Alternatívna medicína

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Alternatívna medicína

Príspevok od používateľa harrison314 »

mato236 napísal:Co sa tyka alternativ, ktore spomias, napriklad taka fytoterapia. Je otazne hovorit, ci ide o alternativnu medicinu, kedze rastliny realne obsahuju ucinne latky, ktore sa z nich ziskavaju a nasledne sa podavaju vo forme liekov. To znamena, ze tento ucinok je dokazany a overeny klinickymi studiami.
Vetcinou sa robia studie na latky v nich obsiahnute, nie na uzivanie rastlin, to je velky rozdiel. Pri rastlinach je problem, s koncentraciou ucinnej latky, aostatnych milion latkach, ktore rastlina, alebo caj obsahuje.

Inak, myslim, ze tento obrazok vystihuje alternativnu medicinu celkom dobre
Prílohy
CfbP7HpWAAAuDiQ.jpg
mato236
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa mato236 »

O tom sa nehadam. Najvacsi problem je, ze obsah ucinnych latok v rastline, nie je standardizovany a to kolko presne dana rastlina obsahuje ucinnej latky, je ovplyvnene x faktormy (miesto rastu, prostredie, vyziva etc.). Ale stale plati, ze naozaj rastliny, realne dokazu pomoct.
samozrejme tu hovorime o nadche, mozno chripke, koznych problemoch a podobne. Ked budem mat problemy so srdcom, urcite si nepojdem natrhat digitalis spp. len preto, lebo ved obsahuje digoxin a ej bistu, presne ten mam uzivat v tabletkach :D
Mirrorion
Star
Star

Príspevok od používateľa Mirrorion »

gogo956 napísal:Napr vraj vyrazne znizuje pravdepodobnost ze clovek ochorie na chripku resp znizuje jej prejavy. Toto testujem asi treti rok, ked od jesene az po jar uzivam 5000-10tis IU vid D3 denne a musim povedat ze v mojom pripade sa urcity ochranny efekt prejavil a nachylnost na virosove ochorenie badatelne znizila. Je to zaujimava tema.
napríklad ja som posledné 3 roky tiež nebol chorý - pritom som nezačal brať žiadne suplementy :smt006
korelácia nie je kauzalita. nemuselo to súvisieť s D3, ale napríklad sa v tvojom okolí mohol vyliečiť častý bacilonosič.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Ale predtym som zvykol byt chory vzdy na jar aj jesen. Odvtedy co beriem vit D tak nie, resp take to posmrkavanie sa objavi ale neprejde do cistej choroby. Pracujem v openspace kde je cez 100ludi takze v chripkovom obdobi pokasliava kazdy druhy co je znacna koncentracia "bordelu" vo vzduchu.

--
apropo ked sme pri tej aternativnej medicine, tak vraj velkym hitom v indii je pitie kravskeho moču https://en.wikipedia.org/wiki/Gomutra a aj v EU uz existuju vyrobcovia tohto "lieku"-uzivatelov je zjavne dost.
Napísať odpoveď