Strana SaS

Diskusie na politické témy...
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Strana Richarda Sulíka

Príspevok od používateľa -AA- »

gogo956 napísal:ano, to je to co tvrdim uz dlhsie: pocet poslancov treba mierne znizit a na plate im pridat /povedzme raz tolko/, zakladny plat poslanca nie je pre spickoveho odbornika z podstate akejkolvek oblasti velmi zaujimavy preto pokial nechce robit charitu tak do politiky ani nepachne.
V parlamente je množstvo ľudí s výrazne vyššími vedľajšími príjmami ako je plat poslanca. To sa môže týkať aj tých "špičkových odborníkov", ktorý nechcú robiť "charitu". :roll:

Realita vyvracia Cigánikovej kvázi-argument. Navyše je Slovensko jedna z krajín s najhorším pomerom medzi výškou priemernej mzdy a poslaneckým platom.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Tiež si myslím, že je veľmi naivní si myslieť, že plat poslanca je jediný príjem väčšiny poslancov. Nevraviac o naakumulovaných funkciách a potom dôvodu, prečo AJ sa vlastne do politiky chodí.. (koryto)
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

Nehovoriac, ze ista cast z poslancov tam sluzia ako biele kone, cize hajit zaujmy vyvolenych (udrzanie status quo).

//autoeditácia príspevku (10 Dec 2016, 16:52)
karmista napísal:nejakych zidov urcite, alebo iluminatov, alebo oboch,ne?
Chazarov si zabudol napisat :D :D
Aby som bol presnejsi, predstavitelov domaceho, zahranicneho kapitalu, oligarchov - hlavne z tej zumpy korupcie, aby som neskatulkoval.. To akeho su povodu, rasy alebo ideologie je defakto jedno. Nebudme najivni, deje sa to vsade ci na zapade, na vychode. Ono ja keby sa dopustim korupcie, robim vsetko preto aby ma to nastalo krk. To ale moj mily karmista mas dost tazke obmedzenie vo svojej hlavicke makovicke, aby si to pochopil, ono to co ti stoji na krku, zvana hlava, obsahuje aj mozog a to sa aj pouziva, vies ? :D alebo patris snad patris medzi nich ? (to by bol ten lepsi pripad, potom pozdravujem Bencika :) )
rebuss
Star
Star

Príspevok od používateľa rebuss »

Sulík žaluje Havrana za označenie "trapnučký fašista".

http://sulik.sk/zaloba-na-ochranu-osobn ... al-havran/
hughito
Redeemer
Redeemer

Hehe, som zvedavý ako to dopadne.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Sulík má právo podať žalobu. V normálnej republike by spor vyhral Havran, nakoľko verejná osoba, o to viac politik, musí zniesť vyššie mieru kritiky na svoje konanie. Nevidel som, že by Kiska dával žaloby a to ho mnohí volajú onakvejšími menami.
rebuss
Star
Star

Príspevok od používateľa rebuss »

Komentár Sulíka z jeho FB stránky.
Richard Sulík FB napísal:AJ PRE INTELEKTUÁLA MUSÍ PLATIŤ SLUŠNOSŤ
AK SA M. HAVRAN OSPRAVEDLNÍ, ŽALOBU STIAHNEM

Vyštudovaný teológ Michal Havran má moralizovanie doslova v krvi. A tak ako stúpa jeho hviezda na slovenskom mediálnom nebi, stúpa aj jeho pýcha. Jeho kazateľnicou sa stal aj Facebook, právo súdiť i trestať mu zas dodáva vlastné presvedčenie o svojej neomylnosti. Pýcha, sociálne siete a vysoká mienka o sebe je však nebezpečná kombinácia. Človeka ľahko zvedie z cesty.

Za osem rokov, čo som v politike, som za žiadne výroky proti mne nikdy nikoho nežaloval, ani nepodával trestné oznámenia. V prípade publicistu a teológa Michala Havrana som to však nútený urobiť. Vo svojom statuse ma nazval FAŠISTOM, lebo do jeho videnia sveta nezapadol môj odhad víťazstva Donalda Trumpa v prezidentských voľbách.

