Multi-kulti

Diskusie na politické témy...

Ako vnimate premenu Europy v muli-kulti geto ?

Negativne, je treba sa tomu postavit na odpor
184
38%
Negativne, ale neda sa nic robit..
82
17%
Pozitivne, som rad a uvitam to
72
15%
Je mi to jedno
70
14%
Nechapem o co ide
78
16%

Celkom hlasov: 486

hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Multi-kulti

Príspevok od používateľa hughito »

Príspevok k tomuto "obludnému problému." :

http://a2larm.cz/2017/01/po-lidlu-miss- ... am-klesat/

Bez ohledu na to, že je soutěž Miss Helsinki ještě mnohem bezvýznamnějším produktem než reklamní leták Lidlu (na facebookovém profilu má něco málo přes 2 500 lajků)

A pointa:

Normální je přece být bílý/bílá a na finskou miss patří Finky. Bílé Finky, samozřejmě. Nebo ne? Že by si Finové mohli zvolit za miss tmavou dívku proto, že se jim líbila, je nemyslitelné. Muselo to být zaplacené a dívku ke kandidatuře přiměly neziskové organizace, myslí si paranoidní diskutující. Někteří pak prostě tvrdí, že je dívka ošklivá či zrůdná. Velké části z nich bych doporučila nejdříve se podívat do zrcadla. Další vytahují z ranečku rasistických nadávek ty nejotřepanější, když dívku přirovnávají k opici, nebo dokonce prohlašují, že by měla „dostat do ruky banán a letenku zpátky domů“. Přestože se jedná o finskou soutěž, diskutující mají pocit, že je to jejich problém a že jim někdo pod rouškou politické korektnosti vnucuje vítěze. Zvláštní forma sebestřednosti.
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa beardie »

hughito napísal:Někteří pak prostě tvrdí, že je dívka ošklivá
v porovnani s ostatnymi sutaziacimi ano
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

rebuss napísal:Vieš o tom, že sv. Lucia je vyobrazená ako biela s blond vlasmi? Tu ide o symbol samotnej sv. osoby, nie nejakého vzájomne prenášaného kresťanstva.

Lucy by Cosimo Rosselli, Florence, c. 1470
Príloha Saint_Lucy_by_Cosimo_Rosselli.JPG už nie je dosupná
:D
Lucia zila v sicilskych Syrakuzach, tazke asi nemala svetlu pokozku ani blod vlasy.
Jezisa tiez zobrazuju ako modrookreho blondaka. A on to bol Zid z Blizkeho Vychodu.
jeho matka Maria sa tiez tradicne zobrazuje s alabastrovou pletou, svetlymi vlasmi a modrymi ocami. nic to nemeni na fakte, ze v stredoveku sa rozsiril kult Ciernej Madonny. to sa uz zobrazuje aj s Jezuliatkom trochu inak.
https://en.wikipedia.org/wiki/Black_Madonna
Prílohy
real_face_of_jesus.jpg
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Tiez mam na haku nech je aj zelena a oci ma vertikalne ale je fakt hnusna :D
hughito
Redeemer
Redeemer

Mne sa tiež neľúbi. :D
rebuss
Star
Star

Príspevok od používateľa rebuss »

jackb, To o jej výzore je ničím nepodložený fakt. Pletieš si mystické postavy s bytosťami, o ktorých sú záznamy, že vôbec žili. Taký Ježiš, ako je vyobrazovaný (neviem kde si nabral toho blondáka), nikdy neexistoval. Všeobecne vzato, je jeho osoba mýtus zložený z charakteristických čŕt viacerých osobností.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

