Ako je to s týmto zostatkom? Musím stále mať na účte minimálne 10€? Čo sa stane, ak budem mať menej? Nepovolí mi transakciu alebo mi strhne nejakú pokutu?Dreamer napísal:Taktiez je potrebny vklad minimalneho zostatku - 10€.
Fio banka
Re: Fio banka
akurat to tiež riešim, kartu ti vystavia až ked tam pošleš tých 10€. Potrebujem na niečo verifikovať ten učet tak som tam poslal 100€ ktore potrebujem poslať dalej no teraz mi svieti v detailoch učtu celkovo 100€ a pod tym dispotabilny zostatok 90€. To teda akože tych 10€ už neviem použiť ? Inak posielal som tam peniaze v nedelu večer a prišli dnes, a posielal som aj včera cez den z prima banky a dnes nič, čiže presun trvá 2 pracovné dni a nie jeden ako som bol zvyknutý v zune, ale to neviem či je chyba FIO alebo Prima banky
a nefunguje mi ten email hlásič
a nefunguje mi ten email hlásič
Peniaze poslane z FIO mi vzdy prisli na druhy den. Tych 10e budes mat na ucte furt, az kym si nezrusis ucet, nemozes ich pouzit. Ale napriklad ked mas 5e na ucte, s ktorymi mozes disponovat, a zaplatis bezkontaktne 7e, tak ti bude svietit, ze tam mas 8e zvysnych...potom pri najblizsom vklade sa ti zase tie 2e strhnu..
tak toto je pekne nap.... Poslal som tam 108€ kvoli 8€ poplatku za zahraničnu platbu s tym že 100€ poslem dalej, nakoniec potrebujem odoslať len 98.96€ (100USD) a možem teraz max 98€ čiže som zabil jeden den a musim čakať do zajtra
Nenajde sa tu niekto kto by mi vramci FIO poslal tých 96centov / 1€ ? Pošlem mu z inej banky 2€ ktore mu pridu zajtra, ide mi o tom aby som nemusel den čakať
// medzičasom mi prišli aj peniaze odoslane z prima banky poslanych včera
Nenajde sa tu niekto kto by mi vramci FIO poslal tých 96centov / 1€ ? Pošlem mu z inej banky 2€ ktore mu pridu zajtra, ide mi o tom aby som nemusel den čakať
// medzičasom mi prišli aj peniaze odoslane z prima banky poslanych včera
Čiže platby kartou môžem ísť pod tých 10€ s tým, že pri najbližšom príjme sa to dorovná.. ale ak chcem spraviť nejaký prevod ako jukel, tam už musím rátať s tým 10€ zostatkom? Asi to isté bude platiť o trvalých platbách a inkasách.
Sú nejaké penalizácie za nedodržanie minimálneho zostatku? Čo ak tam budem mať 2-3 mesiace iba 5€? V cenníku Fia som nič nenašiel, ale to som nenašiel ani nič o minimálnom zostatku...
O ktorej hodine sa vo fiu pripisujú peniaze na účet?
Sú nejaké penalizácie za nedodržanie minimálneho zostatku? Čo ak tam budem mať 2-3 mesiace iba 5€? V cenníku Fia som nič nenašiel, ale to som nenašiel ani nič o minimálnom zostatku...
O ktorej hodine sa vo fiu pripisujú peniaze na účet?
Zdravím, mám otázku ohľadom učtu vo FIO. Od nového roku som začal pracovať pre českú firmu, ktorá mi bude vyplácať výplatu v CZK, momentálne mám účet vedený v ČSOB a mám pocit že sú tam nejaké poplatky, keď sa posielajú fin.prostriedky zo zahraničia. Tak som si založil účet vo FIO, lebo som sa dočítal, že sa tam dá vytvoriť ďalší účet vedený v CZK a ptm prevod medzi účtami vo FIO je bezplatný (EUR <-> CZK). A otázka znie ,nemal by mať ten druhý účet iný tvar BIC/SWIFT kódu? lebo vo výpise to teraz vyzerá že oba účty sú slovenské (FIOZSKBAXXX) . Či existuje niekde možnosť vytvoriť si úplne nové konto s českým SWIFT kódom?
