TV do cca 700e

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Pajtaš
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

TV do cca 700e

Príspevok od používateľa Pajtaš »

Čaute,
Rozmýšľame kúpiť TV, keďže naše SONYcko už bude mať 8rokov a nemá to čo by sme potrebovali. Podmienka je Wifi, USB na externé HDD, kvalitný zvuk a hlavne krásny obraz, môže mať 4K, aj keď neviem kde ho využijem. A teraz je dilema, páči sa mi zahnutý TV, len neviem či to nebude také isté ako slavné 3D televízory, čiže po chvíli si poviem že mi stačil aj rovný. V planeo elektro nám odporučili SAMSUNG ue55ku6172. Čo naň poviete, alebo je ešte niečo lepšie v podobnej cene?

Vďaka za rady :D
Ryan Giggs
VIP
VIP

Re: TV do cca 700e

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

700€, 4k a krasny obraz nejde dokopy.
Samsung UE55J6282, Sony 55W755C/756C, Philips 55PFK6510.
Smoukey
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Smoukey »

Opýtam sa ešte takto. Oplatí sa TV kupovat teraz? Ci pockat na novu generáciu pre tento rok? Neviem ci je teraz vyhodnejsie dat 600 za samsung 55j6282 alebo priplatit a pockat na novu generaciu? Ake budú rozdiely?
laforez
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa laforez »

Praveze sa moze stat, ze uz nebude 100hz fullhd. Rok co rok sa zhorsuju u fullhd specifikacie.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Cakat sa velmi neoplati. Jednak preto co sa pise vyssie, a po dalsie aj keby nejaky nastupca nahodou prisiel, tak bude pri totoznej alebo aj horsej kvalite podstatne drahsi.
Smoukey
Expert
Expert

Ryan Giggs napísal:Cakat sa velmi neoplati. Jednak preto co sa pise vyssie, a po dalsie aj keby nejaky nastupca nahodou prisiel, tak bude pri totoznej alebo aj horsej kvalite podstatne drahsi.
Ok, vďaka za radu, včera som v NAY kúpil Samsung UE55J6282, postavil som ju na miesto, ešte bežal do planea kúpiť modul na skylink kartu, zapol ho a pocity tak 50/50. (Ponúkali mi ešte aj kalibráciu farieb za 40 eur pomocou sondy, len sa mi akosi logický zdalo, že farby si doma nastavím podľa svojho oka a potrieb tak som im to zatrhol, má tá ich kalibrácia vôbec nejaký význam?) Obraz fajn, reakcie má však dosť spomalené, možno sa však potrebuje zabehnúť a tie prvé štarty boli pomalšie ako keď sa štartuje PC. PROBLÉM však nastal asi po dvoch hodinách sledovania TV cez skylink. Obraz sa zrazu sekol a začalo mi písať hlášku, že modul CI+ alebo smartkarta niesu pripojené. Ten IRDETO (či aký to je) sa do tej TV nedáva priamo ale cez takú plastovú redukciu, ktorá sa zapichne do TV a až do toho ide modul a do modulu skylink karta, tak ako je to na obrázku. Podla mňa bude problém v tej plastovej redukcii, neviem prečo to majú vyriešené takto cez redukcie... TV som už zresetoval na výrobné nastavenia, odpojil od elektriny ale nič nepomáha, vyskúšal som aj inú kartu, iný modul, stále však tá istá hláška ako keby tam nebolo nič zapojené :(. Nemá s tým niekto nejaké skúsenosti? Treba to celé zas rozobrať, zabaliť a 30 dní čakať na reklamáciu?
Prílohy
CI-Plus-Modul-Samsung-UE46D6200-745x559-10f541ee659ec27c.jpg
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Na Samsung tusim chodi servisak priamo domov. Ak mas samozrejme sk/cz reviziu.
Smoukey
Expert
Expert

No je kupovaný v NAY a na krabici bolo napísané vyrobené na slovensku, takže volať na zákaznícku linku popísať problém a oni niekoho pošlú?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ake ine moduly si skusal? Nie kazdy TV si rozumie s kazdym modulom. Televizory su dost vyberave. Co znacka TV, to kompatibilita s inym modulom.
Samsungy si najlepsie rozumia s Neotion Skylink ready modulmi.