O Ježišovi sú záznamy, že žil? A kde prosím ťa? V Biblii? V knihe, ktorá je plná vymyslených hstorických udalostí, ktoré sa nikdy nemohli stať a jej vierohodnosť je na úrovni gréckych mýtov a bájok?
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

rebuss napísal:jackb, To o jej výzore je ničím nepodložený fakt. Pletieš si mystické postavy s bytosťami, o ktorých sú záznamy, že vôbec žili. Taký Ježiš, ako je vyobrazovaný (neviem kde si nabral toho blondáka), nikdy neexistoval. Všeobecne vzato, je jeho osoba mýtus zložený z charakteristických čŕt viacerých osobností.
teraz rozporujes co? Svatu Luciu zo Syrakuz? Alebo Jezisovu matku Mariu, ci jej stredoveke zobrazenie, ktore je "neeuropske", no aj tak sa tesi ucte krestanov.
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa ramaya »

jackb napísal:utok na tradicie a rasizmus preto, ze za Luciu je dievca s africkymi korenmi?
a vies o tom, ze vacsina Afriky je krestanska? takze neexistuje ziaden dovod, preco by to dievca nemohlo byt na procesii za sv. Luciu.

https://en.wikipedia.org/wiki/Religion_ ... _religions
Výnimočne s tebou súhlasím :D

Podľa mňa tí ľudia čo ich to dráždi, tak do kostola vôbec nechodia a sú to ateisti a len to videli v TV, sú z toho prekvapený a pobúrený.

Iba dodávam, že v katolíckej cirkvi po celom svete je to bežná prax a nikto to nerieši, keď sa hrá nejaké kresťanské divadlo alebo keď je nejaká procesia, že kto má akú farbu pleti. Číňania bežne zobrazujú ukrižovaného Ježiša na kríži so šikmými očami. Alebo Afričania Pannu Máriu ako černošku.

Akurát som z toho trochu zmätený, pretože vo Švédsku žije maximálne 1% katolíkov aj to som si nie istý a protestanti svätých neuznávajú ... Ale celé je to ako päsť na oko - cirkevný zbor a raper. To by som teda nechcel počúvať :) Vidno, že to vymysleli ľudia z televízie ...
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

hughito napísal:Ty si nejaký "boh," ktorý šmahom ruky musí rozhodovať o celých etnikách a preto "nemá čas" riešiť charakter každého jednotlivca?
Áno, riešiť charakter každého jednotlivca u celých etník, je nemožné-nezmysel. Ak máš túto nadprirodzenú schopnosť, uvítal by som keby si po posúdení charakteru každého z nich, spolu-zodpovedal aj za prípadné zločiny, ktorých sa takí jednotlivci dopustia.
hughito napísal:Nie, ty si v prvom rade rasista a propaguješ superioritu tzv. bielej rasy, hoci pod pláštikom rečí o ochrane rasovej a kultúrnej jedinečnosti a pod.
"Superioritu" Európanov nie je potreba propagovať, robia to všetci tí, čo často riskujú aj svoj život, len aby mohli žiť v európskych spoločnostiach..
hughito napísal:Ľudia však prichádzajú do konfrontácie s inými ľuďmi na osobnej báze, takže samozrejme, že bežný človek súdi iného na základe vecí ako charakter, schopnosti, vedomosti a pod. a nie na základe farby pleti či iných stereotypozačných znakov.
Ja nemám problém posudzovať jednotlivca, na "osobnej báze". To sú len tvoje predsudky - "stereotypozačné znaky" prisudzované ľudom, ktorý bezmyšlienkovite nevítajú vlastný zánik.
hughito napísal:Ty to nevieš, alebo skôr nechceš pochopiť a spolu s nazi súputníkom kalim si idete stále to svoje, pričom mentálne ste v 30. rokoch 20. storočia v Nemecku.
Nie len v Nemecku, v celej Európe a USA, Austrálii, atď. kde všade existoval konsenzus a zákony na ochranu a zachovanie rasového a kultúrneho charakteru spoločnosti.
hughito napísal:V tejto debate sa dopúšťaš(ťate) viacerých omylov, zaciťujem ti zo skrípt. Je to z časti "Argumentace a kritické myšlení."
Tie poučky a skriptá si vykladáš nesprávne, z nevedomosti alebo zámerne ..

napr. "společenské předsudky - jde o tendenci hodnotit názory, jednání či hodnoty jedné skupiny na základě názorů, jednání či hodnot jiné společnosti. Hodnotící kritéria jsou zde velmi obtížně přenositelná a kriticky myslící člověk si toho musí být vědom."

