ved ty dobre vies akohughito napísal:Ako si to predstavuješ?
emigracia,imigracia
Re: emigracia,imigracia
jasne, ze sa im nechce ist domov, ked prevadzacom zaplatili 5kNemecko od februára zvýši podporu migrantom, ktorí sa rozhodnú dobrovoľne vrátiť do vlasti. Utečenci v rámci nového programu dostanú až 1200 eur. (čtk)
Problem je ze ten system ako je teraz nastaveny motivuje utecencov, aby vyplavali na more a tam sa nechali zachranit. Ak sa chces dostat do EU, musis podstupit toto riziko (a tisice ich pritom aj umieraju). Krajiny EU by nemali toto spravanie podporovat, naopak mali by sa snazit ho zamedzit (napr. vracanim lodi spat do Afriky). Naopak, ak uz tak strasne chcu prijmat utecencov, mali by postavit system tak, aby utecencov tomuto nevystavovali (napr. zriadenim zachytnych taborov v Afrike). Toto by zaroven bolo dobre aj pre EU krajiny, lebo by mohli regulovat prijem.hughito napísal:Import teda je, ak sa zachraňujú ľudia, ktorí sú v priamom ohrození života. Neviem, ako sa dá tento "import" nepodporovať okrem toho, že by sa nechali pokapať v tej vode. Ako si to predstavuješ?
nie je to myslene mimo pobrezia Lybie... Taliani to robia tak ako som to opisal vyssie... (13 km od pobrezia - https://www.theguardian.com/world/video ... oast-video)beardie napísal:au large de la Libye nie je nahodou myslene mimo pobrezia Lybie?![]()
cize v medzinarodnych vodach?
Popravde ti to neviem prelozit doslova do nasej slovenciny, no po 6 rokoch zitia vo Francuzsku a z toho 5 stravenych na Univerzite, si dovolim povedat, ze ked niekto napise au large de la Libye, tak sme velmi blizsko pobrezia...keby to bolo priamo v lybijskych vodach, nepouzili by predlozky pres / vers / aupres?
ty nie si premierny buran, ty si rasista ktory sa skryva za tabulky (trosku vyssi level nez kotlebovci a spol.)... svojimi prispevkami, produkujes nenavist a ta prinesie len co? dalsiu nenavist...ja som len priemerny buran
Uznávam svoju chybu, je to ešte horšie ako minulý rok
Vyplýva z toho nasledovne:
- podľa tvojej definície je to import ako vysity
- Lekári bez hraníc nielen, že porušujú zákony o pasovani ľudí, ale dokonca ešte aj (veľmi pravdepodobne) neoprávnene vstupujú do vysostnych vôd cudzej krajiny
P.S.: nemám nič voči akejkoľvek rase, som proti importu nepreverenych ľudí, aj keby boli fialovi
Medzinárodné vody sú podľa definície 24 mil a viac
Once a ship is 24 miles from any coastline, it's on the high seas (or international waters)
Vyplýva z toho nasledovne:
- podľa tvojej definície je to import ako vysity
- Lekári bez hraníc nielen, že porušujú zákony o pasovani ľudí, ale dokonca ešte aj (veľmi pravdepodobne) neoprávnene vstupujú do vysostnych vôd cudzej krajiny
P.S.: nemám nič voči akejkoľvek rase, som proti importu nepreverenych ľudí, aj keby boli fialovi
Medzinárodné vody sú podľa definície 24 mil a viac
Once a ship is 24 miles from any coastline, it's on the high seas (or international waters)
námorných míľ, tie su ine ako tie pozemne. a je tam velke mnozstvo vynimiek - ci uz na menej, alebo viac
o zachrannych operaciach na mori od OSN:
http://www.unhcr.org/487b47f12.pdf
hlavne bod 6
o zachrannych operaciach na mori od OSN:
http://www.unhcr.org/487b47f12.pdf
hlavne bod 6
Si naozaj myslis, ze Libya zakazuje alebo neda povolenie lodiam, ktore chodia zachranovat ludi k ich pobreziam? Ty na ktorej planete zijes...beardie napísal:- Lekári bez hraníc nielen, že porušujú zákony o pasovani ľudí, ale dokonca ešte aj (veľmi pravdepodobne) neoprávnene vstupujú do vysostnych vôd cudzej krajiny
[/i]
Keby ich chcela tak veľmi zachraňovať, pustila by ich v bárkach na otvorené more?
