Telekom optika
-
PAuLi3
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Telekom optika
Zdarte, potreboval by som radu zo skusenosti.
Dal som si spravit 100mbit optiku do bytu, dlai mi tam ADB VV3212, cez kabel ide pekne do 100mbit (cca. 92-96mbit), no ked skusam wifinu (N) tak ide max do 35-40mbit. Skusal som vsetko mozne v nastaveniach, no rychlsot nebola vacsia. Skusali sme aj v robote N router (TPlink841N) kde wifi ide tiez max do 35 mbit. Takze otazka, je nejaka moznost dovrsit vyssej rychlosti na wifi? Pomohol by AC router? na NB mam wifi (AC), kde je teoreticka rychlost 2x taka ako pri N. Len ci to ma zmysel.
Dal som si spravit 100mbit optiku do bytu, dlai mi tam ADB VV3212, cez kabel ide pekne do 100mbit (cca. 92-96mbit), no ked skusam wifinu (N) tak ide max do 35-40mbit. Skusal som vsetko mozne v nastaveniach, no rychlsot nebola vacsia. Skusali sme aj v robote N router (TPlink841N) kde wifi ide tiez max do 35 mbit. Takze otazka, je nejaka moznost dovrsit vyssej rychlosti na wifi? Pomohol by AC router? na NB mam wifi (AC), kde je teoreticka rychlost 2x taka ako pri N. Len ci to ma zmysel.
Re: Telekom optika
Píšeš že bývaš v byte, tam je určite wifi pásmo dosť zarušene, kvôli tomu ta rýchlosť, ja mam vdsl 50 mbit a takisto nameriam max 35mbit... To AC v 5 GHz pásme by ti rýchlosť určite dvihol nahor
Treba skusit, nikto to to nezaruci. Je ti skutocne treba 100mbit?
100mb/s domacou wifi nie je mozne preniest...ac standart by pomohol ale tu sa vyuziva simultany prenos viac antenam..samozrejme viac anten musia mat obe zariadenia, volny priestor, nerusene pasmo atd..na n ku je real tak 30-40mb/s pri 40mhz pasme nerusenom, v idealnych podmienkach pri jednej antene
Vzdy platilo a bude ze kabel je kabel..takze ak mas moznost daj kabel..inac potencial toho pripojenia nevyuzijes
Prosim ta nerozpravaj ked nerozumies... Na Nkovu wifinu 40mb/s? Zaujimave, ze stahujem a odosielam cez Nkovu Wifi 13MB/s co je cca 100 mb/s. A to mam obycajny jednopasmovy router Asus rtn18
No to urcite...
-
hojko
Site Admin
802.11g som doma pred hadam 7 rokov dozadu daval 36, resp. 48mbit. Pri Nku to spravi z notebooku okolo 100mbit. Zariadenie ADB VV3212, ktore ti dali, je stare zariadenie, ma hadam aj 4 roky a jeho parametre su dnes uz poslabsie, navyse neponuka rozsiahlejsie nastavenia. Ak tak, skus porozmyslat, ze ci nezainvestujes do svojho vlastneho zariadenia, z tych lacnejsich napriklad toto: https://www.alza.sk/asus-dsl-n17u-d2642507.htm?o=26 Alebo kupit cisto router a pripojit ho kabol na ten ABD.
Trošku mi nesedí ten názov témy Telekom optika.Toto dávajú k optike :
https://www.telekom.sk/wiki/zariadenia/tplink-archer-c2
https://www.telekom.sk/wiki/zariadenia/tplink-archer-c2
ADB VV3212 je ADSL/VDSL modem. Moze tam mat ale opticky prevodnik a na toto pripojeny tento VDSL modem co sluzi vlastne ako len router.
To asi ťažko , keď do optiky sa prihlasuješ cez PPPoE.Počkám ,čo napíše PAuLi3 , aký má program , aké má zapojenie.
-
PAuLi3
Darca
Tiez som sa cudoval ked mi davali dslkovy router na optiku, je to kvoli tomu, ze do bytov uz mame priamo natiahnute sietove kable a nie opticke, ktore idu z ustredni v pivnici. Spominal som mam najvyssi program optiky XL (100mbit)
Takze zrejme zainvestujem do nejakeho routra.
Jedine co nechapem naco mi davali dsl router, ked je klasicky wankom prepojeny zo steny.
Kebyze chcem vymenit ADB musim tam dat router s podporou Active Ethernet. Na podpore mi povedali, ze musim mat to ADb kvoli magio TV, ze inak by mi nesiel. Takze rozmyslam kupit novy router ktory napojim kablom na to ADB a vypnem wifi na ADB.
Len otazka aky router kupit, pisete tu, ze vam na N kovom routri ide wifi v pohode aj 100mbit. Tak ci kupit obycajny N router alebo drahsi AC router. Nemam to ako vyskusat.
Takze zrejme zainvestujem do nejakeho routra.
Jedine co nechapem naco mi davali dsl router, ked je klasicky wankom prepojeny zo steny.
Kebyze chcem vymenit ADB musim tam dat router s podporou Active Ethernet. Na podpore mi povedali, ze musim mat to ADb kvoli magio TV, ze inak by mi nesiel. Takze rozmyslam kupit novy router ktory napojim kablom na to ADB a vypnem wifi na ADB.
Len otazka aky router kupit, pisete tu, ze vam na N kovom routri ide wifi v pohode aj 100mbit. Tak ci kupit obycajny N router alebo drahsi AC router. Nemam to ako vyskusat.
ved kupis N-kovy router, vyskusas, ak nebude stacit, vratis a kupis AC.
-
PAuLi3
Darca
toto je tiez N-kovy router, preto neviem ci radsej neist rovno do AC
a skusal si uz zmenit to pasmo, ci to pomoze? skor ako kupis nove zariadenie.
-
PAuLi3
Darca
adb ma len 2,4GHz
a kanal? stiahni si na telefon nejaky wifi tester, on ti ukaze ktore kanaly su najviac vytazene a prepni router na jeden z tych najmenej vytazenych.
-
PAuLi3
Darca
Vsetko odskusane, ADB ma vlastnu statistiku vytazenia kanalov, skusal som kazdy jeden a rychlost bola vsade rovnaka, resp. minimalne rozdiely, kazdopadne nedostal som sa nad 45mbit. Skusal som to aj cez mobil aj cez notebook kde je AC wifi
Najvyšší program pre Optiku je MAGIO INTERNET XL RÝCHLOSŤ DO 300/30 Mb/s ,to by už zrejme ten ADB nezvládol.