Potrebujete poradiť s kúpou mobilu ? Napíšte SEM !

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Potrebujete poradiť s kúpou mobilu ? Napíšte SEM !

Príspevok od používateľa brm »

K OnePlus.. skôr by som sa bál vybavovania reklamácie v prípade nákupu na Slovensku. Ak si ho kúpil priamo cez ich web, reklamáciu riešiš normálne cez web, pre mobil príde kuriér, opravený mobil ti donesie kuriér.. ak sa jedná o oprávnenú reklamáciu, kuriéra neplatíš. Akurát k tomu GPS, na staršej 3ke mi na Sportstrackeri vypadával signál.. všetko fungovalo, len poloha sa nechcela pohnúť. Zaujímavé, že Waze, ktorý teraz v zime používam častejšie ako Sportstracker, fungoval spoľahlivo. Tak neviem, či to bola sw chyba Sportstrackera alebo hw chyba GPS. Ale medzitým prišla aktualizácia na 7ku, factory reset, aj aktualizácia Sportstrackera a zatiaľ všetko ide, ale nemám veľa príležitosti testovať. Každopádne, GPS je omnoho presnejšie ako bolo na starej G2.

Pozor na Xiaomi Mi5, nemá 800MHz pásmo LTE, takže u niektorých operátorov ti nemusí fungovať rýchly LTE internet vo všetkých lokalitách.. ;)

A Huawei P9 a Honor 8.. no je to Huawei.. ak si zvykneš na ich prostredie, ak nevyžaduješ stále aktuálny android alebo alternatívne romky, nemusela by to byť tiež zlá kúpa.
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

V com je ich prostredie ine ako u ostatnych?
brm
Darca
Darca

P9 aj Honor majú EMUI.. vybehni do najbližšieho elektra a vyskúšaj hociktorý Huawei. Trochu sa podobá na ios, všetky ikony ti hádže na plochu, nemá žiadny zoznam aplikácií. Ale dá sa to vyriešiť alternatívnym launcherom.. Nova Launcher to istí! :) Taktiež nastavenia majú trochu iné. Všetko je to ale skôr o zvyku.

OnePlus vyzerá ako čistý android.
kutya
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa kutya »

Ahojte, potreboval by som poradit aky klasicky tlacitkovy telefon kupit mame. Cenovo do 90 eur. Zvykne len telefonovat a pisat SMSky + sem tam by si rada nieco odfotila, takze fotak by mohol byt viac ako 2MP, nech aspon na tom displeji telefonu daco vidno z tej fotky. Teraz ma nejaky velmi stary Sony Ericsson, nieco ako W200i ale bez Walkman verzie.
Obcas jej spadne na zem, takze nieco co sa hned nerozbije, ale zas nechcem to prehanat, ze by som jej kupit niektory CAT.

Paci sa mi takyto Samsung, https://mobilne-telefony.heureka.sk/samsung-s5611/

je to podla vas dobra kupa ? Ci odporucite mi nieco ine?
Dotykovy nechcem kvoli tomu, ze jej ten telefon fakt obcas spadne na zem,

Alebo myslite, ze by sa oplatilo ist radsej do dotykoveho a kupit jej na to nejake puzdro, ze aj ked spadne aby sa nerozbil displej?

Dakujem za rady.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

ten samsung je dobra volba, ale je dost drahy..na bazosi najdes nove brane k pausalom za polovicu
brm
Darca
Darca

Z tlačítkových je to jedna z tých lepších volieb... ale fotky sú veľká bieda. Alebo potom nejaké tlačítkové Nokie tiež nie sú zlé.. ale s fotkami na tom sú asi ešte horšie.