Napísal som v komentári pre HN: „Hlavný dôvod je, že žijeme v pomýlenom svete prehnanej politickej korektnosti. Bojuje sa za práva všelijakých menšín, za práva migrantov, za zákazy čo len náznaku diskriminácie, proti najmenším prejavom extrémizmu, xenofóbie, rasizmu... s výsledkom, že biely, pracujúci, heterosexuálny a dane platiaci americký muž je v Amerike najväčším chudákom. A práve títo a ich rodiny zvolia Trumpa.“

Bolo to provokatívne? Uznávam, bolo. Ale nebolo to fašistické (pokiaľ teda nedefinujeme ako fašistický taký názor, s ktorým sa M. Havran nestotožňuje). Neobhajujem fašizmus s jeho nadradenosťou a násilníckou povahou, nevyzývam na zvrhnutie demokracie a nastolenie hnedej diktatúry, ani nič podobné. Som demokrat, ctím si slobodu, naopak, bojujem proti nepriateľom slobody, ctím si ľudské práva, ale zároveň nie som slepý. Vidím, že sa pozvoľna otáča trend. Západ je zahltený urputnými zápasmi menšín o svoje práva, ale ignoruje sa vôľa väčšín. Ignoruje sa fakt, že s právami sú spojené aj povinnosti. Som jediný, čo cíti čoraz väčšiu absenciu tolerancie na strane menšín – názorových, národnostných, náboženských? Určite nie som.

Kázanie Michala Havrana je plné sugestívnych slovných obratov, ale až pričasto je jeho podstatou zlosť, povýšenosť a neschopnosť tolerovať iný názor. Tento typ „intelektuálov“ je nebezpečný. Aj oni prispievajú k formovaniu podmienok na zradikalizovanie väčšiny.

Havranovi som napísal slušný list. Vyzval som ho, aby sa mi ospravedlnil. Žiaľ, neunúval sa ani len odpovedať. V poriadku, čosi to vypovedá o jeho chápaní slušnosti. Dnešným dňom podávam na neho občiansko-právnu žalobu a žiadam ospravedlnenie, ako aj 10 tisíc eur - peniaze, samozrejme, pôjdu na charitu. Ak sa Havran ospravedlní a predmetný status na FB stiahne, stiahnem ja žalobu. Nadávanie mi do fašistov skrátka nebudem tolerovať.
Niekoho onálepkovať ešte neznamená, že mu vyjadrujem kritiku. Poukázal na to aj sulík v žalobe. Citujem:
„Všeobecne možno uviesť, že ak má ísť o kritiku prípustnú a oprávnenú, musí byť táto kritika vecná, konkrétna, primeraná čo do obsahu a formy a nesmie vybočovať z hraníc potrebných na dosiahnutie cieľa. Kritika spoločenských javov je nielen dovolená ale aj potrebná. Iné je však posúdenie toho, či v konkrétnej veci ide o kritiku, alebo či skutočnosti v článku uvádzané už za kritiku nemožno považovať.

V rámci kritiky podľa okolnosti a povahy konkrétneho prípadu možno pripustiť určitú mieru zveličovania, ironizovania, alebo použitia relatívne ostrejších výrazov. Ak však takéto zveličovanie či ironizovanie určitých prejavov nemožno zo skutkových okolností uvedených v článku vyvodiť, nejde o kritiku právom prípustnú, ale o tvrdenie, ktoré nemá základ v skutkovom deji. Za pravdivé opísanie skutkového deja nemožno považovať jeho opísanie spôsobom, ktorý čitateľovi neumožňuje z opisu deja urobiť si vlastný hodnotiaci úsudok. Vecná kritika je teda chápaná tak, že vychádza z reálnych alebo pravdivých podkladov, a z týchto potom vyvodzuje zodpovedajúce závery pre hodnotiaci úsudok (Rozsudok OS Nitra zo 17.02.2011 spis. zn. 7C 10/2009).“