Skusil by som ale najprv aktualizovat TV, ak nenajde automaticky, pozriet sa na stranku Samsungu ci tam nie je novsi FW. A aj pohladat novsi FW na modul.
Smoukey
Expert
Expert

Keby to nešlo od začiatku tak by som si myslel, že je problém s modulom ale kedže to dve hodiny v pohode išlo, prepínalo programy každý išiel a potom to zrazu seklo a vôbec nenačíta ten CI+ modul tak si myslím, že tam bude vadný ten plastový medzikus kt. mimochodom stojí cez 30 eur :D. Ešte včera som cez TV požiadal o pomoc technické stredisko, dnes mi volal chlap z Čiech o čo sa jedná a povedal, že mi ten medzikus skúsia poslať na vyskúšanie ale keďže som z PB a 30km v ZA je originál servisné stredisko navrhol som, že by som si poň dobehol do Žiliny aby to netrvalo týždeň. Povedal, že fajn a poslal mi do SMS na nich číslo. Volal som do ZA tam mi pani povedala, že buď mi ten medzikus objednajú ale nebude to záručná výmena takže 33 eur tuším povedala alebo mám dopratať 55ku TV do ZA a tam sa mi na to pozrú. Tak som pekne volal s5 do Čiech nech mi pošlú plastový adaptér nakoľko sa mi TV nechce pratať hore dole a pán na telefóne mi ho odoslal, takže teraz čakačka týždeň. Pri mojom šťastí to ale nepôjde aj tak a kým príde technik, a celé sa to vyrieši tak prejdú dva mesiace, takže ruka hore :( FW ale doma skúsim pozrieť a druhý modul som skúšal rovnaký, ako je ten na ktorom to išlo.

A len pre info vladas technika posielajú pri 39 a viac palcových TV
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

a nebolo by jednoduchsie objednat toto z alzy:

https://www.alza.sk/ca-modul-neotion-ir ... 467948.htm

a potom to vratit?
Ryan Giggs
VIP
VIP

To ze si modul nerozumie s konkretnym TV neznamena ze to musi ist zle odzaciatku. Ono sa to moze prejavovat aj tak ako pises, ze chvilu to ide a chvilu nie. Na podobny problem je po forach dost dotazov. A je to celkom casto ze si niekto privezie ten nespravny modul ku konkretnemu TV.

Skus tie aktualizacie, ked nepomoze, objednal by som ten druhy modul. Ked to objednas cez net, mozes ho potom vratit. To je najrychlejsi sposob ako vylucit kde je problem.

Ten modry Neotion v Samsungoch zarucene a overene funguje, takze ak ti nepojde ten, tam mas istotu ze je problem niekde na strane TV.
Smoukey
Expert
Expert

Večer vám odfotím tie moduly čo som skúšal. Aký je v tom vlastne rozdiel?

UPDATE: takže moduly idú oba. Prišiel som na to čo s tým bolo. TV je na skrini a keď na nej zavrem posúvacie dvere tak skriňa jemne zavibruje a asi sa medzi telkou a tým plastovým medzikusom preruší kontakt. Teraz som tam asi 50x skúšal vraziť oba moduly a načítajú sa až keď ten plastvý medzikus na silu vtlačím do TV a kníšem tým na všetky strany kým nenabehne obraz :D. Počkám teda na ten náhradný kus od Samsungu a skúsim tam dať potom ten či to niečo pomôže. Dúfam, že nebude problém na doske. Uvidím či to bude takto samovoľne vypadávať aj po náhradnom kuse, ak áno tak reklamácia. :( Nechápem načo to tam je, prečo to nespravia na priamo do dosky... Každopádne ďakujem za ochotu páni.

