Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
rebuss
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

Príspevok od používateľa rebuss »

Tiež ma to napadlo, že tam asi bude nutná podmienka tej väčšej súhry faktorov, ktoré si spomínal.

V podstate ale ak si to človek zoberie takto vážne, tak už ide o životný štýl, v zmysle, že nejde len o nejakú prípravu na Olympijské hry, kde niekoľko mesiacov pred súťažou dostávaš telo za hranu a výkony sa snažíš tlačiť na maximum (o stieračoch ani nehovorim), a po súťaži pozvoľníš (Je to proste už na celý život). Takisto z môjho uhla pohľadu, aby sa malo zmysel baviť o náraste sily, tak je treba dodať, že bez súčasnej starostlivosti/postupného zosilňovania aj kĺbov a šliach to nemá význam.

Čiže z toho komplexného hľadiska (telo ako celok) to takto vidím ja.

/A ešte si spomínam na radu jedného staršieho pána, ktorý bol v mladosti aktívny športovec (v starších rokoch, ale, nijako nepoľavuje), dalo by sa povedať v zmysle výkonnostný smer, nasledovnú: Chlapci, vy sa len sústredíte na bicepsové zdvihy a jednoručky - to sú izolačky.. Ak chcete mať poriadne bicepsy, robte poriadne drepy! : )
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Samozrejme, že drep je základ.. pretože stimuluje tvorbu TST. Bicepsový zdvih s vytáčaním, pričom je ruka opretá o lavičku, stimuluje pramálo.
rebuss
Star
Star

Príspevok od používateľa rebuss »

No hej, ale skús to povedať nejakému zelenáčovi, bude mať výraz na tvári jak my v tych časoch.

japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa japaja »

Ak máš času viac a posilňovňu poctíš svojou návštevou 4x a viac = vykonávaj tréningy jednotlivých partií, resp. každú partiu odcvič minimálne dvakrát do týždňa.
( https://fitcult.refresher.sk/319/Ako-ca ... ast-svalov )

čo si o tom myslíte? praktizuje to niekto takto?
hughito
Redeemer
Redeemer

To s tým odcvičením min. 2 krát do týždňa je pravda. Článok sa mi teraz čítať nechce, FC poznám a sú tam dobré veci. Ale aj s ohľadom na regeneráciu sa najčastejšie robia také plány, kde máš 3-4 tréningové dní do týždňa.
Dante Flyshit
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Dante Flyshit »

rebuss napísal:Myslíte, že je možné dopracovať sa čistý na 350+ drep/mrtvy ťah?.
Nereálne. Už 250 je hodne nadpriemerný ťah a fantastický drep pre naturála. Priemerný borec po rokoch svedomitého tréningu a optimálnej stravy, bude podľa mňa niekde okolo 130-180 benc, drep 200-250, mrtvy 250-300. Dá sa aj viac, ale to si buď supertalent alebo si aspoň priemer a sypeš jak drak :mrgreen:
hughito
Redeemer
Redeemer

250 nie je nič extra. Ono je veľký rozdiel, ak niekto roky buduje svaly a zameria sa na tzv. bodybuilding. Preňho je dosiahnuť takéto čísla už dosť namáhavé. Ale ak sa niekto cielene venuje vzpiernaiu alebo powerliftingu, má na to uspôsobený tréning, vie ako na to, maká tvrdo a dobre sa stravuje a regeneruje, tak 250 ťah/drep dosiahne, najmä ak je to váhovka cez 100 kg bez nejakých extra problémov.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

zaciatkom roka som si povedal ze konecne schudnem z brucha, nie je to nic strasne, ale predsa, naco to tam bude ked to tam nemusi byt :)
kupil som si permu a chodil som..cvicil, cely mesiac kazdy 2-3 den, dnes ma tak napadlo ked som sa na seba pozrel, ze v podstate nevidim vysledky, teda vidim, ale nie na bruchu, vidim vysledky na rukach, biceps, triceps, trochu ramena a trochu chrbat, na zaciatku som na kladke ledva ťahal 30-35kg, dnes ťahám 55kg, teda narast sily tam je, mam dost silne nohy z bicyklovania, predkopavacky serie po 85kg, legpress serie po 100kg, nikdy predtym som takto v gyme necvicil, potrebujem poradit ako na to, aby sa vysledky prejavili aj na bruchu, rano a vecer beriem true whey protein, po treningu beriem pure iso whey protein kvoli rychlejsej vstrebatelnosti, pocas treningu pijem zmiesane bcaa a kreatin ako napoj, cvicenie vzdy koncim 20 minut na spinneri, strava kuracie a hovadzie maso, tuniak, salaty, arasidove maslo, nic nezdrave cely novy rok
LukasqoO
King
King

