Drobné opravy svojho auta / motorky
Re: Drobné opravy svojho auta / motorky
V pripade poruchy ci nehody je aj v zakonnej poistke odtah - napriklad to ma Komunalna poistovna. Pri havarijnej je to ako pises - do najblizsieho autorizovaneho servisu, v pripade ineho servisu si doplacas.
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
kamos ma Octaviu II a rano, ked pusti ofuk na okno a zapne mu klimu tak mu zdochne motor - aj na volnobehu aj pri rozbehu na 1tke.
diagnostikovali mu chybu EGR - moze to mat suvis?
diagnostikovali mu chybu EGR - moze to mat suvis?
Málo informácií, zdochína mu iba pri rozbehu s klímou? Za iných okolností klíma funguje dobre? Lebo ak má poškodený kompresor s el. mag. spojkou po zapnutí by teoreticky dokázal zadretý kompresor zadusiť motor a nemyslím si, že by takúto poruchu dokázala odhaliť diagnostika.
-
guess.whoo
Redeemer
no dusi mu ho na volnobehu a pri rozbehu na jednotke v nizsich rychlostiach a vzdy len so zapnutou klimou. akonahle ju nezabudne vypnut tak nema problem.
A normálne počas jazdy, neviem, pri 90 km/h keď zapne klímu spozoruje nejaký problém, úbytok výkonu, hluk? Klíma inak funguje, chladí dostatočne? Už by tam mala byť klíma bez spojky s plynulou reguláciou. Ak je problém výlučne len so zapnutou klímou asi by som hľadal problém najprv tam.
-
guess.whoo
Redeemer
no pytal som sa ho a hovoril, ze klima normalne chladi. teraz v zime ju samozrejme moc nepouzival ale pocas jazdy nespozoroval ziadne anomalie. takze je mozne, ze mu vadny kompresor klimy dusi auto pri nizkych otackach a volnobehu?
No môže to byť jedna z možností, resp. iné ma nenapadajú
ale keď je klíma normálne funkčná, neviem, možno niekto bude vedieť poradiť lepšie 
-
hojko
Site Admin
brm: Ako to dopadlo, ako sa to vyriesilo, ako sa vymyslel ten odtah a kto to zaplatil???
Hojko.. nakoniec sa auto ešte včera odviezlo do najbližšieho autorizovaného servisu Hyundai, ktorý je v Dolnom Kubíne, túto odťahovku by teda mala preplatiť poisťovňa. Auto by malo byť hotové dnes alebo zajtra a servis bude platiť ocko, ale chystá sa do košického servisu, nech mu dajú nejakú kompenzáciu. Uvidíme. Ešte doplním cenu opravy, keď po neho pôjdeme....
-
guess.whoo
Redeemer
uz tu šípim nevolu zo strany servisu kde to pobabrali nieco preplacat ked to bolo robene inde
Aj ja si to myslím, no uvidíme, možno motyka vystrelí. Dnes sme sa zastavili v DK po auto, vraj bolo uvoľnené viečko rozvodov, ak som to správne pochopil. Oprava stála 261€..
No moment.Uvolnené viečko rozvodov čo je len plast a za to 261€??? Tam muselo byť ešte niečo iné..Čo na tom všetko robili? Lebo neexostuje aby si len za povolený plast vypýtali taku palku.
-
Fabo
Hardcore addict
tak odtah, diagnostika, robota...
Tá suma je bez odťahu.. podľa faktúry:
Práca: odmastenie motora, zostava krytu-rozvodová reťaz, remenica - vodné čerpadlo ... dokopy 3,7čj = 137€ s DPH
Materiál: tmel na motor, čistič bŕzd, seal-oil, bolt-crankshaft, gasket-water pu, ribbed belt-V, shell helix ultra 209 3,5l, chladiaca kvapalina 2l ... dokopy 124€ s DPH.
Polovicu z tejto sumy tvoril olej, ten bol vraj v motore už iba na dne. Aj im to verím, pretože keď som auto videl už opravené pred servisom, síce bolo ako-tak vpredu opláchnuté, ale disky a ešte aj zadné dvere boli celé od oleja. Čo teda muselo byť pod kapotou?
Inak, poisťovňa robí problém s preplatením odťahovky, hoci v zmluve je jasne uvedené, že prepláca do výšky nejakých 140€ do najbližšieho servisu, ale nechce to uznať. Dôvod - neboli použité ich asistenčné služby. Je to ďalej v riešení.
Košický servis je tiež v riešení, ale tu to zatiaľ vyzerá nádejne.
Práca: odmastenie motora, zostava krytu-rozvodová reťaz, remenica - vodné čerpadlo ... dokopy 3,7čj = 137€ s DPH
Materiál: tmel na motor, čistič bŕzd, seal-oil, bolt-crankshaft, gasket-water pu, ribbed belt-V, shell helix ultra 209 3,5l, chladiaca kvapalina 2l ... dokopy 124€ s DPH.
Polovicu z tejto sumy tvoril olej, ten bol vraj v motore už iba na dne. Aj im to verím, pretože keď som auto videl už opravené pred servisom, síce bolo ako-tak vpredu opláchnuté, ale disky a ešte aj zadné dvere boli celé od oleja. Čo teda muselo byť pod kapotou?
Inak, poisťovňa robí problém s preplatením odťahovky, hoci v zmluve je jasne uvedené, že prepláca do výšky nejakých 140€ do najbližšieho servisu, ale nechce to uznať. Dôvod - neboli použité ich asistenčné služby. Je to ďalej v riešení.
Košický servis je tiež v riešení, ale tu to zatiaľ vyzerá nádejne.
Cize kosicky servis by mal preplatit celu fakturu? Je niekde v podmienkach uvedene, ze musis odtah riesit cez nich? Odtah dava otec cez PZP alebo z havarijnej?
Veď toto, že tú podmienku sme nenašli, jedná sa o havarijnú. Ten servis bude asi zľava na ďalšie servisné práce do výšky tejto faktúry.
Zlava? Do toho servisu by som uz nesiel a ziadal preplatenie. Ci chces ci nie, pri takom aute by som nad autorizakom ani len neuvazoval (kvoli cenam).
Áno, to by bol ideálny stav, ale pri tejto značke veľký výber servisov naozaj nemáš. Neviem, či v KE vôbec je nejaký iný servis, ktorý sa venuje Hyundai. Ak sa v autách nevyznáš a nemáš žiadneho kamaráta automechanika, vyžmýkajú tvoju peňaženku všade.
Prave preto skus pozriet daky Hyundai klub, tam diskusie a ci ti neporadia mechanika z blizkosti Kosic.
-
kukiak
Addict
Vie niekto poradit kde v BA mi namiesaju farbu do spreju podla VIN?? Je to ford 2004.