Ak som správne pochopil, pri zriadení účtu vo Fiu máš automaticky aj český účet, avšak samozrejme s iným bankovým kódom a teda aj s iným IBANom, ale v skutočnosti to bude len ten jeden tvoj účet.
https://www.fio.sk/bankove-sluzby/plato ... Apex8P8HAQ
Ak si zriadiš na slovensku účet 123456789/8330, mal by si automaticky mať český účet v tvare 123456789/2010 ..len to treba skonvertovať na IBAN.
Správne som to pochopil, Dreamer?
https://www.fio.sk/bankove-sluzby/plato ... Apex8P8HAQ
Ak si zriadiš na slovensku účet 123456789/8330, mal by si automaticky mať český účet v tvare 123456789/2010 ..len to treba skonvertovať na IBAN.
Správne som to pochopil, Dreamer?
Samozrejme, taká hnoj banka - účtuje si konkrétne 100,- CZK...to je drzosť.ASU napísal:Zdravím, mám otázku ohľadom učtu vo FIO. Od nového roku som začal pracovať pre českú firmu, ktorá mi bude vyplácať výplatu v CZK, momentálne mám účet vedený v ČSOB a mám pocit že sú tam nejaké poplatky, keď sa posielajú fin.prostriedky zo zahraničia. Tak som si založil účet vo FIO, lebo som sa dočítal, že sa tam dá vytvoriť ďalší účet vedený v CZK a ptm prevod medzi účtami vo FIO je bezplatný (EUR <-> CZK). A otázka znie ,nemal by mať ten druhý účet iný tvar BIC/SWIFT kódu? lebo vo výpise to teraz vyzerá že oba účty sú slovenské (FIOZSKBAXXX) . Či existuje niekde možnosť vytvoriť si úplne nové konto s českým SWIFT kódom?
brm - v podstane ano, aj ked osobne skusenosti s tym nemam, no k uctu su dva IBAN-y, takze treba spravne zadat ten cesky.
v CR sa stale pouziva predovsetkym format 123456789/xxxx
-
Murder_Inc
Star
Čaute, chcel by som sa spýtať na spokojnosť ohľadom Fio banky. Chcel by som zmeniť banku, ale neviem sa rozhodnúť medzi Fio, alebo Mbank. Podmienkou je, aby bola k účtu debetná karta MasterCard, alebo Visa. Z môjho pohľadu by mi veľmi vyhovovala Tatra banka, ale oni majú nekresťanské ceny za vedenie účtu. Ak má niekto skúsenosti či už s Fio bankou, alebo Mbank, budem vďačný za komentáre a rady 
Ja som prešiel do FIO, mam aj mbank aj tatru a fio sa mi zdá najjednoduchší a najlacnejší. Idealna nahrada za zuno, akurat horšie kurzy pre USD/EUR. mBank strašný polofunkčný IB na mobile. Tatra banka dobre že nechce poplatok ešte aj za každy den čo mate nainštalovanu ich appku. FIO ma zadarmo všetko + Maestro card čo je ovela lepšia karta ako Visa Electron od Tatry. Čo mi pride trochu nezmyselne je zablokovanych 10€ na učte vo FIO, s ktorymi neviem ako možeš narabať a kedy sa knim dostaneš asi len ked zrušiš učet. Ale to nieje ani tak problem len tak pre zaujimavost oproti zvysnym dvom
jukel - tych 10€ je v inych bankach aj mesacny poplatok, oproti mbank podmienkam za vedenie karty, ci roznych poplatkoch za bezne operacie v inych bankach, napr. aj za zmenu limitov, je tych 10€ podla mna urcite lepsia alternativa.
