Multi-kulti

Diskusie na politické témy...

Ako vnimate premenu Europy v muli-kulti geto ?

Negativne, je treba sa tomu postavit na odpor
184
38%
Negativne, ale neda sa nic robit..
82
17%
Pozitivne, som rad a uvitam to
72
15%
Je mi to jedno
70
14%
Nechapem o co ide
78
16%

Celkom hlasov: 486

-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Multi-kulti

Príspevok od používateľa -AA- »

Určite nie ako v ponímaní "multikulturalistov", zvestovateľov "tolerancie" a tzv. slniečkárov, tak ako je tomu tu. Hlavne Belosi v Afrike môžu dobre cítiť akou "bežnou" súčasťou pre miestnych boli a sú..
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Samozrejme, ´každý´ kto nepreberá rasistické či rôzne neofašistické konštrukty o rasovej a kultúrnej identite, je hnaný ideológiou multikulturalizmu či "neokomunizmu" a pod. Proste neonacista nepripustí taký stav, že nejaký človek/ľudia/skupina nerieši farbu pleti, ale rieši charakter, schopnosti a vedomosti každého jednotlivého človeka, bez ohľadu na spomínané pochybné kategórie. A rovnako tým, že Lidl použije černošského modela nijako neútočí na európsku kultúru a identitu, je to úplný nezmysel. A to, že to môžu brať ako "výchovu" k tolerancii je v poriadku (a zároveň ich vec), lebo tolerancia je pozitívna vlastnosť, ktorá neprináša negatívna následky ako jej opak, teda intolerancia. Tolerovať by sa nemali iba jedinci a skupiny, ktoré so svojej podstaty hlásajú netoleranciu.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

AA: Vacsina ludi z multi kulti miest sa ani len neobtazuje riesit farbu pleti ci nejaku reprezentaciu. Riesi sa vyhradne to ako sa k nim dany jedinec sprava. Se stim smiř.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

-AA- napísal:Keď sa povie bežný Číňan, predstavíš si Belocha?
Keď sa povie bežný Nigérijec, predstavíš si Belocha?

Sú Európania bežnou a reprezentatívnou súčasťou aj týchto častí sveta?

Nie.
V Číne sa biele modelky a bieli modelovia z EU a USA v modnom priemysle pouzivaju uplne bezne. Je to uz XY rokov dost "trendy" a aj kampane, ktore su urcene iba pre Cinu su doslova zaplavene modelkami a modelmi, ktore a ktori nie su Aziati. Je to sposob, akym tie spolocnosti komunikuju so svojimi zakaznikmi. V podstate sa tym snazia povedat, ze nie su len nejaka zaprdena tovaren niekde na vidieku Ciny, ale ze su luxusna medzinarodna uspesna korporacia, ktora si moze dovolit platit modelov a modelky z roznych casti sveta. Takze aj ked Europania netvoria v Cine nejaku vyznamnu cast populacie, modne znacky extremne casto vyuzivaju modelky a modelov z Europy vo svojich kampaniach.

Argumentujes tu tym, ze cernosi nie su sucastou nasej slovenskej populacie a preto je strasny skandal, ked LIDL raz za par mesiacov pouzije jedneho modela cernocha a ignorujes to, ze kazdy tyzden LIDL pouzije v letaku niekolko bielych modeliek a modelov. Tradicne neonackovske keci o komunistoch, multikulturalizme a fantasmagorie o tom, ze sa niekto umelo snazi menit nase uzasne tradicne slovenske hodnoty a myslenie. Mimochodom a co taki Romovia? Ti su beznou a nezanedbatelnou sucastou slovenskej populacie. Videl si uz v LIDL modelku alebo modela Roma? Ze nevidel? Ked tvrdis, ze kampane LIDL neodrazaju reprezentativnu cast nasej populacie, preco vy neonacisti nezacnete bombardovat LIDL spravami o tom, ze chcete vidiet v letaku modela Roma? :mrgreen:
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

beardie napísal:ano, su, lebo svet sa globalizuje, takze ako su v Europe aj cernosi aj aziati, tak su v Cine aj bieli aj cernosi, a podobne su v Afrike aj bieli aj aziati
Vzhľadom na obrovský rozdiel v pomere bieli v Azii, Afrike a nebelosi v Europe je to v kontexte tejto diskusie dosť chabý argument.