Ešte minulý rok mali toľko chochmesu, ze aspoň doplavali do medzinárodných vôd. Po novom už naozaj MSF fungujú ako Mhd a importuju vo veľkom bez starostí
Inak, keď sa teda môžu bez problémov lode MSF pohybovať v lybijskych vodách, nebolo by jednoduchšie a rýchlejšie voziť emigrantov na lybijske pobrežie? To by sa stihli otočiť viackrát a bolo by výrazne menej obetí, ci nie?
Ešte minulý rok mali toľko chochmesu, ze aspoň doplavali do medzinárodných vôd. Po novom už naozaj MSF fungujú ako Mhd a importuju vo veľkom bez starostí
Inak, keď sa teda môžu bez problémov lode MSF pohybovať v lybijskych vodách, nebolo by jednoduchšie a rýchlejšie voziť emigrantov na lybijske pobrežie? To by sa stihli otočiť viackrát a bolo by výrazne menej obetí, ci nie?
Ocividne si tu niekto sedi na kably...
Nikto nikoho nepusta na otvorene more...
Ziadne medzinarodne vody v Stredozemnom mori nie su...
Jednoduchsie to urcite je, ale ludia nastastie nerobia to co je jednoduchsie... Ak ich odnesu ich naspat, na pobrezie kde asi najskor nechali svoje posledne uspory, tak to je skoro ako keby im pichli ten gumeny cln na otvorenom mori...
ach no, kde su tie casy, ze beardie mal aj nejaky racionalny argument...
Nikto nikoho nepusta na otvorene more...
Ziadne medzinarodne vody v Stredozemnom mori nie su...
Jednoduchsie to urcite je, ale ludia nastastie nerobia to co je jednoduchsie... Ak ich odnesu ich naspat, na pobrezie kde asi najskor nechali svoje posledne uspory, tak to je skoro ako keby im pichli ten gumeny cln na otvorenom mori...
ach no, kde su tie casy, ze beardie mal aj nejaky racionalny argument...
lybijsky stat nestat to nie je?Retne napísal:Nikto nikoho nepusta na otvorene more...
mozno nepouzivam spravne slovo, ako sa nazyva uzemie 41 kilometrov severne od Lybie, napriklad toto miesto: 34.529605, 19.820554?Ziadne medzinarodne vody v Stredozemnom mori nie su...
nemaju staty v Stredozemnom mori nejake vysostne vody, kam musia povolit pristup lodiam?
preco myslis?Ak ich odnesu ich naspat, na pobrezie kde asi najskor nechali svoje posledne uspory, tak to je skoro ako keby im pichli ten gumeny cln na otvorenom mori...
kazdy, kto ma peniaze, ma podla teba prist do Europy?
nebolo by lacnejsie a hlavne bezpecnejsie kupit si jednosmernu letenku?
ooo, ja som nejake niekedy mal? to ma tesi, dakujemach no, kde su tie casy, ze beardie mal aj nejaky racionalny argument...
mozes konkretizovat, rad si ich znova precitam
Libya nema dost problemov sama so sebou? Teraz, ze ti ludia tam su, nas akoze nema trapit? Ved su v Libyi, nech sa oni staraju...beardie napísal:lybijsky stat nestat to nie je?
mozno nepouzivam spravne slovo, ako sa nazyva uzemie 41 kilometrov severne od Lybie, napriklad toto miesto: 34.529605, 19.820554?
preco myslis?
kazdy, kto ma peniaze, ma podla teba prist do Europy?
nebolo by lacnejsie a hlavne bezpecnejsie kupit si jednosmernu letenku?
ooo, ja som nejake niekedy mal? to ma tesi, dakujem
mozes konkretizovat, rad si ich znova precitam
Kupit letenku?
Posledny krat ti hovorim, ziadne medzinarodne vody v stredozemnom mori nie su... Kazdy kusok je pridruzeny nejakej krajine... Napriklad na figure co ti posielam... More medzi Talianskom a Tuniskom je rozdelene na polovicu, plus Taliani tam maju Lampedusa a Pantelleria ostrovy, preto tie okruhle vybezky... Mapku s tvojim bodom si uz mozes najst sam...
ma, samozrejme, ze ma, nikdy som netvrdil opakLibya nema dost problemov sama so sebou?
tak oni tam prisli predovsetkym preto, lebo ti pred nimi sa dostali do Europy, ak by boli na severnom pobrezi Afriky vybudovane hotspoty a vsetkych by tam vracali, tak by ich bolo v Lybii minimumTeraz, ze ti ludia tam su, nas akoze nema trapit? Ved su v Libyi, nech sa oni staraju...
ano, v com je problem?Kupit letenku?
urcite mi budes potom vediet objasnit, ake pravidla platia pri vstupe do vysostnych vod nejakej krajiny, napriklad Lybie, alebo aj TalianskaKazdy kusok je pridruzeny nejakej krajine...
moze tam priplavat ktokolvek? doviezt/odviezt ludi a cargo?
