Aké nové slúchadlá?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Aké nové slúchadlá?

Príspevok od používateľa Hegy »

No finalisti by tak zbezne boli:

ATH-A990Z
GermanMAESTRO GMP 450 PRO

Beo - nepacia sa mi, 40mm menice, vyzeraju tak ehm... povedzme luxusne ale nie funkcne?
V-Moda M100 - vraj nemaju moc comfy nausniky a to by bol u mna obrovsky pruser, dokonca ak spravne chapem sa nedaju menit?
ATH-A900X - mimo rozpocet ale pacia sa mi, ak by to fakt stalo za tych ~50e, tak by som porozmyslal

@DD diky za tip na mikrofon, presne take nieco si predstavujem!
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

H6 - maju aj luxusny zvuk, veľkosť meničov nie je vždy rozhodujuca.
M100 - tak ako u všetkeho, trebalo by skusiť. Mne nepridu žeby boli nepohodlne.
A900X - z Japonska či USA su skoro za polovičnu cenu.

Boom Pro je sice dobry mikrofon, ale značne ti okreše vyber sluchadiel. Dobry je napr. Modmic.
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

Pri cene ModMicu nezodpovedá tak veľmi tej kvalite nahrávky, nehovoriac o potrebe kúpy zo zahraničia, celkovej cene a nemožnosti reklamovať - BoomPro má všetko, čo drahšia verzie ModMicu - má oveľa čistejšie snímanie, 2 roky záruky u nás a smiešne nízku cenovku.

U takých H6 by to použiť mohol.
Human.
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Human. »

Hladam nejake dobre spuntove sluchatka do tych 25-30€. Ake by ste mi odporucili? Stali by tieto alebo tieto za to? Dik za tipy.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ani jedny ani druhe za vela nestoja. Vivo XE800 z aliexpressu. 20€ so zvukom na urovni 100-eurovych sluchadiel.
DropDead napísal:Pri cene ModMicu nezodpovedá tak veľmi tej kvalite nahrávky.
V Cine sa daju najst vselijake alternativy.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak som nad tym rozmyslal cely vecer a nejak som dospel k zmene nazoru.
Myslim, ze mi zatial netreba tak drahe sluchadla, skocim o stupienok nizsie.
Tu sa mi pozdava ATH-M50x. Cena okolo 160€.
Z mojho uhlu pohladu :plus: vraj slusne basuju, cena, odpojitelny kabel cize moznost pouzitia Boompro micu ktory sa mi dost pozdava a viem pouzit perfektne nausniky, ktore som si pred tyzdnom kupil
:minus: 45mm menic (aj ked si Ryan pisal ze nie vzdy na tom zalezi, ale dedukujem to z mojich doterajsich audio znalosti - sedliacky povedane chces vela bassu, potrebujes velky drajver) a este sa mi trosku nepozdava ten skladaci mechanizmus, vidim to ako dalsiu konstrukcnu slabinu kedze ja ich prenasat nebudem..
Co myslite?

// akurat som sa ale docital toto, do pekla :?
:minus: kabel je sice odpojitelný, ale konec, který připojujete do sluchátek má speciální uzávěr proti neúmyslnému vypojení, což je sice fajn, ale vede to k tomu, že jiné, než originální kabely vám nebudou fungovat
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

M40X > M50X

A pozri, či on tam nehovorí niečo o tom, nie som si istý, či sa nedá aj tak použiť.
Ryan Giggs
VIP
VIP

M50x nie su najpohodlnejsie sluchadla, basuju viac nez dost. Je to o vyladeni zvuku nie o velkosti menica.
Su vcelku kvalitne spracovane, ten skladaci mechanizmus nicomu nevadi. Kef uz si zlavil z ceny, pouvazoval by som radsej o niecom z trojice DT770 Pro, SRH840 alebo Soundmagic HP150.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Okej tak z tychto 3 sa mi naozaj pozdavaju vsetky 3 takze vobec neviem.
Zacnem teda radit od najvyssej priority, ktore su najbassovejsie?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Najbasovejsie asi DT770.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Ja som tak vedel ze to budu zrovna tie jedny s neodpojitelnym kablom :D ale pozdavaju sa mi najviac.
Ďakujem ti zase raz :)

este hadam posledna otazokca: 32, 80 alebo 250 ohm verziu?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Kedze uz mas ten zosilovac, tak 250. Jedine ze to chces aj k mobilu alebo nieco podobne.
reDo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa reDo »