Okrem toho napríklad spominaný Čiňania nejak nezdielajú tento "bežný jav" a na protibelošsku multi kutli reklamu zareagovali celkom protiglobalisticky
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

celkom protiglobalisticky sa spravali aj obyvatelia USA pred rokom 1960 a aj napriek tomu tam cernosi su aj nadalej
daj tomu 10 rokov a bude aj viac cernochov v Azii
kali520
Darca
Darca

beardie napísal:celkom protiglobalisticky sa spravali aj obyvatelia USA pred rokom 1960 a aj napriek tomu tam cernosi su aj nadalej
daj tomu 10 rokov a bude aj viac cernochov v Azii
Samozrejme sú a je ich viac a bielych menej ak si si nahodou nevšimol.

A keď už sme pri tých predpovediach budúcnosti a dám tomu ešťe 100 rokov tak západný svet bude vyzerať jak brazilsky slum.
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa ramaya »

LIDL leták - poniektorí ľudia asi nemajú čo robiť a riešia pi@oviny ... (myslím autori tej petície)

Multi- Kulti - ja si myslím, že táto téma by sa mala rozdeliť na dve témy:
1. Multi
2. Kulti
Pretože pre väčšinu Slovákov nie je problém Multi, ale hlavným problémom je Kulti. Moslimský migranti, ale aj západný liberalizmus, ktorý je tiež kultúrou. Pri tom Multi je jedna výnimka - Cigáni, ale tí si za to môžu sami, že si počas niekoľkých storočí vybudovali takú povesť ako majú aj keď uznávam, že čím viac mladých Cigáňov už začína rozmýšľať ináč a vidia, že bez roboty sa lepšie mať nebudú-stále je tých pracovitých výrazná menšina.

Myslím si, že cigánsky problém vyrieši čas. Keď starý Cigáni postupne vymrú a mladý pracovitejší začnú v ich etniku prevládať. Ale to môže kľudne trvať aj 2 generácie 40-50 rokov. Takže všetky tie žvásty z jednej aj druhej strany politického spektra, že majú recepty na tento problém sú len žvástami. Problém je v ich myslení a nie v prijímaní Žitňanskej náhubkových zákonov, ktorými sa ten problém iba zakonzervuje a vybuchne počase niekde inde.

Presadzovanie len jedného správneho názoru za každú cenu časom povedie k nude a nezáujmu a nakoniec k odporu (alergii) proti tomuto presadzovanému názoru. To šialené agitovanie v školách len zvýši počet extrémne zmýšľajúcich mladých ľudí, pretože mladý sú na to citlivý nemajú radi keď im dospelý radia čo majú robiť alebo dokonca ako majú myslieť.

Veľký problém súčasnosti je dvojitý meter masmédií, politikov a rôznych občianskych a mimovládnych samozvancov, ktorý sa uplatňuje podľa toho či im je ten ktorý názor sympatický alebo nesympatický. Potom dochádza k tomu, že keď ľudia zistia, že ich mienkotvorné médiá klamú prestávajú veriť nie len jednému médiu ale všetkým ... (a možno je to tak najlepšie neveriť nikomu a používať vlastný rozum :) :psssst: )
beardie
Redeemer
Redeemer

kali: tak sup sup, sprav >2,1 decka, nech zachovas bielu rasu
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

mohol by mi este niekto prosim objasnit preco by mala byt nejaka moja rasova a kulturna identita premna dolezita a mal by som ju chranit?
kali520
Darca
Darca

beardie napísal:kali: tak sup sup, sprav >2,1 decka, nech zachovas bielu rasu
Dobre vieš jak je toto retardovaný prístup ku vzťahu planéte a ľudstvu ale aj tak to napišeš
beardie
Redeemer
Redeemer