Žalobca nedal žalovanému žiaden relevantný dôvod, na základe ktorého by bolo možné ho označiť za fašistu, žalobca sa nevyjadruje a ani neprezentuje žiadnymi činmi, ktoré by naznačovali jeho náklonnosť k fašizmu. Uvedené konštatovanie je bez akejkoľvek logickej súvzťažnosti k článku o Donaldovi Trumpovi a k jeho voličskej základni v Spojených štátoch amerických.
Žalobca v dotknutom článku neuviedol žiadne tvrdenia, z ktorých by bolo možné vyvodiť záver, že je fašista. Žalovaný vytrhol z kontextu článku uverejneného žalobcom na jeho blogu jednu vetu. V prípade prirovnania žalobcu k trapnučkému fašistovi sa jedná o kritiku, ktorá postráda akýkoľvek vecný základ a pre uvedené tvrdenie nie je možné nájsť žiadne zdôvodnenie v správaní a vyjadrovaní sa žalobcu. Žalobcovi je zrejmé, že ako politik je povinný zniesť kritiku svojej osoby, avšak domnieva sa, že uvedená kritika zo strany žalovaného zjavne vybočuje z férového prejavu, ktorú by žalobca ako politik mal zniesť.
hughito
Redeemer
Redeemer

V podstate ak Sulíka naozaj až tak urazil to označenie fašista, tak je to v podstate pozitívne zistenie. :)
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Sulik riesi chujoviny, podla mna ma dost medialneho priestoru uz aj bez toho...
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Martin Poliačik napísal:Tento rok ma okrem iných vecí najviac prekvapil fakt, aké bezcharakterné hovädá sa stavajú z niektorých mužov, keď opúšťajú svoje manželky alebo partnerky. Akože ja rozumiem tomu, že niektoré vzťahy už nemôžu pokračovať. A som si vedomý toho, že aj ženy pri rozchodoch vedia byť niektoré riadne mrchy. Ale keď vidím správanie niektorých "gentlemanov" opúšťajúcich ženy s deťmi a ako im pri tom ešte robia peklo zo života, hanbím sa za mužské pokolenie.
Zaujimava generalizacia hodna vrcholoveho politika
beardie
Redeemer
Redeemer

generalizaciou myslis to prve "niektorych", alebo druhe "niektore", alebo tretie "niektorych"?
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

hanbím sa za mužské pokolenie
Ak to ale bolo myslene tak, ze sa hanbí v mene celeho muzskeho pokolenia tak budis, sice je to rovnaky BS ale mas pravdu :D
beardie
Redeemer
Redeemer

zas ten bashing netreba prehanat ;-)
hughito
Redeemer
Redeemer

Komentár k Sulíkovej žalobe.

Beardie, poď, poď si zastať svojho Riška. :)

https://dennikn.sk/640439/je-to-fasista ... ta/?ref=cl
beardie
Redeemer
Redeemer

Neviem sa vyjadriť, lebo nevidím celý článok. Vo viditeľnej časti ale splieta blbosti - o tom apriornom odmietani
hughito
Redeemer
Redeemer

Kód: Vybrať všetko

Za iných okolností by nás Sulíkovo rozhodnutie nebyť fašistom mohlo hádam aj tešiť. Nie však vtedy, keď sa Sulík v tejto veci obracia na súd. Možno mu nejaký právnik so zmyslom pre humor povie, že ešte nevyčerpal všetky mimosúdne prostriedky. Mal totiž kopu možností ideologicky sa vymedziť voči fašizmu už skôr, a neurobil to ani raz.

Naopak, Kotlebov program sa snažil dokonca legitimizovať a celkom neprijateľné veci v ňom jednoducho nevidí. Napríklad pri bode „Založíme Domobranu, ktorá ochráni slušných ľudí všade tam, kde zlyhala polícia“ ho zaujala jediná vec, a to tá, či to bude dobrovoľné. Že na uplatňovanie verejného práva má monopol štát a že chráni aj ľudí neslušných, sú len detaily – najmä pre ľudí, čo sa cítia kompetentní rozhodovať o tom, kto je slušný.

Havran sa zas proti fašizmu veľmi aktívne staval už dávno, ešte keď sa policajti na vtedy bežné mlátenie ľudí skinhedmi pozerali rovnako nečinne ako pred časom na vyčíňanie pána poslanca Mazurka na hlavnej stanici. Havran dobre pozná slovenský extrémizmus a je logické, že je na jeho znaky mimoriadne citlivý. Sulík však nie je na fašizmus citlivý ani zamak.

