Teda poradte ako sa naučiť programovať. Musím podotknúť, že som to už skúšal pred pár rokmi som kúpil knihu o objektovom programvaní celú ju prelúskal a myslím, že aj niečo pochopil akurát pri skutočnom programovaní mi to vôbec nepomohlo. Neviem vyriešiť ani pre niekoho triviálne úlohy mám problém s vytvorením algoritmu ktorý by ulohu riešil a nechápem ako sa to mám naučiť. Kecy o tom, že treba preriešiť veľa príkladov a takto sa postupne učiť mi moc nepomôžu kedže nevyriešim ani príklad jednoduchý a ani netuším ako nato. Nechápte ma zle, ale myslím, že končiť školu kôli jednému predmetu by asi nebolo uplne fér. Dajte mi knihu naučím sa vám ju a budem vedieť odpovedať na teoretické otázky týkajuce sa informácii v knihe, ale po prečtaní knihy o programovaní som okrem nejakých teoretických vedomostí nezískal úplne nič. S knihy sa prote nenaučím logicky (programatorsky) rozmýšlať a neviem či je to vôbec možné. Zdá sa mi, že ľudia čo sa to naučili fakt dobre mali k tomu vlohy resp. akési predpoklady a myslým, že ja ich nemám vôbec dokonca pochybujem, že sa to niekedy naučím. Dokonca by som si dovolil tvrdiť, že sú ľudia čo sa programovať nenaučia aj keby chceli a ja asi medzi nich patrím teda poradte niečo ak ste to vôbec dočítali
Pre doplnenie mám diagnostikovanú ADHD (porucha pozornosti s hyperaktivitou) kvôli tomu som mal problémy aj s matikou alebo fyzikou. Proste predmety kde bolo veľa údajov na kope s ktorými trebalo pracovať alebo si cih zapametať. V takom prípade sa úplne zablokujem a mám s toho v hlave poriadny bordel v ktorom sa mi ťažko sa mi orientuje (dlhe vzorce, odvodzovačky na fyzike, a aj zdrojovy kod - programovanie ). Ako nakoniec som sa to vždy naučil ale trvalo mi to aj cele tyždne tak proste musím to tu napísať aby bolo jasné, že aj to možno mi to znepríjemňuje aj keď sa nato nechcem vyhovárať.