Drobné opravy svojho auta / motorky
Re: Drobné opravy svojho auta / motorky
Skusil by som to najskor ocistit, potom zatriet zakladnou farbou, az na to by som dal ten silikon alebo body farbu ako sa dava na podvozky.
Značku si mohol nalepiť 3M suchým zipsom, teda pokiaľ by si tam mal rovný podklad.. 
-
nejakymarko
Addict
Mal som ju nalepenu den braven obojstrannou páskou, na jednom aute to drží už asi 5 rokov, mne sa to za dva mesiace uvoľnilo 3x, tak som stratil nervy 
Ale dik za tip, najbližšie vyskúšam
Ale dik za tip, najbližšie vyskúšam
Čo som čítal diskusie k tejto téme, všetci odporúčajú 3M Dual Lock.. mal som možnosť vyskúšať pevnosť takto prilepenej značky a jednoducho to nešlo dole! Mal som pocit, že skôr ohnem okraj značky..
Už mám aj ja kúpený ten zips, už len čakám, kým sa oteplí aspoň na tých 15°C a idem tiež lepiť, aby som sa zbavil rámčekov.. 
Brm, ty si iny tunner 
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
1-2 kone to prida 
Si píš, som tažký tunnnnner a tých konnnnníkov pridá určite viac! 
Spoiler
Je to blbosť, bežný človek si nevšimne rozdiel.. ale stojí to pár €, tak prečo sa nezbaviť zbytočnej reklamy a trochu si "nevyčistiť" vzhľad aj takéhoto auta? Sú aj bezrámové držiaky, ale toto sa mi viac pozdáva...
-
guess.whoo
Redeemer
tak podlozky si mozes kupit akekolvek..ja mam napriklad pekne klubove
ale v podstate ano, ked sa ti to paci tak preco nie
ale v podstate ano, ked sa ti to paci tak preco nie
Za mna osobne je to krajsie s podlozkou
Ale kazdemu sa paci nieco ine... 
-
nejakymarko
Addict
osobne som tiez za riesenie bez podloziek, ale bolo to kontraproduktivne (o tej 3m bohuzial pocujem prvy krat) tak snad tie dve dierky nerozkvitnu 
Páni, nie je to asi na drobnú opravu, ale zaujímala by ma len diagnostika, možná príčina problému a nechcem kvôli tomu zakladať novú tému..
Moji rodičia dôchodcovia sa dnes vybrali cez celú republiku z KE do BA s medzizastávkou v LM na Hyundai i30 1.6CVVT ročník 2011. Teraz mi volali, že niečo sa s autom stalo. Ešte v Hybe na pumpe bez problémov natankovali, no tesne pred LM im začal svietiť olej a keď už parkovali v LM, už vraj bolo vidno kvapkať olej na cestu. Otvorili kapotu a vraj celý motor od oleja. Ten bol takmer čistučký, keďže v septembri menili tesnenie pod hlavou, auto bolo v servise takmer dva týždne a odvtedy sa na ňom spravilo max 4000-5000km.
Ráno síce idú skúsiť zájsť hneď do miestneho servisu, ale aj tak ak by niekto vedel tipnúť, čo to asi môže byť. Dá sa ešte teoreticky rátať s tým autom, aby zajtra zvládlo trasu LM - BA a na druhý deň BA - KE? Do rána ďaleko, tak aby človek vedel, s čím môže počítať.

Moji rodičia dôchodcovia sa dnes vybrali cez celú republiku z KE do BA s medzizastávkou v LM na Hyundai i30 1.6CVVT ročník 2011. Teraz mi volali, že niečo sa s autom stalo. Ešte v Hybe na pumpe bez problémov natankovali, no tesne pred LM im začal svietiť olej a keď už parkovali v LM, už vraj bolo vidno kvapkať olej na cestu. Otvorili kapotu a vraj celý motor od oleja. Ten bol takmer čistučký, keďže v septembri menili tesnenie pod hlavou, auto bolo v servise takmer dva týždne a odvtedy sa na ňom spravilo max 4000-5000km.
Ráno síce idú skúsiť zájsť hneď do miestneho servisu, ale aj tak ak by niekto vedel tipnúť, čo to asi môže byť. Dá sa ešte teoreticky rátať s tým autom, aby zajtra zvládlo trasu LM - BA a na druhý deň BA - KE? Do rána ďaleko, tak aby človek vedel, s čím môže počítať.
-
RATZINGER666
Darca
asi najskor hlava alebo tesnenie... hlavne s tym uz nikam nechod...
