No pokial viem nic take v BA a velmi blizkom okolii nie je, mozno nejaka obec Zlate Klasy je kvazi osada ale kolega tam byva a nestazoval si, prave chvalil, ze tym ze je tam povedomie o obyvateloch ake je, su tam ceny nehnutelnosti sialene nizke.
//autoeditácia príspevku (03 Mar 2017, 12:40)
DEVZYO1G napísal:tak ale standard bezpecnosti vo svedsku bude predsa len asi trosku iny ako u nas
Netusim ako to je myslene alebo ako sa to meria ale zijem v BA cely zivot a citim sa tu naprosto bezpecne.
Na druhu stranu, mame viac ako 2x viac policajtov per obyvatel ako Swe
Cize predpokladam ze to bude ako nas Pentagon, vsetci hovoria ake je to tam nebezpecne len ti co tam byvaju si pochvaluju ,resp. nemyslia si, ze by to bolo az take nebezpecne. Vyskyt rôznych individuii sa tam ale popriet naozaj neda, na vlastne oci som tam niekolko krat za bieleho dna videl strelbu do kabla.
Dnes je to v Pentagone ale ovela lepsie, nez dajme tomu 10 rokov dozadu. Na druhej strane maju aktualny problem s narkomanmi v Starom Meste, kde su ceny nehnutelnosti astronomicke a napriek tomu tam na tom vzacnom kusku zelene alebo zopar detskych ihriskach maju pohadzane striekacky na dennej baze, nehovoriac o tom ze aj ked idete po chodniku, tak je problem nestupit do psej sracky. Naopak ja som v tej zaciatocnej casti Petrzalky nevidel striekacku na ulici aspon poslednych 6 rokov. Takze v BA sa to dost meni a lokality, ktore mali tradicne velmi zlu povest uz na tom mozu byt lepsie a naopak vazne problemy sa mozu objavovat zase v inych castiach. Hnusna je aj ta cast v Novom Meste od Trnavskeho myta pozdlz zeleznicnej trate smerom za Polus az k tej byvalej priemyselnej casti a Istrochemu. Ta zeleznicna trat nie je vyuzivana uz desiatky rokov, no zeleznice tie pozemky predat nechcu, ale ani udrziavat sa im to nechce, takze je to cele rozpadnute, plno bezdomovcov, narkomanov...haldy odpadu, striekacky, ludske hovna...hnus... Ale akosi neviem, co to ma spolocne s imigrantmi, kedze tieto problem v BA sposobuju miestni ludia.
ako prve upozornujem, ze ide o statistiku za 2014,takze sa neberu udaje z poslednych rokov kedy bol zaevidovany rapidny narast zlocinu vo Svedsku, jeden udaj za vsetky:
Rape rate: Svk 2,6 - Sw 63,5 http://www.nationmaster.com/country-inf ... eden/Crime
"Figures do not take into account rape incidents that go unreported to the police."
toto si myslim ze je na slovensku dost problem, ludia neveria instituciam a moj nazor je taky ze tie cisla by boli trochu ine kebyze sa nahlasi kazde jedno znasilnenie - takisto by bolo zaujimave zistit ci je nejaky rozdiel v definicii znasilnenia z pravneho hladiska, takisto postupy policie mozu byt rozdielne.
Svedsko ma iba raz tolko obyvatelov ako Svk a pritom aky nepomer :
Total crimes: Svk 107,373 - Sw 1.23 million
Violent crime > Rapes: Svk 142 - Sw 5,960
Je nezmysel tvrdit ze dany nepomer vychadza z neochoty obyvatelov Svk nahlasovat trestne ciny, len pri "Rapes" ide o 42nasobok. Uz som to pisal-mam rodinneho prislusnika vo Svedsku ktory tam zije cca 40rokov a ten potvrdzuje ze vdaka narastajucemu poctu pristahovalcov sa kriminalita poslednych cca 20 vyrazne zhorsila.
ved ja ti tvoje statistiky neberiem, len si myslim ze vo svedsku sa tieto veci nahlasuju ovela viac ako na slovensku, co moze mat vplyv na vysledne cisla
gogo, a povedal ti rodinny prislusnik, ako sa zmenila legislativa ohladom znasilneni?
lebo kazde jedno sa posudzuje samostne. aj ked su obet a utocnik rovanki, tak sa stale podla relativne novej legislativy jedna o novy trestny cin znasilnenia. takze ked bude svedsky Fritzel znasilnovat svoju dceru rok, jeden krat denne, tak spacha 365 cinov znasilnenia.
jackb
v tom clankuje to napisane. Jasne ze Svedsko ma inu legislativu, ale to nic nemeni na tom, ze bezni ludia na zaklade pozorovania svojho najblizsieho okolia sami dobre vidia, ze kriminalita sa oproti minulosti zvysuje. Boli casy ked si domaci ani nemuseli zamykat svoje domy ci auta, o existencii drogovych gangov vedeli len z akcnych filmov- to uz dnes davno neplati.
No to je pribeh ako o Arboch v tej burselskej stvrti: mas no-go zone a nikto ju neriesi.
Ale prebieha transformacia: tam kde pred 20 rokmi bol "Pentagon" teraz je fajn stvrt. Takze to co je teraz Mala Varsava moze byt o par desatroci solidne miesto na zitie.
tato veta to celkom jasne popisuje, ked nie je moznost zarabat doma, idem skusit stastie inde hlavne bohatstvo, ktoré ich bojovníci očakávali, a keď ich nenašli na vlastnom území, museli ísť za korisťou inam.
to je primarny dovod emigracie, problem ale nastava, ked sa "okupovane" krajiny nebrania
V tomto smere áno, ale ako vravíš, oni si to čo chceli brali, nebolo im to dávané.. (ak nepočítam zradcov pri bránach, aj na to existuje v histórii paralela..)