Teroristické útoky

Diskusie na politické témy...
bindo011
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Teroristické útoky

Príspevok od používateľa bindo011 »

Andi, ako to zhrnúť... :) . V podstate s tebou v mnohých veciach súhlasím, nemám prečo oponovať... Súkromie je sväté v demokracii, to je pravda, o tom bez debaty. Skôr som narážal na to, že by nemal byť problém uviesť, že načo ti zbraň je. Nevravím, že poďme teraz sondovať a buzerovať ľudí, vypytovať sa zbytočne veľa, no mne by nerobilo problém povedať: Áno, som nadšenec do zbraní, páčia sa mi, rád strieľam a je to môj koníček.

Tak isto, keby sa ma fízel spýta pri kontrole, že kde som bol a kam idem tak mu odpoviem normálne alebo si niečo vymyslím, ono tieto veci sa dajú brať s nadsázkou... Dosť ľudí je citlivých, keď sa ich niekto spýta na niečo súkromné, osobné. Ja v tom nevidím problém, kľudne môžem klamať neznámemu človeku, keď chcem... nemá si to ako overiť. Ale to len tak okrajovo som chcel podotknúť :) .
Andi_Cibula napísal:Nie je zriedkavosť, že súkromný survivalista/nadšenec je lepšie vybavený a trénovaný ako radový policajt. Za vlastné prachy a vo voľnom čase.
Áno je to možné, že nadšenec by možno mal lepšie skóre pri streľbe, no opäť neberieš do úvahy to najdôležitejšie: Nadšenec sa asi len ťažko denno - denne ocitá v situáciách, kedy musí riešiť medziľudské konflikty, pacifikovať nevychované hovädá a podobne. Skrátka také tie reálne skúsenosti ako riešiť konflikty alebo ako by som to povedal. V tom, musíš aj sám uznať, bude mať policajt (aj keď len mestský) vždy navrch :) .
Andi_Cibula napísal:Zbraní na vraždenie nebolo vyvinutých veľa, ...
StG 44, AK 47, M16, M4, MP5, Uzi, Thompson, PPŠ - 41, atď... sú dokonalým príkladom toho, ako vyrobiť perfektnú vec na "vraždenie". Dávam to preto do úvodzoviek, pretože žiadny konštruktér zbrane, by priamo nepovedal, že ide o vec určenú na vraždenie ľudí. Pritom je všetkým jasné, že samopaly, veľkokalibrové sniperky a útočné pušky majú jediný účel, čo najjednoduchšie zlikvidovať protivníka. Ak by sme sa bavili o nejakej humánnej forme obrany, tak by som súhlasil s tasermi, paralyzérmi, slzotvornými granátmi, vodnými delami, skrátka zbrane, ktoré nie sú schopné ťa jedným výstrelom zabiť.

Samozrejme nie som somár a je mi jasné, že použitie takýchto (a iných) strelných zbraní je v dnešných konfliktoch nutné a bez nich to už asi nikdy nepôjde. Niekedy iné východisko ako zabiť (alebo postreliť) neexistuje...
Andi_Cibula napísal: Teroristickému útoku sa civilista asi tak ľahko neubráni, šancu a možnosť by ale mal mať. Matematicky volím šancu 1%, voči šanci 0.1%. :)
Podobnými mechanizmami sa riadia aj aktéri terorizmu. Jasné, že si vyberú ľahší cieľ. Ja byť teroristom, tiež by som to tak robil. Vyberiem si bezbrannú Britániu alebo Franzúczsko (policajti tam kvéry nenosia), alebo Česko, Slovensko, Poľsko, Maďarsko (kde majú aj radoví pochodzkari za opaskom čezetu/fega) ?
Čudujem sa, že vyspelé krajiny ako Francúzsko alebo Anglicko podceňujú tak zásadnú vec, ako je štátna bezpečnosť. Pre nás je nepredstaviteľné, aby policajt nemal pri sebe zbraň. A tú by policajti pri sebe určite mať mali, už len kvôli tomu, že ozbrojený policajt budí omnoho väčší rešpekt než neozbrojený, nehovoriac o tom, že aj zásah (povedzme proti ozbrojenému útočníkovi) bude vyzerať úplne inak. Inak prečo toto nepovedia ľuďom v telke?! Potom si bežný Slovák myslí, akí sú teroristi drzí, že si trúfnu na krajinu ako FR alebo ANG a pritom je pravda taká, že ich štátna bezpečnosť je na mizernejšej úrovni ako tá naša :| . V otázkach bezpečnosti by si západné krajiny mali brať príklad od nás, z východu...
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

7 dôvodov prečo multikulturalizmus stojí za pár mŕtvych detí v McDonalde

http://www.dailystormer.com/7-reasons-m ... mcdonalds/

#7. Platenie dôchodku starým bielym ľudom

#6. Dobrý pocit z toho že nieste rasista

#5. Predídenie incestu

#4. Dozvedenie sa o iných kultúrnych zvyklostiach

#3. Nové sexuálne dobrodružstvá pre ženy

#2. Odplata za Holokaust

#1. Kebab
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Polícia vyšetruje, či incident na námestí Russell Square bol teroristickým útokom, no zatiaľ sa zdá, že útočník mal psychické problémy.
LINK

rata sa medzi psychicke problemy aj viera v teisticke entity?
Grond
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grond »

Two female police officers have been injured by a machete-wielding assailant in the Belgian city of Charleroi.
http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-36998449
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

http://svet.sme.sk/c/20414759/na-trhy-v ... enych.html

Utok v Berline na vianocnych trhoch. Kamion vrazil do davu, niekolko mrtvych.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ľavicová analýza súčasných útokov v širšom kontexte minulosti a migrácie.

