Jedná sa o notebook priateľky, HP ProBook 4530s, WIN7 x64, využívaný na net, filmy atď. Problémy sa začali objavovať pred pár týždňami, keď napríklad pri práci s chrome odrazu zhasla obrazovka (aj podsvietenie). Svietil len power button, hučal ventilátor, kontrolka disku nesvietila. Pomohol len reštart.
No včera sa už nepodarilo rozbehať systém z regulérneho vypnutia. OK, povedal som si nie je problém. Núdzový režim, záloha dát a šup preinštalovať win. Nič extra, čakal som, že to budem mať za chvíľu vybavené. Ale nastal problém, že aj preinštalovaný win robí problémy.
Po inštalácii nabehne prvý krát plocha, nainštaloval som akurát ovládače na graf., načo si vyžiadal reštart. Ovšem, z reštartu sa už nedostal. Zamrzne pri win logu s hláškou starting windows (disk nepracuje), tak ako aj predtým. Tak som ešte raz preinštaloval win. Disky som naformátoval (aj osobitne mimo win cez príkazový, nie len pri ištalovaní win). No opäť bez úspechu. Pri akomkoľvek vypnutí, sa už nedá znova spustiť win (max núdzový režim). Potreboval by som poradiť, ako postupovať ďalej. Mohlo odísť niečo z HW? V záruke noťas už nie je, len som niekde zapotrošil malý skrutkovač, tak som sa do jeho vnútra ešte nedostal. Google síce vyhodí rad všemožných riešení, ale dnes som nad tým strávil celý deň, bez nejakého väčšieho úspechu.
Som len bežný užívateľ pc, toto je už nad moje sily.
edit: ešte doplním že som niekoľko krát preinštaloval win, niekedy sa mi podarilo naištalovať graf. ovládače a po niekoľkých pokusoch a win automatických opravách aj zapnúť systém. Ale akonáhle som inštaloval ďalší soft (raz chrome, inokedy origin...) tak zhasla obrazovka a systém už viac nenabehol.
Možno ešte základné info, win legálny, ale inštalujem ho z môjho vytvoreného bootovacieho usb.
Ďakujem za akúkoľvek pomoc.