Prezidentské voľby 2016 v USA

Diskusie na politické témy...

Vasa volba?

Hlasovanie ukončené 09 nov 2016, 16:45

Clinton
9
24%
Trump
20
54%
other candidate
8
22%

Celkom hlasov: 37

Retne
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Prezidentské voľby 2016 v USA

Príspevok od používateľa Retne »

Dalej som clenom AGU (American Geophysical Union), ktore uz niekolko krat v otvorenom liste kritizovali Trumpove kroky...

//autoeditácia príspevku (06 Feb 2017, 17:45)
Andi_Cibula napísal:Rozviň.
Neviem, moje odborne su len akademici... Malokedy ludia z profesionalnej oblasti a ak ano... s velmi dobrym vzdelanim...
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Retne napísal:Aj si si precital co si sem postol (ja som cital len ten druhy clanok, kedze ten prvy mi pripomina trosku weby typu zem a veku a pod. ...)?
Nezaujíma ma čo ti to pripomína, Obama vydával podobné príkazy, v jeho pripade si bol ticho, to z teba robí pokrytca.
Oh a btw si mi neodpovedal na moju otazku na predoslej strane...
Tú otázku si neviem inak vysvetliť iba ako tvoju zúfalu snahu obhajovať magorov, správanie toho okuliarnatého uvrešťaného šialenca a toho podivina od 3:35 (istotne mi budeš vedieť vysvetliť čo to vlastne je) hovorí dostatočne jasne o tých ľuďoch.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Retne napísal:Neviem, moje odborne su len akademici... Malokedy ludia z profesionalnej oblasti a ak ano... s velmi dobrym vzdelanim...
Kam by si zaradil zamestnanca Tesla Motors ? Ak si dobre pamatám, robí na vývoji DC/DC meničov (prenos energie z batérii do motorov). Volil Trumpa, hoc so zaťatými zubami.
Inak je to tiež expat, emigroval z Európy do USA.

Samotný Elon Musk je priaznivcom Trumpa.
Retne
Darca
Darca

kali520 napísal:Nezaujíma ma čo ti to pripomína, Obama vydával podobné príkazy, v jeho pripade si bol ticho, to z teba robí pokrytca.
Tú otázku si neviem inak vysvetliť iba ako tvoju zúfalu snahu obhajovať magorov, správanie toho okuliarnatého uvrešťaného šialenca a toho podivina od 3:35 (istotne mi budeš vedieť vysvetliť čo to vlastne je) hovorí dostatočne jasne o tých ľuďoch.
Vies po anglicky?

Preloz mi tento clanok prosim ta: https://mic.com/articles/167077/did-oba ... .E78uSmgm0
Ten co si sam postol....

"Ten uvrestany sialenec" je zena... a ten podivin je podivin... ibaze ty na zaklade 2 ludi hadzes do vreca ostane miliony ludi... tak neviem kto je tu zufaly... :)

//autoeditácia príspevku (06 Feb 2017, 18:19)
Andi_Cibula napísal:Kam by si zaradil zamestnanca Tesla Motors ? Ak si dobre pamatám, robí na vývoji DC/DC meničov (prenos energie z batérii do motorov). Volil Trumpa, hoc so zaťatými zubami.
Inak je to tiež expat, emigroval z Európy do USA.

Samotný Elon Musk je priaznivcom Trumpa.
Elon Musk, ktoreho som si osobne vypocul pred rokom na AGU fall meeting, asi ma nejake osobne dovody... :)

A ten inzinier emigroval kedy? Ako decko? ako student? po vyske?
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Ja vidim dost rozdiel v tom "Volit Trumpa so zatatymi zubami" a podporovat ho.
Sam neviem ako by som volil z mojho pohladu tu mensie zlo neexistovalo, len iny typ zla. Vela volicov Trumpa bolo IMHO len viac proti Hilary ako za Trumpa. Velmi som to neriesil kedze som v USA nikdy volit nemohol ale vela ludi to riesit muselo/chcelo.
Elon urcite nemoze byt podporovatel Trumpovych myslienok kedze v nazore na klimaticke zmeny (co je prenho velmi podstatna zalezitost) stoja na opacnych koncoch barikady.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Retne napísal:A ten inzinier emigroval kedy? Ako decko? ako student? po vyske?
Podľa linkedin zmenil v období 2005 pobočku zamestnávateľa z európskej na americkú. Odvtedy sa zdržuje len v USA.
Kukám, že tam má aj nejaké patenty. To som nevedel.