Murder_Inc - tazko podla tych poziadaviek radit, ak to ale nema byt hlavny ucet, alebo ak nemas pravidelny prijem, tak potom urcite FIO bez podmienok. Taktiez ak potrebujes robit vklady hotovosti, myslim ze mbank to stale neumoznuje, FIO na pobockach ano - a bez poplatku. Naopak, ak FIO nema pobocku vo tvojom meste, stoji za zvazenie mbank, kvoli vyberom, FIO ma 1 bezplatny vyber z bankomatov a vybery na pobocke od 50€, mbank sice nema vybery na pobocke, ma ale vybery z bankomatov nad 70€ bez poplatku.
Murder_Inc - tazko podla tych poziadaviek radit, ak to ale nema byt hlavny ucet, alebo ak nemas pravidelny prijem, tak potom urcite FIO bez podmienok. Taktiez ak potrebujes robit vklady hotovosti, myslim ze mbank to stale neumoznuje, FIO na pobockach ano - a bez poplatku. Naopak, ak FIO nema pobocku vo tvojom meste, stoji za zvazenie mbank, kvoli vyberom, FIO ma 1 bezplatny vyber z bankomatov a vybery na pobocke od 50€, mbank sice nema vybery na pobocke, ma ale vybery z bankomatov nad 70€ bez poplatku.
-
Murder_Inc
Star
Pravidelný príjem mám, ten zatiaľ chodí na inú banku. Nevyhovuje mi v tom, že v základnom balíku dávajú len Maestro kartu a ak by som chcel MasterCard, tak embosovanú a poplatok 3,50€ za mesiac. V podstate druhú banku, resp. účet by som chcel ako sekundárny práve pre platby cez MasterCard (Paypal účet nechcem). Výbery z bankomatov by som tým pádom neriešil, lebo by som si peniaze posielal na účet cez Internetbanking. Ide mi len o to, aby som zminimalizoval náklady na vedenie účtu a zase primárny účet, alebo banku chcem takú, aby som nemal problém s bankomatmi. Možno časom si zmením aj primárny účet, kde mi chodí výplata na jeden z týchto dvoch. Len nechcem, aby tá banka skončila ako Zuno. Btw. vďaka zatiaľ za rady.
mBank sa určite neoplatí ako sekundárny účet - kvôli poplatku za kartu, ak náhodou jeden mesiac nezaplatíš kartou požadovaných 70€. Choď radšej do Fia, tam by si nemal nič platiť aj keby si účet nepoužil niekoľko mesiacov-rokov.. kým teda nezmenia podmienky.

-
Old Dirty Bastard
Guru
je moznost nepoziadat o kartu k uctu v mbank alebo je to neoddelitelna sucast bezneho uctu?
mozes ju nemat, potom je ucet zdarma
V mBank nemusis mat kartu. Platobna karta sa vyplna pri zakladani uctu alebo si ju nekliknes cez internet (nenahlasis na pobocke).
-
Old Dirty Bastard
Guru
pri zalozeni uctu vo fio som kartu nedostal. tiez o to treba specialne poziadat?
vidim, ze to, co sa pise na ich webe a realita su dve rozdielne veci. taktiez som nemusel pri zakladani vkladat ziadnych 10€ na ucet..
//jo, treba o to zaziadat cez IB alebo osobne.. taktiez nemozno ucet zrusit, pokial neskonci karte platnost, cize 4 roky. este, ze som to nefasoval automaticky
vidim, ze to, co sa pise na ich webe a realita su dve rozdielne veci. taktiez som nemusel pri zakladani vkladat ziadnych 10€ na ucet..
//jo, treba o to zaziadat cez IB alebo osobne.. taktiez nemozno ucet zrusit, pokial neskonci karte platnost, cize 4 roky. este, ze som to nefasoval automaticky
Nemysli sa platnost karty to, ze ked dnes podas ziadost o zrusebie uctu, tak trva mesiac kym zrusia kartu a to z dovodov moznych blokacii, rezervacii a precerpani? Tak to bolo vo VUB ked som rusil ucet, najskor sa zrusila karta co trvalo 28 alebo 30/31 dni a az potom som musel prist opat do banky a zrusit ucet. V Zune to bolo tak isto.