Caute, mam Superlux HD681B a chcel by som skusit nieco lepsie. Pacia sa mi tieto https://www.alza.sk/sony-mdr-7506-d2285753.htm a pozrel som kopu recenzii. Paci sa mi ze su uzavrete a relativne kompaktne a mali by byt vcelku neutralne. Co si o nich myslite? Cena by bola skor 93€, lebo ich kupim v Cesku, na alze navyse nemaju 3 rocnu zaruku. Som si vedomy ze neutralne sluchadla nie su prilis vhodne na pocuvanie, ale asi to zalezi na cloveku, lebo vela ludia pisalo ze je to super a dalsi zas ze je to nuda a pod. Ma zmysel riesit ku nim nejaku zvukovku?

Diky
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ked prechadzas zo Superluxov, tam si velmi 100-eurovymi sluchadlami nepolepsis. Tie totiz hraju na podobnej urovni.
reDo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Aha, ale mali by byt cistejsie a presnejsie, ci nie? Podla tych recenzii co som videl by tam rozdiel mal byt, lebo su proste ine tou neutralnostou. Kolko by som teda musel investovat aby sa to oplatilo?
Ryan Giggs
VIP
VIP

O nieco malo lepsie su, ale ten cenovh rozdiel to neospravedlnuje. Neutralne mas aj napr. HD681F, 7506 by som tak nenazval. Navyse maju dost maly priestor. Ani nepatria medzi najpohodlnejsie.
Vacsi posun bude az od 150€, tam uz je ale dobre uvazovat o inom zdroji ako integrovana karta.
reDo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Chapem, len som nad tym premyslal, tak ze na zaciatok z tych lepsich tieto ked su tak ospevovane vsade za 95€ (su aj celkom prenosne takze pripadne na intrak by sa hodili) a pripadne potom kupit nejaky highend o par rokov :D ako napr sennheiser hd 650. Okolo 150€ som sa pozeral predtym, ale dosiel som k zaveru co som napisal na zaciatku, ze nieco entry a potom ak uz "high end". Neviem ci to proste stoji za tych 150€, pozeral som na dt 990 a dt 770, lebo dt 880 idu od 175€ pokial viem a su dost podobne asi. Co by si odporucil v tejto cene do tych 175€ a aku kartu by som napr potreboval?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Z tych DT rozhodne 880, tie su o dosť lepšie. Aj vzhľadom k požadovanej neutralite.
Neviem ako si na tom s nakupom zvonku, ale vyborna kupa (amazon, ebay...) su Audio-Technica ATH-A900X či ATH-A990Z. U nas su brutal predražene.

Čo sa karty tyka, tak rataj s minimom 50-100 €.
reDo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Myslim, ze najskor ich budem musiet niekde vyskusat, nejake z tychto lepsich v nejakej predajni, lebo 250€ je slusna ciastka (aspon pre mna). V Brne by som mohol nieco najst :) . Keby som chcel nieco neutralnejsie/cistejsie ako tieto superluxy za lacny peniaz, co by si mi odporucil? Nepotesil si ma s tymi sony , lebo som bol uz rozhodnuty ich kupit :D ked ich vsetci tak ospevuju a dobre vyzeraju.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Kupit si ich samozrejme mozes, len aby si potom nebol rozcarovany, ze si cakal viac. Lebo Superluxy hraju vzhladom k cene vysoko, vysoko nadstandartne. A kupit nieco za stovku by nemuselo mat efekt ktory cakas. Su nejtralnejsie ako tie Superluxy, v tomto ti splnia ocakavanie, ale co sa celkovej kvality tyka tak tam uz tazsie.
Inak co sa zvukovky tyka, tak aj pri tych Sony aj Superluxoch je vhodne o niecom uvazovat.
V Brne je audigo, tam sa daju vyskusat mnohe sluchadla. Aj v Blave sa da na par miestach.
Napísať odpoveď