Sulík pripomína stranu v partnerskej hádke: už nejde o samotný „detail“, ale o celkový postoj. Má apriórny odpor k celej gigantickej skupine ľudí (k utečencom) a súčasne úplný nedostatok chápania, že v našom civilizačnom okruhu má záchrana ľudského života prednosť pred všetkým ostatným. A tak povie doslova čokoľvek. Potom je už aj jedno, či si pletie ľudské práva s občianskymi, Ženevskú konvenciu s Dublinom III., prípadne nerozumie rozdielu medzi azylovým právom a právom krajiny požiadanej o azyl, lebo ide o odpor k celej skupine ľudí. A ak má ktokoľvek odpor k celej skupine ľudí a pokúša sa racionalizovať, prečo by títo ľudia nemali mať nejaké práva, nemal by sa čudovať, keď ho označia ako fašistu, a to ani keď má na svojej strane jeden kvalitný argument: Sulík sa naozaj nikdy nestaval proti demokratickému zriadeniu, čo je klasická fašistická agenda.

Nie je však sám, kto má zjavne problém s rozoznávaním. Teraz sa objavilo tvrdenie, že sa dané slovo nadužíva a zneužíva. Lenže slovník sa zostril preto, lebo sa zradikalizovala situácia – v tomto jazyk nikdy nepredbehne skutočnosť, vždy ju bude len odrážať, hoci diskusné fóra sú už pekných pár rokov doslova odpudivé, vulgárne a agresívne, a toto sa rovnako týka aj „našej bubliny“.

Urgentne nám chýba súčasná definícia fašistu. Filtrácia cez učebnice dejepisu môže spôsobiť, že schopnosť rozoznať fašizmus je kriticky nízka. Mali by sme zabudnúť na obrázok fašistu z 30. rokov, zbytočne to mnohých dezorientuje, a to ešte nevieme, akého vzdelania sa konkrétne v tomto smere dostalo deťom ekonomických migrantov v 80. rokoch v Nemecku.

Skúsme radšej nejaké definičné znaky. Platí napríklad, že fašista musí byť primitív? Samozrejme, že nie. A čo hlásanie názoru, že nie všetci ľudia majú ľudské práva? Tento bod je pre ľudskoprávnych svätuškárov zrejme najdôležitejší. Keď Sulík v diskusii Denníka N vyhlásil, že „ľudské práva platia pre občanov Slovenska, nie pre celý svet“, žiadnu mimoriadnu pozornosť to nevzbudilo, lebo všeobecná citlivosť na takéto absurdity je slabá. Toto chápanie (pardon za výraz) ľudskoprávnej agendy je však Sulíkov dlhodobý problém, a nielen jeho.

Ak to isté robí JUDr. Fico, neznamená to, že aj Sulík je atrapa sociálneho demokrata. Znamená to len toľko, že extrémistické názory prerástli takmer celým spektrom. Autentická hnedá a odpor k žltým vlakom. Nechceli by sme sa už konečne zobudiť? Iste, keby sa Ficovi zdalo, že mu pomoc utečencom naháňa hlasy, osobne by ich ubytoval v Bonapartem a servíroval im kaviár. No nárast radikalizmu je taký zjavný, že už ani nemožno hovoriť o nenápadnom. A jeho nositelia sa bránia. Napríklad rakúskemu politikovi Hoferovi podobná žaloba nevyšla. Na slovenský verdikt si počkáme.
beardie
Redeemer
Redeemer

vidim vyjadrenia vytrhnute z kontextu „ľudské práva platia pre občanov Slovenska, nie pre celý svet“, pripadne zavadza "Má apriórny odpor k celej gigantickej skupine ľudí"
inak mi je ten blog celkom ukradnuty, kedze to nijak neotriasa mojim presvedcenim

//taktiez viz komenty, zase sa riesia sprostosti miesto potrebnych veci, pisal som to aj minule
to iste aj ti tvoji Edovia a Blahovia, len kecy a nic k veci
cakam na Sulikove odvody a jeho TO je mi u riti, jeho PR mi nezaujima
hughito
Redeemer
Redeemer

No ale ty našťastie neurčuješ to, čo musí zaujímať ostatných.

