Arogantni vodici na cestach

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Slashed
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Re: Arogantni vodici na cestach

Príspevok od používateľa Slashed »

rebuss ty si uplne mimo. Isla uz za tebou sanitka? Aj ked sa do toho celneho zrkadla nepozeras uz periferne ti to svetlo bije do oci. Clovek co nevidi take svetlo z majakov sanitky (a uz duplom po tme) snad ani nema co robit za volantom. Do krizovatky mohol kludne vojst. Do protismeru by nevosiel a svoj smer si mohol krasne odsledovat ale aj tak pochybujem ze by mu tam niekto vbehol kedze vsetci ostatni tu sanitku videli.

btw k videu s predoslej strany kde superb vybrzduje kamion , kto je na vine keby to kamion neubrzdi ?? kamionista za nedodrzanie odstupu ??
rebuss
Star
Star

Príspevok od používateľa rebuss »

heker napísal:Z akeho si mesta, nebodaj z Dudiniec alebo Jelsavy, teda z mieste kde je obyvatelov ako vo vacsej dedine a 7 ulic aj s hlavnou cestou, ze ta sirena bude vadit par ludom?
Čo máš stále s tými ľuďmi? Na tom staviaš celú obranu? Ignorantské. Je ti snáď prednejší nejaký pár sekundový zvukový pokoj obyvateľov, ako čas o ktorý môže ísť niekomu, koho by viezol?
heker napísal:Obhajovat chces co, toho vodica co zavadzal a podla teba si pocinal spravne?
Ty zjavne ideš obhajovať človeka, ktorý konal presne tak ako mal a zachoval sa úplne profesionálne.
heker napísal:Podla teba 3x ta kratka sirena a jasne viditelne majaky nie je znamenie o tom, ze ma uhnut
Nie, nie je. A nie je to znamenie ani pre vyhlášku, a ani ľudí, ktorí ju spisovali.
heker napísal:a ze ide vozidlo s pravom prednostnej jazdy?
Uhnúť vozidlu s právom prednostnej jazdy máš vtedy, ak má zapnuté majáky a sirénu. Ale to len opakujem čo už spomenuté bolo...
Bobr napísal:Len vozidlá, ktoré majú zapnutý maják a sirénu, sú vozidlami s právom prednostnej jazdy. Ak im svieti len maják, sú vozidlom ako každé bez možnosti využiť "výhody" vozidla s právom prednostnej jazdy.

Čítajte viac: http://auto.sme.sk/c/6153223/ked-sanitk ... z4VexbjUr8
heker napísal:Toto iste by si tvrdil, ak by v tej sanitke lezal niekto z tvojej rodiny s infarktom alebo s mozgovou porazkou?
V čom by bola situácia iná? Asi si to predstavuješ takto: V momente keby tam bola rodina nejakého dotyčného, tak sa pre neho všetky pochybenia, ktoré spravil nervák v sanitke, len tak vytratia a na vine by bol s určitosťou, ako inak, človek pred ním (ďalší na rade).
KeLon
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa KeLon »

Záleží to síce na šoférovi, ale so syrénou sa ide cez deň, aj to väčšinou len tam, kde treba a v noci pri väčších, alebo nepriehľadných križovatkách, resp. pri hustejšej premávke. Nemá zmysel nonstop húkať, hlavne v noci, keď sanitku vidíš už z ďaleka a už vôbec nie v takej situácii, aká bola v tom videu. Tam dával sanitke každý prednosť, nemal ju kto ohroziť, len týpek zazmätkoval, alebo sanitku nevidel (čomu neverím) btw, aj to smiešne potrubovanie si musel všimnúť... Ten amplión síce použiť nemusel, ale len vykričal do sveta to, čo by mu iní ukazali nejakým gestom..
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Vyhlaska urcuje co je zapnuta sirena, ze ci je to neustale zvuk sireny alebo len nejake kratke pipnutie, v tomto pripade 3x a potom dlhsie?
KeLon
Light Expert
Light Expert

Uhnúť vozidlu s právom prednostnej jazdy máš vtedy, ak má zapnuté majáky a sirénu. Ale to len opakujem čo už spomenuté bolo...
Ty zbieraš počet odoslaných príspevkov tým, že zo seba robíš blbca? Lebo inak to fakt nechápem.
rebuss
Star
Star

Príspevok od používateľa rebuss »

heker napísal:Vyhlaska urcuje co je zapnuta sirena, ze ci je to neustale zvuk sireny alebo len nejake kratke pipnutie, v tomto pripade 3x a potom dlhsie?
Vieš čo je to sirena? Pipanie to určite nie je. Je tam vždy ten stály ton. Na základe tónu signálu a dĺžky jej trvania zistíš o akú sirenu ide.