Príspevok od používateľa LukasqoO »

musíš sa rozhodnúť, či chceš nabrať alebo schudnúť (vyrysovať)
ak vyrysovať, tak pozri sacharidové vlny
CheZteR
Redeemer
Redeemer

nemam co vyrysovat :D
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Chcel si schudnúť, tak si si kúpil permanentku do posilky a nemáš absolútne tušenia čo robíš :).
Hm...:).
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

chudnut z brucha mozes stravou, nie posilkou
alebo dlhodobou a pravidelnou aerobnou aktivitou :)
ArAsHiD
Professional
Professional

Príspevok od používateľa ArAsHiD »

Pokračuj v cvičení aspoň 3 krát za týždeň a v dobrej strave. Výsledky prídu :)
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa rochedo »

CheZteR napísal:zaciatkom roka som si povedal ze konecne schudnem z brucha, nie je to nic strasne, ale predsa, naco to tam bude ked to tam nemusi byt :)
kupil som si permu a chodil som..cvicil, cely mesiac kazdy 2-3 den, dnes ma tak napadlo ked som sa na seba pozrel, ze v podstate nevidim vysledky, teda vidim, ale nie na bruchu, vidim vysledky na rukach, biceps, triceps, trochu ramena a trochu chrbat, na zaciatku som na kladke ledva ťahal 30-35kg, dnes ťahám 55kg, teda narast sily tam je, mam dost silne nohy z bicyklovania, predkopavacky serie po 85kg, legpress serie po 100kg, nikdy predtym som takto v gyme necvicil, potrebujem poradit ako na to, aby sa vysledky prejavili aj na bruchu, rano a vecer beriem true whey protein, po treningu beriem pure iso whey protein kvoli rychlejsej vstrebatelnosti, pocas treningu pijem zmiesane bcaa a kreatin ako napoj, cvicenie vzdy koncim 20 minut na spinneri, strava kuracie a hovadzie maso, tuniak, salaty, arasidove maslo, nic nezdrave cely novy rok
Chces zhodit z brucha ? To je pekne, to chce kazdy. Problem je ze brucha sa zhadzuje najtazsie. To je posledne miesto odkial zacnu ubudat tuky.
Musis si vyratat aka je tvoja denna spotreba a musis prejst do kalorickeho deficitu. Musis si vyratat makra. Pri deficite je dolezite mat zvyseny prisun bielkovin.

Cele to zavisi od stravovania.
Ba-Yo
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Ba-Yo »

CheZteR: zníž príjem cukrov na minimum. Mne najviac išli tuky dole, keď som mal ako jediný príjem cukrov ovocie po tréningu a na ráno iba tuky, bielkoviny.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

skusim tie sacharidove vlny teda, cukry mam na minime
hughito
Redeemer
Redeemer

Dôležitejší je celkový pomer príjem/výdaj energie.

Sacharidové vlny nevydržíš dlho a potom príde placebo efekt.
nath4n
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa nath4n »

Presne výdaj a príjem je hlavný. Každý tréning keď ideš cvičiť si na začiatku daj 3 cviky na brucho. Z každého cviku daj 3 série (cviky) po cca 15 opakovaní, 15+15+15 a prestávka cca pol minúty a zase taký menší kruhový. Brucho dáš vtedy dole keď cvičíš s minimálnou prestávkou. Kukni si napríklad cviky aj pre ženy, príde to smiešne ale pomáhajú. Ľahsedy sú fajn ale s tým veľa nezhodíš.
hughito
Redeemer
Redeemer

Samotné cvičenie nemá zásadný vplyv na brucho, vplyv má strava, teda treba menší príjem a väčší výdaj. Výdaj zabezpečíš najmä kardiom, ideálne hiit.
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa rochedo »

Asi tak. Cvicis kvoli tomu aby sa ti pocas chudnutia zachovala svalova hmota resp. aby strata bola minimalna.
Napísať odpoveď