Ja nehodnotím iné skupiny na základe našich hodnôt, nemám záujem na ich asimilácii a prebratí. Naopak rešpektujem rozdielnosť kritérií .. napr. podľa našich štandardov - mentálne retardovaný Afričan - môže byť ale stále funkčnou súčasťou Africkej spoločnosti.
hughito napísal:Presne, to sa vzácne zhodneme. Preto sa smejem, keď niekto vyrukuje s tým, že "ale veď sám si netolerantný, lebo nechceš tolerovať ĽSNS."
Chápem, že ako prívržencovi istej formy komunizmu, je v tvojom záujme nebyť tolerantný k priamo konkurenčnému ideovému smeru. Tragédia "novej ľavice" a týchto moderných komunistických foriem je, ale že už ani nepredstierajú, že im ide o pracujúcu triedu, ale do popredia stavajú "práva" rôznych sexuálnych alebo rasových zatiaľ-menšín, globalizmus, atď. a to aj na úkor práve tej pôvodnej pracujúcej triedy. Komunisti minulosti si aspoň do istej miery uvedomovali aj dôležitosť vtedy-národnej otázky, naproti dnešnému až fanatickému etno-masochizmu..
hughito
Redeemer
Redeemer

Áno, riešiť charakter každého jednotlivca u celých etník, je nemožné-nezmysel. Ak máš túto nadprirodzenú schopnosť, uvítal by som keby si po posúdení charakteru každého z nich, spolu-zodpovedal aj za prípadné zločiny, ktorých sa takí jednotlivci dopustia.
Tieto veci môžem riešiť len u ľudí, ktorých stretnem/spoznám atď. K nadprirodzeným schopnostiam máš sklony práve ty, keď prisudzuješ takým obrovským skupinám ľudí nejaké automatické vlastnosti.
"Superioritu" Európanov nie je potreba propagovať, robia to všetci tí, čo často riskujú aj svoj život, len aby mohli žiť v európskych spoločnostiach..
To sú dve rozdielne veci. Ja zo svojho subjektívne hľadiska tiež vnímam mnohé veci "západnej civilizácie" pozitívne, ale uvedomujem si aj rôzne negatíva, resp. celkový kontext. Nechcel by som však totálne zmeniť aktuálny stav, o nejakú konzervatívnu islamskú paradigmu "žitia" určite záujem nemám, je to spiatočnícka záležitosť. Avšak nemám potrebu sa cítiť nadradene nad ostatných a z toho automaticky vyvodzovať aj určité postoje a názory.
Ja nemám problém posudzovať jednotlivca, na "osobnej báze". To sú len tvoje predsudky - "stereotypozačné znaky" prisudzované ľudom, ktorý bezmyšlienkovite nevítajú vlastný zánik.
Ale nemáš problém, ako som spomenul vyššie, posudzovať a odsudzovať aj miliónové spoločnosti na základe pochybných znakov.
Nie len v Nemecku, v celej Európe a USA, Austrálii, atď. kde všade existoval konsenzus a zákony na ochranu a zachovanie rasového a kultúrneho charakteru spoločnosti.
Určite, išlo o širší fenomén, Nemecko som spomenul ako
typický príklad.
Ja nehodnotím iné skupiny na základe našich hodnôt, nemám záujem na ich asimilácii a prebratí.
To som ani netvrdil. Ten záujem je na niečom inom - veď vieme, aké mal Hitler plány s "podľudmi." A nepochybne by tento "mentálne retardovaný Afričan" nepatril do kasty "vyvolenej rasy."
Chápem, že ako prívržencovi istej formy komunizmu, je v tvojom záujme nebyť tolerantný k priamo konkurenčnému ideovému smeru. Tragédia "novej ľavice" a týchto moderných komunistických foriem je, ale že už ani nepredstierajú, že im ide o pracujúcu triedu, ale do popredia stavajú "práva" rôznych sexuálnych alebo rasových zatiaľ-menšín, globalizmus, atď. a to aj na úkor práve tej pôvodnej pracujúcej triedy. Komunisti minulosti si aspoň do istej miery uvedomovali aj dôležitosť vtedy-národnej otázky, naproti dnešnému až fanatickému etno-masochizmu..
To je na iné tému, ale súhlasím, že do istej miery sa dnešná ľavica "odpojila" od svojej klasickej témy. Myslím si však, že ide najmä o liberálnu agendu, ale budiž. Ja, hoc citlivý na témy ako sexizmus, homofóbia a pod., si určite nemyslím, že toto by malo byť gro aktivít ľavice. Žena, homosexuál, príslušník menšiny atď. - všetci sú zároveň súčasťou pracujúcej triedy. Majú spoločný záujem. Rovnako ako nejaký biely robotník alebo IT-čkár niekde v IBM. Rozdeľujú nás triedy, nie rasy. Ty však propaguješ úplne iné hodnoty a prístupy. O triedach ani muk, ale zato o rasách či "kultúrnych rozdieloch" sa toho dopočujeme veľa. Klasický nacionalizmus dnes už nefrčí, v zmysle Slováci vs Maďari a pod. Dostal sa na vyššiu úroveň akýchsi civilizačných prvkov, teda "západno-kresťansko-európska" časť proti "arabsko-islamskej" a pod. Stále je to však to delenie na "my a oni." Ja rozdiely vnímam v tej najvšeobecnejšej rovine len v zmysle ja robotník vs kapitalista, vlastník výrobných prostriedkov. A takých robotníkov ako ja po celom svete "99%," pričom je jedno, či je biely čierny, či je to žena alebo transsexuál, to mňa vôbec nezaujíma.
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