inak bielu rasu nezachranis, cernosi aj aziati maju vyssiu porodnost, je to na tebe
DEVZYO1G napísal:rasova a kulturna identita premna dolezita a mal by som ju chranit?
zrovna rasova asi nie je nejak extra dolezita (aspon pre mna), ale kulturna hej
nechcem, aby sa z mojich potomkov stali akikolvek nabozenski privrzenci, pripadne tupe slniecka, ktore si neuvedomuju vsetky relevantne suvislosti :)
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

hughito napísal:Proste neonacista nepripustí taký stav, že nejaký človek/ľudia/skupina nerieši farbu pleti, ale rieši charakter, schopnosti a vedomosti každého jednotlivého človeka, bez ohľadu na spomínané pochybné kategórie.
Tvoje predstavy o "riešení" charakteru každého jednotlivca nehrajú v globálnom meradle žiadnu rolu.
hughito napísal:tolerancia je pozitívna vlastnosť, ktorá neprináša negatívna následky ako jej opak, teda intolerancia. Tolerovať by sa nemali iba jedinci a skupiny, ktoré so svojej podstaty hlásajú netoleranciu
To je pekné, ale tolerancia sa nesmie prelínať s hlúposťou, naivitou alebo apatiou.
DEVZYO1G napísal:mohol by mi este niekto prosim objasnit preco by mala byt nejaka moja rasova a kulturna identita premna dolezita a mal by som ju chranit?
Možno si stačí uvedomiť, že to kde žiješ a všetko naokolo, nespadlo len tak z neba - je to jedinečné a so zvyškom sveta neporovnateľné dedičstvo predkov, ktorého neoddeliteľnou súčasťou je naša identita.

Európa je európska vďaka Európanom, a ostane takou len kým tu Európania budú.

Ak nič z toho náhodou nepovažuješ za hodné záujmu a ochrany, myslím že je za ideálnych podmienok od spoločnosti adekvátne, aby k tebe ako jednotlivcovi pristupovala rovnako..
beardie napísal:>2,1 decka, nech zachovas bielu rasu
Lenže tu nejde o pretekanie sa v pôrodnosti so zvyškom sveta, ale o vlastnú ochranu a zastavenie genocídnej politiky plynúcej z konkrétnych politických rozhodnutí.

Automatizácia v budúcnosti zníži potrebu po pracovnej sile a tým aj ďalších ľuďoch.

Problémom teda nie je ani tak málo ľudí európskeho pôvodu, ale (neudržateľne) zvyšujúci sa počet iných vo svete a čo je ešte horšie, aj v európskych krajinách a na náš úkor.
beardie napísal:zrovna rasova asi nie je nejak extra dolezita (aspon pre mna), ale kulturna hej
Kultúra potrebuje svojich nositeľov, inak je to len mŕtvy súhrn myšlienok.
ephramko napísal:Tradicne neonackovske keci o komunistoch, multikulturalizme a fantasmagorie o tom, ze sa niekto umelo snazi menit nase uzasne tradicne slovenske hodnoty a myslenie.
Obvyklé nálepkovanie, to že ťa niektoré slová strašia nie je môj problém. Zaujímalo by ma ale, ako si myslíš, že by sa ti darilo povedzme v takej pôvodnej africkej spoločnosti, s ich hodnotami a myslením, keď sa takto sarkasticky vyjadruješ o našich..
ephramko napísal:Takze aj ked Europania netvoria v Cine nejaku vyznamnu cast populacie, modne znacky extremne casto vyuzivaju modelky a modelov z Europy vo svojich kampaniach.
Móda je dosť špecifická záležitosť, to že Európania predstavujú ideál krásy v tejto oblasti (naproti priemernosti Aziatov), by malo len posilniť snahu o ich (našu) ochranu, prežitie a ďalší rozvoj.
ephramko napísal:ignorujes to, ze kazdy tyzden LIDL pouzije v letaku niekolko bielych modeliek a modelov
Neignorujem, len neviem celkom čo tým chceš povedať.