Pokiaľ im praskla hlava motora a uniká im olej, tak by som im určite neradil ísť ďalšie stovky kilometrov, lebo si môžu akurát tak zadrieť celý motor a potom je to na niekoľkotisícovú výmenu. Najlepšie by bolo to hodiť do servisu.
Veru, skus ich poprosit o fotku, to pomoze urcit priblizny zdroj. Ale ak je "cely motor od oleja", tak to asi bude vaznejsie a do KE pride akurat tak na odtahovke 
Takže len nejaká prasknutá hadička asi nehrozí.
Ale tiež si myslím, že to bude mať dočinenia s tou hlavou, len som dúfal v niečo jednoduchšie, že to servis zajtra opraví a ešte stihinú tú cestu. Oki, ďakujem... uvidíme zajtra, čo to naozaj bude.
prrrrr pani.. prasknuta hlava? nezartujte.. hlava praskne tam, kde je najtensia stena a to je medzi ventilmi.. a urcite cez prasknutu hlavu nevytlaci olej za par minut jazdy.. to by z nej muselo vylupnut suplatu o velkosti zapalkovej skatulky... mne toto pride ako odpadnuta/prelomena hadicka alebo rurka, prasknuta vana a podobne.. to je velky unik oleja. pokial pojdu do toho servisu, a po nastartovani im bude svietit oranzova kontrolka oleja, tak nech kludne prejdu.. hned ako sa rozsvieti cervena kontrolka, tak rychlo zastat a vypnut motor...
//// esta ma napadlo tesnenie pod vikom ventilov alebo odvetravanie motora.. odtial vie paradne mrdat olej
//// esta ma napadlo tesnenie pod vikom ventilov alebo odvetravanie motora.. odtial vie paradne mrdat olej
-
RATZINGER666
Darca
no veko som myslel... tesnenie detto...
ak je to zastriekane cele, tak to vali odniekial, kde je tlak a nie je to niekde naspodu... vycistit motorovy priestor, doliat olej a nastartovat...
ak je to zastriekane cele, tak to vali odniekial, kde je tlak a nie je to niekde naspodu... vycistit motorovy priestor, doliat olej a nastartovat...
Ďakujem.. hneď ráno dohodli odťah do servisu a tam by sa mu mali venovať okolo 12h... tak som zvedavý. Ak to bude niečo vážne, budem ja musieť ešte dnes po práci ťahať do BA..
//autoeditácia príspevku (15 Mar 2017, 10:21)
Update.. vraj z tej septembrovej opravy tesnenia pod hlavou je niečo uvoľnené. Servis v LM (nie je to autorizovaný servis, najbližší autorizák je v Dolnom Kubíne alebo v Poprade) sa do toho veľmi nechce púšťať, že nech sa reklamuje tá septembrová oprava v KE. Servis v KE bude akceptovať reklamáciu, ale chce, aby auto bolo doručené do KE. Teraz riešia, kto preplatí odťahovku z LM do KE = asi 400€.. zatiaľ to nikto nechce..

//autoeditácia príspevku (15 Mar 2017, 10:21)
Update.. vraj z tej septembrovej opravy tesnenia pod hlavou je niečo uvoľnené. Servis v LM (nie je to autorizovaný servis, najbližší autorizák je v Dolnom Kubíne alebo v Poprade) sa do toho veľmi nechce púšťať, že nech sa reklamuje tá septembrová oprava v KE. Servis v KE bude akceptovať reklamáciu, ale chce, aby auto bolo doručené do KE. Teraz riešia, kto preplatí odťahovku z LM do KE = asi 400€.. zatiaľ to nikto nechce..
-
hojko
Site Admin
By ma zaujimalo kto vypocital 400 eur za odtah, ci autorizak v Kosiciach??? Vsak nech si tam poslu odtahovku, ked sposobili problem a ked to ide cez reklamaciu, ci???
Mám tu pri sebe jednu faktúrku za odťah v rámci východného Slovenska, na ktorej našej firme účtovali 0,65€ + DPH za kilometer + 20€ naloženie a 20€ vyloženie.. čiže LM - KE a cesta späť by mohla výjsť na cca 300€. Logicky mi to tiež vyplýva, že odťah by mal zabezpečiť alebo minimálne preplatiť servis v KE. Havarijná poistka myslím pokrýva iba odťah do najbližšieho servisu. Uvidíme, čo vybavia. Záruka na auto bola 5 rokov a tá vypršala minulý rok v júni.