Drobné opravy svojho auta / motorky

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Drobné opravy svojho auta / motorky

Príspevok od používateľa heker »

Skusil by som to najskor ocistit, potom zatriet zakladnou farbou, az na to by som dal ten silikon alebo body farbu ako sa dava na podvozky.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Značku si mohol nalepiť 3M suchým zipsom, teda pokiaľ by si tam mal rovný podklad.. ;)
nejakymarko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa nejakymarko »

Mal som ju nalepenu den braven obojstrannou páskou, na jednom aute to drží už asi 5 rokov, mne sa to za dva mesiace uvoľnilo 3x, tak som stratil nervy :-D
Ale dik za tip, najbližšie vyskúšam
brm
Darca
Darca

Čo som čítal diskusie k tejto téme, všetci odporúčajú 3M Dual Lock.. mal som možnosť vyskúšať pevnosť takto prilepenej značky a jednoducho to nešlo dole! Mal som pocit, že skôr ohnem okraj značky.. :D Už mám aj ja kúpený ten zips, už len čakám, kým sa oteplí aspoň na tých 15°C a idem tiež lepiť, aby som sa zbavil rámčekov.. ;)
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Brm, ty si iny tunner :D
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

1-2 kone to prida 8)
brm
Darca
Darca

Si píš, som tažký tunnnnner a tých konnnnníkov pridá určite viac! ;)
Spoiler
Je to blbosť, bežný človek si nevšimne rozdiel.. ale stojí to pár €, tak prečo sa nezbaviť zbytočnej reklamy a trochu si "nevyčistiť" vzhľad aj takéhoto auta? Sú aj bezrámové držiaky, ale toto sa mi viac pozdáva...
2016-12-10.jpg
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

tak podlozky si mozes kupit akekolvek..ja mam napriklad pekne klubove
ale v podstate ano, ked sa ti to paci tak preco nie :)
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

Za mna osobne je to krajsie s podlozkou :P Ale kazdemu sa paci nieco ine... :)
nejakymarko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa nejakymarko »

osobne som tiez za riesenie bez podloziek, ale bolo to kontraproduktivne (o tej 3m bohuzial pocujem prvy krat) tak snad tie dve dierky nerozkvitnu :D
brm
Darca
Darca

Páni, nie je to asi na drobnú opravu, ale zaujímala by ma len diagnostika, možná príčina problému a nechcem kvôli tomu zakladať novú tému..

Moji rodičia dôchodcovia sa dnes vybrali cez celú republiku z KE do BA s medzizastávkou v LM na Hyundai i30 1.6CVVT ročník 2011. Teraz mi volali, že niečo sa s autom stalo. Ešte v Hybe na pumpe bez problémov natankovali, no tesne pred LM im začal svietiť olej a keď už parkovali v LM, už vraj bolo vidno kvapkať olej na cestu. Otvorili kapotu a vraj celý motor od oleja. Ten bol takmer čistučký, keďže v septembri menili tesnenie pod hlavou, auto bolo v servise takmer dva týždne a odvtedy sa na ňom spravilo max 4000-5000km.

Ráno síce idú skúsiť zájsť hneď do miestneho servisu, ale aj tak ak by niekto vedel tipnúť, čo to asi môže byť. Dá sa ešte teoreticky rátať s tým autom, aby zajtra zvládlo trasu LM - BA a na druhý deň BA - KE? Do rána ďaleko, tak aby človek vedel, s čím môže počítať.

:)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

asi najskor hlava alebo tesnenie... hlavne s tym uz nikam nechod...
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Pokiaľ im praskla hlava motora a uniká im olej, tak by som im určite neradil ísť ďalšie stovky kilometrov, lebo si môžu akurát tak zadrieť celý motor a potom je to na niekoľkotisícovú výmenu. Najlepšie by bolo to hodiť do servisu.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Veru, skus ich poprosit o fotku, to pomoze urcit priblizny zdroj. Ale ak je "cely motor od oleja", tak to asi bude vaznejsie a do KE pride akurat tak na odtahovke :?
brm
Darca
Darca

Takže len nejaká prasknutá hadička asi nehrozí. :( Ale tiež si myslím, že to bude mať dočinenia s tou hlavou, len som dúfal v niečo jednoduchšie, že to servis zajtra opraví a ešte stihinú tú cestu. Oki, ďakujem... uvidíme zajtra, čo to naozaj bude.
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

prrrrr pani.. prasknuta hlava? nezartujte.. hlava praskne tam, kde je najtensia stena a to je medzi ventilmi.. a urcite cez prasknutu hlavu nevytlaci olej za par minut jazdy.. to by z nej muselo vylupnut suplatu o velkosti zapalkovej skatulky... mne toto pride ako odpadnuta/prelomena hadicka alebo rurka, prasknuta vana a podobne.. to je velky unik oleja. pokial pojdu do toho servisu, a po nastartovani im bude svietit oranzova kontrolka oleja, tak nech kludne prejdu.. hned ako sa rozsvieti cervena kontrolka, tak rychlo zastat a vypnut motor...

//// esta ma napadlo tesnenie pod vikom ventilov alebo odvetravanie motora.. odtial vie paradne mrdat olej
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

no veko som myslel... tesnenie detto...

ak je to zastriekane cele, tak to vali odniekial, kde je tlak a nie je to niekde naspodu... vycistit motorovy priestor, doliat olej a nastartovat...
brm
Darca
Darca

Ďakujem.. hneď ráno dohodli odťah do servisu a tam by sa mu mali venovať okolo 12h... tak som zvedavý. Ak to bude niečo vážne, budem ja musieť ešte dnes po práci ťahať do BA..

//autoeditácia príspevku (15 Mar 2017, 10:21)
Update.. vraj z tej septembrovej opravy tesnenia pod hlavou je niečo uvoľnené. Servis v LM (nie je to autorizovaný servis, najbližší autorizák je v Dolnom Kubíne alebo v Poprade) sa do toho veľmi nechce púšťať, že nech sa reklamuje tá septembrová oprava v KE. Servis v KE bude akceptovať reklamáciu, ale chce, aby auto bolo doručené do KE. Teraz riešia, kto preplatí odťahovku z LM do KE = asi 400€.. zatiaľ to nikto nechce..

:roll:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

By ma zaujimalo kto vypocital 400 eur za odtah, ci autorizak v Kosiciach??? Vsak nech si tam poslu odtahovku, ked sposobili problem a ked to ide cez reklamaciu, ci???
brm
Darca
Darca

Mám tu pri sebe jednu faktúrku za odťah v rámci východného Slovenska, na ktorej našej firme účtovali 0,65€ + DPH za kilometer + 20€ naloženie a 20€ vyloženie.. čiže LM - KE a cesta späť by mohla výjsť na cca 300€. Logicky mi to tiež vyplýva, že odťah by mal zabezpečiť alebo minimálne preplatiť servis v KE. Havarijná poistka myslím pokrýva iba odťah do najbližšieho servisu. Uvidíme, čo vybavia. Záruka na auto bola 5 rokov a tá vypršala minulý rok v júni.
Napísať odpoveď