//Jo, vyzerá to, že má niečo pred 50tkou.
kali520
Darca
Darca

Retne napísal:Preloz mi tento clanok prosim ta: https://mic.com/articles/167077/did-oba ... .E78uSmgm0
Ten co si sam postol....
Ano viem, že Obamova legaislativa defakto nikomu nebránila príchodu do USA, ide ale o to, že za Obamovej vlády zákon o odobraní víz prešiel zmenami resp vylepšením a okrem iného sú v ňom zahrnuté aj Trumpom spomínané krajiny, čiže v podstate Trump na neho len nadviazal a nič to nemení na tom že aj Obama tiež zakazoval vstup cudzincom.
Ten uvrestany sialenec" je zena... a ten podivin je podivin... ibaze ty na zaklade 2 ludi hadzes do vreca ostane miliony ludi... tak neviem kto je tu zufaly...
Stale ty, lebo nikoho nehádžem do jedneho vreca, videom som reagoval na: "A mozno by sme sa tu na Slovensku mali lepsie ak by ludom neprisli smiesni protestujuci ludia a ich protesty voci politikom..."

Naopak do jedného vreca hádžeš ty lebo svoje subjektívne pocity predostieraš ako objektívne pravdy a každého kto s tým nesúhlasi považuješ za nenormálneho: "Mozno tebe to je smiesne, no normalnemu cloveku nepride smiesne to co aktualne robi Pan egocentrik.."
Retne
Darca
Darca

Obama ich viac kontroloval, s tym som OK... Trump ich zakazal, bez akehokolvek dovodu, s tym nie som OK...

No ty si napisal ze su smiesni, ja som ti napisal, ze nie su smiesni, lebo im zalezi na krajine v ktorej ziju a nepozeraju sa bezprizorne ako im politici ruinuju krajinu! Takto som to myslel ja, ocividne si ma znova nepochopil...

To nie su moje subjektivne pocity, nie som sam na tejto planete, komu Trump a jemu podobni nahanaju strach... A tieto pocity su postavene na mojich zivotnych skusenostiach... Nemam potrebu som v tomto povysovat, ale desat rokov mimo Slovenska v niekolych roznych krajinach, kde som pracoval vylucne len s cudzincami, mi trosku otvorilo oci...
kali520
Darca
Darca

Retne napísal:Obama ich viac kontroloval, s tym som OK... Trump ich zakazal, bez akehokolvek dovodu, s tym nie som OK...
Narastajúci radikálny islam je dosť dobrý dôvod.
No ty si napisal ze su smiesni
Nenapísal som, že sú smiešny ale mentalne vykastrovaní, minimálne aspoň tí dvaja.
ja som ti napisal, ze nie su smiesni, lebo im zalezi na krajine v ktorej ziju a nepozeraju sa bezprizorne ako im politici ruinuju krajinu
Asi preto sa snažili zničiť celé mesto
To nie su moje subjektivne pocity, nie som sam na tejto planete, komu Trump a jemu podobni nahanaju strach...
Tvoj strach ti nedáva žiadne právo nazývať tých ktorí ho nemajú za nenormálnych. Okrem toho ako zastánca demokracie, by si mal vysledok volieb rešpektovať, inak to z teba robí zase pokrytca.
Retne
Darca
Darca

Ak si si dobre nevsimol, radikali sa tesia z vitaztiev typu Trump... Potom rasisti, prestavaju mat zabrany, zacnu kazdeho ineho osocovat, diskriminovat, utlacat... odpoved na to je jednoducha, lahka radikalazia, odplata, vrazdenie... Fakt velmi dobry navod ako tento problem vyriesit?

Este raz, ked mas milion ludi a z toho dvaja su sialeni, neznamena to, ze vsetci su sialeni... OK? Pan doktor

Ohladom vytrznictiev, ja ich neobhajujem, len sa ti snazim povedat, ze ty sa snazis prezentovat len to najhorsie z celeho sprektra protestujucich... Osobne poznam niekolko ludi, ktori isli na inaugaraciu a nikto z nich nic nerozbil, nebol za hulvata...

