Nejde spustiť PC

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Neide spustiť PC

Príspevok od používateľa heker »

Najskor treba reset.
jozotom
Light Star
Light Star

Re: Neide spustiť PC

Príspevok od používateľa jozotom »

20170207_101251.jpg
Tu su Fotky konektorov, len neviem prečo konektor od klavesnice ružovy mi pasuje len do zelenej zdierky a ta neieje nahodou na myš? IR ta čierna je načo?
Nebude konektor na klavesnicu ten ružovy celkom hore vľavo? Ale potom prečo nejde klavesnica ked ju zapojim do USB?
Prílohy
20170207_102312.jpg
20170207_101713.jpg
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: Nejde spustiť PC

Príspevok od používateľa hojko »

Ruzovy a zeleny konektor byva rovnaky, jeden je pre klavesnicu a dalsi pre mys. Pripadne niektore dosky maju uz len jeden konektor oznaceny polovicu na zeleno a polovicu na ruzovo, takze je jedno, ze ci tam pripojis mys alebo klavesnicu. Pre klavesnicu je ruzovy, pre mys je zeleny. Ten konketor na fotke hore, tak to je PS2 konektor. Na fotke skirnky vzadu nie je PS2 konektor v tej ruzover farbe, ale je to NYS325 konektor (full size 5 pin DIN). Preco je tam taky konektor, tak to netusim, pretoze taky konektor sa pouzival na klavesniciach pred 30-timi rokmi, potom sa zacal pouzivat klasicky PS2 konektor, ktory sa pouzival dlhe roky a este aj dnes sa najde na doskach, hoci uz vsetko funguje cez USB. Bud si zozenies taku klavesnicu alebo pouzijes redukciu. S USB klavesnicou podla mna na starej doske nepochodis, pretoze USB klavesnica sa v takomto pripade inicializovala az pri nabehnuti Windowsu.
jozotom
Light Star
Light Star

Klavesnica mi už ide našiel som redukciu PS/2 na 5 pin DIN.
Nainstaloval som Windows ale zase mi neide MYŠ s USB
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Bez nainstalovaneho driveru k USB na tejto starej doske nerozbehas mysku. Cize najskor treba nainstalovat driver na USB pomocou klavesnice, mozno aj pripadny driver k myske.
jozotom
Light Star
Light Star

Ako najdem driver k usb a ako sa instaluje
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Teraz si robis srandu, vsak??? Najdes ho na oficialnej stranke vyrobcu dosku pod modelom tvojej dosky medzi drivermi, kde si zvolis este prislusny operacny system pre ktory potrebujes driver. Instaluje sa enterom na klavesnici v lepsom pripade, v horsom cez ovladaci panel - system - spravca zariadenia.
Napísať odpoveď