Bývanie s rodičmi, jedným rodičom - odpudivé?
-
loveparademan
Medium Expert
Bývanie s rodičmi, jedným rodičom - odpudivé?
Je podľa vás pre potenciálnu frajerku/partnerku alebo pre ženy celkovo, v dnešnej dobe odpudivé ak chlap býva s oboma alebo s jedným rodičom v rodinnom dome/byte? Je to tzv. turnoff?
Re: Bývanie s rodičmi, jedným rodičom - odpudivé?
Ak ma 20 nie. Ak 30 ano.
-
loveparademan
Medium Expert
Z akého dôvodu tu hrá podľa teba vek rolu? Rád by som poznal hlbšie súvislosti 
Pretoze kym je chlap mlady, nema pracu a zazemie, tak je logicke, ze nebude mat vlastny byt.
Ale akonahle ma uz po skole, par rokov pracuje a stale byva v mamahoteli, tak na tom uz nieco bude zvlastne.
Ale akonahle ma uz po skole, par rokov pracuje a stale byva v mamahoteli, tak na tom uz nieco bude zvlastne.
-
mirak2
Hardcore addict
v 20tke sa ocakava, ze clovek mozno este studuje a ak aj pracuje, tak si nemoze dovolit vlastne byvanie... ci uz podnajom alebo fakt vlastne... v 30tke uz clovek ma mat na to, aby nebyval s rodicmi.
-
loveparademan
Medium Expert
Ok, dajme tomu že mám takú situáciu že ešte študujem na VŠ, bývam v dome s matkou, snažím sa ho prerobiť, nechcem bývať v byte, platiť nájom, chcem časom dom zdediť a bývať v ňom naďalej. Mám to teda chápať tak, že jediný problém môžu ženy vidieť v stále žijúcej matke? Takže keby matky viac nebolo (v tom dome) turnoff by ihneď zmizol?
Záleží ci ti perie, varí a umýva zem v izbe, alebo máš samostatny byt
-
loveparademan
Medium Expert
Myslíš že takéto ospravedlňovanie a vyhováranie u žien obstojí?
Ak si chceš s niekým len zašpásovať, tak požiadaj mamu, nech ide pozrieť babku/kamošku a dotyčnej babe nemusíš o tom, že bývaš s mamou, ani nič spomínať.
Ak už hľadáš/máš vážny vzťah, tak by baba mala vedieť pochopiť, že chceš v tom dome zostať. Avšak ja by som určite hľadal trochu alternatívne riešenie typu kompletne oddelené 2 byty v rámci domu alebo kúpu malého bytu pre mamu s tým, že ty zostaneš v dome a pod. Aj keď mám s rodičmi dobrý vzťah, bývať s nimi by som nechcel.
Ak už hľadáš/máš vážny vzťah, tak by baba mala vedieť pochopiť, že chceš v tom dome zostať. Avšak ja by som určite hľadal trochu alternatívne riešenie typu kompletne oddelené 2 byty v rámci domu alebo kúpu malého bytu pre mamu s tým, že ty zostaneš v dome a pod. Aj keď mám s rodičmi dobrý vzťah, bývať s nimi by som nechcel.
Za mna urcite samostatny byt nezavisle od rodicov. Mne by vadilo byvat s priatelkou a zaroven s rodicmi. Davat si pozor zakazdym ked ju budes prasit, ci vas nahodou nebudu rodicia pocut? Nedajboze ze si priatelka a mama nesadnu a budu sa spolu vidat denne? To nie...
-
loveparademan
Medium Expert
Je to pre mňa až fascinujúce, táto spoločenská zmena. Poznám x ľudí ktorí si zakladali rodiny pred 35-40 rokmi, skoro všetci prišli z viacgeneračných rodín a opäť vo viacgeneračných rodinách bývali. Myslím o domoch na dedinách. Prečo to tie ženy takto dnes vnímajú že viacgeneračné bývanie je automaticky iba pre ko*ot? Veľká škoda že budem musieť nakoniec z domu odísť a zobrať vyje*** hypotéku, som príliš dobrý na to aby som matku strčil do tých nedôstojných podmienok v domovoch dôchodcov.