//autoeditácia príspevku (23 Jan 2017, 18:50)
Prílohy
IMG_20170123_183518.jpg
IMG_20170123_183341.jpg
packie34
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa packie34 »

Ryan Giggs : Ahoj :) tiez rozmyslam o novom TV kedze sucasny Thomson 32HU3253c uz nestiha prehravat filmy z HDD externeho a pritom mam dost rychli HDD Samsung M3 Portable 2 TB a dovtedy nebol ziadny problem az dovtedy kym sme zacali pozerat segrinu svatbu z Flashky tak sa v polke zacalo zasekavat telka tak len natvrdo sme museli vypnut TV lebo nesla ani vypnut.tak mam dilemu ci zobrat tu 3D telku co ma dost laka co si tu hodil Philips 55PFK6510 vyzera celkom dobre a viac jak nad 700 eur za telku nedam.neviem ci ma nejaky zmysel brat 4K ked v tom rozdiel aj tak moc neuvidim ked nato nepozeram zblizka jedine ;) inak Gravitacia alebo Avatar musi byt fakt zazitok vidiet to konecne v 3D ;)
Ryan Giggs
VIP
VIP

4k nema v tomto rozpocte zmysel, su to horsie TV ako FHD.
packie34
Medium Expert
Medium Expert

Ryan Giggs : takze zobrat asi len tu 3D TV nee ? este by ma len zaujimalo ci su tieto 3D okuliare dobre pre tu TV...Philips PTA 436
Ryan Giggs
VIP
VIP

Preco len 3D? Mas tam na vyber viac.
packie34
Medium Expert
Medium Expert

Ryan Giggs: Co hovoris na tento TV ? Sony Bravia KD-49XD7005 Vyzera celkom dobre nee :) Rozmyslam ze zobriem ho a ma aj dobre rezencie na alze a heureke
Ryan Giggs
VIP
VIP

"Recenzie" na heureke a alze je nutne brat s obrovskou rezervou, ti ludia hodnotia len to co kupili, nemaju referenciu, nemaju s cim porovnat. Tak to ti moze pripadat dobry kazdy sunt, ked nic ine nepoznas. To plati u akehokolvek tovaru, nielen TV. A tak polovica negativnej kritiky na produkty je uplne mimo realitu, je tam len preto ze necitaju navod. 90% nazorov ma nulovu hodnotu. Tam ludia chvalia cokolvek, to ale este neznamena ze je to naozaj dobre.

Je to uplne zakladny UHD model, comu zodpoveda aj obraz. Je to uplna lowend kvalita.
Tieto lacne UHD sa kupovat neoplati. Co som ti uz vyssie pisal. Pridana hodnota oproti FHD je tam ziadna, a obraz tak o dve triedy horsi. Navyse, ani z toho rozlisenia nemas nic (ak od toho nebudes meter a pol), pre beznu obyvackovu vzdialenost je 49" malo, to vyssie rozlisenie (za predpokladu ze mas 4k zdroj) tam nemas ziadnu sancu uvidiet. A aj to len u statickeho obrazu, zobrazenie pohybu je kvoli 50 Hz panelu rozmazane a 24p filmy zasekane. FHD ti urobi ovela lepsiu sluzbu. A u tohto modelu este IPS panel, co je dalsie negativum.
Ked chces UHD, tak vacsiu uhlopriecku a vyssi model (s HDR, 10 bit, quantum dot...). To sme ale na uplne inej cenovke, tak dvojnasobok.

Napr. taky Panasonic 50DS630E, Samsung UE50J6282, Sony 50W755C alebo este ten Philips co spominas vyssie (ak je este niekde dostupny) su lacnejsie, maju uz 100 Hz panel a obrazovo su podstatne lepsie.
packie34
Medium Expert
Medium Expert

Ryan Giggs: oukej dik za odborny nazor :) Takze asi len ostava to 3D Philips jedina dobra volba...inak 4K mozem rovno vyskrtnut,problem FHD je ze nemaju HDR to ma najviac serie ze to maju len 4K telky.Nechcem velmi vyhadzovat love za telku ktoru sem-tam obcas zapnem kvoli futbalu alebo filmom...inak tie mocky Na JOJ a Markize nepozeram lebo to nema pre mna ziadnu pridanu hodnotu eln v kuse oblbuju ludi.Aj telenovela je 100 krat lepsia jak hentie sracky co davaju a navyse tam daju aj polhodinove reklamy.Mam v plane si kupit aj PS 4 nech to ma aspon nejake vyuzitie ta telka.
Napísať odpoveď