Prezidentské voľby 2016 v USA
Re: Prezidentské voľby 2016 v USA
a co ako mal priniest tento pan do diskusie? 
povedal by som, ze hlavne reklamu na FB skupinu autorov titulkov
co je rovnako zaujimave ako Mazurek a kebab. lebo prave v skupine "Preco amerikanofilom hrabe" je ku prezidentovi Kiskovi najviac komentarov v duchu "Kiska nie je moj prezident", alebo sa tam sklonuje s jeho menom vlastizrada, zapredanec a podobne. takze rozdiel je len v sposobe strajku: v US na uliciach, na Slovensku na internete
co je rovnako zaujimave ako Mazurek a kebab. lebo prave v skupine "Preco amerikanofilom hrabe" je ku prezidentovi Kiskovi najviac komentarov v duchu "Kiska nie je moj prezident", alebo sa tam sklonuje s jeho menom vlastizrada, zapredanec a podobne. takze rozdiel je len v sposobe strajku: v US na uliciach, na Slovensku na internete
lepšia otázka je čo majú priniesť tie smiešne protesty a tí ešte smiešnejší protestujúci.
Haha
Trumpov bic funguje nielen na islamskych fundamentalistov, ale aj na tych krestanskych.
http://www.webnoviny.sk/slovensko/clano ... cudzincov/
http://www.webnoviny.sk/slovensko/clano ... cudzincov/
No to som mal asi celkom šťastie, že som cestoval do USA ešte pred Trumpovou inauguráciou, tiež tam mám 2 pečiatky z Tuniska s arabskými hieroglyfmi z tohto roka 
Chcel som ukazat aj nejakeho cierneho fasistu, rasistu, neonacistu, xenofoba v jednomRetne napísal:a co ako mal priniest tento pan do diskusie?
Tu a reklamu ? Co sem chodi 20-30 ludijackb napísal:povedal by som, ze hlavne reklamu na FB skupinu autorov titulkov
Ale inak fajn stranka, celkom som sa pobavil, odporucam
O čom je celá kampaň proti "hejtu" a "extrémizmu"? Máme tu zopár idiotov, ktorí sa iným vyhrážajú násilím a smrťou. A mali sme už dávno legislatívu, ktorá by s takýmito ľuďmi zatočila.
Avšak o to našim bojovníkom proti extrémizmu vôbec nejde, tieto prípady sú iba zámienka. Povedzme si to na rovinu, ide o zavedenie (auto)cenzúry a umlčanie kritiky prostredníctvom strachu. Vágne formulácie ako "skryté podnecovanie nenávisti" a spolupráca so silno zaujatými aktivistami, ktorí vidia fašizmus úplne všade, to je skutočná a akútna hrozba pre našu slobodu. Keby bola situácia obrátená a niekto z opačnej strany politického spektra by vymýšľal podobné opatrenia proti ľuďom typu Havran, bol by som prvý, čo by si ich zastal a písal by som presne rovnaké veci proti hocikomu, kto by chcel hocikomu zalepiť ústa.
Spojené štáty sú vraj náš najväčší spojenec a vzor. Tak si z nich do prdele berme príklad aspoň v ochrane slobody prejavu, ktorú si na Slovensku takmer nikto neváži a aj naši macíkovia na obrázku ju berú len ako nejaký nechcený vedľajší produkt liberálnej demokracie, ktorý treba upraviť tak, aby vyhovoval a slúžil hlavne im.
Ja som porevolučné decko a nikdy som si nemyslel, že budem raz v priamom prenose sledovať, ako sa táto krajina mení na progresivistický autoritatívny režim. Neskutočne ma deprimuje, ako aj mladí inteligentní ľudia skočia našim macíkom na ich propagandu. /Janči
- Prílohy
-
- 16508214_1254225917968611_545336952965323654_n.png (257.62 KiB) 988 zobrazení
ked sa zabavas na skupine, kde komentuje najhlbsia spodina, tak ti gratulujem 
"Janči" je ten pubertiak, ktoreho fotka tu bola v ciapke Make America Great Again
"Janči" je ten pubertiak, ktoreho fotka tu bola v ciapke Make America Great Again
Neviem ako ty, ale vidim v tom satiru 
/aby sme neboli len na jednej strane barikady, mozes mi odporucit dalsie
/aby sme neboli len na jednej strane barikady, mozes mi odporucit dalsie
satira je produkcia adminov. komentarova sekcia ich fanusikov podla mna vobec nie.