kolektív Prole.info napísal:Existují rasová, kulturní a jazyková dělítka i komunity. Rozdělení a komunita se pojí i s pohlavím a věkem. Je tu také národní a občanská komunita a rovněž dělení na národy a lidi s občanstvím a bez něho. Rozděluje nás i spojuje náboženství nebo ideologie. … Některé z těchto identit tu jsou už po tisíciletí. Jiné jsou zase přímým důsledkem způsobu naší dnešní práce. Všechny se teď ale organizují kolem kapitálu. Všechny jsou našim šéfům nápomocné při hromadění našeho mrtvého času uchovaného ve věcech a brání základnímu rozdělení této společnosti, aby ji rozervalo na kusy. Chudé lidi z jedné země lze přimět, aby se ztotožňovali se svými šéfy z téže země a bojovali proti chudým lidem z jiných zemí. Pro dělníky je těžší organizovat stávku spolu s jinými dělníky, kteří jinak vypadají a mluví jiným jazykem, zejména když se jedni považují za lepší než ti druzí. Tato dělítka a komunity se odrážejí v dělbě práce v zaměstnání a zároveň jsou jejím odrazem.

Zatímco nám z jedné strany vnucují tato dělítka a výlučné komunity, z druhé strany nám cpou všeobjímající lidskou komunitu. Ta je ale stejně imaginární a falešná. Popírá totiž základní rozdělení společnosti.

Pointa řečí o třídě a „proleťácích“ totiž spočívá v tom, že na té nejzákladnější rovině mají lidé z různých „komunit“ v podstatě podobné zkušenosti a že lidé ze stejných „komunit“ by se vlastně měli navzájem nenávidět. … Když začneme bojovat za své vlastní zájmy, zjistíme, že totéž dělají i druzí. Předsudky se hroutí a náš vztek směřuje tam, kam má.

Rasismus a sexismus přestávají být atraktivní, když pracující muži a ženy různých ras bojují bok po boku proti svým třídním nepřátelům. … Když se společnost nebude dělit na bohaté a chudé, nebude třeba národních nebo rasových komunit a bude moci existovat lidská komunita.
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

