Prezidentské voľby 2016 v USA
Re: Prezidentské voľby 2016 v USA
ano, ale Islam naozaj nie je jeden a nema jednu, ale ma viacero nabozenskych autorit. takze to nefunguje tak, ze mufti povie, ze "zena nie je viac ako dobytok a kto si zenu nezoberie jej veku 10 rokov je vlastne prasivy neverec" a hned to zacne zavazne platit pre 1,5 miliardy moslimov. minimalne to nebude platit pre šiítov a prirodzene aj medzi sunnitmi je nespocetne vela skol, odnozi a siekt, ktore maju svojich muftích a respektuju viac ich, ako toho v Saudi.
No ja teda netvrdim ze to plati vsade, s tym uplne suhlasim. Nemam take jednoduche videnie islamu ako napr. Sulik vcera predviedoljackb napísal:ano, ale Islam naozaj nie je jeden a nema jednu, ale ma viacero nabozenskych autorit. takze to nefunguje tak, ze mufti povie, ze "zena nie je viac ako dobytok a kto si zenu nezoberie jej veku 10 rokov je vlastne prasivy neverec" a hned to zacne zavazne platit pre 1,5 miliardy moslimov. minimalne to nebude platit pre šiítov a prirodzene aj medzi sunnitmi je nespocetne vela skol, odnozi a siekt, ktore maju svojich muftích a respektuju viac ich, ako toho v Saudi.
nechcel som daval spoiler na Sulika 
ku teme, moslimske feministky - aky bol pred 100 rokmi rozdiel medzi zenami na zapade Europy, hlavne v Britanii, ktore ziadali volebne pravo a odmietali jest, protestovali, mlatili ich policajti a podobne a zenami, ktorym su prava skutocne upierane (ci uz velmi ako v Saudi, alebo menej, napr. Indonezia, kde si moslimka nesmie zobrat krestna a naopak)?
ku teme, moslimske feministky - aky bol pred 100 rokmi rozdiel medzi zenami na zapade Europy, hlavne v Britanii, ktore ziadali volebne pravo a odmietali jest, protestovali, mlatili ich policajti a podobne a zenami, ktorym su prava skutocne upierane (ci uz velmi ako v Saudi, alebo menej, napr. Indonezia, kde si moslimka nesmie zobrat krestna a naopak)?
Značný. Aj keď neviem kam tým smeruješ, v prípade moslimov ide predovšetkým o náboženskú a kultúrnu otázku.jackb napísal:aky bol pred 100 rokmi rozdiel
Feminizmus nie je zlúčiteľný ani s jedným z toho. V prípade náboženstva by to priamo narážalo na niektoré jeho časti.
Ďalej, naivné fňukanie nad "odsúdením 1,5mld ľudí" sa nedotýka podstaty problému. Ten spočíva v neúmerne zvýšených rizikách spojených s touto ideológiou/náboženstvom, hlavne pri jeho importe do našich krajín.
Rozumné konanie je v tomto prípade konať preventívne a toto riziko minimalizovať. Prakticky to znamená toto,
- "Nový americký prezident Donald Trump sa dnes a v ďalších dňoch tohto týždňa chystá podpísať niekoľko exekutívnych príkazov súvisiacich s migráciou a okrem iného dočasne zakázať prijímanie prisťahovalcov zo Sýrie a ďalších blízkovýchodných krajín."
lebo pred storocim to bolo kulturne aj naboznesky pripustne v Europe.
zhodneme sa na tom, ze niektore z islamskych siekt prinasaju obmedzovanie prav zien. takze feminizmus je bojom proti tym radikalnym a hlupym pravidlam, ktore niektori vyznavaci pouzivaju. preto by tento druh odporu proti zhubnej ideologii mal dostat podporu.
zhodneme sa na tom, ze niektore z islamskych siekt prinasaju obmedzovanie prav zien. takze feminizmus je bojom proti tym radikalnym a hlupym pravidlam, ktore niektori vyznavaci pouzivaju. preto by tento druh odporu proti zhubnej ideologii mal dostat podporu.
ake tato logika je uplne scestna, nemozes na zaklade maleho percenta populacie generalizovat.-AA- napísal:V opačnom prípade sa to dá redukovať na chladnú matematiku .. koľko mŕtvych obetí v mene islamskej ideológie vám stojí za otvorenosť k jej vyznavačom?
tvojou logikou by som mohol dospiek k tomuto nazoru:
bolo dokazane ze par clenov lsns su nacisti, nacisti su nebezpecni pre spolocnost, chceme to riskovat alebo radsej pozatvarame celu lsns do vezenia a mame pokoj?
nepis blbosti, je rozdiel mat domacich nackov a importovat si sem cudzich islamistov
- “A nation without borders is not a nation. Beginning today, the US gets back control of its borders,” Trump said Wednesday afternoon, addressing the DHS and its newly sworn-in secretary, retired Marine General John Kelly.
blbost je takto tupo generalizovat, ale nejdem sa tu hadat ani s tebou ani s angelom, nic to nevyriesi, pokusal som sa o to par krat v teme o imigrantoch a teraz tam uz radsej nechodimbeardie napísal:nepis blbosti, je rozdiel mat domacich nackov a importovat si sem cudzich islamistov
Trump vyhlásil válku ochraně životního prostředí
http://a2larm.cz/2017/01/trump-vyhlasil ... prostredi/
Super politika pána prezidenta, to bude radosť žiť na tejto planéte o pár desiatok rokov.