//autoeditácia príspevku (27 Dec 2016, 23:29)
Nemyslel som hneď už na spoločné bývanie, ale to že je pre ženy automaticky “creepy“ že stále bývam viacgeneračne, ma zabíja, pritom vôbec nemusí človek automaticky byť nejaký geňo z dediny pracujúci na družstve.
//autoeditácia príspevku (27 Dec 2016, 23:29)
Nemyslel som hneď už na spoločné bývanie, ale to že je pre ženy automaticky “creepy“ že stále bývam viacgeneračne, ma zabíja, pritom vôbec nemusí človek automaticky byť nejaký geňo z dediny pracujúci na družstve.
Tá zmena je prirodzená.
Pred 40 rokmi nebola iná možnosť ako bývať s rodičmi, lebo na byt sa čakalo aj 20 rokov, niekedy sa človek ani nedočkal (pokiaľ nebol v strane). Takže sa bývanie s rodičmi akceptovalo.
Dnes si môžeš zobrať hypotéku a bývať vo vlastnom. Takže je normálne, že to baby prestali akceptovať.
Keby som bol baba a mám na výber 2 chalanov, jeden býva vo vlastnom, druhý s rodičmi. Beriem toho čo je vo vlastnom, je tam predpoklad že sa vie sám o seba postarať. Ten druhý dostane ráno od mamičky kakavko do postielky, mamina operie, navarí....kto by chcel dobrovoľne bývať so svokrou...
Už je to jasnejšie?
Pred 40 rokmi nebola iná možnosť ako bývať s rodičmi, lebo na byt sa čakalo aj 20 rokov, niekedy sa človek ani nedočkal (pokiaľ nebol v strane). Takže sa bývanie s rodičmi akceptovalo.
Dnes si môžeš zobrať hypotéku a bývať vo vlastnom. Takže je normálne, že to baby prestali akceptovať.
Keby som bol baba a mám na výber 2 chalanov, jeden býva vo vlastnom, druhý s rodičmi. Beriem toho čo je vo vlastnom, je tam predpoklad že sa vie sám o seba postarať. Ten druhý dostane ráno od mamičky kakavko do postielky, mamina operie, navarí....kto by chcel dobrovoľne bývať so svokrou...
Už je to jasnejšie?
baldorex, on sa pýta, alebo skôr nevie pochopiť, prečo ten čo býva u rodičov, musí byť automaticky "Ten druhý dostane ráno od mamičky kakavko do postielky, mamina operie, navarí...." - to automaticky negatívne myslenie. Aspoň tak som ho pochopil.
-
loveparademan
Medium Expert
Ja to veľmi dobre chápem aké to nastavenie spoločnosti je len som chcel hlbšie pochopiť prečo to pre ženy dnes je odpudivé a v minulosti, nezdá sa že by bolo. Potvrdilo sa to čo som si aj myslel. No nič chápem to tak že mám 2 možnosti:
1. Zobrať zbytočne hypotéku ktorú som nikdy nechcel ani nepotrebujem, (dom má 7 izieb + relatívne veľkú záhradu).
2. Modliť sa aby matka čo najskôr zomrela (just kidding) - tým by tiež mala stúpnuť moja atraktivita u opačného pohlavia
Ale aspon dík za názory.
1. Zobrať zbytočne hypotéku ktorú som nikdy nechcel ani nepotrebujem, (dom má 7 izieb + relatívne veľkú záhradu).
2. Modliť sa aby matka čo najskôr zomrela (just kidding) - tým by tiež mala stúpnuť moja atraktivita u opačného pohlavia
Ale aspon dík za názory.
No pretože to tak väčšinou je. Mama uprace, uvarí...čo by neurobila pre syna. A syn sa väčšinou nebráni.Oblak napísal:baldorex, on sa pýta, alebo skôr nevie pochopiť, prečo ten čo býva u rodičov, musí byť automaticky "Ten druhý dostane ráno od mamičky kakavko do postielky, mamina operie, navarí...." - to automaticky negatívne myslenie. Aspoň tak som ho pochopil.
A potom drahý syn požaduje mamahotel aj od budúcej partnerky...
Naproti tomu chalan čo býva sám, si vie oprať aj niečo navariť a v prípade spoločného bývania vie pomôcť a je ochotný pomôcť s domácimi prácami...