Tu je ešte článok na túto tému: http://www.konzervativnyvyber.sk/v2/lidl-zacal-robit-politiku/15441/
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Ked cinske spolocnosti pouzivaju bielych modelov a modelky, tak je vsetko v poriadku, ved predsa
-AA- napísal:Móda je dosť špecifická záležitosť
Ale ked LIDL svoje handry raz do roka navlecie na modela cernocha, tak robi politiku, pretlaca multikulturalizmus a nici nase slovenske hodnoty. Dobre vediet. :lol:

A k poslednej vete. Argumentoval si tu viackrat tym, ze cernosi netvoria reprezentativnu zlozku nasej spolocnosti a preto ma LIDL pouzivat bielych modelov. Na co som ta upozornil na skupinu ludi, ktori tvoria znacnu cast nasej populacie, ale nikto z vas obhajcov ludskych prav a slovenskych hodnot este nenapadol LIDL, ze v kampani chybaju modelky a modeli takejto skupiny ludi.
ephramko napísal:Mimochodom a co taki Romovia? Ti su beznou a nezanedbatelnou sucastou slovenskej populacie. Videl si uz v LIDL modelku alebo modela Roma? Ze nevidel? Ked tvrdis, ze kampane LIDL neodrazaju reprezentativnu cast nasej populacie, preco vy neonacisti nezacnete bombardovat LIDL spravami o tom, ze chcete vidiet v letaku modela Roma?
Hovoril som o tom, ze nikto z vas nema statistiku toho, kolko modelov a modeliek pouzil LIDL vo svojich letakoch a akej boli rasy. Ked argumentujes tym, ze by to malo odrazat zlozenie populacie, tak to, ze lidl pouzije do 1-10 modelov a modeliek inej rasy na 100 bielych modeliek a modelov by malo byt z toho tvojho pokruteneho pohladu teda v poriadku, ci predsa nie?
-AA- napísal:Zaujímalo by ma ale, ako si myslíš, že by sa ti darilo povedzme v takej pôvodnej africkej spoločnosti, s ich hodnotami a myslením, keď sa takto sarkasticky vyjadruješ o našich.
Mna by zaujimalo, co si ty predstavujes pod "povodnou africkou spolocnostou, hodnotami a myslenim". To ma byt akoze nejaky civilizaciou nedotknuty kmen niekde v pralese strednej Afriky? Ci myslis tie europskym kolonializmom znicene spolocnosti, ktore korporacie a vlady roznych krajin drancuju do dnes?
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