Ak chceš fotky, dotykovke sa nevyhneš. Lepšiu ochranu môžeš vyriešiť nejakým tvrdeným sklom a amour púzdrom... ale rátaj s tým, že to tiež nie je nezničiteľné.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

alebo potom skusit stastie znova na bazosi a najst nejaku nokiu n95 v dobrom stave :D
Bad.boy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bad.boy »

Padanie sa da riesit flip puzdrom :) Teda pokial jej nepada z ruky pokial s nim robi :)
dasti555
Professional
Professional

Príspevok od používateľa dasti555 »

https://www.nokia.com/en_int/phones/nokia-150 takéto dačo by nebola cesta? alebo možno 230?
J10
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa J10 »

momentalne sa rozhodujem medzi iphone 5s/16gb alebo 6s/32gb? poradte, telefon na vymenu - pausal
brm
Darca
Darca

J10.. čo ťa odrádza od 6S 32GB a čo ťa láka na 5S 16GB? :)
J10
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa J10 »

cenovy rozdiel je 290 eur, pravda je ze mozno viac by mi vyhovoval 5S velkostou, lepsi uchop v ruke podla mna :), 6S urcite lepsie videa (+ par dalsich nejakych veci), co mozno ani nevyuzijem, hlavne si kladiem otazku ci kupit telefon stary 4 roky, ak sa nemylim :) aj ked stale velmi dobry
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Aké kupujete usb-c káble? Narazil som na články, že niektoré nekvalitné káble by mohli robiť neplechu. Je to pravda, alebo môžem zobrať akýkoľvek? Mám OP3, a zháňam aspoň 2 metrový kábel.
androidak
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa androidak »

Mne lacné káble podstatne pomalšie nabíjali, oproti originálom, je pravda že to boli micro-usb, ale to je asi jedno.
Ja by som šiel do niečoho kvalitnejšieho, keďže sa mi to už viackrát nevyplatilo :)
dasti555
Professional
Professional

Príspevok od používateľa dasti555 »

https://www.aliexpress.com/store/produc ... 3.3.en6pjL
Mám síce micro-usb ale nabíja rovnako rýchlo ako original 1+1
Neviem aké to môže byť s USB-C
neqeb
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa neqeb »

Ahojte hojkáči :)
po 2 rokoch sa mi pošťastilo rozbiť LG G2, tak hľadám adekvátnu náhradu za rozumný peniaz. Budget okolo 250€. Do hľadáčika mi padol nexus 5x, huawei nova a xiaomi redmi 4 pro. Nebránim sa ani bazošu.
brm
Darca
Darca

J10 napísal:cenovy rozdiel je 290 eur, pravda je ze mozno viac by mi vyhovoval 5S velkostou, lepsi uchop v ruke podla mna :), 6S urcite lepsie videa (+ par dalsich nejakych veci), co mozno ani nevyuzijem, hlavne si kladiem otazku ci kupit telefon stary 4 roky, ak sa nemylim :) aj ked stale velmi dobry
Ak kupuješ mobil na paušálové obdobie dvoch rokov, určite choď do novšieho 6S. Je veľká pravdepodobnosť, že Apple odstrihne 5S od podpory už tento rok...
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

neqeb napísal:Ahojte hojkáči :)
po 2 rokoch sa mi pošťastilo rozbiť LG G2, tak hľadám adekvátnu náhradu za rozumný peniaz. Budget okolo 250€. Do hľadáčika mi padol nexus 5x, huawei nova a xiaomi redmi 4 pro. Nebránim sa ani bazošu.
galaxy S6 alebo honor 7?
kutya
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa kutya »

brm napísal:Z tlačítkových je to jedna z tých lepších volieb... ale fotky sú veľká bieda. Alebo potom nejaké tlačítkové Nokie tiež nie sú zlé.. ale s fotkami na tom sú asi ešte horšie.

Ak chceš fotky, dotykovke sa nevyhneš. Lepšiu ochranu môžeš vyriešiť nejakým tvrdeným sklom a amour púzdrom... ale rátaj s tým, že to tiež nie je nezničiteľné.
a aky dotykovy, najlepsie nejaky mensi by ste mi odporucili pre mamu ? Rozmyslam aj nad tou verziou, ze by som jej kupil nejake poriadne puzdro a ta ky sa hadam nerozbil aj keby jej spadol.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

neqeb napísal:Ahojte hojkáči :)
ja keby som mal kupovat teraz telefon tak idem do xiaomi redmi pro (nie note 3 ani 4, vola sa len cisto redmi pro). paci sa mi ze ma 2 fotaky vzadu, citacku otlackov vpredu, amoled a lepsi procak oproti redmi note 4.
akurat ale pozeram ze trochu zdrazel, mesiac dozadu 3gb verzia stala 220 eur, teraz zacina na 260. ale mozno sa ti podari niekde zohnat.
Napísať odpoveď