prikláňam sa teda skôr k prvej možnosti a to NAS a multimediálne centrum, NAS som predbežne pozeral Synology DS216 - čo som čítal tak toto zariadenie už má aj zabudovaný prehrávač filmov ale nerozumiem ako to prehrám na TV - treba app v TV alebo?
netuším ale aký k tomu vybrať TV box, pôvodne som bol rozhodnutý pre apple TV kvôli AirPlay a ovládaniu, lenže AirPlay na hudbu mi zvláda aj receiver a na apple TV nedostanem Kodi (skúšal som aj Plex a Emby, ktoré bežia na iOS, ale kodi mi vyhovoval najviac, a hlavne má dobre spracovanú app na remote kde si viem pekne na tablete prechádzať filmy a v TV už len pustiť) - požiadavky na TV box sú teda hlavne podpora kodi, svižný systém, pohodlné ovládanie a podpora viackanálového zvuku (krabička bude zapojená do AVR)
mám ale menšie obavy zo zapojenia do siete, s NAS není problém, ten by som zapojil do routra v technickej miestnosti, bude ale stačiť pripojenie TV boxu cez wifi ? pre lepšiu predstavu som vytvoril aj obrázok, v technickej miestnosti mám pripojenie na magio kde mi ide z optickej prípojky kábel do ONT zariadenia (samotné zariadenie je tiež router) z ktorého mi ide kábel do magio boxu, tento som switchom rozdelil aj do ďalších zariadení pri magio boxe, bohužiaľ ani na jednom nejde internet, internet mi ide len v zariadeniach napojených na router TP-link (TV, receiver a BR prehrávač mám nakoniec napojený do siete len cez wifi) bude wifi pripojenie ale stačiť aj na streamovanie FHD filmov ? prípadne je nejaká možnosť zapojenia magia tak aby mi išiel internet z oboch zariadení ? z dôvodu že technickú miestnosť mám krížom cez celé prízemie od TV nemám možnosť natiahnuť nový kábel ( aktuálne káble sú natiahnuté pod omietkou)
sorry za chaotické opísanie, no keď som to začal písať tak som v zistil, že vlastne neviem opísať presne čo vlastne chcem dosiahnuť
Ďakujem za všekty rady