Enkódovanie videa do HEVC pomocou grafickej karty - Software
Re: Enkódovanie videa do HEVC pomocou grafickej karty - Soft
tuto si mozte pozriet aka je to nechutna strata kvality ked prekonvertujes h.264 do h.265. uplne nechutne, ze? a pritom usetril iba 2/3 miesta...
tu su dalsie priklady ked trochu zvysil bitrate. priklad 1, priklad 2.
klasicka pridrbana diskusia na hojku, clovek tu chce poradit a 20 ludi ho tu zacne presvedciat o tom ze to co robi nema vobec robit, miesto toho aby mu poradili.
k teme, nejak sa mi nezda ze ak enkodovanie cez cpu moze byt v dobrej kvalite, tak enkodovanie cez gpu by malo byt v horsej kvalite. ved to nie je nic ine len matematicke operacie, tie proste musi pocitac aj procesor aj gpu rovnako. neni to len otazka nastaveni toho programu ktorym to konvertujes?
tu su dalsie priklady ked trochu zvysil bitrate. priklad 1, priklad 2.
klasicka pridrbana diskusia na hojku, clovek tu chce poradit a 20 ludi ho tu zacne presvedciat o tom ze to co robi nema vobec robit, miesto toho aby mu poradili.
k teme, nejak sa mi nezda ze ak enkodovanie cez cpu moze byt v dobrej kvalite, tak enkodovanie cez gpu by malo byt v horsej kvalite. ved to nie je nic ine len matematicke operacie, tie proste musi pocitac aj procesor aj gpu rovnako. neni to len otazka nastaveni toho programu ktorym to konvertujes?
-
Ryan Giggs
VIP
Prekonvertovanim z toho podradnu kvalitu urobis. Ale ani tak to nie je original bluray.
Preco by sa to o 5-10 rokov nemalo dat stiahnut? Tomu nerozumiem.
Skor je namieste otazka ci je iste ze ti napr. tych 5-10 rokov prezije ten HDD na ktorom to mas.
Preco by sa to o 5-10 rokov nemalo dat stiahnut? Tomu nerozumiem.
Skor je namieste otazka ci je iste ze ti napr. tych 5-10 rokov prezije ten HDD na ktorom to mas.
Ved odpoved dostal, tak nechapem co vyskakujes. Mozno by to chcelo pozornejsie citat.aacid napísal:
si videl tie porovnania? to su 2 screenshoty, jeden h.264, druhy to iste video prekonvertovane z h.264 do h.265, uprimne trvas na tom ze sa jedna o podradnu kvalitu?
preco by sa to nemalo dat stiahnut? preco by mal prezit disk? to je uplne nepodstatne, on tu nechcel aby ste mu pi*ov***, on chcel len poradit software, pokial nevies poradit tak preco sa obtazovat pisanim sem?
preco by sa to nemalo dat stiahnut? preco by mal prezit disk? to je uplne nepodstatne, on tu nechcel aby ste mu pi*ov***, on chcel len poradit software, pokial nevies poradit tak preco sa obtazovat pisanim sem?
-
Ryan Giggs
VIP
Este raz ti zopakujem, na to naco sa pytal odpoved dostal. S cim mas problem?
Nie nevidel. Mna nezaujimaju nejake anonymne, nahodne vybrane screenshoty na nete. Ja neviem za akych podmienok to bolo robene, z akeho zdroja... Kludne to moze byt fake. Ale videl som kopu hevc aj nehevc videi, ktore boli a aj neboli robene z original zdroja.
Nie nevidel. Mna nezaujimaju nejake anonymne, nahodne vybrane screenshoty na nete. Ja neviem za akych podmienok to bolo robene, z akeho zdroja... Kludne to moze byt fake. Ale videl som kopu hevc aj nehevc videi, ktore boli a aj neboli robene z original zdroja.
asi nema zmysel diskutovat s clovekom, ktoremu das pod nos dokaz o niecom a on sa vedome rozhodne ho ignorovat a verit si dalej svojej pravde...
(o fake sa nejedna, kludne sem postnem aj nastavenia s akymi to konvertoval a mozes si to vyskusat sam, ale dost pochybujem ze to ma vyznam, ty si to proste nespravil a dalej si rozpraval tie svoje bludy)
(o fake sa nejedna, kludne sem postnem aj nastavenia s akymi to konvertoval a mozes si to vyskusat sam, ale dost pochybujem ze to ma vyznam, ty si to proste nespravil a dalej si rozpraval tie svoje bludy)
Ako to konvertovali, cez GPU ci CPU, aacid?
cez cpu, z toho co som cital tak je ozaj mozne ze gpu to robi trochu inak, sice mi nejde do hlavy preco by to malo byt inak ale nejak nemam moc zaujem to riesit.
tu je cela tema kde uzivatel Dingmatt popisuje ako konvertuje, s akymi nastaveniami ak by to niekoho zaujimalo
ja mam tiez doma niektore filmy, serialy, ktora proste vymazat nechcem, lebo nie su tak lahko dostupne, fakt si niekedy skuste aky je to problem postahovat stare serie serialov, nebodaj tak aby k tomu este pasovali titulky. niektore serialy mam niekedy aj v horsej kvalite a proste ich nevymazem, lebo nemam zaujem riesit to utrpenie znova.
tu je cela tema kde uzivatel Dingmatt popisuje ako konvertuje, s akymi nastaveniami ak by to niekoho zaujimalo
ja mam tiez doma niektore filmy, serialy, ktora proste vymazat nechcem, lebo nie su tak lahko dostupne, fakt si niekedy skuste aky je to problem postahovat stare serie serialov, nebodaj tak aby k tomu este pasovali titulky. niektore serialy mam niekedy aj v horsej kvalite a proste ich nevymazem, lebo nemam zaujem riesit to utrpenie znova.