Inak vôbec tento aspekt je na Trumpovi najnebezpečnejší.
Bonus obrázok Trumpa ako bojovníka proti elitám/establišmentu.
http://a2larm.cz/2017/01/trump-vyhlasil ... prostredi/
Super politika pána prezidenta, to bude radosť žiť na tejto planéte o pár desiatok rokov.
Bonus obrázok Trumpa ako bojovníka proti elitám/establišmentu.
Nuž, keby si skúsil argumentovať, tak by možno boli lepšie výsledkyaacid napísal: blbost je takto tupo generalizovat, ale nejdem sa tu hadat ani s tebou ani s angelom, nic to nevyriesi, pokusal som sa o to par krat v teme o imigrantoch a teraz tam uz radsej nechodim
https://www.facebook.com/cnn/videos/10155927734771509/
Trumpov pick na secretary of education ... velmi kompetentna pani
byt donorom republikanov sa zjavne oplati
ked uz vzdelanie nieje dolezite, tak ja uz neviem co ..
Trumpov pick na secretary of education ... velmi kompetentna pani
byt donorom republikanov sa zjavne oplati
ked uz vzdelanie nieje dolezite, tak ja uz neviem co ..
Moslimska feministka oxymoron jak výšitý
Muži sú povinní starať sa o ženy za to, že Boh uprednostnil jedných pred druhými i za to, čo míňajú zo svojich majetkov. Dobré manželky sú poslušné, strážiace v neprítomnosti svojich manželov to, čo Boh určil, že sa má strážiť. A tie, ktorých spurnosti sa obávate, poučte, opustite na lôžkach a udrite; ak by vás poslúchli, tak nehľadajte dôvod, prečo im ublížiť. Veď Boh je nad všetkými a je veľký.
Aj keď ja si nemyslím, že problémom by malo byť náboženstvo, ale minimalne na jeho základe generalizovať by sa asi dalo, keďže ako korán tvrdí citujem:aacid napísal:ake tato logika je uplne scestna, nemozes na zaklade maleho percenta populacie generalizovat.
Muži sú povinní starať sa o ženy za to, že Boh uprednostnil jedných pred druhými i za to, čo míňajú zo svojich majetkov. Dobré manželky sú poslušné, strážiace v neprítomnosti svojich manželov to, čo Boh určil, že sa má strážiť. A tie, ktorých spurnosti sa obávate, poučte, opustite na lôžkach a udrite; ak by vás poslúchli, tak nehľadajte dôvod, prečo im ublížiť. Veď Boh je nad všetkými a je veľký.
kali, na to len tolkoto:
teraz prosim na zaklade tohto citatu generalizuj vsetky katolicke krajiny na svete.“I do not permit a woman to teach or to have authority over a man; she must be silent.” (1 Timothy 2:12)
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Môžme sa samozrejme iba domnievať, aká je skutočná Trumpova motivácia, pravdou však je, že spústa enviromentálnych aktivít, legislatívy a regulácii nemá s ekológiou nič spoločné, jedná sa o podvod a spôsob okradnutia daňových poplatníkov do súkromných vreciek.hughito napísal:Super politika pána prezidenta, to bude radosť žiť na tejto planéte o pár desiatok rokov.![]()
Kontrolka sa mi rozsvietila pri výraze "solárne elektrárne".
Ešte vymenuj "katolícke krajiny", ktoré nie sú sekulárne alebo kde je katolicizmus štátnym náboženstvom, aby to tvoje prirovnanie dávalo trochu zmysel ..aacid napísal:teraz prosim na zaklade tohto citatu generalizuj vsetky katolicke krajiny na svete.
-
Waagbistritz69
King
- Kontaktovať používateľa:
väčší než národný socializmus určite nie.. https://en.wikipedia.org/wiki/Islamic_feminism#Historykali520 napísal:Moslimska feministka oxymoron jak výšitý
Je fajn, že vyťahuješ kresťanstvo, na ňom je dokonale vidieť do akých pomerov (obdobie temneho stredoveku) dokáže dostať Európu migrácia len abrahámovskeho náboženstva.aacid napísal:teraz prosim na zaklade tohto citatu generalizuj vsetky katolicke krajiny na svete.
Určite áno a nezmení to žiadne pokrytecke reformné islamské hnutie ktoré za svoju nabožensku knihu považuje korán, kde ja nasilie voči ženám jasne napisané.Waagbistritz69 napísal:väčší než národný socializmus určite nie..
Trump is creating an education reform task force that will be headed by a guy who runs a university that teaches that the earth is only 6000 years old. Think about that... long and hard.
Ani sa nečudujem, že Kalifornia sa chce odtrhnúť..