hughito napísal:keď prisudzuješ takým obrovským skupinám ľudí nejaké automatické vlastnosti
Zodpovedný prístup k budúcnosti, je brať do úvahy aj potencionálne negatíva, nie len potencionálne pozitíva, ktoré sú určujúce pre teba. Tvoja pozitívna skúsenosť s jednotlivcami, nevyváži negatívne dopady na celok. V podstate ide o individualistický a egoistický prístup k problému.
hughito napísal:Nechcel by som však totálne zmeniť aktuálny stav, o nejakú konzervatívnu islamskú paradigmu "žitia" určite záujem nemám, je to spiatočnícka záležitosť. Avšak nemám potrebu sa cítiť nadradene nad ostatných a z toho automaticky vyvodzovať aj určité postoje a názory.
V predchádzajúcej vete si vyvodil postoj, že nemáš záujem na islamskom spôsobe života. To, že si to racionalizuješ "nepotrebou cítiť sa nadradene" je druhoradé, takú "potrebu" nemám ani ja.
hughito napísal:Ale nemáš problém, ako som spomenul vyššie, posudzovať a odsudzovať aj miliónové spoločnosti na základe pochybných znakov.
Posudzovanie na základe spoločných znakov, napr. vo forme štatistických dát je normálna vec. Keďže si neuviedol príklad, predpokladám, že to čo je "pochybný znak" si prispôsobuješ podľa vlastných ideologických potrieb.
hughito napísal:Ten záujem je na niečom inom - veď vieme, aké mal Hitler plány s "podľudmi." A nepochybne by tento "mentálne retardovaný Afričan" nepatril do kasty "vyvolenej rasy."
Neviem ako sa dotýka Afričana s IQ 65, ktorý žije v Afrike .. nejaký Hitlerov plán s "podľudmi". Takže ťažko definovať, či je to môj záujem .. mám ale názor, že strata resp. vzdanie sa mocenského postavenia Európanov vo svete, bola chyba - pre Európanov, aj svet.
hughito napísal:Rozdeľujú nás triedy, nie rasy. Ty však propaguješ úplne iné hodnoty a prístupy. O triedach ani muk, ale zato o rasách či "kultúrnych rozdieloch" sa toho dopočujeme veľa.
To je tvoj ideologický pohľad, ktorý nepripúšťa relevanciu rasovej, národnej, kmeňovej alebo kultúrnej identity - len tej triednej. To, že si všetky ostatné identity vysvetľujete ako umelé konštrukty deliace ľudí (ktoré treba odstrániť), tu nejdem rozoberať. To je marxistický "katechizmus".
rebuss
Star
Star

hughito
Redeemer
Redeemer

Čo tak zmeniť/resetovať to úvodné sugestívne hlasovanie, ktoré vymyslel AryanAryan ešte v časoch starej slávy.

Napr. na: Aký máte postoj ku multikulturalizmu?

Pozitívny
Negatívny
Niečo medzi
Je mi to jedno
rebuss
Star
Star

Podľa mňa to je svojrázne a vystihuje to podstatu.

(Alebo čo by som zmenil, je premenovanie "multi-kulti geto" na islamske geto.)
hughito
Redeemer
Redeemer

Je to hlúpy výplod rasistu a neonacistu (navyše, ešte z jeho nie tak "intelektuálneho" obdobia) a tým, že sa k tomu hlásiš, o tebe veľa vypovedá.
rebuss
Star
Star

Čo myslíš pod tým pojmom rasista? Že rozdeľuje ľudí podľa rasových znakov alebo nadradenosť?

A k tomu druhému. Čo iné sa v poslednej dobe stáva západu (EU).. Hlavne veľkým metropolám. Od Paríža až po Malmö.

Odhliadnuc od toho, že nevidím svetlo v masovej migrácií a celkovo príchodu islamu do EU, čo ti zjavne došlo, zaujímavé by bolo sledovať či by sa to vyvíjalo rovnako aj v prípade ak by nehral rolu ideologicko-náboženský program. Predsa to hraje veľkú rolu u človeka, v tom videní druhých. Či už je to moslim, čo považuje všetky nie-moslimské ženy za otrokyne, alebo žid, ktorému je do hlavy vtĺkané, že gójovia tu sú len aby im slúžili ako otroci, atp..

Práve z ich ideologického presvedčenia plynie ta nadradenosť voči bielym a preto sa tu nikdy nebudú prispôsobovať aby tu spolužili s pôvodným obyvateľstvom, vo veľkom merítku.
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

dakujeme za vyklad, z ktoreho youtube videa je toto?
rebuss
Star
Star

Musíš sa viac snažiť. Toto je slabé.