ephramko napísal:Ked cinske spolocnosti pouzivaju bielych modelov a modelky, tak je vsetko v poriadku, ved predsa
Hlavne je to len tvoje tvrdenie, a aj keď ťa nekriticky beriem ako odborníka na módne trendy v Číne .. predpokladám, že je to otázka istých estetických kritérií..
ephramko napísal:Ale ked LIDL svoje handry raz do roka navlecie na modela cernocha, tak robi politiku, pretlaca multikulturalizmus a nici nase slovenske hodnoty. Dobre vediet. :lol:
..čo u černocha v nejakom lacnom svetri platí asi len ťažko a nejde o nijak žiadanú záležitosť. Inak, najskôr si si nevšimol, ale o "ničení slovenských hodnôt" letákom som nepísal.
ephramko napísal:A k poslednej vete. Argumentoval si tu viackrat tym, ze cernosi netvoria reprezentativnu zlozku nasej spolocnosti a preto ma LIDL pouzivat bielych modelov. Na co som ta upozornil na skupinu ludi, ktori tvoria znacnu cast nasej populacie, ale nikto z vas obhajcov ludskych prav a slovenskych hodnot este nenapadol LIDL, ze v kampani chybaju modelky a modeli takejto skupiny ludi.
ephramko napísal:Mimochodom a co taki Romovia? Ti su beznou a nezanedbatelnou sucastou slovenskej populacie. Videl si uz v LIDL modelku alebo modela Roma? Ze nevidel? Ked tvrdis, ze kampane LIDL neodrazaju reprezentativnu cast nasej populacie, preco vy neonacisti nezacnete bombardovat LIDL spravami o tom, ze chcete vidiet v letaku modela Roma?
Cigáni sú významom, značne zanedbateľnou skupinou v spoločnosti. To aby sa ich početnosť odzrkadlila v reklamách si si vymyslel ty.. Ja som hovoril o reprezentatívnom obraze obyvateľstva krajiny, ktorý ani v prípade Slovenska, netvoria cigáni (aspoň v tom pozitívnom zmysle).
ephramko napísal:Hovoril som o tom, ze nikto z vas nema statistiku toho, kolko modelov a modeliek pouzil LIDL vo svojich letakoch a akej boli rasy. Ked argumentujes tym, ze by to malo odrazat zlozenie populacie, tak to, ze lidl pouzije do 1-10 modelov a modeliek inej rasy na 100 bielych modeliek a modelov by malo byt z toho tvojho pokruteneho pohladu teda v poriadku, ci predsa nie?
Nie, "učiť" nás "tolerancii" cieleným pretláčaním černochov do reklám a inde, nie je v poriadku. Od začiatku bolo zrejmé, že niečo také sa použije tiež ako propagácia "rasovej rozmanitosti" v "Európe 21. storočia", čo je politická agenda.. Černoch samotný a (obľúbená mantra) farba jeho kože mi je ukradnutá, okrem toho že to nevyzerá príliš atraktívne a "predávajúco", ale to je problém tých firiem..
ephramko napísal:Mna by zaujimalo, co si ty predstavujes pod "povodnou africkou spolocnostou, hodnotami a myslenim". To ma byt akoze nejaky civilizaciou nedotknuty kmen niekde v pralese strednej Afriky? Ci myslis tie europskym kolonializmom znicene spolocnosti, ktore korporacie a vlady roznych krajin drancuju do dnes?
No môžeš si vybrať, aj keď podľa toho neomarxistického ("neonacistické" keci :lol: ) pohľadu, by zrejme aj tak za všetko negatívne v africkej spoločnosti, mohol vplyv Bielych kolonizátorov..
Prílohy
genius.jpg
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

AA:
Tvoje predstavy o "riešení" charakteru každého jednotlivca nehrajú v globálnom meradle žiadnu rolu.
Počkať, aké moje predstavy? Ty si nejaký "boh," ktorý šmahom ruky musí rozhodovať o celých etnikách a preto "nemá čas" riešiť charakter každého jednotlivca? Nie, ty si v prvom rade rasista a propaguješ superioritu tzv. bielej rasy, hoci pod pláštikom rečí o ochrane rasovej a kultúrnej jedinečnosti a pod. V takom prípade asi tvoje "predstavy" hrajú rolu v globálnom meradle.. logicky. :lol:

Ľudia však prichádzajú do konfrontácie s inými ľuďmi na osobnej báze, takže samozrejme, že bežný človek súdi iného na základe vecí ako charakter, schopnosti, vedomosti a pod. a nie na základe farby pleti či iných stereotypozačných znakov. Ty to nevieš, alebo skôr nechceš pochopiť a spolu s nazi súputníkom kalim si idete stále to svoje, pričom mentálne ste v 30. rokoch 20. storočia v Nemecku. Rebuss vyzerá na to, že je len hlúpy.

V tejto debate sa dopúšťaš(ťate) viacerých omylov, zaciťujem ti zo skrípt. Je to z časti "Argumentace a kritické myšlení."

Sociocentrismus
. Jedná se o sklon vidět problémy výhradně z perspektivy skupiny nebo třídy, s níž se jedinec sám identifikuje a/nebo je identifikován (seskupení jako náboženství, kultura, národ, rasa), chápat onu skupinu jako nějakým způsobem nadřazenou, a důsledkem toho se stávat zaslepeným vůči určitým skutečnostem – naše myšlení se stává ovlivněným, přehlížíme všechnu evidenci, která odporuje přesvědčením, jež zastáváme my a daná skupina. Neblahý vliv sociocentrického myšlení můžeme spatřovat v mnoha oblastech, mezi ty nejvýznamnější patří oblast problematiky rasy, genderu a používání stereotypů. Jde o "společensko-středné" myšlení, které je hluboce poznamenáno postupy a hodnotami vlastními určité skupině. Mezi dvě hlavní podoby sociocentrismu patří myšlení založené na společenských předsudcích a myšlení založené na davovém instinktu.

společenské předsudky
- jde o tendenci hodnotit názory, jednání či hodnoty jedné skupiny na základě názorů, jednání či hodnot jiné společnosti. Hodnotící kritéria jsou zde velmi obtížně přenositelná a kriticky myslící člověk si toho musí být vědom.