Some Quick Observations on the Events in Berlin

http://www.leftcom.org/en/articles/2016 ... -in-berlin
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Ako na nový rok tak po celý rok :)
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Ako povedal francúzsky premiér, ľudia si budú musieť zvyknúť na teroristické útoky.

Niekedy omylom aj povedia čo si myslia, pravdu.

A čo už, EU má stovky miliónov obyvateľov, všetkých aj tak nestihnú pozabíjať. Len cestovať hromadnou dopravou na západe už bude ako hrať ruskú ruletu.
hughito
Redeemer
Redeemer

:lol: Jasné. Ešte máš nejaký nezmysel v talóne?

Kedysi bolo také pekné prirovnanie, že čo človeka zabije skôr ako teroristický útok. Si to dohľadaj ty demagóg.
Cesar
Addict
Addict

Veď to, pár mŕtvol nás nezabije, až toľko útokov nebolo, ani až toľko mŕtvol vzhľadom k celkovému počtu obyvateľov, takže môžeme povedať, že to nič, to sa stáva, keby ich neprešiel terorista nákladným autom aj tak raz zomrú, možno na druhý deň by sa zabili vo vani alebo v svojej vlastnej kuchyni.

Aj tých útokov by mohlo byť aj viac, nejak je aj príliš málo útokov, ani teroristi už nie sú čo zvykli byť. To západný štýl života ich robí lenivými, teroristi v Turecku sú omnoho aktívnejší.
hughito
Redeemer
Redeemer

Táraj si nezmyslov koľko chceš, ale nevkladaj mi "do úst" niečo, čo som nenapísal.

Tvoj štýl komentovania sa štýlovo zhoduje s rétorikou rôznych pravicových populistodemagógov.
Cesar
Addict
Addict

Mne teroristické útoky až tak nevadia. A žiadna cena nie je pri vysoká, aby sme zobrali čím väčšiu armádu hocikoho z hocikade.
rebuss
Star
Star

Príspevok od používateľa rebuss »

To už človek aby aj na zábavy chodil ozbrojený.

Myslím, že podobné opatrenia tomu len pomôžu:
http://www.mojevideo.sk/video/2925b/kon ... brani.html
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Treba si zvykať :)
Prílohy
nakladak_plny_integrace.png
kompetentna_polizei.jpg
rebuss
Star
Star

Na to sa nikdy nezvykne. Aspoň vždy bude existovať skupina, hoc len percento ľudí, ktorí sa nepodriadia a nedajú si len tak vyfúknuť slobodu spred nosa. Veď to je nemysliteľné. História sa opakuje. Vždy bol útlak len do istého bodu, a bol predohrou niečoho veľkého.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

Keby sa islamisti zamerali na politikov a vládnucu vrstvu, určite by mali lepší obraz v spoločnosti. Treba na tom v PR oddelení popracovať.
rebuss
Star
Star

Prečo by asi útočili na svojich pánov, ktorí ich platia/vytvorili.. Podľa môjho názoru ich PR ne-moslimov nezaujíma až tak, ako pretvorenie sveta vo svoj obraz a trestanie tých, ktorý nenasadnú na koňa v hľadaní cesty za "Veľkým Bohom".
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

-AA- napísal:Keby sa islamisti zamerali na politikov a vládnucu vrstvu, určite by mali lepší obraz v spoločnosti. Treba na tom v PR oddelení popracovať.
bejvávalo. v inej teme sme len nedavno rozoberali, ze 11.9. 2001 skoncili casy, kedy sa unasali prominenti, ich deti, alebo nahodni ludia za ucelom zisku penazi na chod svojej teroristickej organizacie, alebo na dosiahnutie politickych cielov.

rebuss, a nie je prave to ciel terorizmu? a je jedno ci je to islamisticky, iredenta (IRA, ETA), statny (stalinske cistky, posobenie tajnych sluzieb vo vychodnom bloku proti svojim obcanom). ciel je ten isty: sirit teror (extremny strach) na ovladanie ludi? ak chcu menit svet nemoslimov, tak PR aj maju vynikajuce. lebo ked sa bude mat kazdy obyvatel Zapadneho sveta extremny strach ked uvidi zenu v statke, alebo chlapa s bradou, potom nimi mozu lahko manipulovat. a nie len oni. ale aj vsemozne zoskupenia, ktore im to PR robia zadarmo. len PRisti to robia ako "ochranu naroda pred".
Napísať odpoveď