a prave prostesty, ale aj ludia z tej kolaze su dokaz tej rozpoltenosti. bude chceme skutocnu slobodu prejavu a moze hovorit kazdy, alebo ju zacneme selektovat. a je jedno ci zakazeme hovorit podporovatelom Trumpa (Kotlebu, Putina) alebo zastancom Hilary (Kisku, Merkelovej).
a prave prostesty, ale aj ludia z tej kolaze su dokaz tej rozpoltenosti. bude chceme skutocnu slobodu prejavu a moze hovorit kazdy, alebo ju zacneme selektovat. a je jedno ci zakazeme hovorit podporovatelom Trumpa (Kotlebu, Putina) alebo zastancom Hilary (Kisku, Merkelovej).
Ja ti to neberem
Dobra myslienka na zamyslenie sa, cize tu na hojku skor selektovat? pretoze moznost rozdavania negativnej karmy vytvara akysi tlak byt korektny voci vacsine (autocenzura), samozrejme je to individualne ako vazne berie karmu ku srdcu. To iste ako velky joe rozpraval o tom, ako sa ludia boja otvorene priznat, ze odvolili Trumpa ?
Dobra myslienka na zamyslenie sa, cize tu na hojku skor selektovat? pretoze moznost rozdavania negativnej karmy vytvara akysi tlak byt korektny voci vacsine (autocenzura), samozrejme je to individualne ako vazne berie karmu ku srdcu. To iste ako velky joe rozpraval o tom, ako sa ludia boja otvorene priznat, ze odvolili Trumpa ?
co uznavam, ze protesty po zvoleni a inaugracii su prehnana reakcia. stale sa tie sexisticke a ine reci dali brat ako kampan a v pracovni to moze byt uplne iny clovek
ale co teraz, ked uz urobil konkretne kroky, voci ktorym sa postoj zaujat da?
ta autoceznura je vsade. pred (prvym) skotskym referendom sa niektori ludia pomaly bali obliekat si kombinaciu svetlomodrej a bielej, aby to nebolo brane ako podpora Yes. tak isto sa o svojej volbe prestali rozpravat v praci a doma, lebo to rozhadalo rodiny a pracovne kolektivy.
v pripade referenda o Brexite detto. ludia ma rozumne argumenty preco volili Leave, no ked vidia, ze to nastartovalo vlnu nevrazivosti voci Europanom, skomplikovalo to zamestnanie sa, tak su schopni sa ospravedlnit sa - nepocitali s tym, ze to pojde az ku nasilnostiam.
ale co teraz, ked uz urobil konkretne kroky, voci ktorym sa postoj zaujat da?
ta autoceznura je vsade. pred (prvym) skotskym referendom sa niektori ludia pomaly bali obliekat si kombinaciu svetlomodrej a bielej, aby to nebolo brane ako podpora Yes. tak isto sa o svojej volbe prestali rozpravat v praci a doma, lebo to rozhadalo rodiny a pracovne kolektivy.
v pripade referenda o Brexite detto. ludia ma rozumne argumenty preco volili Leave, no ked vidia, ze to nastartovalo vlnu nevrazivosti voci Europanom, skomplikovalo to zamestnanie sa, tak su schopni sa ospravedlnit sa - nepocitali s tym, ze to pojde az ku nasilnostiam.
Ked som nejaku dobu posobil na Univerzite v USA, tak som tam spoznal brilatnych ludi... vela krat som obedoval s byvalym sefom misii Apollo, absolventami tych najprestiznejsich Univerzit alebo velmi progresivnymi studentami... Niekolko z nich sa dotrepalo z Massachusetts do Washingtonu aby vyjadrilo svoj nazor voci Trumpovi...rebuss napísal:lepšia otázka je čo majú priniesť tie smiešne protesty a tí ešte smiešnejší protestujúci.
Mozno tebe to je smiesne, no normalnemu cloveku nepride smiesne to co aktualne robi Pan egocentrik...