Ty nemas strach z Trumpa, Le Penovej, Kotlebu, jednoducho lebo si fasista. No zato mas strach zo vsetkeho cudzieho. To ja nemam, inac by som nezil v krajine kde je 90% cudzincov...

Dalej neviem kde som povedal, ze nerespektujem vysledky volieb. Zase klames! Ja aj protestujuci, nesuhlasime s Trumpom a jeho nazormi, nie s tym ako bol zvoleny. To su dve diametralne odlisne veci, len aby si vedel.

Ak dovolis, rad by som vedel, ci si niekedy zil mimo Slovenska...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

Retne napísal:a toto je chore... ked raz nie som na nieco expert, tak si to dam od experta na danu problematiku vysvetlit... dnes si niektori myslia, ze po precitani troch clankov niekde na internete su z nich znalci problematiky... Creme de la creme je ked ma idu kadrovat z mojho oboru nejaki rychlovzdelanci a la cital som na webe...
tak to bohuzial je a zatial nikto nevymyslel. cela politika je o vsetkom inom len nie o vladnuti. aj ked odhliadneme od financnych vplivov a zaujmov, tak cela demokracia je o tom ako presvedcit ludi aby ma volili, nie o tom ako dobre vladnut.
ale stale nemam pocit ze existuje lepsi politicky system... (clovek aby depku z toho pomaly mal, nikdy nebude lepsie)
kali520
Darca
Darca

Retne napísal:Ak si si dobre nevsimol, radikali sa tesia z vitaztiev typu Trump... Potom rasisti, prestavaju mat zabrany, zacnu kazdeho ineho osocovat, diskriminovat, utlacat... odpoved na to je jednoducha, lahka radikalazia, odplata, vrazdenie... Fakt velmi dobry navod ako tento problem vyriesit?
Nezaujímaju ma tvoje účelové fabulácie ktoré nijak nesúvisia s tým, že radikálny islam ktorý tu je dávno pred Trumpom je dobrý dôvod na ten dekrét.
Este raz, ked mas milion ludi a z toho dvaja su sialeni, neznamena to, ze vsetci su sialeni... OK?
Asi ich šialených bolo viacej keď väčšina tam rozbíja mesto.
Ty nemas strach z Trumpa, Le Penovej, Kotlebu, jednoducho lebo si fasista.
Klasický nezničitelný argument, viď obrazok
Ak dovolis, rad by som vedel, ci si niekedy zil mimo Slovenska...
Bol som mimo Slovenska, poznám aj cudzincov iných ras. Ty by si si, ale hlavne mal uvedomiť, že byť v cudzine z človeka nerobí takeho patetického xenofila jak si ty.
Prílohy
300px-Racist-bane.jpg
300px-Racist-bane.jpg (14.92 KiB) 1173 zobrazení
Retne
Darca
Darca

kali520 napísal:Nezaujímaju ma tvoje účelové fabulácie ktoré nijak nesúvisia s tým, že radikálny islam ktorý tu je dávno pred Trumpom je dobrý dôvod na ten dekrét.
Asi ich šialených bolo viacej keď väčšina tam rozbíja mesto.
Klasický nezničitelný argument, viď obrazok
Bol som mimo Slovenska, poznám aj cudzincov iných ras. Ty by si si, ale hlavne mal uvedomiť, že byť v cudzine z človeka nerobí takeho patetického xenofila jak si ty.
Radikalny islam tu je, no zakony podobne tomu od Trumpa, celej veci vobec nepomozu, prave naopak...

Zase klames, ziadna VACSINA nerozbijala mesto.

Xenofilom by som sa nenazval. Kedze vsetko moje cestovanie je vylucne spojene s pracou. A ty by si si mal uvedomit, ze ludia dokazu zit aj bez toho aby boli rasisti akymi je vacsina slovakov...

