Poradte ako na C++

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
global
Amateur
Amateur

Poradte ako na C++

Príspevok od používateľa global »

Dobrý chcel by som získať dobrú radu ako úspešne absolvovať predmet na výške. Máme programovať v Microsoft Visual Studioo C++. Som štvrták na elektro fakulte a musím v ďaľšom semestri absolvovať predmet Programovanie. Samozrejme mali sme aj predtým nejaké dve programka ale tam naštastie nás učila taká staršia docentka čo programovať vedela teoreticky, a teda aj skúška pozostavala s programu kde sa mi stačilo na prvom predmete naučiť 15 programov naspamet a pna 1 s nich na skúške dala. A druhá sme mali s čiar urobiť geometrický utvar. Takže to naštastie bolo take jednoduche, ale teraz budeme mať predmet s učiteľom čo si na programovanie potrpí a viem, že mali u neho problém aj ľudia čo vedia programovať napr. jeden čo robil android aplikáciu ako Bakalárku a nemal problém mal A u neho to nespravil nie koli tomu žeby nevedel, ale preto, že mu to doniesol jeden deň po termíne a neuznal mu to.

Teda poradte ako sa naučiť programovať. Musím podotknúť, že som to už skúšal pred pár rokmi som kúpil knihu o objektovom programvaní celú ju prelúskal a myslím, že aj niečo pochopil akurát pri skutočnom programovaní mi to vôbec nepomohlo. Neviem vyriešiť ani pre niekoho triviálne úlohy mám problém s vytvorením algoritmu ktorý by ulohu riešil a nechápem ako sa to mám naučiť. Kecy o tom, že treba preriešiť veľa príkladov a takto sa postupne učiť mi moc nepomôžu kedže nevyriešim ani príklad jednoduchý a ani netuším ako nato. Nechápte ma zle, ale myslím, že končiť školu kôli jednému predmetu by asi nebolo uplne fér. Dajte mi knihu naučím sa vám ju a budem vedieť odpovedať na teoretické otázky týkajuce sa informácii v knihe, ale po prečtaní knihy o programovaní som okrem nejakých teoretických vedomostí nezískal úplne nič. S knihy sa prote nenaučím logicky (programatorsky) rozmýšlať a neviem či je to vôbec možné. Zdá sa mi, že ľudia čo sa to naučili fakt dobre mali k tomu vlohy resp. akési predpoklady a myslým, že ja ich nemám vôbec dokonca pochybujem, že sa to niekedy naučím. Dokonca by som si dovolil tvrdiť, že sú ľudia čo sa programovať nenaučia aj keby chceli a ja asi medzi nich patrím teda poradte niečo ak ste to vôbec dočítali :D

Pre doplnenie mám diagnostikovanú ADHD (porucha pozornosti s hyperaktivitou) kvôli tomu som mal problémy aj s matikou alebo fyzikou. Proste predmety kde bolo veľa údajov na kope s ktorými trebalo pracovať alebo si cih zapametať. V takom prípade sa úplne zablokujem a mám s toho v hlave poriadny bordel v ktorom sa mi ťažko sa mi orientuje (dlhe vzorce, odvodzovačky na fyzike, a aj zdrojovy kod - programovanie ). Ako nakoniec som sa to vždy naučil ale trvalo mi to aj cele tyždne tak proste musím to tu napísať aby bolo jasné, že aj to možno mi to znepríjemňuje aj keď sa nato nechcem vyhovárať.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Poradte ako na C++

Príspevok od používateľa javatar »

ja odporucam vsetkym zaciatocnikom na osvojenie si programatorskeho myslenia toto: https://lightbot.com/flash.html (prejst cele)
global
Amateur
Amateur

hmm vyskušal som dostal som sa až po Lopps 3-6 asi za hodku a pol ale teraz už úribližne hodku a štvrť som na tej 3-6 a neviem proste ako ju prejsť asi sa to nedá :D to je blbosť tak malo poličok na ovládanie tak tam neviem ako to prejsť proste aby som rozsvietil všetky tie modré polia....
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

vsetky levely sa daju prejst
viem to lebo som ich vsetky presiel...
lowmanek
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa lowmanek »

Ako prebieha hodnotenie? Musíš niečo naprogramovať na skúške (ak áno, aké typy úloh), alebo odovzdať projekt?
global
Amateur
Amateur

cez semester je to o pragramovaní - zadania a tak skuška je len teoretická ale dostať sa k nej je problém ja neviem programovať knihu sa naučím aj odzadu :D
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

Tak sa nauč zadania. Tieto predmety majú všetky rovnaké zadania, len niekde sú to autíčka, inde jabĺčka. Princípy sú rovnaké. S úlohami sa raď so spolužiakmi (len neodpisovať celé programy). Naprogramuj si všetky zadania z minulých rokov, prípadne napíš okruhy a napíšeme ti ďalšie zdroje. Takýmto spôsobom sa do dá prejsť - iste nie na A-čko, ale prejsť určite.
Teoretickú čast snáď prejdeš, keď pred tým nebudeš flákať tú praktickú. Ale aj tam sa dajú naučiť bežné otázky, ktoré stačia na E-čko.
global
Amateur
Amateur

keby to bolo len tak :D programovť neviem no som pozeral zadania s minulých rokov prvé 2 zadania teda lab. cvičenia snáď viem to su ale prv= 2 týždne semestra pr=vý týžden máme len vytvorenie triedy, atributy, nejake metody a tak zapuzdrenie. 2 tyžden ideme na dedičnosť a veci okolo toho a potom od 3 tyždňa nemám ani šajnu ale veci ako vytvor aplikaciu na vypočet BMI indexu - s graf .rozhraním a tak musime to stihnuť za 90 min a to sa boduje proste to je bez šance.
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

Ak sa toho budeš báť a program ani len nedočítaš do konca, lebo je dlhý, tak to samozrejme nespravíš. Vravíš, že sa naspamäť naučíš čokoĺvek - tak sa nauč pár pravidiel (syntax) a veľa konkrétnych programov.
global
Amateur
Amateur

no hej ale asi nebudú tie iste lebo ich stiahol s moodlu a keď vymyslí nove a poprípade nám ich zadania da až na cvikách tak asi mi nič naspamäť nepomôže keby to bolo také jednoduché tak tu nepíšem :D
Napísať odpoveď