne reči. Pre toto sa do týchto diskusií väčšinou nezapájam. Po tom ako dostaneš argumenty to uzavrieš totálne nič nehovoriacim, totálne vágnym názorom, ktorý si môže každý interpretovať podľa toho ako sa vyspí. Toto ani neposúva diskusiu, ani diskusiou nie je.
butthead
Darca
Darca

Ak narazas na mna, tak ak by som aj rozpisal - som oznaceny za konspiratora, savopica, fasistu, komunistu, anarchistu a neviem koho vsetko co zaznelo na moju adresu od karmohonicov.

Takze sa necuduj, ze diskusia viazne a ide do stratena, treba porozmyslat ake su priciny a dosledky toho vsetkeho ;)

Alebo je tvojim cielom kazdej diskusie ala "havran" pritakavanie si nazorov medzi sebou ?
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

fasista a anarchista nie su antonyma? :D

//autoeditácia príspevku (20 Dec 2016, 15:05)
Begbee
3."Nothing against the state". Any type of questioning the government is not to be tolerated. If you do not see things our way, you are wrong. If you do not agree with the government, you cannot be allowed to live and taint the minds of the rest of the good citizens.
Vsetky kauzy smeru ktore sa akoze nestali. Cize radovo niekolko ludi, Fico, Kalinak, Pociatek a mnoho inych (nepytaj sa ma pls na konkretne veci, lebo to nie je ze problem dohladat to je problem si vybrat a mne sa tu fakt nechce vsetko copypasta, som si isty ze keby si to chcel vediet, velmi lahko si dogooglis vsetky ilegalne samovôle tejto politickej bandy a de iure to nikdy nebude, lebo je to presne o tych imho fasistickych praktikach, ze oni povedali ze to tak nie je a to sa ti musi pacit.)
Samozrejme ze sa jedna o sofstikovanejsie metody ako z cias praveho fasizmu ale iste kontury su tam isto zrejme.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Okey takže som si to dohľadal a dal si toto:
The only official definition of Fascism comes from Benito Mussolini, the founder of fascism, in which he outlines three principles of a fascist philosophy.
1."Everything in the state". The Government is supreme and the country is all-encompassing, and all within it must conform to the ruling body, often a dictator.
2."Nothing outside the state". The country must grow and the implied goal of any fascist nation is to rule the world, and have every human submit to the government.
3."Nothing against the state". Any type of questioning the government is not to be tolerated. If you do not see things our way, you are wrong. If you do not agree with the government, you cannot be allowed to live and taint the minds of the rest of the good citizens.
Za prvé. Aby táto definícia bola pravdivá a mohol si ňou označiť niekoho ako fašistu resp. označiť f. režim, musia byť splnené 3 podmienky, t.j je to definícia na základe podmienok nevyhnutných, nie dostatočných. Pripusťme ale aj možnosť, že ide o podmienku dostatočnú. Bohužiaľ pre tvoj argument, ani tá 3. podmienka nie je naplnená, totižto platná je z nej jedna veta aj to teda poriadne pokrivene.
Any type of questioning the government is not to be tolerated. Proti štátu a vláde a píše kde kto, niekto sedí aj v parlamente.
If you do not see things our way, you are wrong. Z princípu toto ako si správne postrehol platí na každého politika , ale i človeka. Bohužiaľ ide o len o vytrhnutie z kontextu aj to iba z čiastočnej podmienky.
If you do not agree with the government, you cannot be allowed to live and taint the minds of the rest of the good citizens.A toto je klinec do rakvy celého 3. bodu tvojej definície.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Pozri. Ja si cenim tvojej snahy ale ak to teda berieme do bodky tie definicie fasista nie je nikto.
Paradox je v tom, ze o Kotlebovi sa niektore fasisticke praktiky predpokladaju (povedzme aj opravnene) ale spominani politici a mnohi ini cast tychto praktik vykonavaju dnes.

Any type of questioning the government is not to be tolerated. Ak berieme jednovladu SMERu ako government, tak sedi vec. Krive obvinenie = zaloba. Obvinenie je krive, lebo skutok sa nestal. Loop.
If you do not see things our way, you are wrong. Tu niet o com ako si podotkol, smutne je ze sa to tyka snad vacsiny politikov.
If you do not agree with the government, you cannot be allowed to live and taint the minds of the rest of the good citizens. Z casti dosledok bodu 1) akoze demokratickymi praktikami skoncis niekde vo väzbe. Vid Zitnanskej demokraticke zlepsovaky.
hughito
Redeemer
Redeemer

Opakujem:

Hegy: Ktoré tie "niektoré" sa hodia na "kovaných" politikov? Skús špecifikovať.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Neopakuj a citaj. Konkretne definicie, konkretne mena, konkretne skutky (sice som ich sem nepisal ale to uz naozaj nie je problem najst)
hughito
Redeemer
Redeemer

Nič také tu nevidím.
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

Ja len tak k tomu či Magián je fašista alebo nie...

If it looks like a duck, swims like a duck, and quacks like a duck, then it probably is a duck.
butthead
Darca
Darca

Hegy napísal:fasista a anarchista nie su antonyma? :D
No vravim ti, ze som bol oznaceny za vsetko mozne k istym nazorom. Mozno aj budem za zoofila, ked napisem, ze sa mi paci britska macka alebo plemeno psa siberian husky. :D
karmista napísal:teba tá karma musí neskutočne žrať, keď ju spomínaš skoro v každej téme :)))
Praveze nie, inak by som bol korektny voci vacsine, kedze podla prispevkov viem aka je :D Dokazal by som pisat tak super komentare, ze by som bol niekde daleko v pluse, ale uzitocneho idiota zo seba robit nebudem, bye.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

Vtipná diskusia.

Fantazmagórie (bindo001) a neurčité frázy z Wikipédia, atp.

Niet divu, že definícia prezentovaná Rudolfom Vaským naberá na popularite. :lol:

https://www.protiprudu.org/slova-ktore- ... -nacizmus/
Napísať odpoveď