Ale rozumiem, ja nechcem ani nebudem nikdy chciet pochopit organicku chemiu, ty si kludne ostan xenofobom, rasistom, no len ta o jedno prosim. Ked na to nemas background aby si mohol sirit svetonazor, tak ho nesir... ;)

//autoeditácia príspevku (09 Feb 2017, 7:49)
https://www.facebook.com/TazkyTyzden/vi ... f=NEWSFEED
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

kali520 napísal:Asi ich šialených bolo viacej keď väčšina tam rozbíja mesto.
Velmi slaba "armada" tazkoodencov, co nedokaze zabranit 2 ludom nicit sukromny majetok, obchody, autá, verejne priestranstvo.
Ti dvaja boli asi hulk&ironman.
kali520
Darca
Darca

Radikalny islam tu je, no zakony podobne tomu od Trumpa, celej veci vobec nepomozu, prave naopak...
Otvorenie hraníc už nepomáha vôbec, posledné teroristické útoky v Europe (Paríž, Brusel, Nice, Berlin) sú toho jasným dôkazom. Koľko obetí je potreba aby to xenofili jak ty chápali?
Zase klames, ziadna VACSINA nerozbijala mesto
Ja to vidím ináč, každopádne tí čo ako si povedal sa nepozerajú bezprízorne ako im politici ničia krajinu to s radosťou robia sami.
A ty by si si mal uvedomit, ze ludia dokazu zit aj bez toho aby boli rasisti akymi je vacsina slovakov...
Problémom je, že pre teba je rasista resp fašista každý kto s tebou nesúhlasi.

//autoeditácia príspevku (09 Feb 2017, 10:34)
hegy napísal:Velmi slaba "armada" tazkoodencov, co nedokaze zabranit 2 ludom nicit sukromny majetok, obchody, autá, verejne priestranstvo.
Ti dvaja boli asi hulk&ironman.
Neviem či si slepý alebo jaký maš problém, ale v tom videu vidím dav ľudí podpalujúci auta.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

kali520 napísal:Problémom je, že pre teba je rasista resp fašista každý kto s tebou nesúhlasi.
problem je ze pre teba je xenofil resp slnieckar kazdy kto s tebou nesuhlasi.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

kali, prepáč, nabudúce to budem špecifikovať tagom <irony></irony> :|
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

kali520 napísal:Otvorenie hraníc už nepomáha vôbec, posledné teroristické útoky v Europe (Paríž, Brusel, Nice, Berlin) sú toho jasným dôkazom. Koľko obetí je potreba aby to xenofili jak ty chápali?
Budem argumentovat tvojim sposobom... vacsina tych teroristov bola v danych krajinach ovela dlhsie ako existuje imigracna kriza.
Z krajin ktore trump blokoval ziaden z nich nepochadzal
Krajiny z ktorych teroristi pochadzali blokovane neboli..

Tak este nejaky trapny argument ?
Retne
Darca
Darca

kali520 napísal:Otvorenie hraníc už nepomáha vôbec, posledné teroristické útoky v Europe (Paríž, Brusel, Nice, Berlin) sú toho jasným dôkazom. Koľko obetí je potreba aby to xenofili jak ty chápali?
Ja to vidím ináč, každopádne tí čo ako si povedal sa nepozerajú bezprízorne ako im politici ničia krajinu to s radosťou robia sami.
Nechapem ako maju zabranit zatvorene hranice teroristickym utokom ktore boli spachane obcanmi samotnych krajin... :nono:

Kolko pripadov, kde utocnik je narodeny v danej krajine, ti treba, aby si pochopil, ze to je zvacsa sposobene tym, ze dany clovek, cely zivot zazival rasizmus, opovrhovanie majoritnou castou populacie? (tu si sadni a fakt porozmyslaj)...
Problémom je, že pre teba je rasista resp fašista každý kto s tebou nesúhlasi.
Ak sa to tyka tejto problematiky, tak osobne nepoznam ine rozdelenie ako byt a nebyt rasistom...
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Retne napísal:Nechapem ako maju zabranit zatvorene hranice teroristickym utokom ktore boli spachane obcanmi samotnych krajin... :nono:

Kolko pripadov, kde utocnik je narodeny v danej krajine, ti treba, aby si pochopil, ze to je zvacsa sposobene tym, ze dany clovek, cely zivot zazival rasizmus, opovrhovanie majoritnou castou populacie? (tu si sadni a fakt porozmyslaj)...
A deti sucasnych imigrantov nebudu takyto zivot zazivat? Jedine co tymto argumentom hovoris je, ze za 20 rokov (ked dorastu deti) tu mame dalsiu, vacsiu, vlnu terorizmu.
Napísať odpoveď