Aacid, to ja beriem. Pise tu o 500 filmoch, ktore mu zaberaju 6TB. Filmy az taky problem nie je zohnat. Ryan pisal uplne to iste co ja - kopu z tych filmov si nikdy nepozrie, pripadne podla mna su tam aj zbytocne filmy a dalo by sa to preriedit. Konvertovanie cez nVidia karty je rychle, ale v slabej kvalite, o tom je pisane v mojom prispevku na predoslej strane, navyse on uz ide konvertovat z raz konvertovaneho videa, cize je to nezmysel z mojho pohladu. Ak by isiel konvertovat z kvalitneho zdroja, tak preco nie. Screeny, ktore si pridal, tak su robene z kvalitneho zdroja, o tom niet pochyb. Ked si spravit z x264 videa prevod do x265, tak to vyzera uplne inak. O tom pisal aj autor temy na zaciatku temy, ze ta kvalita je viditelne horsia.
-
loveparademan
Medium Expert
Nič v zlom, ale takéto názory že si nikdy časť tých filmov nepozriem a dalo by sa to preriediť, si ja ani do päty nepustím. Poučujte si sami seba alebo svoje deti, ohľadom vašich preferencií čo mať na disku a čo už nie, keď budem chcieť rady niektorých z vás aký film sa oplatí držať na disku a ktorý už nie, založím o tom samostatnú tému.heker napísal:Aacid, to ja beriem. Pise tu o 500 filmoch, ktore mu zaberaju 6TB. Filmy az taky problem nie je zohnat. Ryan pisal uplne to iste co ja - kopu z tych filmov si nikdy nepozrie, pripadne podla mna su tam aj zbytocne filmy a dalo by sa to preriedit. Konvertovanie cez nVidia karty je rychle, ale v slabej kvalite, o tom je pisane v mojom prispevku na predoslej strane, navyse on uz ide konvertovat z raz konvertovaneho videa, cize je to nezmysel z mojho pohladu. Ak by isiel konvertovat z kvalitneho zdroja, tak preco nie. Screeny, ktore si pridal, tak su robene z kvalitneho zdroja, o tom niet pochyb. Ked si spravit z x264 videa prevod do x265, tak to vyzera uplne inak. O tom pisal aj autor temy na zaciatku temy, ze ta kvalita je viditelne horsia.
Áno pravda je taká že tá kvalita horšia je, hlavne počas rýchlych scén, viditeľne horšia. Čo sa ale týka enkódovania využitím čisto iba CPU, z h.264 ripu do h.265, naozaj som žiadnu stratu kvality pri polovičnom bitrate nepostrehol, ani pri vyššie menovaných rýchlych scénach. Tie ripy boli navlas identické. Pokiaľ majú niektorí z vás sakra dobré orlie oko, nehádam sa že by ste na 150cm uhlopriečke mohli nejakú stratu kvality vidieť aj v tomto prípade. Mne ale to ako to oripoval CPU stačí a som s tým spokojný.
Mám 3x2TB + 1x500GB + 1x120GB SSD = plný rack v skrini na disky. V budúcnosti určite disky budem meniť z dôvodu životnosti samozrejme, ale momentálne naozaj nehodlám kúpiť dva 3TB disky po 100€. Oveľa prijateľnejšia možnosť pre mňa je určite oripovanie cez grafiku, pokiaľ také niečo momentálne ešte nie je možné alebo ani nebude, považujte celú vec za bezpredmetnú.
//autoeditácia príspevku (23 Jan 2017, 16:58)
Mám takého tušáka že proti torrentom sa dlhodobo vedie efektívny boj, raz môžu skončiť aj CZtorrent alebo Trezzor, taktiež čoraz viac ľudí si platí netflix a podobné srandy, preto to vnímam tak že v budúcnosti teoreticky môže byť menšia šanca takéto veci jednoducho zohnať, okrem toho aby si za to človek musel platiť.Ryan Giggs napísal: Preco by sa to o 5-10 rokov nemalo dat stiahnut? Tomu nerozumiem.
Vsak si kup vacsie disku a tamtie predaj. Ten pocet diskov je zbytocny, to by trebalo nahradit jednym alebo dvomi velkymi diskami. Tak informacne da spytam, ako dlho ti robi konvertovanie jedneho filmu cez procesor, aby si mal prijatelne zachovanu kvalitu filmu, kolko hodin ti to trva?
-
loveparademan
Medium Expert
Tie disky sa mi podarilo kúpiť veľmi lacno, relatívne málo používané v dobrom stave, po 15€/kus. Práve preto že som sa takto lacno dostal k miestu som si vytvoril aj full HD archív. Pôvodne som nezamýšľal kupovať toľko kusov, ale naskytla sa výhodná ponuka. Cez StaxRip som konvertoval cez CPU iba 2 filmy, konvertovanie jedného trvalo zhruba 2hod aj 10min, konvertovanie druhého ako som už povedal 2hod aj 30min.heker napísal:Vsak si kup vacsie disku a tamtie predaj. Ten pocet diskov je zbytocny, to by trebalo nahradit jednym alebo dvomi velkymi diskami. Tak informacne da spytam, ako dlho ti robi konvertovanie jedneho filmu cez procesor, aby si mal prijatelne zachovanu kvalitu filmu, kolko hodin ti to trva?
Akoze nie, loseless NVENC spravis bez problemov. Aj vo fast presete.
Pocitaj s 10GB/1min.
Pocitaj s 10GB/1min.