Príliš pokročilý sarkazmus?

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Príliš pokročilý sarkazmus?

Príspevok od používateľa Hegy »

Kks Solo_Kamen, hovoris mi z duse.
Ked si pozries vela mojich prispevkov aj na hojku, vopred predpokladam ze sarkazmus je z toho uplne ocividny, no napokon ked citam tie karmy tak tu fejspalmujem. Tu ma to samozrejme az tak netrapi ako IRL, nastastie z drvivej vacsiny som obklopeni ludmi kt. s tym problem nemaju, dokonca castokrat dostanem taky sarkazmus naspat ze mi sanka pada. Napr. minule som dosiel za kolegom, ze mi zomrel sused, iny kolega vedla sa pyta "kto zomrel?" a v milisekunde dostal naspat "tvoja manka" to ma tiez dobre posadilo :D.
No a ta :minus: stranka veci su ludia, ktori nemaju absolutny zmysel pre humor, nulova tolerancia, 100% korektnost a vaznost, tak v takej spolocnosti ked mi "utecie" (snazim sa to kontrolovat, nie som sarkasticky vzdy a vsade ale obcas to proste ujde) tak dostavam dost ostre reakcie ale beriem, svoje sarkasticke prejavy povazujem za svoju ehm... "vadu" preto nemozem vycitat nikomu (a ani by nikto iny nemal) ze sa niekomu moje sarkasticke a ironicke poznamky nepacia.

//
byt nacek a mat facepalmy z toho, ze svet je inak ako v Zjem aj Vlek niej sarkazmus. to je na diagnozu
vidis? :D proste tu su paranoidne entity, ja ani neviem co zem a vek je xD a vlasaty bradaty stoner/nacek je tiez zaujimavy image :lol:

:minus:
nácek nerovná sa skinhead
Nevidis, ze ovladam gramatiku? Ako by som mohol byt nácek! Na pláš!

Ale tesi ma, ze mam free ukazku ludi, co nechapu sarkazmu hned k prispevku o nom, takej sluzby som fakt necakal, diky hosi mate to u mna a nasho vodcu!
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Ked som mal 19-20 rokov, tak som 2 letne sezony pracoval pre taku armensku rodinu, ktora vlastni siet fastfoodu a cukrarni. Ja som robil v prevadzke, kde robili hlavne take "plazove" jedlo ako kebab, langose, cigansku, hranolky atd. A teda ja som zodpovedal za pokladnu, vycap a bar. A moj byvaly sef alebo jeho svagor vtedy chodili aj s privesom na rozne take akcie ako hody a podobne.
Cez leto sme boli s jeho svagrom, tiez Armencom, na medzinarodnej vystave v BA predavat kebab a nejake obcerstvenie. Ten jeho svagor je presny opak mojho byvaleho sefa, taky uplny spomaleny lážo-plážo pohodak. Prisla za nami taka pani v strednom veku a pytala sa, ze "z coho je to maso". A ten svagor mojho sefa jej hovori, ze "Pani, no z coho by to bolo? Zo slona predsa. Kolko kebabov si prosite?" A ona mala asi 5 sekund len otvorene usta, ako keby nieco chcela povedat, ale bola v soku a potom sa otocila a isla prec a len z nej vyslo "Jezisi, to som nevedela, ze je to zo slona." A on po nej ani nic nekrical, len sa na mna otocil, drzal si oba ruky na hlave a hovori "Jooooj, ti ludia su taki sprostiiii". :lol: Tak ten sarkazmus nepouzivajte v praci. Je to neprofesionalne a stazuje to firemnu komunikaciu. :mrgreen: :mrgreen:

Rozpoznavanie sarkazmu a ironie dost zalezi od toho, ci sa ti ludia poznaju a samozrejme od neverbalnej komunikacie. Preto moze dojst k dost velkym nedorozumeniam hlavne ak pouzivate sarkazmus v pisomnom styku, kde neverbalna komunikacia absentuje.

A samozrejme je uplne mozne, ze ludia tvojmu sarkazmu nerozumeju, lebo na to nemaju proste dostatocne schopnosti. Pracujem uz niekolko rokov s dospelymi ludmi, ktori maju mentalnu retardaciu, autizmus, schizofreniu a kombinovane postihnutia a tam je proste ohromny smiech na celu triedu, ked mi spadne na zem taska alebo nieco rozbijem. Niekedy im tak zavidim, ze sa proste vedia tak uprimne rehotat na takychto uplnych hlupostiach. A to teraz nebol sarkazmus.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Tak tak :)
Prílohy
brain.jpg
brain.jpg (10.99 KiB) 912 zobrazení
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

http://southpark.cc.com/full-episodes/s ... rcastaball

spomenul som si na ephramkov príspevok, keď som toto pozeral :)
Napísať odpoveď