A mozno by sme sa tu na Slovensku mali lepsie ak by ludom neprisli smiesni protestujuci ludia a ich protesty voci politikom...
V Amerike je už zvolaný národný/generálny štrajk proti Trumpovi.
Poviem ti pravdu, mne tie protesty nie su smiešne, skôr sa sám citim trapne keď vidím tych mentalne vykastrovaných ubožiakovRetne napísal:A mozno by sme sa tu na Slovensku mali lepsie ak by ludom neprisli smiesni protestujuci ludia a ich protesty voci politikom...
Poznas niekoho osobne z tych milionov ludi, ci tvoj usudok si si spravil na zaklade videa vyssie? 
Aktualita z USA, federalny sudca zablokoval Trumpove imigracne nariadenia a cudzinecka policia (US Customs and Border Protection) oznamila leteckym dopravcom, ze mozu do USA prepravit aj ludi z tych "zakazanych" moslimskych krajin.
http://www.independent.co.uk/news/world ... 62406.html
http://www.independent.co.uk/news/world ... 62406.html
Takze tato blbost je uz asi nadobro minulostou, kedze aj odvolanie na toto rozhodnutie bolo zamietnute...
Jedno stastie, ze v Amerike funguje dobre sudnictvo a je jedno, co za cloveka sedi na prezidentskej stolicke...
Jedno stastie, ze v Amerike funguje dobre sudnictvo a je jedno, co za cloveka sedi na prezidentskej stolicke...
Najlepsie na tom je to, ze toho federalneho sudcu do funkcie menovala republikanska strana cez prezidenta G.W.Busha mladsieho.
A podla komentarov ma mnoho Kanadanov ovela lepsie znalosti o Ustave USA a americkom sudnom systeme, ako maju obcania USA. Zaujimalo by ma teda, ako si Americania dokazali vybudovat taky vyspely sudny system nezavisly na statnej moci, ked znacna cast ich populacie je rovnako obciansky tupa, ako ta nasa slovenska. Mozno by sme sa z toho mohli poucit.
Tak ruzovo by som to nevidel. Napadli ten zakaz skrz to, ze nepustil do krajiny ludi s platnymi dokladmi, ktore ich opravnovali na vstup do krajiny. Ak takychto ludi zo zakazu vyjmu, mozu ho zrejme znovunastolit a zakazat vydavanie novych dokladov (co v podstate urobil aj Obama s Irakom).Retne napísal:Takze tato blbost je uz asi nadobro minulostou, kedze aj odvolanie na toto rozhodnutie bolo zamietnute...
Tak ako do NASA neberu hoc koho tak ani do sudnictva asi nebrali hoc koho... To bezni obcania o niecom takom nemaju ani len paru, je viac menej nepodstatne...ephramko napísal:Najlepsie na tom je to, ze toho federalneho sudcu do funkcie menovala republikanska strana cez prezidenta G.W.Busha mladsieho.A podla komentarov ma mnoho Kanadanov ovela lepsie znalosti o Ustave USA a americkom sudnom systeme, ako maju obcania USA. Zaujimalo by ma teda, ako si Americania dokazali vybudovat taky vyspely sudny system nezavisly na statnej moci, ked znacna cast ich populacie je rovnako obciansky tupa, ako ta nasa slovenska. Mozno by sme sa z toho mohli poucit.
//autoeditácia príspevku (05 Feb 2017, 14:15)
Ale v konecnom dosledku to uz nebude to co tam bolo teraz... cital som o jednej studentke ktora posledny rok venovala administrative, zhananiu financii, hladaniu institucie/profaka ktoru by zobral pod seba, no a po tomto vsetko mala nastupit konecne do lietadla a ist na 5 rokov do USA na phd, no a zrazu nic z toho lebo trump... tak aspon na tieto pripady sa to nebude vztahovat...eMPiko napísal: Tak ruzovo by som to nevidel. Napadli ten zakaz skrz to, ze nepustil do krajiny ludi s platnymi dokladmi, ktore ich opravnovali na vstup do krajiny. Ak takychto ludi zo zakazu vyjmu, mozu ho zrejme znovunastolit a zakazat vydavanie novych dokladov (co v podstate urobil aj Obama s Irakom).