Príliš pokročilý sarkazmus?

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
Solo_Kamen
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príliš pokročilý sarkazmus?

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

Myslím, že toto je prvá téma, ktorú tu zakladám.. asi mám problém.

Ide o to, že keď mám nejakú sarkastickú poznámku, tak to velká čast ludí proste nepochopí a buď sa na mne rehocú, že som úplný idiot alebo, v tom horšom prípade mi rovno povedia, že nechápu o čom točím a dožadujú sa vysvetlenia. Stávalo sa mi to aj dávnejšie ale teraz mám pocit, že je to o dosť intenzívnejšie a už si nemôžem pomaly ani z ničoho spravit srandu, pretože to aj nikto nepochopí.

Indície môžu viesť dvoma smermi:
a) mám príliš monotónnu intonáciu a neviem hlasom zdôraznit, že to nemyslím vážne
b) som obklopený poloretardovanými opicami :smt059

Máte s podobnými vecami nejaké skúsenosti?
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Príliš pokročilý sarkazmus?

Príspevok od používateľa mirak2 »

kratka odpoved: ano. dlha odpoved: anooooooooo... neviem ako to riesit :D mnohi moji blizki a kamosi nerozumeju mojmu typu humoru. ich chyba. :D
UN2552
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa UN2552 »

Daj nejaky priklad nech mozme posudit :smt059
ArAsHiD
Professional
Professional

Príspevok od používateľa ArAsHiD »

Ja tiež mám okolo seba veľa ľudí ale len asi 2 ktorí rozumejú môjmu humoru. Cením si ich :D
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

otazka znie ci ten sarkazmus pouzivas aby si pobavil seba alebo ostatnych?
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

Ono sa vravi, ze ludia ktori pouzivaju a rozumeju sarkazmu su inteligentnejsi ako ostatni. Takze je mozne, ze to fakt nepoberu.

Ja mam sefa v robote, na ktoreho som si musel tiez chvilku zvykat, pretoze ma dost ostry sarkazmus. Keby ho nepoznam, tak sa obcas mozem aj urazit, ale takto mu hodim sarkasticku poznamku spat, zasmejeme sa a ide sa dalej.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Príklad.
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Poznam. Stava sa mi to casto, ked pridem do nejakeho noveho kolektivu a 'zacnem s poznamkami'. Zo zaciatku pozeraju, nechapu. Po case, ked sa otukame, tak uz vedia ktora bije. Takze teraz ked uz viem, ako to funguje, davam si na poznamky vacsi pozor, aby sa niekto neurazil. Takze myslim, ze to bude rovnake aj u teba. Alebo potom moznost B. :-P
Dante Flyshit
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Dante Flyshit »

Z vlastnej skúsenosti, nebuď sarkastický k ľuďom, u ktorých si si nie 100 % istý, že to pochopia. Veľa ľudí sa ti aj naoko zasmeje na tom, ale v skutočnosti si ich urazil ani nevieš kedy.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

melonSVK napísal:Ono sa vravi, ze ludia ktori pouzivaju a rozumeju sarkazmu su inteligentnejsi ako ostatni. Takze je mozne, ze to fakt nepoberu.
Najlepšie je, keď si kolega myslí aký je super sarkastický a vtipný, no v kolektíve je za blbečka :).
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

sarkazmus rad pouzivam a u zien mi imponuje. ked ale spoznam novych ludi, tak najskor pozorujem aka uroven sakrkazmu je vhodna.
takze a)
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Solo_Kamen napísal:Máte s podobnými vecami nejaké skúsenosti?
Joj, vedel by som ti rozprvat. Mislim, ze ludya su na totalku retardovany, aspon teda vetcina (nie len v tvojom okoly). Proste I cri evrtim. Ale ket som nastupil do mojej terajsej roboti tak ked som ftipkoval s kolegom tak ties nechapal. Potom mi povedal, ze mam popracovat na yntonacii lebo zpociatku si mislel,ze "This person is either joking or is completely stupid" (turns out to be both). Takse skuz popracovat na intonacyi. Fun fact: Pri pisani tohto prispevku mi skoro vykrvacali oci
Filip87
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Filip87 »

Prosím ťa na čom si to písal? To je hrozné. :)
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Skor v akom stave :D Ale na konci sa hned ospravedlnil takze myslim ze no big deal.
Solo_Kamen
King
King

javatar napísal:Joj, vedel by som ti rozprvat. Mislim, ze ludya su na totalku retardovany, aspon teda vetcina (nie len v tvojom okoly). Proste I cri evrtim. Ale ket som nastupil do mojej terajsej roboti tak ked som ftipkoval s kolegom tak ties nechapal. Potom mi povedal, ze mam popracovat na yntonacii lebo zpociatku si mislel,ze "This person is either joking or is completely stupid" (turns out to be both). Takse skuz popracovat na intonacyi. Fun fact: Pri pisani tohto prispevku mi skoro vykrvacali oci
Porozumel som tomu, čo si chcel povedať. Asi budem tú intonáciu museť odpozerať odniekial. :) Dalšía vec je, že som sa o tom bavil z jedným človekom, ktorý mi povedal, že pred desiatimi rokmi by mu to bolo vždy jasné ale že teraz si človek už nemôže byť istý... asi už nikomu nespomeniem, že sa prechádzam vonku nahý za svitu mesiaca, keď sa ma niekto spýta, čo robím cez víkendy :dedko:

Všetko je možné a túto tému som otvoril práve preto, že som potreboval nasmerovat ohladne toho, kde je vlastne problém :smt006 Možno je priťažujúcou okolnosťou aj to, že môj humor je tak čierny, že mi už tri krát ukradol peňaženku. EDIT: konkrétne to, keď som nadhodil otázku, že čo majú spoločné alexandrovci z utečencami, to už bolo asi cez čiaru :?
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Solo_Kamen napísal:Poznámka pod čiarou, nepoužívam sarkazmus preto, aby som bol vtipný, len sa niekedy cítim ako až príliš ťažký cynik. Hlavne po niektorých udalostiach z časov dávno minulých.
Uplne ta chapem, prezivam to uplne rovnako.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Solo_Kamen napísal:keď som nadhodil otázku, že čo majú spoločné alexandrovci z utečencami, to už bolo asi cez čiaru :?
co?
mato87-V
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa mato87-V »

no bracho, co asi, ale tak chapem, logicke rozmyslanie a slovak schools bad combination :)
Prílohy
kollar.png
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

z rybiek mali najviac odtrhnuty dekel vsetci ti, pre ktorych 1,5mld moslimov naklada kozlata a preto ich chcu vykostit, utopit ako macata alebo strielat hned na hranici. rad by som si precital, co by napisali, keby ryby pojedali US Army Choir.
Solo_Kamen
King
King

beardie napísal:co?
Ako naznačil mato87-v, majú spoločné to, že rybičkám chutia. :)

jackb, samozrejme, že by sa našla kopa internetových bojovníkov, ktorá by hlúpo vypisovala, aké je to super a že by sa takých US lietadiel mohlo potopiť aj 1000 aby rybky neboli hladné.
welcome-to-internet.jpg
Napísať odpoveď