Každý vie akú má sanitka sirénu, ale robiť zo seba blbca a silou mocou sa držať jednej slamky už každý nevie.
KeLon napísal:a už vôbec nie v takej situácii, aká bola v tom videu. Tam dával sanitke každý prednosť, nemal ju kto ohroziť, len týpek zazmätkoval, alebo sanitku nevidel
Prečo nie práve v tejto situácií? Lebo sa to nehodí, preto. To, že jej dávali ostatný prednosť, nie je nijaký proti-argument, ako sa snažia byť všetky vaše, a nič to nemení na fakte, že nervák nekonal tak ako mal.

Každopádne, z mojej strany by som to uzavrel s tým, že tuna niektorí sa vo vodičovi sanitky našli, lebo podobne stratia nervy, aj keď pre svoju ignoranskosť si nepripustia zo svojej strany žiadnu chybu. Smutné.

Bye.
KeLon
Light Expert
Light Expert

Prečo nie práve v tejto situácií? Lebo sa to nehodí, preto. To, že jej dávali ostatný prednosť, nie je nijaký proti-argument, ako sa snažia byť všetky vaše, a nič to nemení na fakte, že nervák nekonal tak ako mal.
Čo sa nehodí? Každý jeden na tej križovatke tú sanitku videl a dával jej prednosť, len vodič červeného auta zazmätkoval a nereagoval ani na to "smiešne potrubovanie", nebola to nejaká nepriehľadná križovatka tak na čo húkať? Kebyže húka, tak by akurát zmätkár viac zmätkoval a šofér sanitky by do amplióna vypustil o pár nadávok viac. Aby bolo všetko podľa kostolného poriadku, tak by sanitky, hasiči a policajti mali húkať aj o tretej ráno na prázdnych uliciach, dávalo by to zhruba rovnaký zmysel. Ale kľudne sa tým oháňaj a jak uvidíš sanitku, alebo hasičov, najlepšie fízlov s majákmi bez sirény, tak ich hoc aj zablokuj a upozorni ich. Šak taký čas nemajú právo prednostnej jazdy :smt006
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Ten toho v tom červenom aute nejako moc obhajuje. Kto vie, či to nie je nejaký jeho známy, člen rodiny, alebo nebodaj on sám. Inakšie si to vysvetliť neviem.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Zaujímal by ma váš pohľad na situáciu, ktorú som zažil pred 2 dňami na tejto križovatke.

Ja som odbáčal doprava, auto oproti odbáčalo doľava. Je to 2-prúdová cesta v oboch smeroch, ale ja som sa chcel hneď zaradiť do ľavého pruhu. V poslednej chvíli mi tam však vbehlo to protiidúce auto s tým, že ten šofér sa ani nepozeral, či mu tam sprava niekto ide. Ja som si našťastie všimol, že sa rozbiehal dosť razantne, radšej som na tento ťah bol pripravený a stihol som sa zaradiť do pravého pruhu.

Otázka ale je - ak by došlo k zrážke, bola by to chyba vodiča protiidúceho auta, pretože mi nedal prednosť pri odbáčaní doľava alebo nie?

BTW, čerešničkou na torte bolo to, že nemal ani vyhodenú smerovku, tie v USA celkovo nie sú príliš populárne...
Prílohy
krizovatka.jpg
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Podla slovenskych predpisov by jednoznacne bol na vine on, podla americkych... cert vie.
heker
Redeemer
Redeemer

Rebuss, ved ty si vytahujes co sa ti hodi. Dal som ti jasnu otazku, tak mi skus na nu odpovedat. Skusim este raz - Je niekde v zakone alebo vyhlaske presne vysvetlene, ze co je to sirena, resp. vystrazne zvukove znamenie vozidla s pravom prednostnej jazdy a je niekde v zakone alebo vyhladke napisane, ze ci pod pouzitim sa rozumie pipnutie na sekundu alebo musi bezat minutu?
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Pilifo napísal:Zaujímal by ma váš pohľad na situáciu, ktorú som zažil pred 2 dňami na tejto križovatke.

Ja som odbáčal doprava, auto oproti odbáčalo doľava. Je to 2-prúdová cesta v oboch smeroch, ale ja som sa chcel hneď zaradiť do ľavého pruhu. V poslednej chvíli mi tam však vbehlo to protiidúce auto s tým, že ten šofér sa ani nepozeral, či mu tam sprava niekto ide. Ja som si našťastie všimol, že sa rozbiehal dosť razantne, radšej som na tento ťah bol pripravený a stihol som sa zaradiť do pravého pruhu.

Otázka ale je - ak by došlo k zrážke, bola by to chyba vodiča protiidúceho auta, pretože mi nedal prednosť pri odbáčaní doľava alebo nie?