Stereotypizace. Jde o situaci, kdy objekt řadíme do skupiny na základě nedostatečných nebo nerelevantních podkladů. Typickým příkladem je situace, kdy jsou mluvčímu na základě jeho příslušnosti k jistému etniku (tj. je řazen do skupiny A) podsouvány nějaké názory (tj. je automaticky řazen i do skupiny B).
To je pekné, ale tolerancia sa nesmie prelínať s hlúposťou, naivitou alebo apatiou.
Presne, to sa vzácne zhodneme. Preto sa smejem, keď niekto vyrukuje s tým, že "ale veď sám si netolerantný, lebo nechceš tolerovať ĽSNS."
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa ramaya »

-AA- napísal: No ja nespochybňujem, že to je bežný človek, lenže v subsaharskej Afrike, nie tu. To čo mi vadí je podkopávanie a strata rasovej a kultúrnej identity, v krajinách Európanov - a len Európanov .. ale to má samozrejme širší rozmer ako nejaký černoch na letáku.

Inak iný prípad z Fínska, kde súťaž "Miss Helsinki" vyhrala černoška.. určite kvôli svojej kráse a talentu.. :roll:
Vyzerá ako chlap preoblečený za ženu :lol: keby to nebola Miss-ka, tak mi je to jedno ---> ži sebe (ako by povedali vychodňare), ale čo robí v súťaži krásy??

Pre porovnanie, ako vyzerajú pekné černošky:
https://www.quora.com/Has-a-black-woman ... ountry-etc
Prílohy
voittajasephora060117etu_503_vi.jpg
voittajasephora060117etu_503_vi.jpg (44.78 KiB) 1217 zobrazení
rebuss
Star
Star

Príspevok od používateľa rebuss »

Vzali to za zlý koniec čo sa kultúrnej (kresťanskej) vložky týka. Vysielalo sa to zo štátnej televízie, ale asi sa to nejak neujalo, keďže sa to už/zatiaľ "nepraktizuje". Útok na tradície, a rasizmus v plnej kráse. https://en.wikipedia.org/wiki/Saint_Lucy's_Day

Odpad.

Neostáva mi už nič len citovať niektoré výstižné komentáre.
- Top 10 pranks that went WAY to far..
- When are the Swede's going to figure out that they've been tricked and brainwashed.
- Bwahahaha. I'd think this is satire, if only it wasn't from Sweden.

- It`s not islam on its own. I feel like there is some force behind it that deliberately uses islam and foreign culture to destabilize European culture using racism and multiculturalism as an excuse. The things going on in the west can`t be distinctive events.They feel like they all connect and are done on purpose/with purpose by the same entity. The force is pushing to succeed for whatever their plan is. What i can`t figure out however is the reason. Why are they trying so hard to destroy/ destabilize european culture? What are they trying to reap? I won`t believe it`s just the muslims pushing for their sharia. This feels bigger than just that.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

utok na tradicie a rasizmus preto, ze za Luciu je dievca s africkymi korenmi?
a vies o tom, ze vacsina Afriky je krestanska? takze neexistuje ziaden dovod, preco by to dievca nemohlo byt na procesii za sv. Luciu.

https://en.wikipedia.org/wiki/Religion_ ... _religions
rebuss
Star
Star

Príspevok od používateľa rebuss »

Vieš o tom, že sv. Lucia je vyobrazená ako biela s blond vlasmi? Tu ide o symbol samotnej sv. osoby, nie nejakého vzájomne prenášaného kresťanstva.

Lucy by Cosimo Rosselli, Florence, c. 1470
Saint_Lucy_by_Cosimo_Rosselli.JPG
Saint_Lucy_by_Cosimo_Rosselli.JPG (28 KiB) 1179 zobrazení
Napísať odpoveď