Neviem ti to objasnit a ani nemam cas/chut ti to hladat.. no verim, ze dohody ktore sluzia na zachranu zivotov existuju a nikto tym neporusuje ziadne pravidla...
ano, to urcite existuju, preto nerozumiem, preco chces, aby ich vozili z pobrezia Lybie az do Talianska a nie naspat do Lybie, ved v druhom pripade by mohli zachranit vyrazne viac ludi, len minuly rok sa utopilo asi 3000 ludi, vratane malych deti
co je podla teba za tym?
v com je problem s kupou letenky? preco sa musia uchylovat k takej nebezpecnej ceste cez Stredozemne more, keby mohli bez problemov preletiet priamo do Rima (napr z Tunisu) za zlomok ceny, ktory musia zaplatit prevadzacom?
co je podla teba za tym?
v com je problem s kupou letenky? preco sa musia uchylovat k takej nebezpecnej ceste cez Stredozemne more, keby mohli bez problemov preletiet priamo do Rima (napr z Tunisu) za zlomok ceny, ktory musia zaplatit prevadzacom?
beardie, neboli by v Libyi ale v inej krajine. pred tymto povykom sa ich tisice pokusali prekonat hranice medzi Spanielskom a Marokom. tam postavili plot uz v roku 1993. prvy utok zaznamenal v roku 2005, kedy tam zomrelo do 20 osob posusajucich sa vniknut do Spanielska/EU.
Maroku aj Spanielsku to Lekari bez hranic a Amnesty international davaju vyzrat preto, lebo nechavaju v pusti ludi bez vody a jedla.
okrem ineho ma Maroko svoj Múr na uzemi "Zapadnej Sahary".
no a este podhlad sudobej tlace na ekonomicku migraciu pred 26 rokmi.
Maroku aj Spanielsku to Lekari bez hranic a Amnesty international davaju vyzrat preto, lebo nechavaju v pusti ludi bez vody a jedla.
okrem ineho ma Maroko svoj Múr na uzemi "Zapadnej Sahary".
no a este podhlad sudobej tlace na ekonomicku migraciu pred 26 rokmi.
- Prílohy
-
- utecenci91.png (369.25 KiB) 895 zobrazení
ano, utoky na plot v Ceute su bezne
mame ich vsetkych prijat alebo co navrhujes?
Kriminální živly tady nestrpíme, ale vedeme v současnosti jednání o tom, aby i tato skupina lidí mohla získat povolení k práci.
je tam naozaj napisane to, co tam vidim?
mame ich vsetkych prijat alebo co navrhujes?
Kriminální živly tady nestrpíme, ale vedeme v současnosti jednání o tom, aby i tato skupina lidí mohla získat povolení k práci.
je tam naozaj napisane to, co tam vidim?
s hotspotmi som uz neraz suhlasil.
ano, je to tam tak napisane. takze pred 26 rokmi vlada CSFR jednala o prijati kriminalnych zivlov. doslova. kto vie ako to dopadlo, ale kto v 90.tych zvysil kriminalitu neboli migranti.
s tym lietanim Tunis-Rim bude asi problem s hranicnou kontrolou. bez platneho viza ich nepustia do lietadla.
ano, je to tam tak napisane. takze pred 26 rokmi vlada CSFR jednala o prijati kriminalnych zivlov. doslova. kto vie ako to dopadlo, ale kto v 90.tych zvysil kriminalitu neboli migranti.
s tym lietanim Tunis-Rim bude asi problem s hranicnou kontrolou. bez platneho viza ich nepustia do lietadla.
som necakal, ze uz v roku '91 boli v CSR slnieckarijackb napísal:s hotspotmi som uz neraz suhlasil.
ale nie, to by fakt spravili?s tym lietanim Tunis-Rim bude asi problem s hranicnou kontrolou. bez platneho viza ich nepustia do lietadla.
rasisti