Multi-kulti
Re: Multi-kulti
Absolútne si nepochopil o čom som písal. Začiatok môjho odstavca vystihuje čo mám a čo nemám proti. Koniec odstavca som, samozrejme, spájal s udeľovaním oskarov a rozhodovaní umeleckej hodnoty herectva.
Hughito
Veru, tiez to treba brat tak ze znacna cast divakov na svete ma africky ci afroamericky povod takze pochopitelne chcu vo filme vidiet aj svojich
Veru, tiez to treba brat tak ze znacna cast divakov na svete ma africky ci afroamericky povod takze pochopitelne chcu vo filme vidiet aj svojich
hughito aj jackb, vy pokladate zle otazky. netreba sa pytat, ci je zle, ze cernoch hra vo filme(co samozrejme nie je), ale ci je to potrebne a vhodne pretlacat farebnych hercov takouto cestou.
Akou cestou?
takze preco by Britania nemohla mat svoje podmienky? uprimne, kto na Slovensku pozera tak vela britskych filmov, ze sa ho to bytostne dotyka?The requirements only apply to the Outstanding British Film or Outstanding Debut by a British Writer, Director, or Producer awards.
Pozitívnou diskrimináciouhughito napísal:Akou cestou?
Ale nechápem akou cestou a akou pozitívnou diskrimináciou. Však sa hádam nenatrie beloch načierno. A čo sa týka hlavných rolí a pod., tak tam si to rieši režisér. Určite mu žiadny židovský tlak nerozkáže, že "dáš tam černocha."
Napríklad tak, že v knižnej predlohe sú len bieli, ale v sfilmovanej verzii je černoch, aziat, žid a lesba
Podla mna je uletene taketo nieco vyzadovat od filmov. Preco sa zastavit pri cernochoch, nech si v daju kvoty aj na Poliakov, Talianov, Pakistancov, homosexualov, bisexualov, pedofilov, foot fetisistov, ludi vyssych ako 2 metre, ludi s capatym nosom a ludi s velkymi usami. Da sa lahko vyratat kolko percent obyvatelstva taketo kriteria splna a filmy nebudu korektne pokial tieto percenta nenaplnia aby verne reprezentovali realitu. Ved to je absurdne.
Neviem čo je na tom absurdné, v tej krajine žijú milióny černochov, je to realita danej krajiny. Keby boli v takom filme samí černosi, neprišlo by ti to divné? A nemusíš to ťahať do extrému, to ti na argumentačnej sile nepridá.
beardie: Takéto "nasilu" prípady sú samozrejme uletené. V tomto zmysle mi napadá príklad, keď sa jeden z tých dvoch poskokov Malfoya v HP zmenil na černocha. Takéto niečo na smiech.
beardie: Takéto "nasilu" prípady sú samozrejme uletené. V tomto zmysle mi napadá príklad, keď sa jeden z tých dvoch poskokov Malfoya v HP zmenil na černocha. Takéto niečo na smiech.
tak mat v remake Statocneho srdca Aziatov a Africanov by bolo cez. no napriklad divadelna verzia Harryho Pottera. Kde bola opisana Hermiona tak, tak bola sfilmovana? film ale nanutil predstavu, ze je to Emma Watson. ked sa ale divadlo rozhodlo (s pozehnanim J.K. Rowling) obsadit do role Hermiony Africanku, tak hnev znikol strasny povyk.beardie napísal:Napríklad tak, že v knižnej predlohe sú len bieli, ale v sfilmovanej verzii je černoch, aziat, žid a lesba
Co iné jej ostávalo ako to schváliť? 
Neprislo by mi divne, lebo dokonca aj su filmy, ktore su o mensinach a v ktorych belosi obsadeni nie su. Realita danej krajiny ale hovori, ze by ich tam malo byt aspon XY%. Absurdne je od kazdeho filmu ocakavat, ze bude odrazat demografiu celej krajiny. Neviem na co je to dobre a co sa tym docieli. Podla mna treba nechat umelecku slobodu tvorcom, nech si obsadia koho chcu a netlacit tam zbytocne vselijake obmedzenia, prikazy a zakazy.hughito napísal:Neviem čo je na tom absurdné, v tej krajine žijú milióny černochov, je to realita danej krajiny. Keby boli v takom filme samí černosi, neprišlo by ti to divné? A nemusíš to ťahať do extrému, to ti na argumentačnej sile nepridá
Načo vyťahuješ takéto absurdné príklady? Samozrejme, že vo filme o NWO nebude hrať IceKuba beloch. A takisto som nikde nehovoril o nejakých povinných "kvótach." Len som reagoval, že je úplne prirodzené, ak sa tieto veci zohľadňujú. A robia to režiséri sami od seba, čo je normálne. Vadiť to môže len idiotom a rasistom.