Havran:

„Nie že by som nebol zvyknutý na vyhrážky, hrozbu zastrelením, obesením etc, aj keď, nedá sa úplne zvyknúť na to, keď vás každé ráno čaká v inboxe 50 takýchto odkazov, ale po Sulíkovej žalobe sa počet vyhrážok zvýšil, vari sa na teba voda, ty sviňa, ko*ot, hovado, zaslúžiš si deportáciu, od rána niekoľko desiatok. Tak ďakujem pánovi Sulíkovi za to, že upriamil pozornosť jeho asi cieľovej skupiny na môj profil a samozrejme aj za protiprávne zverejnenie mojich osobných údajov, čo budeme riešiť inak. A vďaka naozaj stovkám ľudí, ktorí ma dnes podporili, od renomovaných advokátov až po robotníkov v automobilkách, priateľom a všetkým, ktorým ešte záleží na tom, v akej krajine budeme žít. Nemôžem odpovedať všetkým, správa o žaloba ma zastihla na čítačkách, čim srdečne pozdravujem aj moje čitateľky a čitateľov a budem teda bojovať ďalej, aby sme sa raz nemuseli hanbiť za to, že sme ustúpili vtedy, keď sme mali držať líniu,“ napísal Michal Havran ako reakciu na podanú žalobu na sociálnej sieti."

__

S tou cieľovkou to vystihol.. :lol:

Viac: http://www.mediawatch.dog/sud-rozhodol- ... -sulikovi/

___
vidim vyjadrenia vytrhnute z kontextu „ľudské práva platia pre občanov Slovenska, nie pre celý svet“, pripadne zavadza "Má apriórny odpor k celej gigantickej skupine ľudí"
Štvrtok:

Sulík na diskusii v Dunaji povedal zásadnú vec: „Základné ľudské práva platia pre občanov Slovenska, nie pre celý svet.“ Že mu nevyliali džbánik s vodou na hlavu, tomu rozumiem, tiež by som nebola pohotová. Hoci Andrej Bán napísal text, ktorý mi hovorí z duše, chcelo by sa mi pristaviť ešte práve pri ľudských právach (http://www.tyzden.sk/nazory/25746/som-z ... pozicnych/).
Či si ich bývalý predseda parlamentu simplexne splietol s občianskymi právami, sa mi akosi nechce veriť, hoci by ma neprekvapilo, keby nevedel povedať jedno jediné ľudské právo. Myslím si, že celkom spontánne riekol svoj názor, že to nie sú ľudia ako my. Ktorýkoľvek bývalý emigrant môže fňuknúť do ústavy a nájde tam základnosti: ľudské práva a základné slobody sú nezrušiteľné, nepremlčateľné, atď. A potom ešte máme v ústave také čudo, že článok 52: „Cudzinci požívajú v Slovenskej republike základné ľudské práva a slobody zaručené touto ústavou, ak nie sú výslovne priznané iba občanom.“

Zdroj: https://dennikn.sk/blog/sedem-dni-v-chujave/
beardie
Redeemer
Redeemer

nedá sa úplne zvyknúť na to, keď vás každé ráno čaká v inboxe 50 takýchto odkazov
chudatko :D
Sulík na diskusii v Dunaji povedal zásadnú vec: „Základné ľudské práva platia pre občanov Slovenska, nie pre celý svet.“
vysvetlim ti, co je to vytrhnut vetu z kontextu
to je presne toto, co ty robis (pripadne aj Natasa)
cielom poukazania na vytrhnutie z kontextu je vyzva pre diskutera, aby skopiroval 2 odstavce pred a 1 odstavec po danej vete, pripadne iny suvisiaci text, aby sa vytvorilo prepojenie na predchadzajuce a nasledujuce myslienky, a tym spoludiskuterovi objasnil situaciu, v ktorej bol dany vyrok vyjadreny

Kód: Vybrať všetko

kontext, -u muž. r. súvislý text, textová súvislosť: vytrhnúť niečo z k-u;
Havran chce údajne podať protižalobu na Sulíka za zverejnenie adresy trvalého bydliska na jeho webe sulik.sk (Sulík následne adresu vymazal).
Zverejnenie adresy trvalého bydliska ale zákon nepovažuje za osobný údaj, preto Havran žalovať Sulíka nemôže, resp. takáto žaloba bude zjavne neopodstatnená.

Mimochodom Havranova adresa trvalého bydliska – Hutnícka 38, Bratislava je uvedená i vo verejnom – Obchodnom registri
trapko :D
hughito
Redeemer
Redeemer

Ty vieš aký bol ten kontext?
Napísať odpoveď