BTW, čerešničkou na torte bolo to, že nemal ani vyhodenú smerovku, tie v USA celkovo nie sú príliš populárne...
Na youtube som videl video, kde vodic odbacajuci vpravo (v tomto pripade ty) vbehol takto do cesty motorkarovi (v tvojom príklade on). A na vine bol ten, co odbacal vpravo. Zevraj bol povinny zaradit sa do praveho pruhu.
Maju tam asi ine pravidla ako u nas. A tiez tam vidim semafory. Tam to bude asi tiez inak osetrene, ak odbacas na cervenu vpravo.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Ešte doplním, že obaja sme mali vtedy zelenú, takže som neodbáčal doprava na červenú, kedy beriem, že by som mu prednosť mal dať ja.

Takže môžeme to uzavrieť tak, že u nás by to bola jednoznačne vina vodiča toho protiidúceho auta, keďže takéto križovatky nie sú nezvyčajné ani na Slovensku...

Tu majú celkovo tí vodiči pravidlá cestnej premávky dosť v prdeli, na tejto križovatke som už zažil aj to, keď prichádzalo auto z toho mierneho kopca a odbáčalo doľava, tak to týpek strihol cez križovatku aj na červenú, keďže tam sa čaká trochu dlhšie na zelenú a Amíkom sa očividne čakať na križovatke nechce. Alebo že by si len pomýlil pravú a ľavú stranu? :D
Frikso
Darca
Darca

U nás sú práve tieto križovaky celkom bežné. Svieti ti na semafore zelená, plné guľaté svetlo. Vtedy môžeš vojsť do križovatky, ale musíš dať prednosť protiidúcim. Tým, čo idú rovno, aj tým, čo odbáčajú vpravo.
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

K tej sanitke este. Tiez mi prisiel sofer sanitky trochu spomaleny. Vsak mal kopu miesta vedla auta a kludne ho mohol za 2s obehnut, ako cakat za nim a vytrubovat. A ten megafon to uz bolo dost sedlactvo.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Sofer sanitky ma urcitu zodpovednost, co zjavne vodic cerveneho auta nema.
Myslim si ze nechcel obiehat zlava preto, ze cervene auto vehementne naznacovalo ze odbaca vlavo, podla mna velmi mudro ostal a pockal. Myslim si, ze keby ten dement aspon vypol smerovku, ked uz nie naznacit opacne - ku kraju vozovky sanitke ze moze ist a vie o nej, tak by sanitka bez vahania presla.
Pri obhajovackach takychto soferov ma najviac stve to, kolko ludi, predpokladam ze denne stretavam na cestach, ma taketo zvratene nazory. Nuz, ale niet sa comu cudovat, staci sa previest krizom krazom slovenskom a vsetko je razom vysvetlene.
Pripomina mi to situaciu, ked mi v utorok panko v strede prazdnej ulice len tak zastavil na ceste a ostal stat, mal SUV (honda crv?) a nevidel som cez neho nic, stal, par sekund som si myslel ze stojime v "kolone" no na to miesto to je neobvykle, vykuknem spoza neho a on si proste zastavil bez smerovky, nic, pohoda, idem okolo pozeram na neho, zacne gestikulovat nieco, davam dole okienko a huci na mna, ci ho neviem obist ze aky mam problem.
Frikso
Darca
Darca

Hegy: Tak toto je uplna klasika. Debilko, co zrazu zastane, to som zazil x krat. Ziadna smerovka, ziadne vystrazky. Ostatni si mame vycucat z prsta, co on ide urobit a ako dlho tam mieni ostat stat.
Najlepsie, ked vsade okolo vidis X moznosti, ako zastat bez obmedzenia premavky. Niektorym jedincom to zjavne robi problem.
Naposledy sa mi toto stalo mesiac dozadu u nas v tej bocnej ulici pri kostole. Chcel som vyjst na hlavnu, auto predo mnou zastalo pred tym vyvysenym prechodom. Hovorim si, ze asi chodec, ktoreho som spoza neho nevidel alebo co. Nic sa nedialo, ´po chvili k autu dokracal nejakych chlap, co siel po chodniku a zacali kecat cez okienko. Myslel som, ze sa mi sniva. Vsade okolo parkovacie moznosti, ale preco nezastat tesne pred prechodom v strede jazdneho pruhu bez smerovky, ved pohoda, chcem pozdravit kamosa, ostatni nech cakaju.. :roll:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

LTT :O

Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Znovu to "upnutie sa na ciel"...mal kopu casu spomalit a zaradit sa za kamion, ale radsej riskoval. Taketo situacie sa stavaju casto, pretoze vela vodicov vidi prerusovanu ciaru a berie to ako neobmedzene povolenie na predbiehanie aj ked poriadne nevidia dopredu. A ked nastane problem, tak malokto prerusi predbiehanie a potom ohrozuje ostatnych. V autoskolach by mali od zaciatku prizvukovat, ze lepsie je prerusit predbiehanie ako sa za kazdu cenu snazit vopchat pred predbiehane auto.
heker
Redeemer
Redeemer

Keby ten co tocil video by bol v kamione, tak by sa abi uhnut nemusel. Len by dvihol nohy, mal by z toho trochu traumu a o debila menej na ceste.
Napísať odpoveď