Ale ten clanok ktory tuto diskusiu podnietil v podstate o takychto kvotach hovori, resp. teda ten povodny navrh vychadza z nejakych tabulkovych predpokladov, ktore treba splnat. Taktiez hovori o tom, ze iste ocenenia mozu dostat len filmy, ktore taketo urcene predpoklady naplnia. Neviem co z toho co som tu uviedol je extremny alebo absurdny pripad.
zbytocne to cele hyperbolizujete. Ako som uz naznacil, filmy tocia filmove studia pre cely svet.
Preto z uplne praktickeho hladiska sa snazia obsadzovat co najroznejsie vyzorove typy, aby sa s hlavnymi postavami vedelo aspon co najviac ludi. Lebo film kde budu vystupovat iba sami belosi bude iba slabo predajny v oblastiach kde je v obyvatelstve zastupenie belochov iba nizke. Je za tym iba banalna kalkulacia na uspech, nic viac. Doba je globalizovana a ked sa clovek prejde par kilometrov za Ba -vo Viedni, tak bude vidiet ze europske typy su na ustupe a v populacii velkych miest ich zastupenie stale klesa.
Preto z uplne praktickeho hladiska sa snazia obsadzovat co najroznejsie vyzorove typy, aby sa s hlavnymi postavami vedelo aspon co najviac ludi. Lebo film kde budu vystupovat iba sami belosi bude iba slabo predajny v oblastiach kde je v obyvatelstve zastupenie belochov iba nizke. Je za tym iba banalna kalkulacia na uspech, nic viac. Doba je globalizovana a ked sa clovek prejde par kilometrov za Ba -vo Viedni, tak bude vidiet ze europske typy su na ustupe a v populacii velkych miest ich zastupenie stale klesa.
-
Solo_Kamen
King
Aby si proti nim nemal použitelný argument. Napríklad toto je ukážkou nenávisti voči historicky presnému zobrazeniu minulosti. http://imgur.com/gallery/omnobVt Nechápem, prečo je ten obrázok tak chaoticky spracovaný ale tie perly proste hovoria samé za seba. Je to ukážkový príklad toho, kam až zašlo toto fanatické posadnutie multi kulti.hughito napísal:Načo vyťahuješ takéto absurdné príklady?
http://robertwguthrie.com/whats-racist- ... ny-agency/ další rozčertený, čo sa sťažuje, že v kingdom deliverance nie sú čierni NPC. //SJW detected.
presne tak, ked to robia reziseri sami od seba, je to absolutne normalne. ked ta ale zacne kritika prehliadat, pretoze vo svojom filme nepouzijes farebnych hercov alebo gayov, tak to problem je. hlavne v pripade, ked sa jedna o ceny, na ktore je napojeny aj financny tok, z ktoreho tvorcovia ziju. ak to chcu zohladnit prosim, nech spravia specialnu kategoriu. zober si, ze reziser, ktory by spravil perfektnu komornu dramu o manzelskom pare nema sancu na nominaciu, pretoze nevyhovuje "ludsko pravnym" podmienkam. to je trocha zvlastne, nie?hughito napísal:Načo vyťahuješ takéto absurdné príklady? Samozrejme, že vo filme o NWO nebude hrať IceKuba beloch. A takisto som nikde nehovoril o nejakých povinných "kvótach." Len som reagoval, že je úplne prirodzené, ak sa tieto veci zohľadňujú. A robia to režiséri sami od seba, čo je normálne. Vadiť to môže len idiotom a rasistom.
Počkať, ale tu sa bavíme celý čas o tom blogu, ktorého hodnovernosť sa mi ani nechce skúmať, a na jeho základe tu predikujete nejaké nutné pomery černochov a gayov v každom filme? Teraz neviem či ja alebo vy žijete v alternatívnej realite.
nie je to o tom blogu, je to normalna sprava prinesena viacerymi serioznymi mediami, napr Guardianom. a ano, ak bude chciet byt reziser so svojou prvotinou zaradeny do nominacie, tak musi splnat nieco ako kvoty na farebnych hercov, homosexualov, postihnutych a podobne. samozrejme nie vsetko naraz. tak isto ak sa chce reziser uchadzat o granty, z ktorych viac menej zije anglicky alternativny film, tiez musi tieto veci splnat.
https://www.theguardian.com/film/2016/d ... membership
https://www.theguardian.com/film/2014/j ... ry-funding
https://www.theguardian.com/film/2016/d ... membership
https://www.theguardian.com/film/2014/j ... ry-funding