-
loveparademan
Medium Expert
Mám na mysli presne čo hovorí oblak: Je to vôbec možné sa vyhnúť akémusi automatickému onálepkovaniu za neschopného mamahotel idiota z pohľadu dnešných mladých žien, to jej mám na prvom rande radšej klamať že žijem kdesi v nájme či čo? Ako presvedčiť baby o tom že niesom panelákový typ, myslím to s bývaním v rodinnom dome myslím seriózne a moja matka je práve tá ktorá mi od 17tich rokov doteraz spláca dlhy?
Koho zaujíma že ti spláca dlhy?
Kto v tom dome upratuje, varí, žehlí? Výhradne ty?
Ešte raz, bývanie s tvojou mamou nie je pre normálnu babu žiadna výhra. Uvedom si to.
Tvoju situáciu ocení najskôr opustená mamička s deckom na krku, ktorej to bude z núdze cnosť....
Kto v tom dome upratuje, varí, žehlí? Výhradne ty?
Ešte raz, bývanie s tvojou mamou nie je pre normálnu babu žiadna výhra. Uvedom si to.
Tvoju situáciu ocení najskôr opustená mamička s deckom na krku, ktorej to bude z núdze cnosť....
Ak natrafíš na mestskú fiflenku, budeš takto onálepkovaný.. ak natrafíš na dievča z dediny, ktoré tento spôsob pozná a možno aj samo vyrastalo v takom dome, môže to pochopiť. Samozrejme v takýchto viacgeneračných domoch je riziko vzťahov medzi priateľkou a mamou...
Jeden známy, ktorý býva v dome s mamou (mama je na prízemí, on na poschodí), sa musel kvôli naštrbeným vzťahom medzi ženou a mamou rozviesť, ale prešlo len niečo vyše roka a už mal svadbu s druhou a s tou zatiaľ jeho mama vychádza..
Jeden známy, ktorý býva v dome s mamou (mama je na prízemí, on na poschodí), sa musel kvôli naštrbeným vzťahom medzi ženou a mamou rozviesť, ale prešlo len niečo vyše roka a už mal svadbu s druhou a s tou zatiaľ jeho mama vychádza..
S týmto si nepomôžeš. Povedzme, že ak už máš cez 27-28 rokov a bývaš s rodičom/rodičmi, nech už sú dôvody akékoľvek, väčšina žien si v hlave vytvorí akýsi blok. Na jednej strane sa však netreba až tak čudovať, ja by som si tiež nevedel predstaviť spoločné bývanie niekde u svokrovcov. Ak to naozaj nie sú 2 oddelené byty v rámci domu. Ani to však nie je úplný ideál, stále mať svorku/mamu "za dverami".
Chápem tvoje argumenty, prečo ostať v dome, aj sa mi zdajú racionálne, avšak väčšina žien, ktoré časom budú chcieť s tebou plánovať budúcnosť, tak ju budú vidieť zrejme mimo domu, niekde, kde budete jednoducho vy dvaja.
Chápem tvoje argumenty, prečo ostať v dome, aj sa mi zdajú racionálne, avšak väčšina žien, ktoré časom budú chcieť s tebou plánovať budúcnosť, tak ju budú vidieť zrejme mimo domu, niekde, kde budete jednoducho vy dvaja.
-
loveparademan
Medium Expert
Chápem, a došiel som aj na relatívne jednoduché riešenie, po VŠ ak sa pritrafí nejaká stabilná práca začnem platiť mame nájom alebo si zoberiem nejaký jednoizbák na hypotéku, kde ju pošlem bývať. Najdebilnejšie je, že takto nezmyselne sa budem musieť zadlžovať iba kvôli rozmarnosti dnešných žien. Btw, dom je rozdelený na 2 samostatné byty ale mám silného tušáka že by som sa aj tak z označenia mamičkárskeho ko*ot nevyvliekol pokiaľ matka nie je permanentne vzdialená od syna aspoň jeden kilometer. Hypotetická otázka: Čo keby jeden z vašich rodičov alebo obaja prišli do štádia vo svojom živote, kde by vyžadovali dennodennú opateru? Poslali by ste ich do domova dôchodcov? Zaplatili by ste im penzión? Snažili by ste sa ich pohadzovať ako horúci zemiak medzi súrodencami?